Şimdi Ara

AMD VENINE 3200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar son 1 yıldır intel kullanıyorum amd ye sırf meraktan geçtim p43000 i parçalayıp amd 3200 e terfi ettim 3DMARK ta 8300 intel - 8420 puanamd -amd 120 puan sadece fark etti, diğer uygulamalarda pek fark anlamadım. Buna deyermi..... 200 ytl sıfırlamak için masraf ettim. kısaca beni amd mutlu etmedi... daha hızlı açılıp kapanmasını masaüstü performansı bekliyordum ama sanki daha da yavaş....

• amd athlon venice 3200

2.00 ghz de calisir ama 64 bit desteklidir yaklasik olarak ayni puanlari alman normal ama pc nin diger parcalarini da yassan daha ii olurdu

amd nin en buyuk ozelligi bence isinmama sorunu
    bende de ayni islemci var 25 derecde calisiyo stok fanla
    gerisin sen dusun
  • sadece işlemcimi değiştirdim.performans iyi deil dersen pek yardım bulamazsın.dier parçaların nedir.
    en önemlisi anakartın.
  • 3D MARK ekran kartı agırlıklı bi testtir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelksk -- 30 Mart 2006; 21:17:55 >
  • cpu-z ,everest
    bunlarla test yap dostum istersen. @angelksk haklı.
  • Dostum P4 3 Ghz lik işlemci bırakılıp,3200+ alınırmı sende kabahat,epeyde zarar etmişsinidr.Keşke X2 3800+ felan alsaydın,o zaman bir laf diyemezdik ama...Bence yazık etmişsin.Diğer parçaların nelerdir?O işlemciye iyi bir soğutucu alıp o/c yap sen.
  • e.kartı test proğramı ile test etmişsin. bende ki 754 pin athlon 64 3000+ 820 pentiumD kodlu intelden iyi süper pi alıyor.
  • sogutucuya gerek yok stok fanla günlük 2,6 rahat rahat çıkar takoz çıkmazsa tabi..anakartı da unutmamak gerek
  • ben de yakın zamanda intelden amdye geçicem. bak içime kurt düşürdün
  • quote:

Orjinalden alıntı: MEHMET84

arkadaşlar son 1 yıldır intel kullanıyorum amd ye sırf meraktan geçtim p43000 i parçalayıp amd 3200 e terfi ettim 3DMARK ta 8300 intel - 8420 puanamd -amd 120 puan sadece fark etti, diğer uygulamalarda pek fark anlamadım. Buna deyermi..... 200 ytl sıfırlamak için masraf ettim. kısaca beni amd mutlu etmedi... daha hızlı açılıp kapanmasını masaüstü performansı bekliyordum ama sanki daha da yavaş....

Zamanında bende 3,ghzden bende geçtim mecburi sebebiyet ile ama ne yazıkki fos ama fos 6800gt varken gerçektren oyun için farkediyordu.

Ama çoklu işlemlerde ki buna 2nci monitör dahil kısacası süründüm.

O pek kişinin saat frekansının çokta önemli olmadığı vurgulansada oyun hariç aradaki1 ghz farkı hissettiriyordu.

Bu işlemcinin marifeti L1 önbellek,3dnow başka bir şey yok.Yani kısacası oyun ve cesur olanan kökleyebilene OC.

1 ay önce sanıım sistem toplayacaktım, aslında oyun pekde fazla değil ama ortlama sistem olacaktı.

Bir aklımda 3200+venice diğer aklımda D805 yatıyordu.

Nemi yaptım ikisinide almadım, artık yazı bekliyorum bakalım kimin gemisi yürüyor.

AM2 Soketli AMD mi , İntel conroe' mu?

Biraz da düz venice alanların çoğu oc ile sınırlara ulaşmak vede oyun oynayan kişiler.

Oyun dışındakilere "amaaan nasıl olsa internete giriyor,mp3 çalıyor,office açıyor" u standart hale getirip asıl performansının OYUNDA olduğunu belki bile bile tavsiye edenler çoğunlukla kanaatimce.

Ben bunu tecrübe ettim, parayı bastırmadıktan sonra ucuz etin yahnisi bu kadar oluyor.

Gidip x2 3800, D820.830 dual core'lara parayı basmak lazım.

Kimseyi ne rencide ettim,benim düşüncem bu yönde.

Bazı şeyleri çok abartıyoruz ya helal olsun diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khn -- 30 Mart 2006; 22:58:24 >

• ya işte bende bunu anlamıyorum amd alacam diye neden gidipte 3ghz lik inteli bırakılır?

amd neden iyi diyoruz:rakip olduğu intele göre aynı performansı daha ucuza verdiği ve oyunlarda daha hızlı olduğu için.
    intel 3.0 200$, amd 3000+ 140$.daha ucuza yer yer daha iyi performans ve daha az ısınan bi işlemcin oluyo olay budur.

senin yaptığın gibi bi durumda çok fazla fark beklemek zaten abes.eski sisteminde p4 1.7-2.0 falan olur amd ye geçersin anlarım.ama zaten elinde oldukça güçlü bi işlemci varken ne diye değiştiriyosun ilginç...

