Şimdi Ara

Amerika bir emir Ateşleyip Arabın parası piyasadan çıkarsa ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu halde bile ülkeyi batık hale getirmeyi başardılar.Piyasada yüklü rekoltede Arap parası geziyor malumunuz.Oda çıkarsa ne olur tahminleri alalım ?

• Bence iyi olur. Halk ac kalınca belki biraz gözü açılır. Basimizdakilere elveda deriz.
  • Arabın parası bizi ilgilendirmez.
  • Sadece arap parası değil abd den tut avrupaya kadar bütün yabancı para kaynağının ülkemizden çekilmesi bizim lehimize olur.

Çok büyük bir ekonomik kriz olmadıkça, türkiye tamamen dibe vurmadıkça bu milletin aklı başına gelmez.

Bu uyutulan cahil kesim ekonomimizi iyi sanıyor. Oysa ben bu durumu başkasının şeyiyle gerdeğe girmeye benzetiyorum. Bu ülkemizde dönen paranın çoğu yabancı kaynaklı ve akp bu sayede ayakta durabiliyor.

Umarım dış kaynaklı bütün paralar türkiye piyasasından çekilirde bu milletin aklı başına gelir. Böylece ülkece büyük bir pislikten kurtuluruz.
  • Hay hadi inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Valley

Arabın parası bizi ilgilendirmez.

Nasıl ilgilendirmez boşuna mı kral salman için bayraklar yarıya indirildi koskoca Cumhurbaşkanı Başbakan ayağına gitti sanıyorsun ?
  • Eskisinden daha güçlü oluruz olacak budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

Eskisinden daha güçlü oluruz olacak budur

He olursun he
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

Eskisinden daha güçlü oluruz olacak budur

Güç ne ile olur. Üretmeyip laflamı güçlü olcsz
  • 2004 yılında sadece Abd'de 1.5 trilyom dolar Arap sermayesi vardı, keza Ingiltere'de de hatırı sayılır bir sermayeleri var. Acaba oralardan komple çıksa nasıl olurdu?
  • Kamu borcu yüksek değil özel sektörde de piyasa düştüğünde dış piyasadaki diğer sermayeler fırsatı görüp girecektir ekonomideki en önemli şey güven algısıdır o algıyı koruyabilirsen kriz olmaz o yüzden bu sürekli ortada kriz diye dolananlar iyi niyetli değil bu algıyı kırmaya çalışıyorlar.
  • Abd nin bütün parası milli sermaye zaten. Ne adam(!)larsınız ya
    O parayı bir anda Amerika baskısı ile çeksinler bakalım bütün dünyada dengeler nasıl bozuluyor görürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addidas_85 -- 14 Eylül 2016; 17:26:52 >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    +Fransa'da, İngiltere'de adamların almadığı kulüp kalmadı (diğer kulüpleri de ya Çin yada Rus sermayesi aldı). Acaba orada da adamlar ah vah bittik diyorlar mıdır? Bence biz yine iyiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EYUP88

+Fransa'da, İngiltere'de adamların almadığı kulüp kalmadı (diğer kulüpleri de ya Çin yada Rus sermayesi aldı). Acaba orada da adamlar ah vah bittik diyorlar mıdır? Bence biz yine iyiyiz.

Ya hükümeti eleştirme fırsatı gördüler ya hemen saldırayım. Mantık bundan bir adım ileriye gidemiyor. Bari düzgün eleştiri yapsalar da devlet de eksiklerini tamamlasa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: --BİLİRKİŞİ--

quote:

Orijinalden alıntı: US_Citizen

Bence iyi olur. Halk ac kalınca belki biraz gözü açılır. Basimizdakilere elveda deriz.

Halkın gözü chp döneminde aç kalarak zaten açıldı

Bir sonraki nesil de dahi o dönemin öfkesi bitmiyor. Nasıl bir rezillikleri yönettilerse artık
    Bu arada bilmem kaç yıldır devletin başında yokuz demeyin, çünkü geldiğiniz zaman bile kalıcı olamadınız, bundan sonra da bu zihniyet ile olamazsınız

• quote:

2004 yılında sadece Abd'de 1.5 trilyom dolar Arap sermayesi vardı, keza Ingiltere'de de hatırı sayılır bir sermayeleri var. Acaba oralardan komple çıksa nasıl olurdu?

Usa donanması demokrasi götürür. Bugünün arabı götünden korkar,sen para çekmekten bahsediyorsun.
  • PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    Bu Arap sermayesi sadece Türkiye'ye özgü birşey mi anlamında sormuştum.
  • quote:

Bu Arap sermayesi sadece Türkiye'ye özgü birşey mi anlamında sormuştum.

O konu da haklısın. Hatta usa da yahudi sermayesi de boldur.

Ancak buralarda adamların peşinden ağlarız,usa ağlatır,bende bunu demek istedim

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PuSaT28

quote:

2004 yılında sadece Abd'de 1.5 trilyom dolar Arap sermayesi vardı, keza Ingiltere'de de hatırı sayılır bir sermayeleri var. Acaba oralardan komple çıksa nasıl olurdu?

Usa donanması demokrasi götürür. Bugünün arabı götünden korkar,sen para çekmekten bahsediyorsun.

