Şimdi Ara

AMD X2 3800+ ve Asus M2NPV-MX Sorunlarım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD X2 3800+ ve Asus M2NPV-MX anakartım var ve o/c yapıyorum..Daha doğrusu yapmaya çalışıyorum..
    Makinada 1GB DDR2 667 Mhz Ram var Tek Slot..
    Anakartın 24/05/2007 tarihli 0801 versiyonuna BIOS update'i yapılmış durumda bundan günceli yok.

Gelelim problemlere..Default Fan ve voltajla alttaki sonucu elde edebildim..

AMD X2 3800+ ve Asus M2NPV-MX Sorunlarım Var

Board'un biosunda voltaj verebileceğim bir yer bulamadım
    Ve sanırım HT Çarpanını da göremedim çok garip Bu anakartlarda JumperFree diye tiptip özellikler var ben PIII 800EB işlemcimi Abit boardla 7 yıl önce 800 @ 1100 yapıp 3 yıl kullandım ya orjinal fanıyla bide..

Ne yapmam lazım bu anakartı kullanan yada benzeri sorunla karşılaşan , karşılaşmayıpta fikir sunan var mı

Bu arada İşlemci sıcaklığı makina 2250 MHZ çalışırken 34-36 derece arasında gidiyor..

Kurbağalanmayalım diye ek'e de ekledim resmi =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peccimist -- 9 Temmuz 2007; 8:50:45 >

• Kardeş kötü bir anakart seçimi yapmışın... Bi kere 1,168 volt ile 2250 stabilse sen şükret derim valla. Bi arkadaşımda da var o anakarttan. Lakin oc konusunda oldukça beceriksizdir. Ben bu anakartın yani asusun M2npv-vm modelini kullandım. Dediğin gibi ne ht ne voltaj ayarı. Ama ben en son biosu ile en son 270 fsb yapmıştım onla. athlon 3000+ işlemcimi günlük stok fan ile 2430 mhz; bu durumda kingston 533mhz micron d9dcn ramimide 810 mhzde kullanıyodum. Şimdi hocam senin anakart anlaşılan benim anakart kadar gitmiyo.. Sana tavsiyem illaki oc yapıcam diosan ki; o işlemciye yazık günah hakediyo daha güel oc ları NTUNE diye bir prg. var onda en azından 250 fsb ye çıkarsın. Son sürümünde HT çarpanına da müdehale ettiriyodu. Prg da ayarlarını yaptın son haliyle oc bu diyosan prfil kaydediyosun ve windows açıldığına profili uygula diosun . Ayarlarında kurcaladığında göreceksin zaten. öylelikle oc lu kullanırsın sistemi...Yadaaaa... Alırsın bir Biostar TA690G anakart bakarsın keyfine hocam. Ekran kartı cabası 1024x768 full detay carbon oynarsın benim gibi ....

• İşin gerçeği ben DFI düşünüyordum..
    Ama Türkiyede çok pahalıya satılıyor malesef..
    Şöyle kampanya yakalasam bir tane acımıcam alıcam ama..

Bu arada bios versiyonları sürekli update ediliyor.takip ediyorum asus.com'dan.
    En son 1101 bios u geldi hala ne voltaj menüsü var ne birşey aldığıma binpişmanım yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peccimist -- 26 Aralık 2007; 13:15:15 >

• Bence anakartın ile işlemcini bir sat ve İşlemci seçimini Brisbane çekirdekli x2 lerden yana kullan.. Windsorlar Brisbanelere oranla daha az oc oluyo..
  • takas etsem nasıl olur üstüne para eklesem ? ya çokta uğraşmak istemiyorum şimdi yok kargosu vesairesi..
    değerler arasında bir uçukluk yoksa ben takoz windsor'umla takılayım
    güzel bir anakart bana yeter bence şimdilik.şu elimdeki Asus'uda satarım DH 2.eL'den.yılbaşıda geliyor birde anakart parası çıktı başımıza neye para yatıracağız şaşırır oldum

soğutucu olarak ne kullanıyorsun sen ?
    tamam buldum Thermaltake Blue Orb II yazıyor nasıl bari memnunmusun ben zalman almayı düşünüyorum fatal1ty ? pasifmi alsam acaba ses problemide var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peccimist -- 26 Aralık 2007; 14:31:03 >

• Ya bence soğutucu olarak başarılı bir fan. Diğer konuda sorduğun soruda da açıklamıştım.. Neredeyse anakartı soğutuyor. Ramleri, chipsetleri, komponentleri bile soğutuyo.. Yani kısacası anakartı bile soğutuyor. Eğer bulunduğun bölgede bir bilgisayarcı ile anlaşabilirsen kendi anakartını verip üstede para versen biostarı alsan olabilir ama oda öldüm pahasına gider. Forumda takasla satabileceğini sanmıyorum. Yinede denemekte fayda var tabi.. Fan konusunda bu gün yeni bi fan alacak olsam yine TT yi seçerdim. 12 cm fanı gayet güzel soğutuyor. Tavsiye ederim. Yada TT Big typonda alabilirsin. Onuda çok met ediyolar. BEn aldığımda ikisinin arasında 30 lira kadar fark vardı ve beni pişman etmedi blue orb. bakır göbekli kanatları aliminyum. 1600 rpm dönüşü var. 83 cfm civarıda hava üflemesi var. Zaten fanı takıp çalıştırdıktan sonra elini altına tuttuğunda üflediği havayı fark edeceksin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.