Şimdi Ara

🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Steyf , Steyf , Ozan3579 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.067
Cevap
122
Favori
234.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iDoctor

Merhaba dostlar, malesef Garanti, tüm American Express kredi kartları yıllık kart aidatları için fiyat artışına gitti. Aynı zamanda kampanyalarda da ciddi bir azalma söz konusu. Mevcut kampanyalarda da minimum alışveriş tutarları çok yukarı çekilmiş durumda.

Eski ve yeni fiyat olmak üzere kartlarda yapılan değişiklikler şu şekilde;

• American Express Green Card
    500 TL'den 680 TL'ye

• American Express Gold Card
    1.000 TL'den 1.350TL'ye

• The Platinum Card
    2.000 TL'den 2.700 TL'ye

• Metal The Platinum Card
    3.000 TL'den 3.750 TL'ye

• Centurion Card
    14.000 TL'den 19.000 TL'ye

çıkmış bulunmaktadır. Konunun ilk gönderisinde resim olarak hazırladığım bilgileri yakında düzelteceğim.

Kaynak:https://www.garantibbva.com.tr/tr/yardim_ve_oneriler/urun_ve_hizmet_ucretleri.page
    Bana gelen ekstrede sözleşme değişikliği adı altında The platinium card icin 15-01-2022 tarihinden itibaren 2.500 ₺ olarak güncellenecektir yaziyordu fakat web sitesinde 2.700₺ yazmışlar. Aynısı şey Miles and smiles içinde geçerli ekstrede 15-01-2022 tarihinden itibaren MasterCard icin 384₺ amex icin 204₺ azıyor fakat web sitesinde 418 ₺ master 222 amex. Neden böyle bir tutarsızlık var anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ondemand -- 15 Ocak 2022; 20:20:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba,

Metal platinum karta başvurunca normal platinum kartımız ne oluyor?

• burakyilmaz B kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde onuda kullanabiliyorsunuz aktif oluyor siz iptal etmedikçe

Eğer Platinum kartı yeni aldıysanız (1-2 ay), temsilciniz ile görüşüp Metal Platinum kart istediğinizi söyleyin. Upgrade işlemi olacağı için Platinum kart ücreti geri iade edilir.

Ancak Platinum kartı aktif bir şekilde kullanıyorsanız, Metal Platinum kart ayrı bir kart gibi yollanır ve ikisine de aidat ödemiş olursunuz.

Yani Metal Platinum ve Platinum iki ayrı kart olarak geçmekte. Bir adet Gold bir adet Platinum American Express almakla eşdeğer gibi düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 18 Ocak 2022; 22:57:46 >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Ben bu dediklerinize katılmıyorum üstadım, mesela kullanmak değil kazanmak, kazandıktan sonra onu her şekilde kullanabilirsin.sadece bu ay ki kampanyadan 1500 tl kazandım ben metal kartım ile, düşün ki 15 bin harcama karşılığın da nerdeyse her ay kullandığımın %10 u kadar kazanım sağlıyorum.Türkiye de hangi kart bu kazanımları sağlıyor.Ekstra olarak da vip hizmetleri de cabası

• Lider.25 L kullanıcısına yanıt

Standart düzeyde bir kullanıcı için American Express uygun bir kart değildir.

Örneğin, market kampanyasından yararlanmak için tek seferde 450 TL'lik market alışverişi yapmanızı bekliyor American Express ve 5 defa 450 TL'lik alışveriş yaptığınızda 100.000MR puan alıyorsunuz.

Şu anda American Express için 2 Ana kampanya var. (Koca bir ay için sadece 2 Ana Kampanya) Onun dışında GarantiPay ve n11 kampanyası.

Şimdi bana söyler misiniz? Bu kart nasıl bu şartlar altında avantajlı olabilir? Ancak ve ancak çok kullanırsanız bir şeyler elde edersiniz. Yani mesele kullanmak ve harcama yapmak.

Shop&Fly şu an bildiğiniz kampanya cenneti her yerden mil dağıtıyor adamlar ve bunu diğer kartlarda olmayan yerlerde kullandırtıyorlar. Şu anda en avantajlı kart Shop&Fly gibi gözüküyor demekte haksız değilim.

Özellikle pandemi döneminde olduğumuz için American Express çok avantajsız kalıyor. Bir yerlere uçmak, dışarıda yemek yemek bu aralar sıkıntılı.

Sizin görüşünüze saygım var ama benim görüşüm bu yönde.

• Bir ara katalogtan yapılan alışverişlerde puanlar iki katı ile çarpılıyordu, tekrar gelir mi o kampanya? Şuanki durumla katalogtan bir şey almak çok ama çok mantıksız.

