Şimdi Ara

Veryansın TV, sarkıcı Rojda’nın söylediği ağıtın Türkçe çevirisini paylaştı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Veryansın TV, sarkıcı Rojda’nın söylediği ağıtın Türkçe çevirisini paylaştı.
    https://twitter.com/gundem7x24/status/1765115246954291446

Gündem 7x24 (@gundem7x24) on Xtwitter
    Ekrem İmamoğlu, 2010 yılında ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Rojda Şenses'in İBB konseri hakkında: Rojda'yı ilk kez canlı dinledim. O kadar etkileyiciydi ki.. O kadar etkilendim ki, gözlerim doldu. Başarıları daim olsun…
    https://twitter.com/gundem7x24/status/1764921455437922644

• kulak ağrıtısından başka birşey değil.

kültür olarak da bana uzak. Eko neler yapıyor anlamıyorum.

Belli ki Türkçü Ümit, liboş dincileri ve solcuların ayarlarını baya bozmuş.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Rojda'nın seslendirdiği ağıtın Türkçe çevirisi, Veryansın TV tarafından paylaşılarak ilgi çekti. Ağıt, yürekleri dağlayan sözleriyle dinleyicileri derinden etkiledi ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Rojda'nın güçlü ve duygusal yorumu, sözlerin ağırlığını daha da artırdı. Şarkı, kaybedilen bir sevgilinin özlemini ve acısını dile getiriyor. Türkçe çeviri, orijinal Kürtçe metnin hüznünü ve derinliğini etkili bir şekilde yansıtıyor.

Veryansın TV'nin bu çeviriyi paylaşma kararı, farklı kültürler arasındaki köprüleri kurma ve kültürel anlayışı artırma çabalarına destek veriyor. Rojda'nın ağıtı, insanlığın evrensel duygularını ifade ediyor ve müzik yoluyla sınırları aşıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yazıklar olsun , şarkıdaki düşman tesviri Türk Askeri , bizim bedelli imamyanda duygulanmış gözleri dolmuş dinleyince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 6 Mart 2024; 10:19:42 >
  • Gerçek Türkçesi:

Beyim, beyim, beyim….

Vay gönül, vay gönül, vay gönül…..

Ey Allahım viran eyle gönülsüz gönülü, tıpkı urgansız ve çulsuz bir öküz gibi

Tıpkı kolsuz bir entari gibi, tıpkı üzerinde arı kuşu ve bülbül olmayan ağaç gibi

Tıpkı içinde güller olmayan, çıplak has bahçe gibi

Yeter ki rezil gönül aşık olsun

Dilenme torbası omuzunda olsun

İstersen dilenme yeri burada olmasın

On iki yabancı devlette, Rus, Alman, Amerikan, gavur ellerinde olsun

Torba delik olup dilendiği şey dökülse

Kulların duvarlarının diplerinde olsa

İnsanın yiyeceği bir parça darı ekmeği ve de mısır olsa

Yastığı taş olsa

Ey evi yıkılası, ister yorganın geven olsun

İstersen insanın döşeği de kirpi postundan olsun

Başını koyduğun taştan olsun

Yeter ki viran olası köylerde rezil gönül aşık olsun

Ay gönül, hey gönül.

Şakşakçı bozulmuştur şimdi.  

• Ümit Özdağ da hesabında paylaşmış bu iftirayı. "Gerçek" muhalefet diye sundukları kişinin çapı bu kadar işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7/24 akpyi kötüleyen bir kanaldan da en çok bunu beklerdim. Kimse kusura bakmasın her kim veya yayın kuruluşu 7 24 akp kötülüyorsa arkasında hep pkk bağlantısı terör örgütünden çıkıyor.

