Şimdi Ara

AMD Zen: 32 Çekirdekli EHP APU’su Yolda! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
3.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Amd zeni çıkartana kadar intel 2 nesil daha çıkartır ve amd yine geride kalır.

Zen 2016'da 14 nm çıkıyor. Intel ise aynı tarihlerde 14nm Kaby lake ile devam edecek. Kaby Lake Skylake'in güncellenmişi o yüzden bir ihtimal AMD ile kafa kafaya gelebilirler. Cannonlake 10 nm olacaktı ve ciddi mimari değişikliklere sahip olacaktı ama o en iyi ihtimalle 2017 ortasına yetişir.
  • Zen mimarisi ile ummadık taş baş yararmış misali AMD geliyor alttan alttan.

Server tabanlı çözüm için oldukça performanslı gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: Orlando DeJoseph

Boş çekirdekler bunlar

Bazı kişiler tarafından "ayçekirdeği" olarak da adlandırılır.

Evet mesela ben biraz böyle görüyorum. Arada espirisinide yapıyorum.

Çok çekirdek çok fazla çekirdek ve çok daha fazla çekirdek. Tek çekirdekte yeterli performansı ve tepkimeyi göstermedikçe. Masaüstünde çok iyi olamayacaksın. Orada iyi olamayınca dizüstü ve mobil pazarada el atamayacaksın. E tabi bu 3 pazarda olamyınca geriye ne kalıyor. Sadece serverlar için işlemci ürüten kısmen küçük bir firma olarak hatırlanmaya başlarsın çok değil 2020 de. Sonrasındaki gençler seni hatırlamaz bile.

Açıkcası zen mimarisi ile masaüstüne gelecek olan yeni amd lerden pek ümitli değilim. İntelin g3220 çift çekirdek işlemcisinin tepkimeleri daha iyi olabilir. Sonuç olarak bazı testlerde g3220 nin arkasında kalan bir yeni nesil 2016 model amd işlemciyle karşılaşabiliriz.

Gerçi benim dediklerime okadar inanmayın. Beşiktaş bu sene şampiyon diye konuda açmıştım. (Futboldan başka bir alanda şampiyon olmuştur umarım kendimi aklarım )

Bu arada alıntı yaptığım kişi nick ini hiç sevmedim. Sevdiğim sanatçının ismini taşıyor. Onun ismini değil bu forumda dünyada kimseye layık görmem. Bu hiç hoşuma gitmedi hemde hiç..

"Hem de" ayrı yazılır.
    Çekirdek başına hesap kapasitesi dertleri de VISC mimarisiyle tarih olucak diyorlar. Xbox 1'de mesela benzeri bir "Bellekte İşleme" düzeni varmış esram sayesinde. Gpu'da çoklu izlekten tek bir güçlü sanal çekirdeği taklit edebilecekmiş. Bu, Zen işlemcilerini de kapsayacakmış; çünkü AMD VISC mimarisine ciddi yatırımları olan firmalardanmış.
    Konuyu daha tam okumadım; ama içerik tam roman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Amd zeni çıkartana kadar intel 2 nesil daha çıkartır ve amd yine geride kalır.

Zen 2016'da 14 nm çıkıyor. Intel ise aynı tarihlerde 14nm Kaby lake ile devam edecek. Kaby Lake Skylake'in güncellenmişi o yüzden bir ihtimal AMD ile kafa kafaya gelebilirler. Cannonlake 10 nm olacaktı ve ciddi mimari değişikliklere sahip olacaktı ama o en iyi ihtimalle 2017 ortasına yetişir.

Yorumlariniz cidden kaliteli ama su amd asiri severliginiz(fanatiklige ramak kala) yazilarinizin tadini bozuyor ve bazen pek ciddiye alasi gelmiyor insanin.Sadece bu yaziya ozel demiyorum tabii genel olarak kastettim.Bunlara biraz daha dikkat ederseniz bence iyi olur.Haa ben boyleyim diyorsaniz eyvallah derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AMD ye sempatim olduğunu hiç bir zaman saklamadım ama fanatizmi asla kabul etmem. Şu an 4590 kullanan biriyim ve uzun zamandır da kimseye AMD işlemci önermiyorum mecbur kalmadıkça. Öte yandan forumda bariz AMD düşmanlığı Başladığından beri eskisine göre daha fazla AMD Konularına yazı yazıyorum ister istemez. Eğer yazdıklarımı dikkatli okursanız AMD ye en ağır eleştirileri yapanlardan biri olduğumu da fark edeceksiniz.

