Şimdi Ara

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Olan Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O zaman sıkıntı yok rahatlıkla olursunuz :)
  • GelÇukuçuku kullanıcısına yanıt
    Yok hocam nerden baksan 2.5 cm delik açılmıştı o bölgede bu olay yüzünden 1 ay evde yattım dikişlerim patladı bir dünya kan kaybettim keşke basit bir irin alma operasyonu olsaydı
  • 3 kere ameliyat olmus biri olarak tavsiyem imkanin varsa istanbul avrupa cerrahide yasir gözüde ameliyat olman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmrtx -- 18 Şubat 2019; 11:30:49 >
  • Imkansiz giriceksin benim gibi olucan ameliyatini knka
  • Aynı sorun bende de var... Kuyruk sokumunun oradan malum çıkış bölgesine kadar iniyor...

2-3 doktor gezdim ameliyat olmamı önermediler. Rahat 1 ay boyunca dışarı çıkamazsın, lavaboya gitsen rezil olursun dikiş patlar vs vs.

Bekliyorum sadece... Bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmrtx

3 kere ameliyat olmus biri olarak tavsiyem imkanin varsa istanbul avrupa cerrahide yasir gözüde ameliyat olman.
    Ücreti nedir hocam ?
  • Ben 2 kez ameliyat oldum bundan, sağlıklı yaşam forumunda konusu var kıl dönmesi ameliyatı olanlar diye oradan daha net bilgi alabilirsin. Hatırladığım kadarıyla mikrosinüsektomi, fenol gibi ameliyatsız yöntemler hastalık çok ilerlememişse daha iyi oluyor.

Bu arada bu tarz ameliyatsız yöntemlerde hastalığa sebep olan kıl kistinin kapsülü çıkarılmadığı için hastalığın tekrar etme ihtimali daha yüksek oluyor. En garanti yöntem ameliyat ile kisti komple çıkartıp birkaç ay o bölgeye lazer epilasyon uygulayıp kıl köklerininin ölmesini sağlamak. Gereken hijyeni de sağlayınca tekrar etme ihtimali epey düşüyor, benim deneyimlerim bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Men Milk -- 18 Şubat 2019; 12:17:14 >
  • kesinlikle bıçak altına yatma sakın ha arka bölümde Z - N harfinde bıçak izi olur ömrün boyu geçmez arkana aynadan baktığında hep huzursuz olursun , mutsuz olursun içine kapanırsın ben 24 ekim 2014 de Özel bahar hastanesinde ameliyat oldum lazerle olmayı çok istiyodum 1-2 avuç kıl çıkardılar ama hala kıl var kıl dökücü spreylerde bi işe yaramadı lapiden ve week ağda kremi sürdüm sadece kılı inceltti çektiğin gibi hemen kopuyo orası ayrı sana önerim oraya taze ısırgan kaynat kuyruk sokumundaysa koy iltihabı kiri alsın ondan sonra doktor eldiveni giy plastik eldivende olur cımbız gibi elinle tut çek ardından sıcak ağda yap zamanla inan ki kıllar seyrelmiş yok olmaya başlıcak sana tavsiyem ameliyat olma bence , ben olduğum hafta ayağa kalkamadım kansızlıktan başım döndü ne zaman arkamı dönsem o manzarayı gördüğümde üzülüyorum hala ,1 sene geçmedi benim ki sürekli oturmuştum 1-2 porselen tabak kadar kan akıyodu elbiselerime yazıklar olsun böyle doktora feto olayları yüzünden o hastaneyi kapadılar yerine başka hastane açtılar şimdi 3-4 senedir bişeyim yok ordaki nemi kuru tut dedi başka doktor bana dediklerini yaptım her wcden sonra kağıt peçete koydum bıraktım düzeldi ne varsa devlet hastanesinde var özelde babam verdi 1500 tl + 2 çerçeve bal =1700 TL şuan daha pahalı 5 sene öncesine göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicki MinajLele Pons -- 21 Şubat 2019; 2:4:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicki MinajLele Pons

kesinlikle bıçak altına yatma sakın ha arka bölümde Z - N harfinde bıçak izi olur ömrün boyu geçmez arkana aynadan baktığında hep huzursuz olursun , mutsuz olursun içine kapanırsın ben 24 ekim 2014 de Özel bahar hastanesinde ameliyat oldum lazerle olmayı çok istiyodum 1-2 avuç kıl çıkardılar ama hala kıl var kıl dökücü spreylerde bi işe yaramadı lapiden ve week ağda kremi sürdüm sadece kılı inceltti çektiğin gibi hemen kopuyo orası ayrı sana önerim oraya taze ısırgan kaynat kuyruk sokumundaysa koy iltihabı kiri alsın ondan sonra doktor eldiveni giy plastik eldivende olur cımbız gibi elinle tut çek ardından sıcak ağda yap zamanla inan ki kıllar seyrelmiş yok olmaya başlıcak sana tavsiyem ameliyat olma bence , ben olduğum hafta ayağa kalkamadım kansızlıktan başım döndü ne zaman arkamı dönsem o manzarayı gördüğümde üzülüyorum hala ,1 sene geçmedi benim ki sürekli oturmuştum 1-2 porselen tabak kadar kan akıyodu elbiselerime yazıklar olsun böyle doktora feto olayları yüzünden o hastaneyi kapadılar yerine başka hastane açtılar şimdi 3-4 senedir bişeyim yok ordaki nemi kuru tut dedi başka doktor bana dediklerini yaptım her wcden sonra kağıt peçete koydum bıraktım düzeldi ne varsa devlet hastanesinde var özelde babam verdi 1500 tl + 2 çerçeve bal =1700 TL şuan daha pahalı 5 sene öncesine göre
    Bugün gidicem de inşallah bir şey çıkmaz.

