Şimdi Ara

AMD X6 sistemim neden çok yavaş eksik ne acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem düzdüm ama performans cok düşük eksik ne yaptım acaba power supply gücü yeterlimi,ram takviyesi yapsam faydası olurmu harici ekran kartı takmalımıyımmı, kopyalama yaparken şişip kalıyor başka işlem çok yavaş oluyor iki yıl önce almış olduğum amd 3500 işlemcili 1gb ddr ram li sistemimden hiçde farklı değil, benim istediğim nerodan kopyalama,yazma veya çevirme yaparken diğer işlemlerinden çok hızlı olarak yapılması bu mümkünmü uzmanlarından acil cevap alabilirsem çok iyi olacak

power supply: Cooler Master 400W RS400-PSAP-J3

anakart:Gigabyte GA-890GPA-UD3H AMD 890GX DDR3 1866(OC) USB 3.0 Soket AM3 Anakart

işlemci:AMD Phenom II X6 1055T (2.8GHz,9MB,125W,AM3) Box İşlemci HDT55TFBGRBOX

ram: Ocz Gold Edition 2GB 1333MHz DDR3 Low Voltage Bellek – OCZ3G1333LV2G (tek ram 2gb)
    320 gb seagete sata harddisk

• Sistem olarak bir sorun gözükmüyor hdd test yaptın mı?
  • Kopyalama işlemlerinde İşlemci kadar HDD'ninde önemi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SorrowOcean

Sistem olarak bir sorun gözükmüyor hdd test yaptın mı?

hdd test nasıl yapılacak acaba
  • hdd test sonucu bir şey anlamadım bi bakarsanız

http://www.ressim.net/show.php/2301974_ekran-alintisity.png.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kod27 -- 18 Eylül 2010; 17:53:33 >
  • Teknolojiyi ileriden takip etmenin faydaları.
    quote:

AMD X6 sistemim neden çok yavaş
  • senin sorunun hdd den kaynaklanıyor bence sata 3 ler çıktı şu sıra herkes sata 2 lerler hemen hemen aynı diyor ama bence degil onlar birazdaha hızlı eminim sende fark edeceksin benim gibi aradaki hızı oda tatmin etmez ise ssd al ucur bilgisayarı ama sata3 hdd sana yetecektir çünkü islemcin o hızla tatmin olmuyor
  • Cool & Quite olayını biostan kapatıp deneyin. Bazen ondan sorun verebiliyor. Aynı şikayeti olan arkadaşın biostan C&Q kapatıp masaüstünde birkaç ayar sonrası hızlandırabilmiştim.
  • Hd tune ile test yap. Hdd yavaş çıkabilir
  • Ayrıca kurdugun antivirüs ve diger yazılımlarda yavaşlata bilir eksik kurdugun driverler de gene aynı şekilde yavaşlata bilir

sahsen ben şuan bunu kullanıyorum "WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s" ve açıkcası senin bahsettigin gibi bir yavaşlama bende yok
  • C&Q kapatıp dene ve Hd Tune sonuçlarını yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

C&Q kapatıp dene ve Hd Tune sonuçlarını yaz.

C&Q biosdan devre dışı yaptım Hd tune den hdd mi test ettim ben pek birşey anlamadım hdd test ekran görüntüsüne aşagıdaki linkden bi bakarsan iyi olur

http://www.ressim.net/show.php/2301974_ekran-alintisity.png.html
    sorun hdd den gibi geliyor yeni bir hdd alacak olursam tavsiyeleriniz ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas
    Teknolojiyi ileriden takip etmenin faydaları.

Sizin gibilere laf soktukları için banlanıyor çoğu kişi bu forumda.
  • windows 7 nin sistem bilgileri
     AMD X6 sistemim neden çok yavaş eksik ne acaba
  • Kopyalama işlemlerinin yavaş olmasının nedeni harddiskin sata I olarak çalışıyor. Sata II çalışması için harddiskinin arkasındaki jumper i çıkarmalısın. Çıkardıktan sonra tekrar hd testi yap, sonuçların iyileştigini görmelisin.
  • Sorun kaynağı belli oldu. HDD. Minimum 27 MB/s max. 58MB/s. Çok yavaş HDD var. Onu değiştirmen gerekebilir.
  • sata 3 hdd ler yeni teknoloji olduğu için alışveriş sitelerinde model ve özellik bakımından çok az, acaba biraz beklesem daha iyimi olacak
    burdan ilgilenen bütün arkadaşlara çok teşekür ederim.
  • Eper kopyalama-taşıma işini çok yapıyorsan SATA 3 almalısın. Sata 3 fiyatlarıda uygun zaten.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6060

Hem anakartında destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boss. -- 19 Eylül 2010; 12:15:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal.24

senin sorunun hdd den kaynaklanıyor bence sata 3 ler çıktı şu sıra herkes sata 2 lerler hemen hemen aynı diyor ama bence degil onlar birazdaha hızlı eminim sende fark edeceksin benim gibi aradaki hızı oda tatmin etmez ise ssd al ucur bilgisayarı ama sata3 hdd sana yetecektir çünkü islemcin o hızla tatmin olmuyor

WD Black faex hdd var imzanda. memnun musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SG Oyun Yapım Ekibi

Kopyalama işlemlerinde İşlemci kadar HDD'ninde önemi vardır.

Son 3-5 yıldır süregelen işlemcilerin performansını gözetirsek. Tamamen HDD de bitiyor olay. Zira bu sürede çıkan işlemciler zaten hemen herşeye yetiyor artık.

quote:

Orijinalden alıntı: kartal.24

senin sorunun hdd den kaynaklanıyor bence sata 3 ler çıktı şu sıra herkes sata 2 lerler hemen hemen aynı diyor ama bence degil onlar birazdaha hızlı eminim sende fark edeceksin benim gibi aradaki hızı oda tatmin etmez ise ssd al ucur bilgisayarı ama sata3 hdd sana yetecektir çünkü islemcin o hızla tatmin olmuyor.

Sata sadece bir aktarım teknolojisidir. Yani bağlantı arabirimi. USB belleklerin hepsi aynı hızda değildir değil mi? İnsanlara boş yere para harcatmayın. Dönüş hızı aynı veri yoğunluğu aynı. Dolayısı ile okuma yazma hızı aynı. Tabi fw ye de bağlı ama konu o değil şu an.

Musluktaki suyun durumu belli. Sen musluğa 2cm ( Sata 2 ) çapında hortum da taksan. 3cm çapında hortum da taksan. Musluk çapı 1cm olduğu için akacak su musluğa ( HDD nin plaka yoğunluğu. Dönüş hızı. FW si ve önbelleği. ) bağlıdır.

Sata3 SSD gibi yeni teknolojiler ve bunlar ile kurulacak raid gibi sistemler için çıktı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.