Biraz klasik olabilir ama iki işlemci arasında kaldım.. Fiyat olarak intel biraz daha uçuk fiyatta ama ben yine de sormak istiyorum.. İntel i7 serisine benzeyen bir amd işlemcimi alsam aynı değerde yoksa intel olarak mı devam edeyim.. ? Birde amd den intel i7 serisinin eş değer modellerini söylerseniz iyi olur pek bilmiyorum amd yi
yeni nesil i7 ye eş değer bir islemcisi yok amd nin i5 lere bile yok gibi.
İ7 oyun icin gereksiz israf 4590 i5 hsyki hayki yeticektir oc tskintiniz varsa sonunda k ibaresi olan islemci alin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Aslında bence intel uçuk,amd ucuz değil. örnek olarak fx 6300 ve i3 4160'ı ele alalım yakın fiyatlarda olduğu için. fx 6300'ün 6 çekirdeği var ve 3.5 ghz hızında çalışıyor. 4160'ın ise 2+2 çekirdeği var ve 3.6 ghz hızında çalışıyor. bu küt rakamlar halınde bakarsak amd bariz önde gibi diyor fakat iş öyle değil. intel tekli çekirdek performansında amd'yi 2'ye katlıyor. Tamam belki bunlar arasında oyunlarda,işlemlerde bariz bi fps farklı yok ama intel hem daha uzun ömürlü hemde daha az güç harcıyor. amd ise çabuk ısındığı,çok ısındığı için ek bir soğutucuya ihtiyaç duyuyor. soğutucu aldığınızdada "amd daha kârlı,daha ucuz" sözü ortadan kalkıyor. Almazsanız ise işlemciniz birkaç yıla heba olup gidiyor. Aynısı daha güçlü işlemcilerdede geçerli. Ben ufak başlayıp ele aldım bir örnek vardım. Artık gerisini siz düşünün derim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme