Şimdi Ara

AMERİKA AY'A ÇIKMADI.KANITLARIM VAR (SS'Lİ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
718
Cevap
57
Favori
133.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu açan sevgili dostum biz daha 1969 u tartışa duralım adamlar "ay" a çıktı haberimiz yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crawling
    Fotoğraftaki çelişkileri bırakında şu resimdeki alet aya gidemez gibi geliyo bana baksana çok dandik durmuyo mu ya

Uzaya çıkan mekik o değil zaten, o parça sadece mekiğin ay yüzeyine inen modulü.
  • ahaha spot ışığı değil mi onlar.böyle iddialar var ama kesin belli olan bişey yok bildiğim kadarıyla
  • Başlığı görünce aklıma " Havada durdum şahitlerim var " geldi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtusft

TEBRİK EDERİM SENİ SEN AYA ÇIKMIŞ GİBİSİN ... BU YOLDA İLERLE HEP KUŞKUCU OLMAK BÖLE SONUÇLAR GETİRİR SANA GÜLENLERE GÜL GEÇ.... SEN DOĞRU OLANI BULMUŞSUN ... SENİN GİBİLERE İHTİYAÇ VAR

eyvallah be dostum.keşke herkes böyle şüpheci davransa ve böyle davrananların değerini bilse.maalesef günümüzde bunları söyleyince dalga geçiyorlar
  • Basınız gidiniz
  • yillar önce duymuştum bunun ilk çıktığının palavra olduğunu ama şu günün teknolojisiyle çıkabilir çıkmıştırda nolacaksa :)
  • Tartışmak yerine gidip bakmamız lazım ama Türkiye'de böyle bir çalışma yok malesef...
  • Afedersin ama şunu demek istiyorum sana. CAHİL !! .

Mythbuster adındaki programda tüm bu MİTLER denendi. Evet bayrak süzülüyor, yerde ayak izi kalıyor, Hareketlerde videoda yavaşlatılmış değil!! NASA gerçekten AY a çıktı. Programın videosunu bulabilirsen izle.

Mythbusters Nasa Special Epsiode olması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

NASA'dan ay'a çıkış videosu isteniyor

NASA'nın CEVABI: şuanda bulamıyoruz arşivde.

Database devi nasa bulamıyor acaba search modülü mü hatalı ?

VAY BE BİZDE ENAYİ sanki..

ordan burdan duyuyorsunuz ve her harfine inanıyorsunuz ..

kimden duyduğunu söyle sen mi bu olayın şahidisin veya sen mi yaşadın ?

discovery ve National G .. Çıkışlarının videosunu yayınladılar ..

sen ise kendinden ispatı olmıyan konuşmayı söylüyorsun ..
  • atmosfer yok yaklaşık varsayılan dünya dışına doğru 10000km olduğu varsayılan gazlar yok bu gazlar güneş ısısınının büyük bi bölümünü emiyor , bu aya güneş gitmiyomu hiç üstelik bu gazlar ısıyı emmiyecek ilginç geliyo hani zaten tartışılıcak pek bişide yok fotoğraflar gayet net ama hiç yıldız yok ,daha çok siyah font a benziyor
  • çıktı mı çıkmadı mı olayını aşmak gerek.
    benim merak ettiğim, aya ayak basmak neden bu kadar önemli, amerika ay yüzeyinde ne arıyor.
    bildiğim kadarıyla nasa bu işe büyük kaynak ayırıyor, ve amerika boşa yatırım yapmaz. mutlaka çıkarları vardır.
    o yıllarda sovyetlerle amerika'nın roket yarışı vardı. bir ara discovery'de izlemiştim. (artık izlemiyorum çünkü ücretli)
    discovery'nin belgelerinde aslinda sovyetler birliğinin roket teknolojisinde amerikadan bir hayli önde olduğunu gösteriyordu. o belgeseli izledikten sonra amerikanın aya çıkmış olmasının o yıllarda imkansız olduğunu, bunu sırf rusya'ya bir gösteriş olduğunu düşünmüştüm.
    başta dediğim gibi, yok bayrak dalgalanıyormuş, gölgenin birisi hanyay diğeri konyaya bakıyormuş gibisinden hikayeleri geçmek gerekiyor.

