Şimdi Ara

AMD Zen: 32 Çekirdekli EHP APU’su Yolda! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
3.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum Valla AMD'yi Bitiren ATİ Şimdi'de Çırpınıyor AMD GPU Departmanı'nı 9 Sene Önce Ayrı Kuracaktı GPU'da Zarar Edince AMD'nin Kendi Ana Binası 9 Sene'den Kolay Kolay Kazanılmayan Para'ları Kaybetti ve Athlon FX'den Kazandığı Para'larda Var. AMD GPU işine Girdiğin'den Beri 2006'dan 2010'a Kadar Bütün Para'lar Uçtu GPU'lara Yatırım Yapa Yapa CPU'lar Gelişti Şimdi'de Zen'le Kurtarmayı Hedefliyorlar Bulldozer Hüsranı'na Girince Tamam'dır Orda Bıçak Gibi Saplandı. Yabancı Kaynak'ları Uzun Zamandır Araştırıyorum Zen işlemci'ler Haswell'a %40 Performans Farkı Atarken Excavator'lar Skylake'ın Verdiği Performansı Verebiliyor ama o Bile Yetmiyor Zen işlemci'ler Canonlake'a Denk Geliyormuş Performans Olarak Bunları Zaman'la Görücez Zen işlemci'ler Çıktığın'da Bana Kalırsa Asla Zen'le Bulldozer'ler Kıyaslanamaz Bile o Yüzden Zen işlemc'leri Tek izlek Performansı Çok Güçlü Olucağı Kesin Piyasaya Girdiğinde Hep Beraber Görücez. Bulldozer Hüsranını AMD istediği Kadar iyileştirsin o Tek izlek'ten Hayır Gelmez AMD Küme Çekirdeğin'de 2 Tane Kayar Nokta'yı Ortak Kullandığı için 2 Tane 128 Bit 2 Kayar Noktayı Besleyemiyor. Çünkü 2 Tane Kayar Nokta için Çok Ağır Bir Yük 4 Tane 128 Bit Olması Lazım Ki Tek izlek Performansı Güçlü Olması Lazım. 1 Kayar Nokta için 2 Tane 128 Bit Lazım Yoksa o Kayar Nokta Çöp Bir işe Yaramaz. işlemci'de Hata Filan 4 Tane 128 Bit Olmadığı için Tek izlek Performansı Çok Kötü Ortak Kullanmasın'dan Alakası Bile Yok Kod Eksikliği Var. ARM'nin Kullandığı Küme Çekirdeği Daha iyi AMD'nin Küme Çekirdeği Dandik. AMD Bulldozer Hüsranını Çıkartmayacaktı Phenom'a Benzer Tasarım Adı Değişik Yeni Komut Setleri Ekleyecekti En Azın'dan Tek izlek Performansı Güçlü Olurdu. intel Her Sene %10 Performans Yükseltirken AMD Her Sene %15 %20 Performans Yükseltiyor. Zen ile Zen+ Arasın'da %20 Performans Farkı Var Bu Demek Oluyor Ki Zen işlemci'ler İntel'e Denk Geliyor Anlamına Geliyor AMD'nin Büyük iş Çıkarttığı Kesin. Ben Zen işlemci'lerden Çok Umutluyum. Bende AMD FX-8350 Var ve Tek izlek Performansın'dan Hiç Mutlu Değilim Zen işlemci'ler Çıktığın'da Zen işlemci'ye Geçicem AMD'nin Bu işlemci'lerinden iyice Soğdum ama Zen işlemci'ler Hariç.

• intel GHZ Düşürerek Enerji Tasarufuy'la Performans Yükselterek AMD GHZ ve TDP Yükselterek Performans Yükseltiyor Ben iyice Bu işlemci'lerden Soğdum ama Zen işlemci'ler Öyle Değil GHZ Düşürerek Enerji Tasarufuy'la Performans Kazanıyor Zen işlemci'lerin Çok Güçlü Olacağı Kesin.
  • Dostum AMD Sana Göre Kötü Olabilir AMD'lerde Hyper-Threading'le Küme Çekirdeğini Paralel Kullanıyor Tek izlek Performansın'da Yüksek Puan Almayı Hedefliyor ve 14 Nm FinFet Teknolojisine Sahip 6 Tane Pipeline Boru Hattı Var Yeni Komut Setleri Var Yeni Jenerasyon Bu Şimdi Zen işlemci'ler Kötü Mü Oluyormuş ?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 3 Kasım 2015; 15:35:58 >
  • İşlemci çıkmış gibi konuşuyorsun da daha ortada fol yok yumurta yok. Bulldozer muhabbetleri ilk başladığı dönemlerde de herkes devrim bekliyordu fakat sonuç ortada. O yüzden işlemciler çıkmadan ben amd'nin yayınladığı hiçbir dökümana güvenmem. Tek istediğim 65w ile 4790k'yı tek ve çok çekirdekte geçebilmesi öyle aman aman bir fark bile atmasın sadece %5 geçsin o bile yeter. Bunu yapabilirse amd o zaman benim gözümde devrim yapmış olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 3 Kasım 2015; 16:38:16 >
  • Hayir Yabanci Kaynak'lar Boyle Konular Cok Oldugu icin Soyledim Muhendislik Ornek'leri Bunlar Bulldozer'i San Ki Jim Keller ve Ekibi Yapmis gibi Konusuyorsun ikisi Karsilastiralamaz Bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 3 Kasım 2015; 17:05:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala yolda. Hala yolda. Ne oldu gümrükte falan mı takıldı acaba ?

Ekleme:

Merak edip şöyle bi bakındım. 2016 son çeğrekte piyasaya çıkması bekleniyor. Türkiye pazarına girmesi ise 2017 ye yakın olacaktır. 2017 de yıl içinde ise zen apu lar çıkacak mış.. Ne desem bilemiyorum. Hem hayal kırıklığı içerisindeyim hem öfkeli hem hüzünlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 10 Ocak 2016; 1:37:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.