bu durumda amd beklediğimden yavaş çıktı demeninde bi anlamı yok...
  • trulli ye katılıyorum.Zaten elindeki işlemci 3.0 sen 3.2 amd almışsın ufak bi değişim yapmışsın dağlar kadr fark beklememk lazım.Ama desydinki intel 3.0 dan atıyorum amd x2 3800 e flan geçtim umduğumu bulamadım ozaman tamam dersin.Ama bence yptığın biraz mantıksız olmuş ayrıca anakart seçiminde önemli bende amd 3.2 venice kullanıyorum ve gayet memnunum eski bir intel kullanıcısı olarak...
  • ekran kartım agp 6600 gt MSI
    anakart epox nf3 ultra
    512*2
    200 gb hd
    amd 3200 venice

bence deymezmiş
  • böyle saçma işler yapıp mmarka kötülemeye bayılıyorsunuz..biriside bende geçicektim ama içime kurt düştü diyor..arkadaşım aynı sınıftaki ürünler arasında yükseltme yapıcaksan yazık olur..

biraz formu incele ve amd nin neden üstün olduğunu gör...aynı performansı hatta daha iyisini daha ucuza alabildiğini öğren..aynı sınıftaki ürünler hiçbir zaman yükseltmede kullanılmaz..
  • İş sadece İşlemciyi değiştirmekle bitmiyor ki keşke pc nin dier parçalarınıda yazsaydın. Ama AMD de en büyük sorun ısınma pc nin dier özllikleride iyiyse soğutma sistemine bi bak derim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gattuso 48

İş sadece İşlemciyi değiştirmekle bitmiyor ki keşke pc nin dier parçalarınıda yazsaydın. Ama AMD de en büyük sorun ısınma pc nin dier özllikleride iyiyse soğutma sistemine bi bak derim...

amd artık 40 dereceyi geçmiyor. hemde %100 de..
  • forumda yada herhangi birinden bir iki şey öğrendiğimizde hemen bu işin profösörü oluruz.biz Türk milletinin özelliğidir; bir iki kelime öğreniriz bir konuda, sonra uzman kesiliriz pc mizi upgrade ettiğimizi sanırız ve sonrada dizimizi döveriz bu sözüm topik i açan kişiye değil genelde böyleyizbasit bi örnek veriyim komşu işyerinde üç beş kişinin ortak kullandığı bir pc var işim düştü net e girip çıktım bu arada yanımda kimse yok sonra işim bitti baktım ekran ayarları bozuk, bi ayar çekiveriyim dedim kendi kendime. ekran görüntülerinde falan ince ayar yaptım 60 hz i 100 e çektim clear type çözünürlük frekans ayarı vs.işim bitti ayrılırken söyledim gittim.yaklaşık bir saat sonra beni işyerinden çağırdılar neymiş diğerleri itiraz edermiş gel bunu düzelt dediler eski haline getir pc yi dediler ya kusura bakmayın düşünemedim hemen geliyorum dedim eski ayarlarına aldım hemen ordan birisi sırıtarak demesinmi ya ne uğraştınki sistem geri yükleme yapsaydın eski ayarlarına dönerdi nasıl oluyo bide güzelce anlattı hımm dedim teşekkür ettim ayrıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budur -- 1 Nisan 2006; 13:43:14 >

• quote:

ekran kartım agp 6600 gt MSI
    anakart epox nf3 ultra
    512*2
    200 gb hd
    amd 3200 venice

bence deymezmiş

Arkadaşlar cevapları vermiş. 3000+, 3200+ gibi işlemciler yeni sistem alacaklara veya düşük işlemcisi olanlara önerilir. P4 3.0'dan terfi edenlere değil.

Geçmiş olsun diyelim.

Yapman gereken 6600gt ve 3200+'ya hız aşırtma (o/c) uygulamak. "Overclock ve Soğutma" başlığındaki üst konuya göz atabilirsin.

-------

Masaüstünde HT sayesinde Intel işlemciler çoklu uygulamalarda başarılıdır. Açılış hızı vb. ise daha çok sabit diske, belki anakarta, en çok sistemin ne kadar yüklü olduğuna bağlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Mart 2006; 17:51:37 >

• quote:

ekran kartım agp 6600 gt MSI
    anakart epox nf3 ultra
    512*2
    200 gb hd
    amd 3200 venice

bence deymezmiş

ya kardeş işin gücün yok mu senin?bizene senin veninenden?daha venice yaazmasını bilmiyorsun konuşuyorsun.daha doğrusu senin yaptığın saçmalıktan bizene.almışsın almışsın buraya neyi yazıyorsun?mantık varmı sende acaba?
  • SONUÇTA BİRİ 3000, DİĞERİDE 3000 ARKADAŞ HER HALDE DAHA BİR YUKARI İSTİYORDU AMA BİRAZ İŞLEMCİ ,DONANIM ARAŞTIRMASI YAPIP ANLAMA YOLUNU SEÇ SEYDİ BU DURUMA DÜŞMEZDİ... İSİM AYRI AMA HIZ OLARAK ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI MİSALİ..NEDİYELİM GEÇMİŞ OLSUN... ( ,, AMD ,,FOREVER ) HER ZAMAN
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.