Şimdi Ara

AMD Turion Soğutma Klavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Acer Aspire 5002 VLMİ

özellikleri :

AMD Turion 64 ML- 30 İşlemci
    15.4 '' WXGA Parlak Ekran
    60 GB 4200 R.P.M Hitachi Hard Disk
    512 MB 333 MHZ tek slot DDR RAM
    128 MB paylaşımlı SİS 760 MX (oyun düşmanı hehe)
    ...vs

NEDEN BÖYLE BİR ŞEYE İHTİYAÇ DUYDUM?

Almadan önce vaat edilenin aksine - kullandığım mobile Celeron ve
    Centrinoların aksine - işlemci masaüstü uygulamalarında bile gayet
    rahatsız edici miktarda ısı üretiyor.Çok kısa bir süre içerisinde çalışma
    aralığı 45 - 50 C olan fan devreye giriyor ve 5 dkda bir çalışarak
    düzenli ve periyodik bir gürültü yaratıyor.(Farklı bir çin işkencesi türü :) )

Ne aldığım manhattan Laptop altlığı ne de RM Clock , Notebook Hardware Control ...vs
    yazılımlar bu sorunu çözdü.

Sorunun çözümünü yine forumda , Acer 5024 WLMİ başlığı altında GAKSU adlı kullanıcının
    aydınlatıcı bilgilendirmesi ile buldum.

Kendisine buradan teşekkür ediyorum.

MALZEMELER :

1 adet voltajı değiştirebilir adaptör

(ben 5 ytl'lik ucuz çin malı kullandım , vakitsizlikten iyi bir şey alamadım.
    Siz kaliteli ve markalı bir şey alabilirsiniz.)

Adaptörümüzün herhangi girişinden birini bilgisayar güç girişi ile değiştiriyoruz.
    Beceremezseniz bir elektronikçiye gidin 1-2 milyona yapar , üzerine
    bir de çay ısmarlatırsanız işlemi teorik olarak bedavaya bile getirtebilirsiniz :)

1 adet kasa fanı

Tercihim Coolmaster Ultra Silent 8025 oldu . 12 Voltta 13 desibelden daha az
    ses çıkartıyor.

1 adet iyi Isınan AMD Turion :)

Valla elimde ML-30 vardı , büyüğü daha makbüldür diyerek mümkünse ML-40
    kullanın diyorum :)
    (MT serisinden uzak durun onlar ısı üretmiyor 25 Watt ta çalışıyor hehe)

YAPILACAKLAR

Kasa fanını , dikine ya da 45 derecelik açı yapacak şekilde işlemcinin hava
    alması için yapılan açıklığa yerleştirin.(Ben 45 derece açıyla koymayı tercih ettim
    ethernet kablomun üzerinde havada duruyor yüzeyle bağlantısını kesmek en iyisi
    çünkü -masam gibi ahşap yüzeylerde ekstra ince bir ses yapabiliyor.
    ayrıntı için en üstteki resme bakabilirsiniz.)

Kasa fanının erkek tarafını modifiye ettiğimiz adaptöre bağlıyoruz.
    Normalde kasa fanları 12 Voltta çalışıyorlar.İsterseniz 12 voltta bırakabilirsiniz.
    Fakat voltajı adaptör üzerinden küçülterek fanın daha yavaş ve tabiiki DAHA SESSİZ
    çalışmasını sağlamak elimizde...
    Yaptığım testler ve sonuçlarını aşağıya yazıyorum :

ADAPTÖR VOLTAJI / İŞLEMCİ ORTALAMA SICAKLIĞI :

12 V 27 C
    9 V 29-30 C
    7.5 V 32 C
    6 V 35 C

6 V tan aşağısına gerek yok 6V ta zaten 0a yakın sesle çalışıyor...
    Ben uzun zamandır 6Vta kullanıyorum ve çok memnunum.
    İdealde 6 volt herhalde...
    Kendi haline bıraksanız 7-8 Dk da 50 C yi görecek işlemciyi 35 C ye sabitliyor ve
    GÜRÜLTÜ YOK :)

SONUÇ :

Fan devreye girmiyor gürültü yok haliyle ÇOK mutluyum...

Yeni bir proje var aklımda adaptöre bir usb bağlantısı ekleyip
    gücü bilgisayardan alarak yolculuklarda da bu sistemi kullanmayı deneyeceğim.
    Pil ömrüne artı bir etkisi olursa burada paylaşmak isterim
    Takıldıklarınızı mutlaka sorun.
    Umarım faydalı olabilmişimdir.
    Herkese sevgiler...

• Hala amdler ısınmıyor, yok bilimsel tablo ile amd, amd inteli dövmüş!!! diyen arkadaslar buna ne diyeceksiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 29 Aralık 2005 18:06:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: singleton

Hala amdler ısınmıyor, yok bilimsel tablo ile amd, amd inteli dövmüş!!! diyen arkadaslar buna ne diyeceksiniz???
    Ehe, ya bu tarz şeyler çok görüorm ben, hatta amd mi intel mi karşılaştırmalarında forumlarda hemen hemen hepsinde altlarda bi kullanıcı amd nin gerçek yüzünü üzülerek ifşa edior. Alın size bir örnek daha, AMD ısınmıo diyenlere ; ısınmayı bırak yanmış! Millet o kadar harçlığından biriktirip para verio, yazıktır, günahtır. Kişisel ego tatmini için yapmayın plz, kimse alınmasın, saygılar..

Kaynak : Programlama.Com - Diğer Sorular Forumu
    Başlık : AMD Mİ INTEL Mİ?

Mesajlardan bir kaçı ;

---------------------------------------------------------------------------------------
    yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum sizce amd mi daha iyi yoksa pentium 4 alsam mı daha iyi.Bilgilendirirseniz sevinirim
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Öncelikler merhaba Seda.Valla bu soruya cevp vermek hiç içimden gelmiyo ama cevap vermek için yinede kendimi tutamıyorum.Burada yazacaklarım tamamiyle benim fikirlerim!
    Bana sorarsan ben sana AMD al derim.Birincisi normal bi pc için fiyatları ekonomik.Ondan sonra İntel e göre çok daha az ısınıyo ve daha az elektirk harcıyo.Eğer aysonu elektrik faturalarını düşünen biri ise ve günlerce ve geceleri bilgisayarını açık tutan biri isen AMD al derim.AMD gerçektende İntel e göre sessiz çalışıyo.Hem AMD işlemciye yük binmediği zamanlarda mesela işlemcinin çok az kulalnıldığı zamanlarda frekansı ve voltajı düşürüyor.Buna bağlı olarak fan yavaşlıyo ve yeri gelince duruyor!!Tanık oldum şahsen bu hep geceleri olabiliyor.Mesela E-mule açıkken işlemci çok az kullanılıyo ve fan duruyor.O zaman öylesine sessiz oluyorki işte huzur budur diyosun.bir diğer faktörde İntel e göre daha az enerji harcıyor ve dolayısıyla daha az ısınıyor.Ayrıca eğer işlemcinin iç yapısına bakma imkanın olursa dikkatlice incele(Bazı pc dergileri veriyor).Kullanılan önbellekteki iletim teknolojisi intele nazaran çok daha fazla veriyi işleyebiliyor ve daha hızlı çalışıyor.Hem İntelde sessiz olmasını istiyorsan su soğutma sistemlerinden faydalanabilirsin ama onunda hem montajı hemde fiyatı ile uğraşmak ayrı bir bela.Şuan mesela eğer dergi okursan veya büyük donanım haberleri ve testlerini sunan siteler bak İntelin en hızlı işlemcisi olan P4 3.73Ghz lik işlemcisine karşı AMD nin en hızlı şlemcisi olan AMD FX-57 işlemcileri teste tabi tutluyo.AMD nin işlemcisi intele göre 1Ghz düşük olmasına rağmen oyunlardaki oluşturduğu kare sayısına ve harcadığı güce bakılırsa gerçekten çok önde.

Eğer daha fazla karşılaştırma sonucu ve yortum arıyorsan bilgisayar ve bilişim kültürü dergileri var piyasada ve hepside çok iyiler.Onlardan oku genellikle okurlarını aydınlatmak çin böyle konulara yer verirler.İşlerini çoğunlukla çok sağlam yaparlar.Oralardan faydalanrak tercih yapabilirsin.

Tercih senin bir yerde diğerline oranla daha pahalısı, daha fazla elektrik harcayan, daha fazla ısınan ve daha fazla gürültü çıkaran bir işlemci diğer tarafta ise bunların tersine sahip bir işlemci.Tamam İntel de hiç fena değil ama eğer AMD yi derinlemesine incelersen üstünlüklerini görürsün.AMD video işlemede, oyun oynamada ve zorlu çalışmalarda gerçekten çok iyi

Doğru tercihi yapmanı ve iyi günler geçirmeni dilerim...
    AMD az ısınıyo ?

:-))

Bu tip konularda insanlar hep hassastır.Paralarını verdikleri seylerin begenilmemesi veya kotu diye tabir edilmesi onlari etkileyebilir.Ben sana sadece kullandigim için fikirlerimi soyledim.Bu yazdiklarim benim tespit ettiklerim ve izlenimlerim.Belki bir baskasi da farkli seyler gozlemlemistir ?

:-))

Herkese iyi calismalar...

Arkadaslar bu konuta ben INTEL Chipi ni tek gecerim . Zamaninda bende AMD almistim daha ucuz diye ama bir sene kullanimdan sonra islemcisi asiri isinmadan dolayi sik sik cokuyordu bir ay sonrada hic acilmadi. Dolayisiyla AMD islemciler uzun süreli calismalara dayanamiyor. Arkadasimda alacakti aynisi soyledim yine dinlemedi AMD aldi onunda basina ayni sorun geldi 6 Ay sonra. Elektronik firmasindaki saticiya sormustuk. AMD daha ucuz niye Intel alalim diye. Adam ucuz olmasina ucuz ama sorunlari cok, eger bilgisayari uzun süreli kullaniyorsan yani günde 5-6 saatten fazla acik birakiyorsan zamanla bu tempoya AMD islemciler dayanamiyor dedi. Gercektende tarafimca aci bir sekilde test edilip onaylanmistir. Zaten büyük firmalarin bilgisayarlarina bakarsaniz hepsi INTEL. Adamlar 24 saat bilgisayari kapatmiyorlar yinede sorun yok. Hatta eskiden kullandigim bilgisayarimin Fani durmustu birkac ay sonra farkettim asiri sesizlikten dolayi. Bu kadar sure fansiz calismasina ragmen yanmadi. Gerci uzun süreli acik birakmiyordum ama yinede sorun cikarmadi. Ünlü bir söz vardi; " Ucuz mal alacak kadar zengin degilim " diye. Bence AMD nin biraz daha gelistirilmesi gerek.

Arkadaslar ben AMD 2200 almistim 09-2003 tarihinde basima 1 sene sonra yandi. ben INTEL den vazgecmem diyorum. Tabi yukarida bahsedilen güzel seyler dahada cogaldikca ileride AMD olabilir ama biraz daha zamana ihtiyaclari var diye düsüynüyorum. Yine taktir siz kullanicilarin tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: singleton

Hala amdler ısınmıyor, yok bilimsel tablo ile amd, amd inteli dövmüş!!! diyen arkadaslar buna ne diyeceksiniz???
    quote:

Orjinalden alıntı: DayLight66

Başlığın AMD - İntel Savaşına yola açması en son istediğim şeydir...

4 aydır Laptopumun ısınmadan kaynaklanan kararsızlık , donma , resetleme ...vs gibi ısı kaynaklı bir sorun yaratmadığını
    belirtmeliyim galiba...
    10-12 saat kullanımda bile (fan yardımıyla) sıcaklık 45-50 derece arasında seyreder hep...
    Fakat işlemcimin ısısı çabuk yükseldiğinden ve dengeleyici unsur olan fanım sık sık devreye girdiğinden
    oluşan gürültü beni rahatsız ettiği için böyle bir çalışma yaptım...

Kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim , işlemci ısıdan kaynaklanan bir sorun yaratmıyor.
    Sadece çabuk ısınıyor.

Bir de olayı yanlış yönlendirmeyelim , Bu bir HARİCİ SOĞUTMA ÇALIŞMASIDIR , denemedir , paylaşılmıştır.
    yapmazsanız AMD işlemciniz yanar diye bir şey yok :) + Gerek duyarsanız İntel İşlemcili Laptopunuzda da kullanabilirsiniz.
    HAtta Aynı sistemi laptopun 4 kenarına yükseklik koyarak alttan HARDDİSK soğutmak için de kullanabilirsiniz.

Herkese sevgiler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pepejr -- 29 Aralık 2005 19:04:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pepejr

quote:

Orjinalden alıntı: DayLight66

Başlığın AMD - İntel Savaşına yola açması en son istediğim şeydir...

4 aydır Laptopumun ısınmadan kaynaklanan kararsızlık , donma , resetleme ...vs gibi ısı kaynaklı bir sorun yaratmadığını
    belirtmeliyim galiba...
    10-12 saat kullanımda bile (fan yardımıyla) sıcaklık 45-50 derece arasında seyreder hep...
    Fakat işlemcimin ısısı çabuk yükseldiğinden ve dengeleyici unsur olan fanım sık sık devreye girdiğinden
    oluşan gürültü beni rahatsız ettiği için böyle bir çalışma yaptım...

Kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim , işlemci ısıdan kaynaklanan bir sorun yaratmıyor.
    Sadece çabuk ısınıyor.

Bir de olayı yanlış yönlendirmeyelim , Bu bir HARİCİ SOĞUTMA ÇALIŞMASIDIR , denemedir , paylaşılmıştır.
    yapmazsanız AMD işlemciniz yanar diye bir şey yok :) + Gerek duyarsanız İntel İşlemcili Laptopunuzda da kullanabilirsiniz.
    HAtta Aynı sistemi laptopun 4 kenarına yükseklik koyarak alttan HARDDİSK soğutmak için de kullanabilirsiniz.

Herkese sevgiler ...

Alıntıları Göster
    bende 85 dereceye cıkan fs 2045 imi satmasaydım . Buna benzer bi sistem dusunuyordum . Ama modifikasyonu arka kapagı değistirerek ve bakır levha ekleyerek yapacaktım neyse . Islevsel olması onemli ama beni kurtarmazdı bu kesiiinn ! Hehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predrag_dt -- 29 Aralık 2005 20:27:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: predrag_dt

bende 85 dereceye cıkan fs 2045 imi satmasaydım . Buna benzer bi sistem dusunuyordum . Ama modifikasyonu arka kapagı değistirerek ve bakır levha ekleyerek yapacaktım neyse . Islevsel olması onemli ama beni kurtarmazdı bu kesiiinn ! Hehe

Alıntıları Göster
    teşekkürler pepejrbu bilgiler aydınlatıcı olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronics

teşekkürler pepejrbu bilgiler aydınlatıcı olacaktır..

Alıntıları Göster
    turion culara kapak olsun bu topic de (bilimsel olarak yani)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: perspective

turion culara kapak olsun bu topic de (bilimsel olarak yani)

Alıntıları Göster
    hocam sil şu topiği.

şaka şaka güzel bi çalışma olmuş teşekkür ediyoruz, eline sağlık, bende böyle bişey yapmayı düşünüyordum ama benimki biraz daha karmaşıktı.

not: intel'ciler dikkat ederseniz bunu yapmadan önce işlemci 45-50 civarındaymış, sizinkide zaten normalde 40-45 derece arasında çalışıyor sadece 5 derece daha iyi abartmayalım yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: MAG

hocam sil şu topiği.

