Şimdi Ara

AMD Sistem ile ilgilenen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu seviyede baştan sona Amd bilgisayar kurmaya niyetlendim vede kararım kesin 2000 ile 3000 lira arası bir bütçe ayırdım

Kısaca olanların bir SS ni alayım vatanbilgisayardan. İlla oradan alacağım diye bir kaide yok İstanbul Tuzladayım bu civarlarda bildiğiniz bir yer varsa bunla ilgilide bir yardım bekliyorum sizlerden. Ayrıca Sistem olarak ve parasal konuda bütceme göre en iyisini yapma çabasındayım bunun için bir kaç haftadır bir araştırma yapdım ve sizlere sunuyorum ... Son olarak söylemek istediğim 4 Gb ramim var eski kasamda bunu kullanmak istiyorum ddr3 i5 işlemci de var pegatron board üzerinde bunun içinde bir değerlendirme yaparsanız sevinirim. belirtmek istediğim birşey var sadece ve saadece oynadıgım oyunlar CS GO ve benzeri oyunlardır favorimde budur. Bana en üst ekran ayarlarında akıcı bir oyun saglmasını istiyorum. ve yazımı okudugunuz için teşekkür ediyorum ss yi paylaşıyorum

Yapmak istediğim olay bu .

AMD Sistem ile ilgilenen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

• Hiç bir şey yapma ram 4 gb daha al git nvida 750 ti al i5 li sistemin var ve oyunun gs go ise 400 telden yukarısı israf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O islemci gereksiz benim kurdugum sistemi al ayrica kendim bizzat amd sistemler ile ilgilenirim

Fx 8320
    Asus M5A97 R2.0
    Asus R9 290 (Sapphire'de olabilir)
    Corsair Spec-02 Kasa (Psu Icinde )

• 3000TL ve AMD ha? Kafalar güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

Hiç bir şey yapma ram 4 gb daha al git nvida 750 ti al i5 li sistemin var ve oyunun gs go ise 400 telden yukarısı israf
    9590 a gerek yok 8350 en iyi seçim olarak görünüyo bütün forumda, artan parayı ekran kartına ekleyebilir yada güzel bi soğutucu alabilirsin, stok soğutucuyla fx işlemci kullanılmaz aşırı ses şikayetleri olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

3000TL ve AMD ha? Kafalar güzel

Bilmiyorum artık neler güzelde bütçeme uygun bir AMd sistem istedim sana farklı gelen konu nedir ayıpdır sormasıda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OohmyGod

quote:

Bilmiyorum artık neler güzelde bütçeme uygun bir AMd sistem istedim sana farklı gelen konu nedir ayıpdır sormasıda ?

Alıntıları Göster
    @DouChpX tabi ha deyince hemen almayacağım teşekkür ederim tavsiyen için

@Enes Eyibil yani sende haklısın ama ileriye dönükde düşünüyorum bi yönden

@alpikalpi teşekkür ederim. konuya cvp veren arkadaşların değerlendirmesi üzerine değişiklikler muhakkak olacakdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@DouChpX tabi ha deyince hemen almayacağım teşekkür ederim tavsiyen için

@Enes Eyibil yani sende haklısın ama ileriye dönükde düşünüyorum bi yönden

@alpikalpi teşekkür ederim. konuya cvp veren arkadaşların değerlendirmesi üzerine değişiklikler muhakkak olacakdır.

Ben tesekkur ederim

• Oyun için AMD fx 6300'den (1500 tl bütçe için) başka amd işlemci tavsiye edilmez o paraya intel daha performanslı olur.

• quote:

quote:

Amd işlemciler (fx8320-8350 vs vs) gtx970 e stokta yetmez iyi bir soğutma demek kafadan 100-150 tl demek. İşlemci 32nm ve buda ısınma sorunu demek. Biraz daha bekleyin amd nin muhtemelen yeni seri işlemcileride muhtemelen f/p olacak. Ama performansı düşük olacak. Kaç kere dedik ghz ye bakmayın diye. Ve büyük ihtimalle yeni çıkacak olan ekran kartlarınada darboğaz yapacaktır. Ama i5 4590 veya 4670k/4690k alırsan 3 sene daha stokta darboğaz yok.

• Umut Mert Bey kullanıcısına yanıt
    Bendeki işlemci şuanda İntel core i5 -2400 CPU 3.10 GHZ 4 çekirdek.

Anakartım ise kasanın kendinde gelen pegtron ayrıca bütçe max oda biraz kemeri sıkarsam bu ay 3000 tl . Ayrıca bendeki ana karta yukarda belirttiğim ekran kartı uyumlu olurmu yada uyumlu olursada iyi performans verirmi ?
  • Cpt.Alper kullanıcısına yanıt
    Teşekkr ederim tavsiyen içinde umut beye verdiğim cevap üzerinden birazda yardımcı olurmusunuz elimde olanları kullanmak ile ilgili.
  • quote:

Anakartım ise kasanın kendinde gelen pegtron ayrıca bütçe max oda biraz kemeri sıkarsam bu ay 3000 tl . Ayrıca bendeki ana karta yukarda belirttiğim ekran kartı uyumlu olurmu yada uyumlu olursada iyi performans verirmi ?