AMD nin içine düştüğü durumu gayet net görüyorum ve bundan endişeliyim. Uzun zamandır tekelleşmenin zararlarını görüyoruz zaten. AMD battığında bedava kına dağıtacak kadar fanboyun dolduğu bu forumda firmayı biraz Öne çıkaran bir şey yazıyorum diye eleştirileceksem hiç dert değil. Ben eski kafalıyım ve her zaman yenilen takımı desteklerim. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez.

• quote:

AMD ye sempatim olduğunu hiç bir zaman saklamadım ama fanatizmi asla kabul etmem. Şu an 4590 kullanan biriyim ve uzun zamandır da kimseye AMD işlemci önermiyorum mecbur kalmadıkça. Öte yandan forumda bariz AMD düşmanlığı Başladığından beri eskisine göre daha fazla AMD Konularına yazı yazıyorum ister istemez. Eğer yazdıklarımı dikkatli okursanız AMD ye en ağır eleştirileri yapanlardan biri olduğumu da fark edeceksiniz.

AMD nin içine düştüğü durumu gayet net görüyorum ve bundan endişeliyim. Uzun zamandır tekelleşmenin zararlarını görüyoruz zaten. AMD battığında bedava kına dağıtacak kadar fanboyun dolduğu bu forumda firmayı biraz Öne çıkaran bir şey yazıyorum diye eleştirileceksem hiç dert değil. Ben eski kafalıyım ve her zaman yenilen takımı desteklerim. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez.

Benimde yıllarca amd ye karşı aşırı ilgim oldu ve hem işlemci hemde ekran kartı konusunda hep amd den yana kullandım hakkımı.Tekelleşme olayının olması imkansız zaten izin vermezler buna.Hurafelerden ibaret sadece.Ama bakıyorum forumda intelin üstün olduğu barizken bile dikkate alınmayacak fanboy takımı trolleyip duruyorlar konuları.Yüksek seviyede zaten ürünü yoktu ama bakıyoruz orta ve giriş kesimde bile intelle yarışamayacak duruma geldi.Buna rağmen hala 6000 4000 serisi işlemcileri öneriliyor.4.7 ghz de 8320 kullandım 7850 cf bile sıkıntı yaşamıştım.Sistem resmen kısıtlanmaktan bağırıp duruyordu.Bakıyoruz bu fanatik beyni kıt üyelere yok efendim 8350 titanx sli bile rahat yeter.Yani yuhh diyorum.Gel şimdi böyle konuşan kişileri insan yerine koyup cevap ver.Herzaman dedim hala diyorum bunların tek yaptıkları intel ve nvidia nın ekmeğine yağ sürmek.Ben bile bu tipleri gördükçe amd den soğudum.Amd düşmanlığının tek sebebi bizzat kendisi ve amd fanboy trolleri.Birçok yanlış kararlarla yavaş yavaş bitirdiler firmayı.İntel istese amd yi piyasadan silecek 1 2 hamle yapar ama yapamıyor.Çünkü hem rekabet piyasasını öldürmek istemez hemde yasalara karşı boynu kıldan ince.

Son olarak mete gibi olan üyeleri zaten ti ye aldığımız için onları ciddiye alarak cevap bile vermiyorum(z).Ama sen kendi adıma forumda sayısı çok az kalmış değerli üyelerimizden birisin.Sadece nacizane görüşlerimi bildirmek istedim.