• suan yas 21 7-8 yil once olmustum ameliyatsiz bi operasyondu 300lira vermistik

Kasintilarla baslamisti apsemi ne yapmisti 4 5 gun icinde baya sismisti tam doktora gidecegim gun kahvaltida patlamisti o zaman ozele gitmistim en yakin hastane diye doktor iyi apsen patlamis dedi, iste kalan icindeki pisligini falan temizledi killari aliyorum falan filan diye anlatti oyle 10dakika ya surmustu ya surmemisti doktor demisti eninde sonunda tekrarlar o bolgeyi temiz tut diye biraz killi birisiyim tuy dokucu onermisti sukur 7 8 yildir tekrarlamadi ama iyi huylu kotu huylu oluyomus yanilmiyosam orda kalem ucu gibi nokta/delik kaliyo ameliyatsiz olursan bazi kil donmelerinde ilerleyen zamanlarda o delikten pis sivi geliyomus bende bi sikinti yok temiz tutuldugu surece tekrarlayacagini snamiyorum.

Gecmis olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2pac.

suan yas 21 7-8 yil once olmustum ameliyatsiz bi operasyondu 300lira vermistik

Kasintilarla baslamisti apsemi ne yapmisti 4 5 gun icinde baya sismisti tam doktora gidecegim gun kahvaltida patlamisti o zaman ozele gitmistim en yakin hastane diye doktor iyi apsen patlamis dedi, iste kalan icindeki pisligini falan temizledi killari aliyorum falan filan diye anlatti oyle 10dakika ya surmustu ya surmemisti doktor demisti eninde sonunda tekrarlar o bolgeyi temiz tut diye biraz killi birisiyim tuy dokucu onermisti sukur 7 8 yildir tekrarlamadi ama iyi huylu kotu huylu oluyomus yanilmiyosam orda kalem ucu gibi nokta/delik kaliyo ameliyatsiz olursan bazi kil donmelerinde ilerleyen zamanlarda o delikten pis sivi geliyomus bende bi sikinti yok temiz tutuldugu surece tekrarlayacagini snamiyorum.

Gecmis olsun.
    Teşekkürler. Bende delik yok. Bu problemi yaşayan herkeste delik varmış. Bugün saat 11'de devlet hastanesinde randevum var. Doktora bir görüneyim, bakalım ne diyecek. Sonucu yazarım.

• Arkadaşlar doktora gittim. Evet var burada kıl dönmesi ama daha başlangıç dedi. Apseyi temizlemek bazen tedavi edebiliyor o yüzden ameliyat olmana gerek yok şu anlık dedi. Şikayetin var mı dedi ben de yok dedim. Valla aklımda soru işareti kaldı şimdi. Apse temizlemiş midir ki ?
  • Hocam kil donmesi varsa o delik sisin altinda zaten o apse inip icindeki pislik cekildikten sonra anliyosun suan delik yok demen gayet normal.
  • Hocam o bolgeyi yokladiginiz yani kuyruk sokumunuzu aci agri oturamama yoksa ameliyata gerek yok ki zaten doktorda demis ameliyata gerek yok diye

Zaten tekrarlarsa o zaman doktor ameliyat olucagina karar verir doktor bisey yok dediyse iyi gecmis olsun o bolgeyi temiz tutun
  • quote:

Hocam o bolgeyi yokladiginiz yani kuyruk sokumunuzu aci agri oturamama yoksa ameliyata gerek yok ki zaten doktorda demis ameliyata gerek yok diye

Zaten tekrarlarsa o zaman doktor ameliyat olucagina karar verir doktor bisey yok dediyse iyi gecmis olsun o bolgeyi temiz tutun
    Doktor bir şey yok demedi hocam. Burada var ama şu anlık ameliyata gerek yok çünkü daha başlangıç dedi. Apse temizlendiyse onunla birlikte tedavi etmiş olabilir dedi. Sen dikkat et, orayı temiz tut. Kıllarını al hiç uzatmadan dedi. Ben de teşekkür edip çıktım doktordan. İlaç vs. de gerek yok dedi. Kara merhem sürüyordum hocam devam edeyim mi diyince de apse yok bir şey yok gerek yok dedi. Valla şu anlık bir şey yok gibi ama bakalım. Korkuyorum yine de.
  • quote:

Hocam kil donmesi varsa o delik sisin altinda zaten o apse inip icindeki pislik cekildikten sonra anliyosun suan delik yok demen gayet normal.
    Bu arada şişlik 2 ay önce temizlendi ve altında delik yok şu anda hocam.
  • Ağzım sulandı
  • Iyi hocam o zaman, bi ara bende kafaya takmistim kesin tekrarlicak falan diyexe aradan 7 8 yil gecti sen dusun ama nolcagida belli olmaz
  • quote:

Iyi hocam o zaman, bi ara bende kafaya takmistim kesin tekrarlicak falan diyexe aradan 7 8 yil gecti sen dusun ama nolcagida belli olmaz
    İnşallah bir şey olmaz da kurtulmuş olurum hocam. Kişisel hijyenime bundan sonra daha çok dikkat edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.