Şimdi Ara

AMD X6 sistemim neden çok yavaş eksik ne acaba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SG Oyun Yapım Ekibi

Kopyalama işlemlerinde İşlemci kadar HDD'ninde önemi vardır.

Son 3-5 yıldır süregelen işlemcilerin performansını gözetirsek. Tamamen HDD de bitiyor olay. Zira bu sürede çıkan işlemciler zaten hemen herşeye yetiyor artık.

quote:

Orijinalden alıntı: kartal.24

senin sorunun hdd den kaynaklanıyor bence sata 3 ler çıktı şu sıra herkes sata 2 lerler hemen hemen aynı diyor ama bence degil onlar birazdaha hızlı eminim sende fark edeceksin benim gibi aradaki hızı oda tatmin etmez ise ssd al ucur bilgisayarı ama sata3 hdd sana yetecektir çünkü islemcin o hızla tatmin olmuyor.

Sata sadece bir aktarım teknolojisidir. Yani bağlantı arabirimi. USB belleklerin hepsi aynı hızda değildir değil mi? İnsanlara boş yere para harcatmayın. Dönüş hızı aynı veri yoğunluğu aynı. Dolayısı ile okuma yazma hızı aynı. Tabi fw ye de bağlı ama konu o değil şu an.

Musluktaki suyun durumu belli. Sen musluğa 2cm ( Sata 2 ) çapında hortum da taksan. 3cm çapında hortum da taksan. Musluk çapı 1cm olduğu için akacak su musluğa ( HDD nin plaka yoğunluğu. Dönüş hızı. FW si ve önbelleği. ) bağlıdır.

Sata3 SSD gibi yeni teknolojiler ve bunlar ile kurulacak raid gibi sistemler için çıktı.

=================================

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak.

Kardeş sorun HDD de. Daha 320GB terimini görür görmez aklımda belirdi zaten bu fikir. Teste de baktı8m onaylar durumda.

Samsung HD502HJ ya da HD103SJ alman gerekiyor.

Ayrıca HDD ye 50GB alan tanımlanmış. Bu alan çok az. İşletim sistemi vb yüklenince boş alan sadece 27GB kalmış. Boş alanın bu kadar az olması performansı ciddi biçimde düşürür.

Elindeki HDD 70-80MBsn gibi hızlar vermeli ama 50MBsn hız sunmuş. Model numartasını verdiğim HDD lerdeki hız ise 100MBsn minimumdur.

• Harddiskin sata II, ama sata I uyumluluk modunda çalışıyor.
    Sata II olarak çalışması için harddisk arkasındaki jumper i çıkarmalısın.

Jumperi çıkarttıktan sonra harddiskin hızlanacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_cann

Harddiskin sata II, ama sata I uyumluluk modunda çalışıyor.

jumperi çıkardım tekral hdd tuneden test yaptım biraz fark etti ama yeteri kadar değil sistemi tekral formatlayıp deneyeceğim bakalım farkedecekmi
  • Sata III biraz ucuk degil mi? Bence sıkıntının çözümü Sata III almak değil.

Jumperı çıkarmak sorunu çözücektir. Bu jumper anakartın HDDsi yavas calıştırmasını sağlıyor
    sanırım. 3GBit/s bi SATA II HDDin varsa bunu 1.5GBit ile kullanırsın eger bu jumperi takarsan
    ve anakartın bunu destekliyorsa.

Ayrıca bir diger noktada her SATA II harddisk 3GBit/s desteklemiyor. Sendekini de bir araştır derim.
  • o powerın 8 pin güç cıkısı warmı ? anakart işlemci güc girişi 8 pin ve sen 4 pin takıyorsan tabi performans alamazsın.. olay dedigim şekildeyse power ı degiştirmelisin
  • Benim anakartim da 8 pin güç girişi var ( foxconn x58 kart ) ama psu da 4 pin giriş var hiç te performansa etki etmiyor bilmeden sallamayalim lütfen..