Shop and fly kampanyalarına baktım kişiye özel dışında max 10 nin mil var oda 100 tl yapıyor büyün kampanyaları toplam 100 tl düşünebiliyormusun, ana kampanya dışında sadece ucuza bilet ile 2 kişilik uçak bileti aldığınız zaman bile tek bir kampanyaya katılsanız dahi 50 bin MR veriyor oda 250 tl yapıyor tek bir kampanya bütün shop and fly kapnyalarından en az 2 kat daha fazla. Boşverin marketi elektronik alışveriş kampanyasını sadece garantipay kampanyası her ay 45.000 MR veriyor o bile yine de shop and fly bütün kampanyalarından daha fazla karşılığı mevcut.Fikirlerinize saygım sonsuz.

MR puanları yalnızca uçak, seçili otellerde ve online kataloğunu kullana biliyoruz.
    Shop & Fly ise Uçak, Otel ,Turlar, Araç kiralama Migros, Media Markt, Beymen, Petrol ofisi ,Shell’de kullana biliyoruz.
    Amex MR puanları çoğu yerde geçmediği için değerli

Aktif bir şekilde kullanıyorum. 9 ay kapatmama sözüne yıllık ücretini de geri almıştım. O zaman açık tutmak gerekecek bir süre daha.

hocam aidatını iade aldığınız kart hangisi acaba ? bir de maaş müşterisi misiniz normalde iade etmiyolar

• Amex platinum. Maaş müşterisiyim ama firmanın fazla bir ayrıcalığı yok; EFT-Havale ücretli; bedava kredi kartı hakkı yok; düz maaş müşterisiyim. Arayıp sorunca bakalım dediler sonra kapatmama sözüne iade verdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakyilmaz

Amex platinum. Maaş müşterisiyim ama firmanın fazla bir ayrıcalığı yok; EFT-Havale ücretli; bedava kredi kartı hakkı yok; düz maaş müşterisiyim. Arayıp sorunca bakalım dediler sonra kapatmama sözüne iade verdiler.

İadeyi karta yansıdıktan ne kadar sonra aldınız? Ve ne zaman ogrenebilirmiyim?

Merhaba hocam, harcadığımın %10 u kadar demişsiniz. Kampanyalar haricinde(Market, garantipay vs) Atıyorum aylık 30000 TL harcamamız var. Sadece 30000 mr puan mı kazanıyoruz. Bir de kazandığımız her mr puan 200 'e mi bölünüyor. (30000/200)gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.500.000 MR puan var otel almak için aradım ama crystal grubuyla anlaşması yokmuş bı hafta oldu geri dönüş olmadı. Acaba 2.500.000 MR ne kadar ediyor otel için 3 kat değerli mi

• sofist67 kullanıcısına yanıt
    Bende 1.2 milyon puan var, geçen hafta içi sorduğumda 6.000 ₺ civarı ediyordu. Sizin puanlar 12.500 ₺ olması lazım. 10.000 puanı 50 ₺ olarak düşünebilirsiniz.

• ali_ayberk A kullanıcısına yanıt
    Garanti pıstlarından çekersen kampanyaya katılmadan genellikle harcafığın kadar mr kazanırsın.metal veya gold krtın varsa 200 e bölüp hesaplıyabilirsiniz

• ali_ayberk A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam yurtiçinde yaptığınız her 1 TL'lik harcama karşılığında 1 MR puan kazanırsınız. (kampanyalar haricinde)

Şu iki istisna haricinde;

• Ancak, mesela Gold Card ile yurtiçinde otel, havayolu, seyahat acentisi harcamalarınızda, yurtdışında tüm sektörlerde her 1 TL'nin karşılığı 10 MR puan olur. (örn: 100€'luk bir harcama 100x15(kur)= 1500 TL yani 1500 TL'yi yurtdışında harcadığınız için 15.000 MR puan kazanırsınız)

• Bunun dışında, Garanti'nin anlaşmalı olduğu yerlerden Garanti POS'ları ile harcama yaparsanız 1 TL harcamaya 2-3 MR ya da daha fazla kazanabilirsiniz.

Kazandığınız her MR puan, Gold Card ve Metal Platinum Card için sadece Seyahat & Concierge hattında harcama yaparsanız 200'e bölünür, hediye kataloğunda kullanmak isterseniz bu 3 kat değerli olayı geçerli olmaz.

NOT: MR puanların kullanım süresi 10 yıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 23 Ocak 2022; 20:53:59 >
  • sofist67 kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemi Seyahat & Concierge hattı yaptığı sürece puanlarınız 3 kat değerli ancak atıyorum internette 2.500 TL'ye satılan uçak bileti Seyahat & Concierge hattında size 200-300 TL daha pahalıya satılır ama yine de her türlü kazançlı bir sistem MR sistemi.

Günün 24 saati, yılın 365 günü bu hizmetten yararlanmak için 0212 310 23 15’i dilediğiniz zaman arayabilirsiniz.

Bu seyahat hattı değil mi hocam. Bunları aradım Türkiye'de hiç bir otelle anlaşması yokmuş. Kartı otel için almıştım. Crystal otellerini bile alamiyorsak uçuş yapmadığı m için kart benim için çöp oldu. Yurtiçi otel öneriniz var mı seyahat hattı sueno hızlı dönüş yapıyor dedi ama oraya puan yetmiyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.