Kardeşim ayıp değil mi senin bu yaptığın? Niye durduk yere milleti tetikleyip destan yazdırtıyorsun, saatlerini alıyorsun? Hayır destan yazmaya ben alışığım o benim tarzım da bunlar öyle değil işte. Sonra çırpınıp duruyorlar falan. Kınıyorum seni |
Amd vs Intel oyunlardaki FPS ve akıcılık sorunsalı (2. sayfa)
-
-
Ya bırah allahını seversen!
Senin bu konuyu intel pohpohlamak için açtığını bilmiyor muyuz sanki
Oyun büyük! Görmüyoruz sanma!
-
Hocam yazdıklarınızda yanlış bir şey yok katılıyorum zaten bu konuda çok fazla kafa karışıklığı var zamanım olursa rehber gibi bir şey yapacağım. Benim demek istediğim gsync+vsync input lagı azaltıyor evet ama native+uncapped kadar düşürmüyor hiçbir zaman. Standart bir kullanıcı için en verimli metod ekran kartının %90-%95 aralığında olduğu hz değerine panelden limit koymak sonrada yine panelden vsync+gsync açmak. GPU bound olmayacağı için anti lag yada reflexe gerekte kalmıyor yırtılma vs. de olmuyor benim bulduğum en verimli yöntem.
Edit: DLSS ya da FSR her türlü kapalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 23 Ekim 2024; 15:30:10 > -
Aynen öyle sınıflandıracaksın. Biri çıkıp seni senden önce görüp vurunca ağlıyorsunuz ama. Bana bir tane rekabetçi oyun oynayıpta fps kitleyen sync kullanan üst seviye oyuncu gösterir misin? Çok ses çıkarıyor diye ferrari alıp susturucu takalım demeye geliyor sizinki. Bende zaten ferrari var 600 fps 360 hz oyun oynuyorum niye sync açıp 330 fps oyun oynayayım?
600 fps 240 hz ile 237 fps 240 hz'nin farkı yok demek nasıl bir mantık?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 23 Ekim 2024; 11:47:15 > -
Rez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yav hadi git işine milletin kilitleyip kilitlememesinden banane? Millet yırtılmalı seviyorsa napayım senin kafan basmıyor mu ben oraya ne yazmışım? YIRTILMAYA BENİM MONİTÖRÜMDE YER YOK.
Sen monitörlerin çalışma mantığından bile bi habersin 360hz monitörde 600 fps alsan ne olacak 600 fpsi gözlerin görebilecek mi sanıyorsun?
"Biri çıkıp seni senden önce görüp vurunca ağlıyorsunuz ama."
Senin karşında 15 yaşındaki valorant bebesi yok birader kendi yaş kitleni benimkiyle karıştırma. biz bilgisayarla 98 yılında tanıştık yıllardır oyun oynarız ve senin gibi oyunda round kazanınca oyun kazanınca hayatımızı kazanmışız gibi ciddiyetle yaklaşmıyoruz oyundan keyif almaya bakıyoruz. E-sporcu muydun? Anlaşılan bana bi tane fps kilitleyen profesyonel oyuncu gösterir misin dediğine göre işsiz gibi e spor müsabakalarıda izliyorsun anlaşılan oda iyi
Madem milleti kutuplaştırmaya meraklısın internet kafenin başından 14 saat kalkamayan sabahlara kadar e sporcuymuş gibi cs oynayan çocuklardan farkın yok.
Gelmiş sizden önce görüp vurunca ağlıyomuşuz Kişi kendinden bilirmiş işi. Asıl ağlayan kimmiş belli oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 23 Ekim 2024; 15:55:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ahahaha 98'den beri yanlış biliyorsun o zaman. Aynen 240 hz varsa göz 240 fpsden sonrasını görmüyor nasıl bir gözmüş ki 240 görüyor ama 600 fps 600 hz olunca farkı anlayamıyor. Göz sağlığın bozulmasın diye 34 inch ips almışsındır sen keyifli keyifli rekabetçi oyunlar diliyorum sana.
-
Hala dediğimi anlamamakta ısrarcı hala yazdığımı okuyamıyor. Ağır oyun bağımlısı karşımda. Rica ediyorum kalk o makinanın başından dışarı çık bi nefes al
Diyorum ki monitör tazeleme hızının üstünde fps aldığında sen o fpsi göremezsin.
360 hertzlik monitörde 361 ve üstü fps almaya başladığın andan itibaren 360 fps alıyormuşsun gibi hissedeceksin. Monitör 360 fpsten yukarısını çizemeyecek.
Hz ve fps mantığını bile çözememiş yazık
"In short, refresh rate is what your monitor is physically capable of pushing out. So if you guy a 144hz monitor but your game is pushing out 173 fps, you'll still only actually see 144Hz since that is the max it can display."
"If the FPS is lower than the refresh rate, the monitor will not display all the refresh cycles effectively. Conversely, if the FPS exceeds the refresh rate, the monitor can only show frames up to its maximum refresh rate."
Yani ben 240 hzlik monitörde 237 fpse kilitleyerek ferrariyle gidiyorum. Ama sen 360hz lik monitörde 600 fps verince ferrariyle gittiğini sanıyorsun ama hızın 360da halen. 360 dan itibaren susuyor
quoraWhat is the difference between frames per second (FPS) and hertz (Hz) in monitors? Is there any reason why some people use one over anoth...https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-frames-per-second-FPS-and-hertz-Hz-in-monitors-Is-there-any-reason-why-some-people-use-one-over-another-when-describing-their-display-performance-quality
Göz sağlığını düşünen birisi ips almaz bunuda bilmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 23 Ekim 2024; 16:31:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu sebeple intel kullanıyorum desem fanboy olmam değil mi? 5600x ten 11700k ya geçmiştim pubg de gram kasma yoktu 2k görüntüde. 14700kf kullanayım dedim 1080p de anlamadığım bir şekilde düşük gpu kullanımı var. Ama fps düşük olmasına rağmen kasma donma takılma vs yok. Intel şöyle böyle diyoruz ama bir yerde işini iyi yapıyor sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geç oldu güç olmasın. Amd 5800x3d kullanıyorum. Daha önceden 10700k 9900k 9700k 9600k .... kullandım. Yazdıklarına cevap olur diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X