• Ne fark eder hocam? Sonuçta Ekrem İmamoğlu'nun çok beğendiğim dediği Rojda Şenses adlı kişi, PKK'yı destekleyen bir sanatçı. Özgür Özelde PKK'lı kadın sanatçının elini öptü. Daha öncede Ekrem İmamoğlu terörist Selahattin Demirtaş'tan için selam olsun Demirtaş'a demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 6 Mart 2024; 13:57:2 >
  • Bende bunu kim.savunur dedim hemen süper ton gelmiş

• Okuduğu kısmın Kürtçe sözleri

Mîro, mîro, mîro, mîro, mîro, mîro, mîro

Wey dil, wey dil, wey dil, wey dil, wey dil, wey dil, wey dil

Lo Rebiyo Xwedê xira bike, dilî bêdil, fenanî gakî bêwerîs î bêcil

Fenanî kirasî qol î bêmil, fena dara bêşalûl û bêbilbil

Fenanî xasbaxçekî rût î bêgul

Bira dilê rezîl bi dil be

Tûrî parsê li mil be

Parsa meriv li vir nebe

Nava dozde dewalê ecnebî, ûrisa, elaman, emirkan, gewir be

Parsa meriv birije, tûrî meriva ê qul be

Meriv li ber dîwarê evda be

Xurê meriv kerî nanê garis û jê di gilgil be

Berseriya meriv kevir be

Malxirabo, serraxa meriv gûnî be

Binraxa meriv postê jûjî be

Berseriya meriv kevir be

Tek bira dêrisê gunda da dilê rezîl bi dil be

Ax dilo, hey dil

Okuduğu kısmın Türkçe sözleri

Beyim, beyim, beyim….

Vay gönül, vay gönül, vay gönül…..

Ey Allahım viran eyle gönülsüz gönülü, tıpkı urgansız ve çulsuz bir öküz gibi

Tıpkı kolsuz bir entari gibi, tıpkı üzerinde arı kuşu ve bülbül olmayan ağaç gibi

Tıpkı içinde güller olmayan, çıplak has bahçe gibi

Yeter ki rezil gönül aşık olsun

Dilenme torbası omuzunda olsun

İstersen dilenme yeri burada olmasın

On iki yabancı devlette, Rus, Alman, Amerikan, gavur ellerinde olsun

Torba delik olup dilendiği şey dökülse

Kulların duvarlarının diplerinde olsa

İnsanın yiyeceği bir parça darı ekmeği ve de mısır olsa

Yastığı taş olsa

Ey evi yıkılası, ister yorganın geven olsun

İstersen insanın döşeği de kirpi postundan olsun

Başını koyduğun taştan olsun

Yeter ki viran olası köylerde rezil gönül aşık olsun

Ay gönül, hey gönül.

(*Dengbej: Dengbej kelimesi Türkçe'de "şarkıcı" anlamına gelir. Kürtçe (Kurmanci) dengbêj "şarkıcı" sözcüğünden alıntıdır. Kürtçe sözcük Kürtçe (Kurmanci) deng "ses" ve Kürtçe (Kurmanci) bêj "söyleyen, ses veren" sözcüklerinin bileşiğidir.)

• Kadın bu terör şarkıyı daha önce sözlemiş zaten ,

KOM MÜZİKyoutube
    #KomMüzik​​​​​​ Navenda Mûzîka Kurdî / Kürtçe Müziğin Adresi Hûn karin bibin aboneyê qenala me û piştgirî bidin me / Kanalımıza Abone Olarak ve Dinlediğiniz Eseri Beğenerek Destek Olabilirsiniz بۆ پشتگری کردن لە ئێمە دەتوانن لە کاناڵەکەمان دا خۆتان ئابونە بکەن Ji bo hûn zêdetir mûzîkan gûhdar bikin, bibin aboneyê qenala me / Daha Fazlası İçin Kanalımıza Abone Olun : https://bit.ly/2kEQVxs​​​​​​ بۆ بیستنی موزیکی زۆرتر تکایە ئابونە ببن. Navnîşanên Kom Mûzîkê Yên Torên Civakî / Kom Müzik Sosyal Medya Adresleri ناونیشانی تۆرە کۆمەڵایەتییەکانی کۆم موزیک; Facebook: https://bit.ly/2LZkbKv​​​​​​ Instagram: https://bit.ly/2wOeOch​​​​​​ Twitter:https://bit.ly/2wH9vKV​
    https://www.youtube.com/watch?v=B_eDUDuLX_M
  • Arkadaşlar olayın Özeti şu:

-İmamoğlu PKK sempatizanı kadına konser verdirmiş

-Orada devlet düşmanı bir ağıta duygulanmış

-Ümit Özdağ bu konuya tepki göstermiş

Sonuç

-PKK’lı kadına verilen konser değil de başka bir şarkıya ağıt yapıldı diye Özdağ linç ediliyor…

Yani değişen bir şey yok. Ekrem İmamoğlu'nun taktir ettiği kadın PKK'lı terörist.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 6 Mart 2024; 14:15:44 >
  • Bu kadın suçluysa neden içeri almıyorlar acaba?

• BJK kullanıcısına yanıt

Hocam Türkiye'de ne doğru gidiyor ki, bu doğru gitsin? Yani haklısın. Ona bakarsak Ahmet Türk, Leyla Zana gibi PKK'lıların da içeri alınması lazım ama alınmıyor işte. Buda yargının düzgün işlemediğinin kanıtı.

• kulak ağrıtısından başka birşey değil.

kültür olarak da bana uzak. Eko neler yapıyor anlamıyorum.

Belli ki Türkçü Ümit, liboş dincileri ve solcuların ayarlarını baya bozmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Birde hocam algı oluşturmaya çalışıyorlar. Yok Ekrem İmaoğlu'nun beğendiği sözler o değilde diye. Ne fark eder Allah için? Ekrem İmamoğlu'nun çok beğendim dediği, İBB'de konser vermesine izin verdiği kadın PKK'lı çıkmış. Bu onun üstünü örtmez ki. Sen bildiğin PKK'lı birine konser vermişsin. Birde diyorlar, kadın madem terörist niye dışarda? Sanki Türkiye'de yargı çok güzel işliyorda. Kadın dışarda diye terörist değil iması yapıyorlar.

• kaan1840 kullanıcısına yanıt

ne diyim gardaş. burada sözde atatürkçü çoktur. ama pkk sevicisidiler aynı zamanda. bu gunti-giller neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. utanmadan Türk devletine, milletine söven adına söz dedikleri şeyi yazıyorlar üstelik. bunu gurur da yapıyorlar.

her iki kesim için de diyorum: Aklıma Neyzen Tevfik geliyor.

• 3-5 oy için birilerine şirin görünmek için aman oylar kaçmasın diye daha neler görecez kim bilir...

Özgür Özel HDP'li isimler ile gittiği operada el etek öper sırf Kürt sanatçı diye. İmamoğlu anlamadığı ağıta duygulanır çok güzeldi der ağlayacaktım der.

Terör propagandasından 1 yıl 8 ay hapis almış birine belediye bütçesinden konser verdirilir. Birileri CHP'li diye ne olduğunu bilmeden anlamadan bunuda savunur.

Türkiye'de sıradan işler işte. Aman DEM parti küsmesin Aman kürt oylar kaçmasın diye daha çoook görecez bu tarz hareketleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Mart 2024; 15:2:52 >
  • Büyükşehir Çalışıyor (@tcbuyuksehir) on Xtwitter
    YALAN❌: İmamoğlu'nu ağlatan ağıt Türk düşmanlığını anlatıyor. DOĞRU✅: Ekrem İmamoğlu'nun duygulandığını söylediği Kürtçe ağıt 100 yıllık bir ağıt. Sözlerinin siyasi bir yönü yok, aşk ve sevgiyle ilgili bir ağıt. TRT'de defalarca okunan bir eser.
    https://twitter.com/tcbuyuksehir/status/1765291233981923528

Bu şarkı TRT'nin repertuarında yer alıyor. Kumpasçılar bilmez.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 6 Mart 2024; 15:55:15 >

Yalan söylemek sizin için birşey farkettirmiyor yani?

Olayın doğru özeti:

- Konseri düzenleyen İBB değil, İmamoğlu davetli olarak bulunuyor.

- Duygulandım dediği ağıt devlet düşmanı filan değil. Siyasetle bile ilgili değil.

- Ümit Özdağ atılan iftirayı sahipleniyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.