• O fanatik tipleri iyi bilirim. Her gün sağ olsunlar hiç aksatmadan PM'ye bol küfürlü bir mail yolluyorlar :) 5k'lık kasaya FX9570 yerine 4790K önerince bazıları çok içerliyor :P

Gören için manzara zaten ortada. Bulldozer tamamen "Epic fail". Geçen bir kuş bana 2014 yılında Jim keller'a ait bir sunumu yolladı. Orada adam diyor ki "Bulldozer tasarımsal hatalara rağmen aslında iyi bir mimariydi fakat Intel'in Core mimarisi pazarın %95'ine hakimken kimse bizim CMT tasarımına dönüp bakmıyor." Ki çok haklı bir tespit. Zen'den umutlu olmamın nedeni ise bu kez işin içine biraz tersine mühendislik katıyor olmaları. Zen'de HT teknolojisinin üst modeli olacak yani tek çekirdek 2 izlek yerine tek çekirdek 4 işlek gibi bir planları var. Kısacası adamlar burunlarının dikine gitmek yerine rakiplerinin tasarımlarını devşirip ondan daha iyisini çıkarma peşinde bu sefer. Umarım başarırlar yoksa seneye işleri biter orası kesin.
    Eski günleri çok özlüyorum. Intel/AMD savaşlarında yer yerinden oynardı. Karşılıklı restleşmeler falan çok güzeldi ama bugün Intel aldı sazı eline. O yüzden eski günlerin geri gelmesini iple çekiyorum.

Derdim CPU aleminde şöyle ağız tadıyla kavga izlemek yoksa hiç umurumda olmaz :)

• 5820K aldım, memnunum , içim rahat. Belki biraz pahalı ama hakkını veriyor.

Anakart üreticileri intel'e model yetiştiremezken , amd de anakart alternatifi bir elin parmakları kadar. Anakarta 500TL ve üzeri papa verilince insan hakkını almalı, bu da şuan AMD de çok mümkün değil. Kullanım alanına göre AMD intel ile denkliği ya zar zor sağlayabiliyor, yada hiç sağlayamıyor. Yahi şöyle söyleyeyim, İntel i7 nin en düşük Cpu sunun bile dengi AMD de yok ki , intel seviye uç noktalarda. Bu sebeple amd nin şu saatten sonra bu denkliği sağlaması çok çok zor. İmkansıza yakın hatta. Mühendislerin daha çok fırın ekmek yemesi lazım ki amd büyüklük olarak intel ile kıyaslanamaz bile.

Bu sebeple zaten intel don değiştirir gibi soket değiştirip kullanıcıları bolca masrafa sokuyor. Bunun gereksiz olduğunu bilenlerde zaten, sistemlerini ona göre kurmalılar. Alınan sistemlerde bir yada 2 model üst cpu takılabilir olmalı ki, o sistem uzun ömürlü olsun. Bu sebeple bütçesi olan düşünmeden soket 2011 V3'e geçebilir.

Son söz, amd fırıncı olsa inteli yakalaması zor. Cpu yerine bütünleşik grafik yongası güçlü bir tasarım çıkarmalılar, 7850K ' nın çok daha gelişmiş bir versiyonu olmalı mesela, orta sınıfa hitap eden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

5820K aldım, memnunum , içim rahat. Belki biraz pahalı ama hakkını veriyor.

Anakart üreticileri intel'e model yetiştiremezken , amd de anakart alternatifi bir elin parmakları kadar. Anakarta 500TL ve üzeri papa verilince insan hakkını almalı, bu da şuan AMD de çok mümkün değil. Kullanım alanına göre AMD intel ile denkliği ya zar zor sağlayabiliyor, yada hiç sağlayamıyor. Yahi şöyle söyleyeyim, İntel i7 nin en düşük Cpu sunun bile dengi AMD de yok ki , intel seviye uç noktalarda. Bu sebeple amd nin şu saatten sonra bu denkliği sağlaması çok çok zor. İmkansıza yakın hatta. Mühendislerin daha çok fırın ekmek yemesi lazım ki amd büyüklük olarak intel ile kıyaslanamaz bile.

Bu sebeple zaten intel don değiştirir gibi soket değiştirip kullanıcıları bolca masrafa sokuyor. Bunun gereksiz olduğunu bilenlerde zaten, sistemlerini ona göre kurmalılar. Alınan sistemlerde bir yada 2 model üst cpu takılabilir olmalı ki, o sistem uzun ömürlü olsun. Bu sebeple bütçesi olan düşünmeden soket 2011 V3'e geçebilir.