ayrıca ayla ilgili daha başka iddialarda var.
    mesela aya çıkmışta uzaylıları görmüşler.
    - kaçın uzaylılar...

aya adım attıklarında, o da ne bir ses...
    - lan bu ezan sesi.
    - eşhedüenla...
    dünyaya indiklerinde Neil'de bir değişiklik sezerler... mikrofonu Neil'e uzatırlar...
    - Söyler misin Neil ay seyahati nasil geçti...
    - Neil değil ulan Muhammed diyeceksiniz bundan sonra...
    - NASA'nın önüne mescid inşa edecez inşallah.

Aslında Neil Armstrong aya ilk adım atmamış. Yanındaki arkadaşı Alvin ilk adımı atmış.
    - Şimdi aya vardığımızda ilk adımı ben attım. Neil 41 numara ayakkabı giyer. ben 42 giyerim. adıma bakın isterseniz. orada numarayı görürsünüz 42.
    - Ama herkes öyle demiyo.
    - Ya abi, herkese ne bakan sen. Herkese kaldıysan aya ayak bile basmadı diyorlar. hollwood diyorlar Photoshop diyorlar...

- Neil nerede...
    - Akşam namazında... Birazdan gelir.

• quote:

Orjinalden alıntı: splash20

türklerde çıksa keşke

düşünsene bizimkiler ayda çizgili pijamayla puhahah..
    orda müslüm baba rakı balık falan yapıyolar
    en son biri gidiyor işemeye işedimi havaya doğru gidiyor...oha dior inceliyor bi eli sidikde öbür eli mahzende...
  • Aya ilk ayak bastık numarası yalan bana kalırsa. 60 lı yıllarda tam tarihleri bilmiyorum ruslar bu iş üzerinde çok uğraşıp aya ilk roket yollamaya başladılar. Buraya dikkat mekik değil içinde insan olmayan roketler yolladılar.Biliyosunuzki o zamanlarda ABD dünyanın tek gücü olmaya çalışıyordu ve en büyük rakibi Sovyetler yani Rusya idi. Onların altında kalmamak için bizde uzaya mekik yolladık ve aya ilk ayak bastık dediler.Şimdi gelgelelim bu Ruslar aptalmıydıda o kadar uğraştı ama aya mekik yollayamadıda roket yolladı. Bu ABD nasıl birden mekik yollayabildi. Sanki aya çıkmak rusların aklına gelmedi? İllaki gelmiştir ama adamlar herşeyi yavaş yavaş ve kontrollü yapmış. İlk başta roket yollayarak belli şeyler denemiş test etmiş olabilirler. Bundan sonra aya çıkmak için hazırlıkları başlatcak olabilirlerdi. Ama bu ABD nasıl oluyorsa birden çıkıyor aya mekik yolladık, ayada ilk biz ayak bastık diyor. Burda çok büyük çelişkiler yanlışlıklar var. Ha bu demek değil ki ABD aya hiç ayak basmadı. ABD şuana kadar neler yapmıştır ama ilk yapan onlar değil bana kalırsa. ABD birinden görüp özeniyor sonra kendi de geliştiriyor.

• ışıklandırma olayı yapay zaten. ayın hangi konumdayken gidildiği hakkında bilgimiz yok. eğer güneşe yakınken oraya giderseler güneşin direk ışıklarına mahruz kalıp büyük zarar görüceklerdir o yüzden ayın güneşe uzak olduğu bir konumda gitmişlerdir. tabi burada resim çekmek içinde ışık kullanmaları gerekir. gölgelerden bir anormallik çıkarma. bayrağın dalgalanması ise elle yapılmıştır. dünyada bir kumaşı salladığımızda yer ekimi yüzünden hemen yere doğru serpilir ama ayda yer çekimi olmadığından bir süre sallama konumunu kaybetmez. zaten bayrakta düzensiz dalgalanma olmuş.