şaka şaka güzel bi çalışma olmuş teşekkür ediyoruz, eline sağlık, bende böyle bişey yapmayı düşünüyordum ama benimki biraz daha karmaşıktı.

not: intel'ciler dikkat ederseniz bunu yapmadan önce işlemci 45-50 civarındaymış, sizinkide zaten normalde 40-45 derece arasında çalışıyor sadece 5 derece daha iyi abartmayalım yani.

Alıntıları Göster
    bu arada senin kasa bizim 5024'lerden daha kaliteli duruyor, niye öyleki, bunlar aynı kasayı kullanmıyorlarmıydı.

bizde önde bi mikrofon girişi bide ses çıkşı var senikinde ise üç giriş-çıkış. pek önemli değil diyebilirsiniz ama usb tv kartı bağladığınızda ya mikrofon kullanmayacaksınız yada tv'den ses gelmeyecek ikisinden birinden vazgeçmeniz gerekiyor.

• quote:

hocam sil şu topiği.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bjkmag

hocam sil şu topiği.

dostum biz de takıldık sadece. Eski amd cilerdenim ben de. Tabi platform değiştirince ister istemez bi değişiklik oldu.

• quote:

bu arada senin kasa bizim 5024'lerden daha kaliteli duruyor, niye öyleki, bunlar aynı kasayı kullanmıyorlarmıydı.

bizde önde bi mikrofon girişi bide ses çıkşı var senikinde ise üç giriş-çıkış. pek önemli değil diyebilirsiniz ama usb tv kartı bağladığınızda ya mikrofon kullanmayacaksınız yada tv'den ses gelmeyecek ikisinden birinden vazgeçmeniz gerekiyor.

Alıntıları Göster
    quote:

5024 ü inceleme şansım oldu...
    Kasa aynı gibi gözükse de biraz farklı...
    Anakartlar farklı olduğu için ethernet çıkışından , klavye açısından tut , bir çok giriş - çıkış farklı yerde...
    Yani tasarım tamamen farklı...
    Bir de - üzülerek belirteyim ki - 5002de kullanılan kasanın işçiliği sanırım biraz daha iyi...
    Malzeme daha dayanıklı...Sizinki daha plastik gibi nedense...
    Acer ın ucuz makinaya iyi , Performans makinasına kötü kasa koyması çok garip geldi bana da...
    Touchpad tuş sorunu bende ve aynı kasayı kullanan 3 adet aspire 3000 serisi kullanıcısında (onların benimkinden tek farkı mobile sempron 3000 ((2ghz)) kullanıyor olması ,tasarım , içerik ..vs herşey aynı)hiç olmadı...
    + touchpad üzerindeki aşırı ısınma ve tuşlardaki bozulmalar , 4200 rpm için dizayn edilen , ısı dayanımı ve işçiliği bu kriter baz alınarak yapılan 5024 ün tasarım sorunu değil , size çok ısınan 5400 rpm takılı verdikleri için Mavi Bilgisayarın sorunu sanırım...
    Bununla ilgili de projelerimiz var :) , fakat biraz risk istiyor...
    İşlemci Soğutması için : Benim kullandığım harici soğutma sisteminin aynısını bir laptop fanı ile işlemcinin altına 2. bir fan ekleterek (az voltajda sürekli ve SESSİZ çalısan ) görselliği de zedelemeden çözmeyi düşünüyorum.Fakat laptopu aldığım KONT bilgisayar ile yaptığım tel görüşmeleri , bende onlarda bunu becerebilecek teknik servis potansiyeli olduğu izlenimi uyandırmadı :)
    İş başa düşecek galiba...
    Harddisk Soğutması için (5024e özel) : 5024 te ise yine laptopu açıp touchpad ile harddiskin olduğu yerin altına , küçük ve sessiz bir laptop fanı takarak ısınma sorunundan sonsuza kadar kurtulunabilinir...5024 sahibi arkadasımın böyle bir düşüncesi var...
    Bunu yapacak teknik bilgiye sahip arkadaslarla yüzyüze görüştüm fakat içini açtırmak demek cihazın
    GARANTİ kapsamı dışında kalması demek...
    Bu yüzden şimdilik KABA ve HARİCİ soğutmalar ile idare ediyorum...
    Kararsızım...

