Şimdi Ara

AMD Sistem Tavsiyesi - GÜNCELLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eski sistemimi değiştirmeye karar verdim, vatandan bir konfigürasyon oluşturdum parçaları çok derinlemesine inceleme fırsatım olmadı forumdan şöyle bir bakabildim sadece bulabildiklerime. Tavsiye ve öneriler çok makbule geçer.

ANAKART : ASUS M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

İŞLEMCİ : AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nn İşlemci

RAM : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

SSD : OCZ 256GB Vertex 4 Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 510MB Yazma)

EKRAN KARTI : SAPPHIRE HD7850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

* İlk olarak şu kafama takılıyor, vatanın sitesinde M5A97 EVO ile M5A99FX PRO R2'yi karşılaştırdığımda HD I/O satırında EVO da (SATA II / RAID 0, 1, 5, 10) yazarken, FX PRO da (SATA III) yazıyor sadece. Evo sata 3 değil mi demek oluyor bu durumda? Ya da FX PRO raid desteklemiyor mu?

* Anakart konusunda herkes Asus diyor çevremde, benim için önemli olan firewire, e-sata, usb 3 ve sata 3 çıkışları öncelikli olarak. Uygun başka bir kartla değiştirebilirim.

* Ekran kartı zayıf diyebilirsiniz ancak oyun birinci önceliğim değil. Mevcut ve gelecek oyunları 2-3 sene sorunsuz akıcı oynayabileceğim bir kart işimi görecek. Yine de tavsiyeye açığım.

* SSD konusunda Ocz ile Corsair'in neutron serisi arasında kaldım. İyi bir ssd almak istiyorum. Tüm bu değişikliğin sebebi zaten ssd oldu :)

* Kasamın ve Güç kaynağımın yeterli olacağını düşünüyorum. Siz ne dersiniz ? (Kasa Feel Hurricane, Güç kaynağı Hiper HPU 630 Watt)

* Son olarak FX 8350 şu anda stoklarda yok (Vatan), fazla beklemek istemiyorum FX 8320 alsam çok şey kaybeder miyim?

Teşekkürler katkılarınız için şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkoray -- 1 Mart 2013; 20:08:05 >

• 970 çipsetli anakarta o para verilmez. İlla asus diyorsan bundan fazlası israf olur.Ne istiyosan var.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

300 tl üstü bir parayı ,ekran kartına veriyorsan, 1GB lik karta vereceğin para çöpe gitmiş demektir.
    Kısa lafın uzunu, 2 Gb lık olan modelini al.

SSD konusunda pek fikrim yk. hepsi hızlı zaten.

Powerin kalite,yeterli.

FX8350 varken ,8320 alınmaz. 8320 alacağına FX 6300 al .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Şubat 2013; 14:38:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

970 çipsetli anakarta o para verilmez. İlla asus diyorsan bundan fazlası israf olur.Ne istiyosan var.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a99x-evo-r20-m5a99x-evo-r20-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62237

300 tl üstü bir parayı ,ekran kartına veriyorsan, 1GB lik karta vereceğin para çöpe gitmiş demektir.

Bahsettiğin anakart zaten ikinci tercihim olarak sepette ekli, bende ikisi arasında gidip geliyorum. Aslında şu sata 2, sata 3 mevzusu açığa çıksa netleşecek durum ama henüz bir bilgi alamadım. O iki kartın kıyaslamasına bakarsan birisinde sata 2, diğerinde sata 3 diyor. Ancak her iki kartın açıklamasında da sata 3 denilmiş kafam karıştı benimde...

Ekran kartı aynı modelin 2 gb'ı olabilir düşüneceğim. Fazla fark yok sanırım zaten arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkoray

quote:

970 çipsetli anakarta o para verilmez. İlla asus diyorsan bundan fazlası israf olur.Ne istiyosan var.

Bahsettiğin anakart zaten ikinci tercihim olarak sepette ekli, bende ikisi arasında gidip geliyorum. Aslında şu sata 2, sata 3 mevzusu açığa çıksa netleşecek durum ama henüz bir bilgi alamadım. O iki kartın kıyaslamasına bakarsan birisinde sata 2, diğerinde sata 3 diyor. Ancak her iki kartın açıklamasında da sata 3 denilmiş kafam karıştı benimde...

Ekran kartı aynı modelin 2 gb'ı olabilir düşüneceğim. Fazla fark yok sanırım zaten arada.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar parçaları yarın almayı düşünüyorum fikir verirseniz sevinirim.