bilmediğimiz, gitmediğimiz ve hakkında bilgi sahip olmadığımız yerleri kurcalamamak lazım, bırakında aya çıkan başka ülkeler bunları yapsın.
  • şimdi . şuraya bir bakın direk fotolarla ilgili link :

http://en.wikipedia.org/wiki/MythBusters_(2008_season)#Episode_104_.E2.80.93_.22NASA_Moon_Landing.22

, hepsi silahlanma yarışında öne geçen sovyet rusların kaynaklarını böyle çok zor ve ultra-pahalı bir sidik yarışına kanalize etmek.O zamanda uzaya çıkmak dahi ,çok kanırtıcı bir işlem... Ortada çok pis işler dönüyordu zaten nükleer silahlanma ve dünyayı kafaya göre ele geçirme (demokratikleştir,3-5 lider yarat,tehditle maymun gibi oynat) masrafın önde gideniydi zaten.Ancak her iki süper devlet şu uzay teknolojisi hususunda çok ilerledirler.ilk telaşlar zaten sovyetlerin ayın karanlık tarafına bir üs kurdukları ve buradan istnildiği takdirde saldırı düzenleyebileceği dedikodusuyla başladı ,amerika amca da inansak mı inanmasak mı diye panik atarken , eşeğe havuç gösterme taktiğiyle "hadi beyler aya iniş ve geri dönüş filmi yapıyoruz.."projesını başlattı.ilk proje sadece ayın arkasından dolaşıp tekrar dünyaya dönmek amaçlı oldu.öyle de oldu.

muhim olan nükleer silahlanmaydı hep, ve uzay projeleri bu sebeple çok ivme kazandı ,zira dünyada nükleer üs kurmak için köşekapmaca oynayan iki devin uzayda birbirlerini caydıracak üstünlük sağlatacak bir yörünge üstünde füze sistemi yerleştirme gayreti için devasa paralar harcandı (bütün amaç buydu zaten yoksa 2'si de aya maya meraklı değil.)

uzayda sidik yarışı ta Reagan döneminde kızıştı , Reagan Uzayda Yıldız Üssü kurma programını başlattıgını ilan etti.Böylelikle Sovyet Rusya ,bu ilana yine kanıp ,neyi var neyi yoksa bu projeye misilleme yapmak için harcadı. Bu yüzden sovyet rusya 90 larda dağıldı ,sırf bu uzay ,yıldız savaşları harcamalarının devliği yüzünden ,çünkü o kadar büyük coğrafya yı doyurmak için parası turası kalmamıştı.sovyetler dağıldı gitti bu yüzden. ancak bu yarış bize çok şey kazandırdı , (daha sonra
    mir uzay istasyonu rusyanın insanlığa bir hediyesidir ,
    şu anda iki devlet istese aya çıkıp orada

• Nasıl video kayıp olur ya bu kadar mı olur yuhh.. Biraz tv belgesel izleseniz göreceksiniz yani.. Nasa's great project de bu görüntüleri vermişlerdi.. Ben izledim bizzat bayrağı dikişlerini falan... Çakma diyenlere duyrulur.. ORdaki binlerce çalışan profesör bilim adamı işçi vs. boş laf için mi çalışıyor.. Komik olmayın.. Sizin ki bir deli taş atmış çukura bin akıllı çıkaramamış misali oluyor.. Kimin söylentileri bu bilmiyorum, ama iyi keklemişler yani...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 23 Temmuz 2012; 21:48:31 >
  • Fake bunun yalan olduğu kaç kez kanıtlandı ayrıca mhtybusters var discovery de bir bölümünde
    bunun açıklıolardı ve bayrağın duruşu taşların gölgelerinin iki tane oluşuyla ilgili gayet açık deneylerle kanıtladılar.
    Sanırım gölgelerin iki tane oluşu ay ın coğrafi özelliklerinden kaynaklanıordu.

hem millet gitmişse gitmiş bize ne ki
  • bayrağı çalalım o zaman ayda canlı kanıtları olmaz
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.