Bir de takılacak yavasta olsa sürekli çalışacak 2 fan , pili suyu emen sünger gibi emecek kuşkusuz...
    Bu projeye geçmeyi düşünen biri yedek pilini de şimdiden almalı... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: pepejr

quote:

5024 ü inceleme şansım oldu...
    Kasa aynı gibi gözükse de biraz farklı...
    Anakartlar farklı olduğu için ethernet çıkışından , klavye açısından tut , bir çok giriş - çıkış farklı yerde...
    Yani tasarım tamamen farklı...
    Bir de - üzülerek belirteyim ki - 5002de kullanılan kasanın işçiliği sanırım biraz daha iyi...
    Malzeme daha dayanıklı...Sizinki daha plastik gibi nedense...
    Acer ın ucuz makinaya iyi , Performans makinasına kötü kasa koyması çok garip geldi bana da...
    Touchpad tuş sorunu bende ve aynı kasayı kullanan 3 adet aspire 3000 serisi kullanıcısında (onların benimkinden tek farkı mobile sempron 3000 ((2ghz)) kullanıyor olması ,tasarım , içerik ..vs herşey aynı)hiç olmadı...
    + touchpad üzerindeki aşırı ısınma ve tuşlardaki bozulmalar , 4200 rpm için dizayn edilen , ısı dayanımı ve işçiliği bu kriter baz alınarak yapılan 5024 ün tasarım sorunu değil , size çok ısınan 5400 rpm takılı verdikleri için Mavi Bilgisayarın sorunu sanırım...
    Bununla ilgili de projelerimiz var :) , fakat biraz risk istiyor...
    İşlemci Soğutması için : Benim kullandığım harici soğutma sisteminin aynısını bir laptop fanı ile işlemcinin altına 2. bir fan ekleterek (az voltajda sürekli ve SESSİZ çalısan ) görselliği de zedelemeden çözmeyi düşünüyorum.Fakat laptopu aldığım KONT bilgisayar ile yaptığım tel görüşmeleri , bende onlarda bunu becerebilecek teknik servis potansiyeli olduğu izlenimi uyandırmadı :)
    İş başa düşecek galiba...
    Harddisk Soğutması için (5024e özel) : 5024 te ise yine laptopu açıp touchpad ile harddiskin olduğu yerin altına , küçük ve sessiz bir laptop fanı takarak ısınma sorunundan sonsuza kadar kurtulunabilinir...5024 sahibi arkadasımın böyle bir düşüncesi var...
    Bunu yapacak teknik bilgiye sahip arkadaslarla yüzyüze görüştüm fakat içini açtırmak demek cihazın
    GARANTİ kapsamı dışında kalması demek...
    Bu yüzden şimdilik KABA ve HARİCİ soğutmalar ile idare ediyorum...
    Kararsızım...

Bir de takılacak yavasta olsa sürekli çalışacak 2 fan , pili suyu emen sünger gibi emecek kuşkusuz...
    Bu projeye geçmeyi düşünen biri yedek pilini de şimdiden almalı... :)

Alıntıları Göster
    hiç ii bi termal macun kulanmayı düşündünmü?
    ben firmaların kendi koydukları macunları yada yastık denilen(plastik macun karışımı) şeyleri pek verimli bulmuyorum
    bu konuda özel araştımalar yapan ve üreten firmalar var artic silver gibi bunların ürünlerini kulanmanın işlemci,ekran kartı ile soğutucu arasındaki ısı iletimini
    artıracağından dış körünüşüde bozmadan güzel bi soğutma sağlayacağını düşünmekteyim
    tabi notebookun içini açmak gerektiğinden garantiye nolur bilemem ama bi koruma yöntemi yoksa yani notebook açıldığında yırtılan bi kaıt parçası gibi bişey yoksa notebookun açıldığını ve içine termal macun sıkıldığını nasıl anlarlar bilmiyorum sonuçta var olan bi termal macunun yerine siz daha iisini koyucaksınız onlarda kimyasal inceleme yapmıyacağına göre bi sorun teşkil edermi bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: perspective

quote:

hocam sil şu topiği.

dostum biz de takıldık sadece. Eski amd cilerdenim ben de. Tabi platform değiştirince ister istemez bi değişiklik oldu.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: perspective

quote:

hocam sil şu topiği.

