Şimdi Ara

Amd üstadları fikirlerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.. Bugün intel işlemcimden kurtulup Amd kervanına geçmeye kara verdim ve aşağıda ki ürünleri aldım :) sadece anakartım yok onuda yarın avcılar vatandan alacağım. phenom x6 için anakart bulmak çok zor oldu..

Sizlerden Fikrirlerinizi bekkliyorum nasıl bi sistem olmuş ? performans ve uyumluluk ? amd hakkındaki tecrübeleriniz ?

Montitör, Klvaye gibi bilşenlerim mevcut sadece kasa topladım...

İşlemci : AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache

Anakart : ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C)

Ram : KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1333MHz CL7 XMP (çook daha Performanlı olduğunu söylediler)

Ekran Kartı : LEADTEK 9800GT Power Efficent GDDR3 512MB 256Bit Nvidia DX10

Kasa : XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION 80PLUS 700W MidT ATX SİYAH

Biraz Bütçemi aştım ama iyi bir sistem topladığıma inanıyorum ?

Oyun ile ilgim olmadığından dolayı Ekran kartına çok önem vermedim kullanacağım alan Web Tasarım vs. olacak kullandığım programlar (Adobe tüm grafik ürünleri, Corel Vb.)

Evet üstadlar söz sizde yormlarınız bekliyorummm....
    İyi Geceler:)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kasa çok pahalı ve gereksiz olmuş, Lian-Li'nin Lancool serisi bir kasa işini fazlasıyla görür...

175 TL 6 taksitli.

http://www.vatanbilgisayar.com/lian-li-pc-k56-550-lancool-pc-k56-dragon-lord-k-550w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=39723

Anakartta pahalı, 785GT-UD3H alıp bios update ile X6 işlemcileri kullanabilirsin, fiyatı 180 TL bu anakartın.

Sata 3 ve Usb 3.0 için de daha hesaplı anakartlar da bulunuyor.

X6 1055T 'de işini görür bu arada, fazladan vereceğin fiyat farkına çok değecek bir hız farkı yok aralarında.

Sonuçta kullanım amacın overclock ve benchmark olmayacağına göre söylediğim bileşenlerle hem maliyetin düşer hem de kullanımına uygun ürün almış olursun.

• Evet kasa biraz pahalı sizin önerdiğiniz kasada gayet hoş ve kaliteli ancak kasa olarak çok beğendim ve 700W olması ayrıca tercih sebebim yarın öbürgün neyle karşılaşacağımız belli olmaz... Bir önceki kasamı 2006 Şubatta Toplamıştım saolsun beni bu güne kadar getirdi... buda herhalde bi 5 yıl götürür

Anakart a gelince aynen sizin düğşünüdüğünüzü düşünüp aynı mantık çervesinde ASUS M4A89GTD PRO/USB3 anakartı alarak bir sonraki yeni nesil işlemcilere update ile geçebileceğimi düşümüş olmam bahsettiğin kartla update ederek kullanabilirim ama gelecek zaman içerisinde mesela phenom x7 çıktı elimdeki kartla büyük ihtimalle onu kullanbileceğim :)

Ayrıca ek olarak WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM harddisk ekledim bütçemi oldukça aştım ancak değecek bi kasa topladığıma inanıyorum.

Programlara gelince grafik ağırlıklı programlar oldukça gelişmeye başladı ve yarınlara biraz daha iyi bi donanımla hazır olmak istedim sonucta para havadan gelmiyop ki hele bu devirde haksızmıyımmm ? :)))

Yine de tavsiyeleriniz için teşekkürler .....

• quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

Arkadaşım; AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache bu işlemciyi seçmekle gayet güzel karar vermişsin yarı yolda bırakmaz seni tek tavsiyem fabrika çıkış fanıyla kullanmaman.

Meraba...

Aslında benimde aklımdan aynısı geçti ancak vatandaki arkadas bi problem olmaz deyince vaz geçtim.

Peki sizce hangi özelliklerde bir fan kullanmalıyım hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.