Alıntıları Göster
    yazmayayim yazmayayim diyorum ama tutamiyorum kendimi.
    oncelikle cahillik cidden cok guzel, herseyi bilip hicbir aciklamama yapamamaktan guzel duygu yok.

Soru: ne olur

Cevap1 : iyi olur ( sebep yok, aciklama yok )
    Cevap2 : kotu nolur ( al birisini vur otekine )

bu forumda cok az yapilan birseyi yapip kisitli ekonomi bilgimle mantikli sekilde akil yurutmeye calisayim biraz.

olmayacak sey ama hadi oldu diyelim, arap sermayesi ulkeden cikmaya karar verdi. oncelikle bu para nerede? elimde net bir veri yok, internette arastirmaya da usendim bu kismi tahminlere dayanarak soyluyorum

- borsa istanbul
    - gayrimenkul yatirimlari
    - cesitli sirketler, ortakliklar

oncelikle en kolay likiditeye cevrilebilecek olan borsa oldugundan oradan baslayalim. adamlar cikmaya karar verince ellerindeki senetleri satacaklar, yine ilkokul sevyesi ticaret bilgisi ile bir mal uzerinde talep azalirsa fiyati duserden yola cikarsak bist'in dusecegi asikar ( insanlar bir anda yastik alti birikimlerini borsaya surup bu satislari karsilamazlarsa )
    senetleri nakde cevirdiler diyelim, bu parayi alip tl olarak saklayacak halleri de yok, o zaman usd ya da eur'ya cevirecekler. burada yine yukaridaki arz/talep dengesi devreye girer ve tl'nin degeri duser dolar ve euro artar.
    turk lirasindaki bu dalgalanma butun ekonomiyi etkiler, piyasadan para ciktigi icin para donusu azalir. turk lirasinin deger dususunun miktarina bagli olarak oncelikle bankalar kredi faizlerini arttirir hatta geri cagirmaya kadar gidebilir.
    likidite azalacagi icin piyasada donen para ve borclanmaya dayali ekonomi/ticaret biraz daha zorlasir.

gayrimenkullerden cikmaya basladilar diyelim. aramizda bu is ile daha yakindan ilgili arkadaslar vardir, bildigim kadari ile ( ve mantiken ) insaat sirketleri buyuk projeleri baslarken isin tamamini bitirecek kadar sermayeye sahip degiller. bu yuzden proje oncesi, uretim sirasinda sattiklari daireler ile finansa ediyorlar ( bir de krediler tabi )
    bu projelerden ev alan araplarin da kredi ile falan ugrasmayip tiko pesin para ile daha topraktan ev aldigini farzedelim. bu durumda ilk basta etkisi cok hissedilmeyebilir. ama yine arz talep dengesi devreye girer. ev satmak isteyen insaat sirketi ve araplar olmak uzere 2 satici var. akli olan herkes dogal olarak dusuk fiyat isteyeninden alir, bu durumda ev fiyatlari duser ( diger yandan bankalar kredi faizlerini yukseltti, alacak kac kisi var o ayri mesele )
    insaat sirketinin butun bilancosu altust olur, devam edecek parayi bulmasi zorlasir. uretimde kuculmeye/yavaslamaya gider ( isci cikartir ) hatta proje durabilir. bu konuda zaten hepimiz jet fadil'dan tecrubeliyiz.

turkiyede ortak olduklari sirketlerden cikiyorlar diyelim ki bence bu en zoru. kime satacaklar kim alacak bunlarin hisselerini? yabancilar zaten urkek, birileri cikmaya baslarsa kolay kolay girmezler o piyasaya. bu durumda turk ortaklari birikimleri varsa alacaklar ya da arkasi saglam olanlar cok sahane oranli krediler cekip alacaklar ortaklarinin hisselerini.
    her halukarda sirket sermayesinde eksilme olacagi icin nakit akisi vs. karisip isler yavaslayacaktir.

bunlar benim 3 kurusluk iktisat bilgim ve aklim ile varsaydigim senaryolara gore ongurduklerim. dogruluk payi/garantisi yoktur. bu yazi yazilirken hic bir canli arap sermayedari kullanilmamis/uzerinde deney yapilmamistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Orijinalden alıntı: --BİLİRKİŞİ--

quote:

Orijinalden alıntı: US_Citizen

Bence iyi olur. Halk ac kalınca belki biraz gözü açılır. Basimizdakilere elveda deriz.

Halkın gözü chp döneminde aç kalarak zaten açıldı

Bir sonraki nesil de dahi o dönemin öfkesi bitmiyor. Nasıl bir rezillikleri yönettilerse artık
    Bu arada bilmem kaç yıldır devletin başında yokuz demeyin, çünkü geldiğiniz zaman bile kalıcı olamadınız, bundan sonra da bu zihniyet ile olamazsınız

Bir sonrası bir öncesi değil O geri kalmış Chp döneminin kat be kat altına düştünüz Ambargo altında ki bir Ülkenin ekonomik verilerinin altına düşüp o Chp döneminden 40 kat daha fazla vergi alıp geliştiğini sanmak da siz çok zeki Dindar kitleye özgü bir durumdur herhalde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.