O anakartı kullanmayın. Galiba casper marka pc. 0'dan dizin.

• R9 290 uyumludur. Yeni bir sistem toplatacaksanız 2500 küsura şu sistem
    i5 4460
    Msi z97 g43
    Galax gtx 970
    Kingston Savage 4 gb 2 tane
    cooler Master rc k380
    Seagate 1 tb

Üstüne kalan parayla ssd ve soğutucu alabilirsiniz. İsterseniz kalan parayla gtx 970 g1 alabilirsiniz.

İyi forumlar. Alırsanız hayırlı uğurlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut Mert Bey -- 29 Aralık 2014; 16:48:35 >
  • quote:

quote:

evet 2011 yılında aldıgm casper marka pc. den
  • quote:

quote:

quote:

evet 2011 yılında aldıgm casper marka pc. den

Alıntıları Göster
    kardeş burdakilerin hepsi yanlış yönlendiriyor seni

i5 2400 işlemci halen çok güçlü işlemci bu kalacak

yapacağın iyi bir anakart ( 2 el bulursun temiz olacak ) alacaksın ram 4 ilave edeceksin nvida 750 ti alacaksın ekran kartı kısa ve ek güç kaynağı istemez ama sistem kararlı çalışsın diyorsan corsair 650 vs modeli alırsın ileride psu derdin olmaz

birde kişisel olarak ssd alırsan sistem seni çok götürür

kimse 8320 falan demesin bizzat amd sistem kullanıyorum yiğidi öldür ama hakkını yeme i52400 hala 8350 den güçlü !

• quote:

yapacağın iyi bir anakart ( 2 el bulursun temiz olacak ) alacaksın ram 4 ilave edeceksin nvida 750 ti alacaksın ekran kartı kısa ve ek güç kaynağı istemez ama sistem kararlı çalışsın diyorsan corsair 650 vs modeli alırsın ileride psu derdin olmaz

kimse 8320 falan demesin bizzat amd sistem kullanıyorum yiğidi öldür ama hakkını yeme i52400 hala 8350 den güçlü !

Eyw Allah razı olsun senden..

yani bana Şu anakart yeter artar yani . http://www.vatanbilgisayar.com/asus-h61m-f-soket-1155-ddr3-1600mhz-usb-30-vgadvi-anakart.html#yorumlar peki ekran kartını senin değinin üstünde Amd olarak kullansan saphhire r9 270 4 gb yi. ? senin söylediğin ve bu ana kartı Socket 1150 olsa bir çok ana kart bulacağımda Bendeki işlemci i5 LGA soket 1155

• quote:

quote:

yani bana Şu anakart yeter artar yani . http://www.vatanbilgisayar.com/asus-h61m-f-soket-1155-ddr3-1600mhz-usb-30-vgadvi-anakart.html#yorumlar peki ekran kartını senin değinin üstünde Amd olarak kullansan saphhire r9 270 4 gb yi. ? senin söylediğin ve bu ana kartı Socket 1150 olsa bir çok ana kart bulacağımda Bendeki işlemci i5 LGA soket 1155

Anakartında sıkıntı yoksa değiştirme. Psun ve kasan dandik olabilir. R9 280 al kullan derim kasan küçükse sığmayabilir kasa+r9 280 al istersen 4 gb daha ram ekle cpu soğutucu ses yapıosa cpu soğutucu al 1200-1300 TL arasına hallet durumu

• quote:

quote:

elindeki anakartı değiştirme işini görüyorsa

ha iaderelik alayım dersen al o.c yapmayacaksın nasılsa

rx270 4 gb alınmaz git 280 al diğer oyunlarda rahat edersin

ama psu değişecek kasa küçükse kart sığmaz eğer fan sesi çoksa işlemci fanı değiştir misal hyper 212 evo al

sana göre ihtiyaçları belirt ona göre alım yap

para değerli kazanması zor o yüzden kullanmayacaksan veya gereksiz olacaksa harcamadan kaçın

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Cpu soğutucum hiç ses yok denecek kadar az geliyor o yönden sıkıntım yok ama pegatron ana kart bi sıkıntısı yok. kasa evet ufak PSU da 300 wat

Bana 1 adet r9 280 corsair spec 2 4 gb ram yeterli olur diyosunuz.. Peki birşey daha soruyum size. bendeki ram elixir marka bir ram CPU-Z adlı program ile bakdıgımda MHZ 667 gösteriyor. Şuanki ramler ise 1333 mhz ile 1600 mhz arasında bendeki 4 gb ram ile bir sorun cıkartırmı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.