Sistem yavaş diyen arkadasa tavsiyen ssd almasidir core Duo sistemden quad core ye oradan da i7 sisteme geçtim bir ssd kadar fark etmedi o kadar degisiklik. Ssd varken 30 sn de sisteminiz acıkacak 5 an kapanacak daha bir sürü avantaj varda telefonlayim yasamıyorum uzun uzun..
  • quote:

Konuyla alakam yok kusura bakmayın fakat sormadan edemedim. Anakartta sata2 desteği var. Harddisk 2009 fabrika çıkışlı seagate barracuda. Benim anakartımda sata 1'e takılı. Bilgisayarcı yanlış takmış olabilir mi? Sata2 yazan yere taksam kabloyu performans artışı olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDeSPoT

quote:

Konuyla alakam yok kusura bakmayın fakat sormadan edemedim. Anakartta sata2 desteği var. Harddisk 2009 fabrika çıkışlı seagate barracuda. Benim anakartımda sata 1'e takılı. Bilgisayarcı yanlış takmış olabilir mi? Sata2 yazan yere taksam kabloyu performans artışı olabilir mi?

Ben sata1 sata 2 port I'sini hdd ile denemiştim iki Slotta da hdd 5.9 puan alıyordu.. Performasn olarak ta bı fark görünmüyor dü..

• Bende hdd lerin o 16-32 MB ne olduğnuu ne işe yaradığını sadece veri hızı diye biliyordum bende ama şimdi daha iyi öğrenmiş oldum ve bende yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve HDD olarak hangi markayı tavsiye edersiniz boyut en fazla 320 GB Yada 500 olucak çünkü fazlası çok gereksiz.. belkide 250 de olabilir çünkü çok birşey yüklenmeyecek sadece programlar.
  • HDD olarak VR dahada fazla paraniz varsasa SSD almanizi ve rami en az 6gb benim tavsiyem 64bit isletim sistemi kullanacaksaniz 8gb ram ve ustu ram kullanmalisiniz.Ayrica 8gb ve yukarisi ram alirsaniz paging file(takas dosyasi) sini kapatmanizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kod27

quote:

jumperi çıkardım tekral hdd tuneden test yaptım biraz fark etti ama yeteri kadar değil sistemi tekral formatlayıp deneyeceğim bakalım farkedecekmi

Öncelikle Format atmadan önce biostan IDE modunun ahci olarak seçildiğinden emin ol. 2gb ramin var 64bitlik windowsa çokta gerek yok bildiğim kadarıyla 2gb a 32bitlik tavsiye ediliyor. 32bit windows kurmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Benim anakartim da 8 pin güç girişi var ( foxconn x58 kart ) ama psu da 4 pin giriş var hiç te performansa etki etmiyor bilmeden sallamayalim lütfen..

Sistem yavaş diyen arkadasa tavsiyen ssd almasidir core Duo sistemden quad core ye oradan da i7 sisteme geçtim bir ssd kadar fark etmedi o kadar degisiklik. Ssd varken 30 sn de sisteminiz acıkacak 5 an kapanacak daha bir sürü avantaj varda telefonlayim yasamıyorum uzun uzun..

kim bilmeden sallıyor ?? imzamdaki sisteme coolermaster 600w power bagladık 4 pin sisteme windows kuramadık sen neden bahsediyorsun ?? yok ssd felan sacmalamayın allah askına adamın sorunu power !!
  • Niye power ki adam tümleşik ekrankartı kullanıyor
    işlemci 125 w güç çekecek hdd kaldı
    250w koysun ekran kartı yok windows değerlerine değerlerde baktım gayet normal işlemci 7.4 almış
    arkadaşlarda güzel söylemiş bios tan işlemci soğutma özelliği kapatılmalı
    varsa biosda otomastik oc profıilleri onlar seçilsin 6 çekirdek işelmci ne antivirüs
    dinler ne yavaş hdd dinler valla yavaş olsa bile hdd o hdd işığı hiç sönmez
    çatır çatır hdd yi zorlar bendene var garib hdd ama x4 965 le yeri geldiğinde
    power led gibi hdd ledi sönmüyor
  • pardon bir de birde işlemci için enerji tassarufu var oda kapatılmalı bunların faydası belli oluyor
    hemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: kod27

windows 7 nin sistem bilgileri
     AMD X6 sistemim neden çok yavaş eksik ne acaba

işletim sistemin 64bit ram 2GB buda sorun yapar 64bit ile en az 4gb ram kullanmanı tavsıye ederım
  • Ram'i 2 gb arttır bide ısınma sorunu varsa 550 W alırsın, sistemin iyileşir birde format
  • quote:

Orijinalden alıntı: markus5

quote:

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Benim anakartim da 8 pin güç girişi var ( foxconn x58 kart ) ama psu da 4 pin giriş var hiç te performansa etki etmiyor bilmeden sallamayalim lütfen..

kim bilmeden sallıyor ?? imzamdaki sisteme coolermaster 600w power bagladık 4 pin sisteme windows kuramadık sen neden bahsediyorsun ?? yok ssd felan sacmalamayın allah askına adamın sorunu power !!

Sistem bölümündeki bilgisayarımı fsp 550w psu ile kullanıyorum. Bundan önceki q6600 p45 li sistemi de aynı psu ile kullandım.. Hiç dikkat etmediniz galiba anakartlarda 8 pin güç girişi olsa dahi 4 pinle çalışır yazar kitapçıkta sadece 8 pin onerilir diye belirtmiş oda oc vs yaparken voltaj beslemesi daha iyi olsun diye..

• ram konsunda katılıyorum arkadaşlar bende uzun süre 2b takıldım hadi 4 yapalım dedik emin olun 32 bitte
    bile iyiki almışım dedirtiyor
  • koca konuda her muhabbet acilmis.. ama bir insan cikip ta dual ramle ile simultane calisan, AMD islemcisine tek ram takarsan dosya ve program acman yavaslar dememis yahu...

Bilgisayari hazirlayan arkadas hata etmis.. tek slot ram takmis..

Windows7 icin zaten 4 gb ram gerekiyor.. bu bir yana... AMD islemcisinin icinde 2 tane bellek kontrolcusu var ve bu bellek kontrolculeri 2x32bit veya 32+32bit seklinde ramlerle dual calisiyorlar.. aksi taktirde sistemden yeterli performan almak zor.. Hele ki bol uygulamali sistemlerde ve multitask'da Dual ram kitlerin cok buyuk etkisi var... AMD sistem oneren arkadaslar genelde sistemleri Dual Ram Kitleri ile oneriyorlar.. Bu asamada azarlamak gibi gorunecek ama "niye tek parca ram kullaniyorsunuz?" diyecegim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 28 Eylül 2010; 10:40:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

koca konuda her muhabbet acilmis.. ama bir insan cikip ta dual ramle ile simultane calisan, AMD islemcisine tek ram takarsan dosya ve program acman yavaslar dememis yahu...

Bilgisayari hazirlayan arkadas hata etmis.. tek slot ram takmis..

Windows7 icin zaten 4 gb ram gerekiyor.. bu bir yana... AMD islemcisinin icinde 2 tane bellek kontrolcusu var ve bu bellek kontrolculeri 2x32bit veya 32+32bit seklinde ramlerle dual calisiyorlar.. aksi taktirde sistemden yeterli performan almak zor.. Hele ki bol uygulamali sistemlerde ve multitask'da Dual ram kitlerin cok buyuk etkisi var... AMD sistem oneren arkadaslar genelde sistemleri Dual Ram Kitleri ile oneriyorlar.. Bu asamada azarlamak gibi gorunecek ama "niye tek parca ram kullaniyorsunuz?" diyecegim..

Aynı ram den hepsiburada dan bir tane daha sipariş ettim.. onuda takarsam dual olurmu, şöyle bir yargı var dual bellekler ikisi birlikte alınmalıymış, bu benim için bir sorun çıkarılmı, bide şunu öğrenebilirmiyim bu anakartda 3 kanal dual bellek olurmu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.