O zamanda intel 'e mi taş atıyordun

• quote:

Orijinalden alıntı: esarikaya

quote:

quote:

hocam sil şu topiği.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

quote:

hocam sil şu topiği.

türk milletiyiz biz, damarımızda var taş olayı

• quote:

Orijinalden alıntı: esarikaya

quote:

quote:

hocam sil şu topiği.

Alıntıları Göster

böle bişi daha kolay ve ugrasımsız olurdu be hocam hem istediğin zaman kendine dogruda üfleyebiliyo:)

lazım olan seyde su resimde gördüğün kıvrılabilir pırpır, azcık gürültülü ama hem tasınabilir, hem istediğin yöne dönüyo, hemde 10milyon mu ne fiyatı!

ama nediyim ugrasıp yapmıssın sen, ellerine saglık, deneyimsel calısmalarının dewamını bekleriz!

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk172

böle bişi daha kolay ve ugrasımsız olurdu be hocam hem istediğin zaman kendine dogruda üfleyebiliyo:)

lazım olan seyde su resimde gördüğün kıvrılabilir pırpır, azcık gürültülü ama hem tasınabilir, hem istediğin yöne dönüyo, hemde 10milyon mu ne fiyatı!

ama nediyim ugrasıp yapmıssın sen, ellerine saglık, deneyimsel calısmalarının dewamını bekleriz!

Alıntıları Göster
    çok güzelmiş ya bu, ama etkisi nasıl ki, sanki biraz adi gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 3 Ocak 2006 1:17:43 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

valla adiliğine adi hocam ama yazın işe yarıyor kesinlikle:) en azından masaüstünde kendimi serinletmek için kullanırken işe yarıyodu! bu arada a64tweaker için gelen hızlı cewaba tesekkür ederim, gerçi orda yine ederim ama:)

• quote:

quote:

valla adiliğine adi hocam ama yazın işe yarıyor kesinlikle:) en azından masaüstünde kendimi serinletmek için kullanırken işe yarıyodu! bu arada a64tweaker için gelen hızlı cewaba tesekkür ederim, gerçi orda yine ederim ama:)

Alıntıları Göster
    hocam öncelikle çalışmandan dolayı seni tebrik ederim. gerçekten de soğutmanın yolunu bulmuşsun.

ama kusura bakma da şimdi senin bu bilgisyarın biraz laptop olmaktan çıkmış ya, yanında iptidai bir şekilde duran masaüstü kasa fanı belki bilgisayarı soğutuyor ama hem gerçekten çok alakasız ve kötü bir görüntü oluşturmuş hem de maazallah elini falan kaptırırsan parmaklar gider orda ya

tabi burada senin şansına havalandırma deliği bilgisayarın yanında. eğer altta olsaydı bu tekniği uygulaman çok zordu. gerçi o zaman da zaten laptop soğutucusu bu işi hallerdi ayrı konu.
    ayrıca usb girişlisini yapıcam diyorsun da o sistemi yanında taşıman çok zor olur ya.

ben de buradan seninkine alternatif bir amd soğutma tekniği vermek istiyorum:
    bir adet intel pentium m işlemcili notebook alınır, keyfe bakılır

• quote:

Orijinalden alıntı: emre d.

quote:

quote:

quote:

hocam sil şu topiği.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

quote:

quote:

quote:

hocam sil şu topiği.

taş atmaktan ziyade amd nin mobile platformda intele nazaran biraz daha fazla yol alması gerektiğine inanıyorum.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    nerden aldın yaw bunu?
    quote:

Orjinalden alıntı: ufuk172

quote:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.