Son söz, amd fırıncı olsa inteli yakalaması zor. Cpu yerine bütünleşik grafik yongası güçlü bir tasarım çıkarmalılar, 7850K ' nın çok daha gelişmiş bir versiyonu olmalı mesela, orta sınıfa hitap eden.

x99 la lga 1151 arasında gidip geliyorum bazen.2015 yılında işlemci+anakart+ram olayını değiştirmem.2016 mart gibi düşünüyorum.Bakalım skylake çıkmasıyla kafamdaki tüm soru işaretleri çözülmüş olacak.

@Foxbat

fx 9570 demekki : )) Son zamanların en büyük fail işlemcisi :D

Dediğin gibi athlon phenom dönemleri ne güzeldi öyle.Çok güzel bir piyasa vardı.Dengeliydi.Bildiğin intelle amd arasında tercih yapardık. : ) Şimdi intel işlemcileri arasında kararsız kalıyoruz.Dediğin gibi inşallah olurda eski amd günlerine geri döneriz.Artık şu intele kırbaç lazım.İntel dahili gpu ya kaptırdı gitti kendini.Burda bile amd apu ları baya solladı.Özellikle iris baya sağlam duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

5820K aldım, memnunum , içim rahat. Belki biraz pahalı ama hakkını veriyor.

x99 la lga 1151 arasında gidip geliyorum bazen.2015 yılında işlemci+anakart+ram olayını değiştirmem.2016 mart gibi düşünüyorum.Bakalım skylake çıkmasıyla kafamdaki tüm soru işaretleri çözülmüş olacak.

@Foxbat

fx 9570 demekki : )) Son zamanların en büyük fail işlemcisi :D

Dediğin gibi athlon phenom dönemleri ne güzeldi öyle.Çok güzel bir piyasa vardı.Dengeliydi.Bildiğin intelle amd arasında tercih yapardık. : ) Şimdi intel işlemcileri arasında kararsız kalıyoruz.Dediğin gibi inşallah olurda eski amd günlerine geri döneriz.Artık şu intele kırbaç lazım.İntel dahili gpu ya kaptırdı gitti kendini.Burda bile amd apu ları baya solladı.Özellikle iris baya sağlam duruyor.

6700k söylendiği gibi 4790k dan grafik ünitesi dışında farkı yoksa boşuna Skylake'e yatırım yapmaz X99 sistem almaya gayret ederdim açıkçası. En azından yapacağım yatırımla gereksiz kullanmayacağım bir grafik ünitesi almak yerine ekstra 2 çekirdek daha fazla pci-e bant genişliği desteği ve daha fazla cache alırdım. Kişisel olarak düşüncem budur.

Düşünün Sandy Bridge döneminde i7 serisi gibi orta üst seviyede bir işlemci bir önceki jenerasyonların mesela Core 2 Quad Extreme'i dahi rahatça geride bırakırdı. Bir i7 2600k örneğin tahminen 2 jenerasyon eski olan Core 2 Quad Extreme işlemciden bile daha kuvvetliydi. Şimdi bunu rahatça diyebilir miyiz? Örneğin Sandy Bridge-E 3970X işlem gücü olarak 6700k'nın gerisinde kalabilir mi? Hiç zannetmiyorum.

Buradan gelmek istediğim mevzu şu, Intel Ivy Bridge'den itibaren işlem gücüne değil dahili grafik gücünün performansına odaklandı ve onu geliştirdi, ama işlem gücü konusunda aslında nerdeyse hiçbir değişiklik yapmadı, ufak bebek adımları dışında.

• Butceyi zorlayin x99 a gecin biraz pahali belki ama cpu lar ayni fiyat neredeyse anakart ve ram farki var buda ekstta 1000 lira butce ayirmaya deger

• Vay be son birkaç yorumu okurken keyif aldım, bu foruma daha çok aklı başında insan lazım. gerçi site bile artık forumu iplemiyor. çoğu üstad dediğimiz kişi uzaklaştı forumdan. toplasan 10 taneyi geçmez bilgi sahibi, yazdığı yorumu okuyunca vay be diyebileceğin kalan kişi sayısı.
  • Gerek var mı ki? Intel şu an köpeksiz köyde değneksiz geziyor. Rakibi olmadığı için de kafasına göre takılıyor durum normal.

@tersol pazarda rekabet olmayınca eski muhabbetler de maziye karıştı ister istemez. Belki seneye eski topraklar tekrar geri döner de burada fanboy kavgası dışında heyecan verici bir şeyler yaşanmaya başlar :)
  • Gene Amd, gene büyük iddialar. Gene ellerinde patlamasa bari..
  • quote:

AMD ye sempatim olduğunu hiç bir zaman saklamadım ama fanatizmi asla kabul etmem. Şu an 4590 kullanan biriyim ve uzun zamandır da kimseye AMD işlemci önermiyorum mecbur kalmadıkça. Öte yandan forumda bariz AMD düşmanlığı Başladığından beri eskisine göre daha fazla AMD Konularına yazı yazıyorum ister istemez. Eğer yazdıklarımı dikkatli okursanız AMD ye en ağır eleştirileri yapanlardan biri olduğumu da fark edeceksiniz.

+Rep #GetRekt.

• 500w psu yetermi sade işlemciye

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: Orlando DeJoseph

Boş çekirdekler bunlar

Bazı kişiler tarafından "ayçekirdeği" olarak da adlandırılır.

Evet mesela ben biraz böyle görüyorum. Arada espirisinide yapıyorum.

Çok çekirdek çok fazla çekirdek ve çok daha fazla çekirdek. Tek çekirdekte yeterli performansı ve tepkimeyi göstermedikçe. Masaüstünde çok iyi olamayacaksın. Orada iyi olamayınca dizüstü ve mobil pazarada el atamayacaksın. E tabi bu 3 pazarda olamyınca geriye ne kalıyor. Sadece serverlar için işlemci ürüten kısmen küçük bir firma olarak hatırlanmaya başlarsın çok değil 2020 de. Sonrasındaki gençler seni hatırlamaz bile.

Açıkcası zen mimarisi ile masaüstüne gelecek olan yeni amd lerden pek ümitli değilim. İntelin g3220 çift çekirdek işlemcisinin tepkimeleri daha iyi olabilir. Sonuç olarak bazı testlerde g3220 nin arkasında kalan bir yeni nesil 2016 model amd işlemciyle karşılaşabiliriz.

Gerçi benim dediklerime okadar inanmayın. Beşiktaş bu sene şampiyon diye konuda açmıştım. (Futboldan başka bir alanda şampiyon olmuştur umarım kendimi aklarım )

Bu arada alıntı yaptığım kişi nick ini hiç sevmedim. Sevdiğim sanatçının ismini taşıyor. Onun ismini değil bu forumda dünyada kimseye layık görmem. Bu hiç hoşuma gitmedi hemde hiç..

"Hem de" ayrı yazılır.
    Çekirdek başına hesap kapasitesi dertleri de VISC mimarisiyle tarih olucak diyorlar. Xbox 1'de mesela benzeri bir "Bellekte İşleme" düzeni varmış esram sayesinde. Gpu'da çoklu izlekten tek bir güçlü sanal çekirdeği taklit edebilecekmiş. Bu, Zen işlemcilerini de kapsayacakmış; çünkü AMD VISC mimarisine ciddi yatırımları olan firmalardanmış.
    Konuyu daha tam okumadım; ama içerik tam roman.

Evet "Hem de" şeklinde yazılır. Doğrudur.

Umarım söylendiği kadar iyi olur. Çok izleğin tek bir sanal çekirdeği taklit etmesi de güzel. Haberler umut verici gibi ama bekleyip görücez. Sabırsızlanıyor insan.

• ben mi yanlış anladım, şindi bu zımbırtı xeon phi karşısına konumlandırılıyor ya da phi gibi bi şey deniyor, neyse işte; eee xeon phi coprosessor ve tek başına çalışmıyor, hatta bağlantısı bile pci x üzerinden değil miydi?

e peki, bu zen denen arkidiş coprossesor ise yanına bi de opty mi gerekecek, ha değilse neden xeon phi ile aynı kefeye konuyor anlayamadım gitti.

bu arada 3d, modelleme, video, simulasyon ve mühendislik uygulamalarını yoğun kullananların işine baya bi yarar diye de düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Bunun ıntel de tam bir karşılığı yok. Kabaca dahili hbm belleği olan bir Tür apu. Hsa zımbırtısı için geliştiriliyor ama ne kadar işe yarar zamanı geldiğinde görürüz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.