Şimdi Ara

Amerika'da eylemlerin dozu artıyor. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
0
Favori
12.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:17:51 >
  • o iş büyümez işte,,, orası Tunus değil, orası Suriye değil, orası Türkiye hiç değil

sen yinede arap baharını geçim sıkıntısı ndan masum bir adamın, hiçbir gücün etkisi altında kalmadan kendi kendini yaktığını san

sen yinede gezi parkındaki sıradan vatandaş olarak o işe kalkistiklarini san

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

Kingdm come delivery orta çağın doğu avrupasında geçen oyunda neden zenci yok diye bu oyun Amerikada protesto edildi.Konudaki arkadaşın dediği gibi ayağı kayıp düşse ırkçılığa bağlamak sıkıntı.

Amerikada polis şiddeti yüksek evte.Sebebi orda normal insan otomatik tüfek sahibi bile olabiliyor.Bir de amerikadaki suç oranları büyük oranda zenciler ve hispaniclerde.Her ülkede olduğu gibi göçmen gruplarda suç oranı daha fazla.Haliyle bu tip kişilere daha çok denk geliyor bu olaylar.

Bu son vakadaki olay adam direkt öldürdü yani bir insanı öldürmek ırkçılıktan daha öte bir şey.
    Beyazlar amerikanin yerlisi sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rivaul kullanıcısına yanıt
    Alakası yok, birşeyi zorla sevemezsiniz. Nefret söylemi, ayrımcılık ayrı, sevmemek ayrı.

• amerikada bireysel silahlanma çok kolay, polis de aşırı militarize

tam olarak vatandaş-polis gibi bir ilişki yok orda, polisler ülkedeki insanlara sanki işgal ettiği ülkedeki insanlar gibi davranıyor. normal bir trafik durdurmasında türkiyedeki gibi kapıyı açıp abi naptım gözünü seviyim demeye kalksan hemen belindeki silaha sarılır bu domuzlar. birçok video var konuyla ilgili

17 yaşında 45 kiloluk bir kız elinde bıçakla polise doğru yürüdü diye kız yere düşene kadar 4-5 mermi sıktı kıza,ulan o kız sana napabilir, tek tokatla düşürebileceğin kızın karın ve göğüs bölgesine şarjör boşaltacak ne yaşadın :
    VC Staryoutube
    Oxnard California Police Release Officer-Involved Shooting Body Camera Footage
    https://www.youtube.com/watch?v=PCB4GOZdEus

akli dengesi yerinde olmayan genç bir adam polisi arayıp kendini iyi hissetmediğini yardım istediğini söylüyor, polisler gelip panik halindeki adamı arkadan kelepçeleyip üstüne çıkıyorlar.çocuk nefessiz kalıyor ve ölüyor, polisler ambulans geldiğinde "hadi kalk oğlum okul vakti" gibi espriler yapıp gülüyorlar.videoyu şuan bulamadım

parkta boncuklu tabancayla oynayan 11 yaşındaki çocuğun bulunduğu parka uçarak gelip çocuğu öldürüyorlar:
    BBC Newsyoutube
    12 year old Tamir Rice shot 'within two seconds' of police arrival
    https://www.youtube.com/watch?v=UVZM8w9JCXI

daniel shaver, odasında havalı tabanca var diye resmen sirkteki hayvan gibi yat kalk yaptırıp herif elini yerden kaldırdığı anda tarıyorlar herifi :
    Los Angeles Timesyoutube
    Body-Cam Video Of Daniel Shaver Shooting | Los Angeles Times
    https://www.youtube.com/watch?v=VBUUx0jUKxc

zenci bi üni öğrencisi yurdu önünde çöp topluyor diye tresspassing yapıyorsun deyip tutuklamaya çalışıyolar, elinde çöp toplayıcı var diye elindekini yere bırak diye emir veriyorlar, tabi ki elleri belindeki silahta :
    ABC Newsyoutube
    New bodycam shows cop's confrontation with college student
    https://www.youtube.com/watch?v=KfPewYlImY8

polis amerikada kimi öldürse "kendimi tehdit altında hissettim, silah çekiyor sandım" der kurtulur. ya ödemeli izine çıkartırlar ya da en en kötü ihtimalle de işten atarlar. her yıl ortalama 1000 kişi(silahlı-silahsız) polis tarafından öldürülür.bi haber vardı, amerikan polisi sadece mart ayında ingiliz polisinin 100 yılda öldürdüğü kişiden fazla insanı öldürdü diye öptüğümün redneckleri de polisleri savunur, hükümeti de çıkar diğer ülkelere hümanizm dersi verir