• quote:

Arkadaşlar parçaları yarın almayı düşünüyorum fikir verirseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    aNakartta sata 3 deyip,durduğun ne. hepsi sata 3 işte.

sata 2 mi kaldı artık,kalsada ne farkedecek. SSD almadıktan sonra..
  • quote:

Resimle göstereyim sata 3 derken ne kastettiğimi;

SSD alacağımı da zaten belirtmiştim, o yüzden üzerinde duruyorum ;)

Şimdi soru şu, sağdaki anakart sata 3 mü değil mi?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    koray,senin işi hallettim,artık sorma.Vatanın yazdığıyla olmuyo bu işler.
    hepsi sata ııı ,6 çıkış var anakartta.9 no.lu olanlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Şubat 2013; 19:12:26 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Anakarta o kadar para vermeni önermem.Aşağıdaki kartta gayet yeterli.İşlemciyi de x6 6100 alırsan artan parayla 7870 alırsın.Bu haliyle daha performanslı bir sistem olur.İşlemci de yeterli darboğaz falan yapmaz kesinlikle

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-970a-ds3-970a-ds3--amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62819

• quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

Anakarta o kadar para vermeni önermem.Aşağıdaki kartta gayet yeterli.İşlemciyi de x6 6100 alırsan artan parayla 7870 alırsın.Bu haliyle daha performanslı bir sistem olur.İşlemci de yeterli darboğaz falan yapmaz kesinlikle

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-970a-ds3-970a-ds3--amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62819

Tavsiye için teşekkürler ancak bahsettiğiniz anakartta e-sata ve firewire yok gördüğüm kadarıyla.
    Firewire belki çok önemli değil ama e-sata gerekiyor.

Ekran kartını düşük tutmamın sebebi bütçe değil aslında. Daha yüksek bir grafik kartının hakkını verecek kadar oyun oynayamayacağım.
    O nedenle boş yere fazla abanmak istemiyorum ekran kartına.
    Mevcut oyunları kabul edilebilir bir görüntü kalitesiyle atlamasız zıplamasız oynatsın işimi görür.

• quote:

koray,senin işi hallettim,artık sorma.Vatanın yazdığıyla olmuyo bu işler.
    hepsi sata ııı ,6 çıkış var anakartta.9 no.lu olanlar....

Allah razı olsun Metin abi bende şimdi asusun sitesine dalmıştım zaten. Bu durumda senin önerdiğin anakart bana fazla gelecek gibi duruyor.
    M5A99X'in özelliklerine de baktım, firewire yokmuş malesef.
    Vatan o bilgi de de çuvallamış anlayacağın.
    Evo'da hem e-sata hem de firewire var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkoray -- 8 Şubat 2013; 19:36:30 >
  • Guzel sistem olmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Guzel sistem olmus
    konuyu gördüm iyi oldu. bende anakart arayışı içindeyim.
    önce GIGABYTE 990FXA-UD3 AMD AM3+ 990FXA/SB950 DDR3 2000MHz (O.C.) SATA 3.0 Anakart
    düşünmüştüm. sonra ASUS
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakarta yöneldim
    sizce hangisi 300 tl kadar olabilir. ekran kartıda alacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksi09

önce GIGABYTE 990FXA-UD3 AMD AM3+ 990FXA/SB950 DDR3 2000MHz (O.C.) SATA 3.0 Anakart
    düşünmüştüm. sonra ASUS
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakarta yöneldim

Alıntıları Göster
    Hiç o kadar para verme.

Al bunu geç gitsin.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5584

• quote:

düşünmüştüm. sonra ASUS

Maksi ben artık M5A97 R.20 Evo da kaldım. Firewire ve e-sata portlarının olması benim için artı bir özellikti.
    Chipset, işlemci ve ram uyumu konusunda hangisi daha iyidir birşey diyemiyorum.
  • quote:

quote:

düşünmüştüm. sonra ASUS

Maksi ben artık M5A97 R.20 Evo da kaldım. Firewire ve e-sata portlarının olması benim için artı bir özellikti.
    Chipset, işlemci ve ram uyumu konusunda hangisi daha iyidir birşey diyemiyorum.

Alıntıları Göster
    benim için öncelik. işlemci uyumu ön planda. işlemci sağlıklı çalışmasını sağlasın yeter. Oc yapmıyorum. standartlardan yanayım.
    hkoray hayırlı olsun diyorum. yarın bende alacam hangisi tam karar vermedim.

• quote:

Hiç o kadar para verme.

Al bunu geç gitsin.

+1

• quote:

Hiç o kadar para verme.

Al bunu geç gitsin.

+2

• quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

quote:

Hiç o kadar para verme.

Al bunu geç gitsin.

+2

Bi bildiğimiz var ki önerdik, destekliyen kardeşlerime de teşekkürler,onlar da işi biliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ecoute Cherie

quote:

Hiç o kadar para verme.

Al bunu geç gitsin.

+2

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bir sorum olacak, ASUS M5A87 anakarta FX8350 işlemci uyar mı? şu aşağıdaki linkte phenom yazmışta aklıma takıldı.

http://www.hizlial.com/u30.007.1196.3236/asus-m5a87-amd-870sb850-soket-am3-ddr3-2000mhz-oc-usb-30-sata-3

• quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

quote:

Hiç o kadar para verme.

Al bunu geç gitsin.

+2

fiat aynı 1600 mhz ram desteği yok.asus +1 ile önde gidiyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.