mrb arkadaslar ben sistemimi yeni aldım amd x2 4200 -epox af 570 ultra- kingstone 2 gb - saphire x1950 pro 256mb vs... benim sorunum işlemciyle ilgili işlemci fanı hızı devamlı maximum hızda donuyor hani bu amd nin cool'n quiet teknolojisi varya yani işlemci yukune göre fan hızı azalıp artan teknoloji o bende olmuyor işte anakarttan bios tan bu ozellliği actım yine de olmadı birde işlemci fanı (amd yazıyo fanın uzerinde) 3 pinli su an, bir yerlerde okumustum bu ozelliğin aktif olması için bu işlemci fanının 4 pinli olması gerekirmiş
biraz yardımcı olursanız cok sevinicem günlerdir sıkıntı yasıyorum
dostum cool'n quiet teknolojisi işlemcine yuk binmediğinde işlemcinin frekansını azaltarak az güç harcamasını ve az ısınmasını sağlar.işlemcinin fan hızını ya program ile yada bios'tan ayarlayacaksın. program olarak speed fanı deneyebilirsin. buradan indirebilirsin
zaten denemediğim program kalmadı amatör kullanıcı da değilim aslnda ama bi turlu çıkadım işin içinden ama intellerde bu dediğim oluyoyani işlemci yukune göre fan hızı değişiyo
quote:
Orjinalden alıntı: zfrk
zaten denemediğim program kalmadı amatör kullanıcı da değilim aslnda ama bi turlu çıkadım işin içinden ama intellerde bu dediğim oluyoyani işlemci yukune göre fan hızı değişiyo
Anakartının BIOS unda smart fan gibi bir seçenek olmalı cool'n quiet işlemcinin daha az ısınmasını sağlar fakat eğer fanınız işlemcinin hızına göre devir kontrolü yapmıyorsa bu hiçbir işe yaramaz..
Amd nin cool n quiet programını indirip sonra windowsta güç seçeneklerinden en az güç yönetimini seçmen gerekiyor.
Ama bios benim emektar ile aynı özelliklerde ise PC Health Status> Smartfan Temperature yi 50 derece olarak seç F10 a basıp kaydet. ACPI Shutdwon u da 60 seç ki fazla sıcaklık olupta zarar gelmesin. Fan devri kendini ayarlar böylece. Sıcaklık 50 yi geçerse maksimum devre çıkar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme