Şimdi Ara

Amerika'da eylemlerin dozu artıyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
222
Cevap
0
Favori
12.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

şu konuya bir açıklık getirelim.

abd de siyahinin biri ayağını bir yere vursa hemen ırkçılık konusu açıyorlar. bizim ülkedeki arkadaşlar

bunun doğrusu polis şiddetidir. ok

gidin araştırın. istatistiklere bakın , beyazlar daha çoktur.

geçen bir videoda gördüm. polis , beyaz kadını 2 el ateş ederek öldürdü.

birde şu var. bu arkadaşlar hep ırkçılık konuları açarlar. karşı tarfı suçlarlar. ama gelgelelim arap sevmezler.

böylede çelişkililer.
    O siyahinin boynuna coken adamin hakkinda tam 17 sikayet var. tam onyedi. Sen isine 3-4 kez gec kal hemen koyarlar kapinin onune. Bu demektir ki Amerikada irkcilik devket eliyle yapiliyor ve bu munferit ve polis siddeti falan degil anladin mi simdi kozmosun Sevmedigi vatandas?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namaste. -- 29 Mayıs 2020; 9:39:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

O siyahinin boynuna coken adamin hakkinda tam 17 sikayet var. tam onyedi. Sen isine 3-4 kez gec kal hemen koyarlar kapinin onune. Bu demektir ki Amerikada irkcilik devket eliyle yapiliyor ve bu munferit ve polis siddeti falan degil anladin mi simdi kozmosun Sevmedigi vatandas?

Alıntıları Göster
    Okuduğunu anlama özürlüsün galiba kardeş.
    Ayrıca fazla malum sitelerde dolaşma.

• Senin yazdigin zihin zicmigini iyi bile anlamisim, gecen gormus polis beyaz kadini oldurmus. Videoyu koy da bakalim niye oldurmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Senin yazdigin zihin zicmigini iyi bile anlamisim, gecen gormus polis beyaz kadini oldurmus. Videoyu koy da bakalim niye oldurmus.
    İyi aile terbiyesi almış arkadaş
    Ara bul.

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:17:58 >
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:17:58 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Tarihte sadece siyahlar kölelik yapmıştır diye birşey söylemedim. Bunu niye yazdın anlamadım.

Türkiye'de Kürtlerin bu durumda olması sadece Türklerin suçu değildir elbette. Ama hakim düşünce Türklerin hiçbir hatası olmadığı yönündedir. Bu da ne yazık ki çözümsüzlüğü oluşturan sebeplerden bir tanesi. Şunu unutmayın, toplum dediğimiz yapı dinamiktir. Toplumu dizayn etmek adına yapılan herşeyin iyi ya da kötü bir karşılığı olacaktır.

Avrupa ve Amerika neye göre iflas etmiş onu da söyleseydin keşke. Eminim genel bir istatistik durumu paylaşmaktansa işine gelen haberi cımbızlayıp sanki genel bir durummuş gibi göstereceksin. Avrupa ve ABD bu politikaları sayesinde dünyanın her yerinden CEO'sundan vasıfsız elemanına kadar istediği kişiyi bulup ülkesine alıyor. Bunu yapamasalardı ekonomik olarak çıkmaza girer, ürettikleri onca şeyin hiçbir anlamı olmazdı. Avrupa farklılıkların bir arada yaşayamadığı yüzyıllar boyunca birbirini yedi. Tekrar o günlere mi dönsünler istiyorsun?

Küreselleşme böl ve yönet politikası uygular. Bu politika gereği etnik-dinsel ayrılıkları körükleyerek halkı birbirine düşürmeye çalışır. Küreselleşmeye karşı durmanın en iyi yolu halkın bütün unsurlarının, bütün farklılarının bir arada huzurla yaşayabilmesini sağlamaktır. Yoksa küreselleşmeye daha çok kurban veririz.

Siz de şu algıyı bırakın lütfen. Çoğunluk olmak haklı olmak değildir. Hiç kimse, hiçbir grup her zaman haklı veya her zaman haksız olamaz. Bu olayın özelinde konuşacaksak, polisin "make white great again" şapkası giydiği fotoğraf paylaşımı var. Yani vatandaşları arasında ayrım yapmayacağa yemin etmiş ama ırkçılık yapan bir polisi istihdam etmeye devam etmiş. Kaldı ki bu olay ilk kez olmuyor. Bu durumda insanların ne düşünmesini beklersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 29 Mayıs 2020; 10:57:1 >

• abd de yasayan siyahi olsaydim o 4 polise idam cezasi verilene kadar hertarafi yakar yikardim
  • Milliyet
    ‘Çok kültürlülük başarısız oldu'
    https://www.milliyet.com.tr/dunya/cok-kulturluluk-basarisiz-oldu-1302903

Küreselleşmenin ne olduğunu bildiğinizi sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mayıs 2020; 11:19:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Turkiye'de once azinliklardaki milliyetciligi yoketmeden , Turklerdeki milliyetciligi yoketmek intihar ile esdegerdir.
    Bunlar zaten devletimizi yok etmek istiyor

Balkanlarin tarihine bak bizden kopardilar konya kadar kucuk kucuk ulkelere bolduler son etnik irka kadar minicik minicik oldu hepsi simdi hepsi zayıf hepsi natonun eline bakıyor

Aynisini arabistan ve afrika topraklarimiza da yaptilar daha da boluyorlar

Daha da ulkemizi bolmeye çalışıyorlar

Heyhat insanlarda beyin yokki görsünler devlet bodoslama yonetiliyor karsimizdaysa siyasetin tilkileri var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Gayet iyi biliyorum. Küreselleşme karşıtı gibi görünüp de küreselleşmeye hizmetin nasıl yapıldığını da gayet iyi biliyorum.

Verdiğiniz haberin orijinal kaynağı yok. Milliyet'in yazdığı haber çok mantıksız ve kendi içinde çelişiyor. İnceleyelim:

quote:

Almanya Başbakanı Merkel, “60’ların başında ülkemiz yabancı işçileri Almanya’ya çağırdı, şimdi de ülkemizde yaşıyorlar. Bir süre kendi kendimizi kandırmıştık, ‘kalmazlar, giderler’ diye. Ama durumun böyle olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

Almanya yabancı işçileri geçici olarak değil vatandaşlık vererek aldı. Vatandaşlık verdiğin kişinin ülkeden gitmesini beklemek mantıklı mı? Merkel bunu bilmiyor mu? Kaldı ki Almanya işçileri hayrına değil, ihtiyacı olduğu için aldı. O işçileri almasaydı Almanya bugünkü ekonomik güce ulaşabilecek miydi? Merkel'in önerdiği alternatif ne?

quote:

Öte yandan, Almanya Cumhurbaşkanı Chritian Wullf’un İslam’ın, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi Almanya’nın bir parçası olduğu sözlerini ise doğru bulduğunu ifade eden Merkel, “Bunun tek örneği Mesut Özil değil” diye konuştu.

Çok kültürlülük karşıtı Merkel, konu İslam olunca Almanya'nın bir parçası olarak kabul etmiş. Bak sen şu işe... Milliyet gazetesi bu ülkede en ciddiye alınmayacak haber kaynağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 29 Mayıs 2020; 11:45:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

türkiyede de her evde bir silah vardır, ben karadenizde polisin vatandaşın suratına botunu bastığını hatırlamıyorum belinde sarsılmaz taşıdığı için. kaldı ki bireysel olarak silah alma hakkı sadece amerikada yok fakat polisin bu kadar yetkiyle donatılıp militarize edilmesi bir amerikada bir de uyuşturucu savaşlarının döndüğü güney amerika ülkelerinde var sadece. sonuç olarak polisin militarizasyonu amerikayı daha düşük suç oranlarına sahip bir ülke mi yapıyor? hayır. ingilteredeki insan insan da amerikadaki saldırgan bir homo türü mü? ingilterede almanyada da kriminal olaylar olmuyor mu oluyor fakat bu polisin insanlara hayvan gibi davranma hakkını onlara vermiyor.avrupada polis videolardaki muamelenin %5'ini vatandaşına yapsa o adamın anasını ağlatırlar.

amerikan polisi bir güç zehirlenmesi içinde durum bundan ibaret, dünyanın başka bir yerinde "suicide-by-cop" kavramını göremezsiniz zaten, rezalet bir haldeler ve unutmayın, polis vatandaşa hizmet için vardır.

Alıntıları Göster
    türkiyede de her evde bir silah vardır

Nick mesaj uyumun çok güzel. Ne tür bir kimyasal kullanıyorsun ki bu kafaya ulaşıyorsun.

• Sadece Almanya değil. Fransa, İngiltere, Hollanda ciddi bir gettolaşma var. Azınlıklar topluma karışmıyor tam tersine yabancı toplulumun ortasında içine kapalı daireler oluşturup orada kalıyorlar. Keza bir toplumun belli miktarda bir göçü karşılayacak gücü vardır fakat çok fazla insan geldiğinde bir kültür çatışması kaçınılmaz oluyor.

Çok kültürlülüğün başarısızlığının bir örneğini sunan bu konuda dahi çok kültürlülüğün veya mozaik anlayışının başarılı olduğu iddiasında bulunmanız bana garip geliyor.

Bu arada küreselleşmenin ne olduğunu ve etkilerini tarafsız bir gözle göremediğiniz konusunda ısrarcıyım. Aslında burada şikayet ettiğiniz sorunların tek gerçek çözümünü küreselleşme sunuyor fakat siz tersine bu sorunları harlayacak yöntemleri savunuyorsunuz. Burada ibr paradoks olduğunu düşününyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mayıs 2020; 11:54:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

bunu bilip bilmemeniz nerede yaşadığınızla da ilgili bir durum fakat evet, türkiyede de bireysel silahlanma yaygın
    Bence senin nerede ve nasıl bir toplumla yaşadığınla ilgili bir durum. Ben ve çevremdeki hiç bir insanın evinde silahı yok, ihtiyacı da yok. Bu forumda anket yapılsa silahı olanlar diye %20-30 üzerine çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 29 Mayıs 2020; 11:56:33 >
    Gettolaşma ekonomik sistemin bir sonucudur. Avrupa sadece dışarıdan göç aldığında değil işçi ihtiyacını ülke içinden karşıladığı erken kapitalizm dönemlerinde de gettolaşma durumu vardı. Sermayenin asıl amacının toplum huzur değil, karlılığın artması olduğu için gettolaşma sorununu gerçekten çözmeye uğraşmıyorlar. Sizin başarısız dediğiniz durumun sebebi bu.
  • Bütün dünyanın arındırılma vakti adım adım yaklaşıyor

ABD Nükleer denemeleri tekrar başlatıyor gençler Çin Asya denizine full gemisavar füzeler yerleştiriyor iklim coştu kafayı yedi

• Adorer kullanıcısına yanıt
    Hocam yerde yatan adam polise kaç defa nefes alamıyorum şu dizini boynumdan çek demiş. polis dinlememiş ve en sonunda boğularak ölmüş. Adam suçludur ya da değildir ama suçlu bile olsa böyle yapılır mı?

Siyahilerin yaşadıkları ortada. Adamlar 50-60 yıl öncesi çok çok daha kötü muamele görüyorlardı. Adamlar bu seviyedeki haklara ulaşmak için çok çaba verdiler. Şimdi insanlar o hakları ellerinden geri alalım diye can atan bir dünya insan var hala Amerika'da. Hiç yaşanacak bir yer değil bence ABD.
  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Hem evet hem hayır. Eğer bir kişiyi sırf Arap olduğu için sevmiyorsan ve buna göre o kişiye tavır gösteriyorsan ırkçılık yapıyorsundur. Sevmek zorunda değilsin ama insanlara insan gibi davranman gerekir.
  • Amerika'da eylemlerin dozu artıyor.

Amerika'da eylemlerin dozu artıyor.

Amerika'da eylemlerin dozu artıyor.

• Kiliseye ayakkabısız girmişler mi?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.