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Kendiniz demişsiniz bireysel silahlanma var diye.
    Yani polis de kendine göre haklı (bu olay için demiyorum)
    Her vatandaşta pekala silah olabilir bu yüzden polisler ketum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Kendiniz demişsiniz bireysel silahlanma var diye.
    Yani polis de kendine göre haklı (bu olay için demiyorum)
    Her vatandaşta pekala silah olabilir bu yüzden polisler ketum.
    türkiyede de her evde bir silah vardır, ben karadenizde polisin vatandaşın suratına botunu bastığını hatırlamıyorum belinde sarsılmaz taşıdığı için. kaldı ki bireysel olarak silah alma hakkı sadece amerikada yok fakat polisin bu kadar yetkiyle donatılıp militarize edilmesi bir amerikada bir de uyuşturucu savaşlarının döndüğü güney amerika ülkelerinde var sadece. sonuç olarak polisin militarizasyonu amerikayı daha düşük suç oranlarına sahip bir ülke mi yapıyor? hayır. ingilteredeki insan insan da amerikadaki saldırgan bir homo türü mü? ingilterede almanyada da kriminal olaylar olmuyor mu oluyor fakat bu polisin insanlara hayvan gibi davranma hakkını onlara vermiyor.avrupada polis videolardaki muamelenin %5'ini vatandaşına yapsa o adamın anasını ağlatırlar.

amerikan polisi bir güç zehirlenmesi içinde durum bundan ibaret, dünyanın başka bir yerinde "suicide-by-cop" kavramını göremezsiniz zaten, rezalet bir haldeler ve unutmayın, polis vatandaşa hizmet için vardır.

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de her evde silah mı var?
    Lol
    Böyleyse amerikada her evde 10 silah var

• bunu bilip bilmemeniz nerede yaşadığınızla da ilgili bir durum fakat evet, türkiyede de bireysel silahlanma yaygın
  • Amerika da halk yağmaya başladı zenciler öldürülüyor, medeni değil hayvan olduklarını gösterdiler.. AKP yüzünden
  • Amerika'da eylemlerin dozu artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Yahu arkadaş ırkçısın. Irkçılığın tanımını verip ırkçı değilim diyorsun yahu pes! Git bir sözlüğe filan bak bari.
    Yav şu deliyi alıntılayıp durma sen de, kendi haline bırak. Artık ne gördüyse zencilerden, hepsinin ölmesini isteyecek kadar gözü dönmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Polis, sokak ortasında göz göre göre adamı bogarak öldürüyor. Bunu hangi ülkede yaparsan yap ortalık karışır. Amerika'da öyle manyaklar varki sırf hapse girmeden adam vurabilmek, insan öldürebilmek için polis oluyorlar. Yabancı forumlarda çok okudum böyle.
  • Kısasa kisasta uygulayabilirler. Vahsilikten başka birsey değil.

• Kötüler ölmeli, burda kötü olan yerde yatan suçlumu yoksa polismi

• Arkadaşlar kelimeyi doğru yazalım. Doğrusu Ar*p olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayaklanma değil kalkışmadır tramp hadi herkes sokağa der bütün millet sokağa dökülür

• Kolelik sadece siyah ve beyaz arasina indirgenemez. Kolelik insan turunun tarihinde uzun bur donem olmustur. Romalilar Kartacalilari , Spartalilar bolgenin yerel halkini hep kolelestirmistir. Koleligin bitisinde insan haklari fikrinden cok ekonominin gelisimi etkili olmustur.

İkinci bir nokta ise Avrupalilar kosarak siyahileri kole olarak avlamiyorlardi. Afrikalilari yine afrikalilar kolelestirmistir. Kendi krallari , kendi memurlari kendi insanlari birbirini avlamistir. Yeni afrika cok yoz bir kulture sahip malesef...

Turkiyede de azinliklarin durumu farkli degil. Turkiye'de kurtlerin bu durumda olmasi sadece Turklerin sucudur irkciliktir sudur budur diye konusursaniz siz politik dogrucudan baska birsey olmazsiniz. Turkiye'de Turklerle Kurtlerin arasinin acilmasi irkciliktan cok milliyetciligin kurtler arasinda yayilmasina dayanır , milliyetciligin ermeniler arasinda yayilmasina dayanir. Turkiye sadece topraklarini ve birligini korumak istemistir. Milliyetci fikirlerle zehirlenen ve sirf bu bos ideoloji icin yuzyillarca birlikte yasadigi komsularini oldurmek cekinmeyecek bir topluluk olusmusken Turkiye neden onyargili demek bos , bombos bir yaklasimdir.

Bu sorunlarin cozumu Avruoa ve Amerikada iflas etmis olan farkliliklarin korunup toplumun bir mozaik oldugunu iddia etmek gibi dogaya aykiri anlamsiz dusunceler degil kuresellesme yolu ile ici bos bu milliyetciligin ve farkliliklarin yokedilerek kucuk topluluklarin buyukler ile kayması entegre olmasinda yatar.

Su garip algiyi birakin lutfen. Azinlik ise haklidir. Fakir ise haklidir. Siyah ise haklidir. ( Bu konu ozelinde konusmuyorum , bu konuda polis gereken cezayi almalidir fakat bunu siyah beyaz catismasina degil bir insana karsi islenmis olarak gormek gerekir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mayıs 2020; 8:36:49 >

• Turkiye'de once azinliklardaki milliyetciligi yoketmeden , Turklerdeki milliyetciligi yoketmek intihar ile esdegerdir.

• agtr A kullanıcısına yanıt
    Hayır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.