Şimdi Ara

Buralardayım - Amerika'da Lise hayati! Video (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.546
Cevap
327
Favori
57.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeswesheR

Para isini nasil hallettin zengin misin , ailen mi gonderdi Yoksa artik temellimi orada yasayacaksin ?

Para isi soyle oldu; Amerikaya tamamen borclanarak yerlestik ve borclarimizi odedik bu 2 sene boyunca. Hem borc odeyip hem istediklerimizi alabildik. Belkide en buyuk avantajimiz bu zaten. Temelli olarak buraya yerlestik aile olarak. Annem, babam ve kardesim. Babam ve ben su an calisiyoruz bu sekilde gecimimizi sagliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: No More Sorrow

aboo şimdi amerika hayranları baskın yapar konuya önlerden yerimi alayım

Bu arada Amerika güzel ülkedir öyle gidip gezersin biraz gayet zevklidir. Ama kalıcı olarak oturma işine pek sıcak bakmıyorum. 2 yıldır Amerikadaymışsın nasıl günlük yaşam?

Herkesin gorus acisi farklidir tabi. Benim dusuncem ise buraya geldikten kisa bir zaman sonra ben artik turkiyeye asla donmem son duragim burasi dedim. Gunluk yasam aslinda cok genis capli bir konu. Belkide hep duydugunuz o asiri saygi, insanlara duyulan saygi, durustluk, yardimseverlik gercekten hayatinizin her aninda hissedebileceginiz seyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

Ne üzerine okuyorsun ?
    Hayat nasıl pahalı mı ?
    Geçimini nasıl sağlıyorsun ?
    İnsanlar nasıl, Türklere karşı nasıllar ?
    Sosyal ortam nasıl durumları falan veya spor açısından ?
    Nasıl yerleştiniz yani izin falan işleri yerleşme izni nasıl aldınız ?
    Burası mı daha güzel orası mı ?
    Hangi konularda sıkıntı yaşıyorsun ?

-Bolumum matematik ama henuz ogretmenlik mi matematikci mi olma konusunda karar vermedim zaman gosterecek.
    -Hayat kesinlikle pahali degil. Hersey, gercekten hersey turkiyeden daha ucuz cunku alim gucu herseyi insana ucuz kiliyor. Ama illa pahali bisey derseniz kiralar. Turk lirasina vurunca biraz pahali olabilir ama oturdugumuz ev 2 katli bahceli kendi park yeri var. Bunlari da goz onune almak lazim.
    -Calisiyorum. Okulum olmadigi zamanlarda full time. Okul zamanlarimda part time. Calismadan olmuyor bu ulkede ve burada herkes 15 16 yasindan itibaren is hayatina atiliyor.
    -Insanlar gercekten cok iyi. Amerikanin en gelismis eyaletlerinden birinde yasiyorum diyebilirim. Dunyanin en iyi universitelerinin oldugu yer sonucta ve gercekten insan oldugunuzu anliyorsunuz. Turklere karsi nasillar diye bi ayrim yapmamak lazim. Amerikalilar yabanci insanlara alismis insanlar. Cunku gercekten heryerde yabanci uyruklu insanlar var ve hic yadirgamiyorlar. Sizinle dalga gecmek degil size yardim etmenin pesindeler.
    -Sosyal ortam zamanin varsa kesinlikle cok guzel ortamlari var diye duyuyorum henuz maalesef o kadar cok o ortamlara girme firsati bulamadim malum 2 senedir calisiyorum. derin konular yazilacak cok sey var dostum :). Spora onem veriyolar ve hemen hemen herkes sporla bi sekilde ilgileniyoru diyebilirim. Lisede de sporda basarili olmak universiteye girmekte onemli bir faktor.
    -Babamin istek yapmasi sonucu geldik.
    -Kesinlikle burasi. Daglar kadar ucurum var dersem bile az kalir yani.
    -En basta dil konusunda sikinti yasadim. Konusma olayi tamamen cok farkli bir olay ve cekingenlik konusmanizi daha cok etkiliyor. Acaba beni anlarlar mi kelimeyi dogru telafuz edebilir miyim korkusuyla konusmaktan bir sure baya korktum diyebilirim ama zamanla mecbur kaldikca alisiyosunuz ve konusmak rahatlasiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Burada ABD'ye gitme ve kalma şansı verilse sevinçten kalp krizi geçirecek adamlar gelmiş hemen kıskançlıktan çamur atmaya başlamış.Burada 16 sene boyunca okul sıralarında eşek gibi çalışıp,dirsek çürüterek işe girdiğinde 1-3k arası maaş almak,30 binlik otomobile 3-4 katı fiyatla sahip ol(ama)mak,dünyanın en pahalı benzinini kullanmak bizim insanımızın hoşuna gidiyor sanırım.

Sen gitmişsin ve hayatını kurtarmışsın.Hayatta başarılar Umarım birgün bizede nasip olur.

Sana katilmamak mumkun degil agzina saglik. Guzel dileklerin icin tesekkur ederim. Umarim daha iyi sartlar sana nasip olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeurilus

Çok özel olmazsa bir şey sorucam bazı bildiklerimin tehiti için; taşınmadan ailenin maddi durumu nasıldı ? (daire,arsa, araç, kazanç gibi)
    çünkü bildiğim kadarıyla bunlar olmadan veya yeterli olmadan amerikada 2 yıl geçirmeyi bırak terminalde engelleniyorsun. Biraz aydınlatırsan sevinirim güzel bir konu açmışsın.

Ailemin maddi durumu icin soyle diyebilirim; ilk 6 sene once babam amerikaya geldi ve tamamen sifir bir durumda geldi. Hicbir birikintisi ya da hazirligi olmadan. Vizeyi kibristan almisti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

18 yaşında geldiysen hala barlara giremiyosundur ben 22 yaşımda gelmiştim ilk kafam rahattı

Yas siniri 21 bildigin gibi. Hala 1 senem var Fakat girisi 18 yas sinri olan, icki icemediginiz mekanlarda mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

Dostum bende Giresunluyum. Bende seneye Üniversite için Ukrayna'ya gideceğim. Sonra A.B.D veya Avrupa ülkesine yerleşmeyi düşünüyorum. Dostum New Jersey de benim de akrabalarım var siz nasıl vatandaşlık aldınız veya Vize ile mi geldiniz bende çok gelmek istiyorum da.

Akrabalarin varsa buyuk sans. Benim anne ve baba tarafim tamamen burada diyebilirim. Babamin yaptigi istek sonucu green cardli olarak geldim. Ogrenci vizesi ile gelirsen sana sadece okul donemin boyunca vize verecekler okulun bitince kacak duruma dusersin. Evlilik yapip green card alabilrsin. Riskli ve sikintili surec. Bundan dolayi cok ceken insanlar taniyorum ya da cekilise katilip green card kazanman gerek. Diger bir yol ise burda okurken bir yerde ise baslarsan ve bu sirket benim bu elemana ihtiyacim var diye sana istek yaparsa, tabi yine bazi kosullar var; green card alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: A.Escobar

Bende Hangi Arkadaşıma Sorsam Hepsi Gurbet Özlemi Çekiyor.Hepsi Gelmek İstiyor Çoğuda Geldi.Bence Ne Kadar Kötü Olursa Olsun Kendi Vatanın Gibisi Yok.Yurtdışına En Fazla Tatile Giderim,Yaşamaya Değil.Ama Ölmeden Üstü Açık Araba Kiralayıp Route 66 Yapıcam Chicago'dan L.A O Kesin.

Gurbet ozlemi hic cekmedim cekmiyorum belki de turkiyede buyumedigim icindir. Bana gore vatan, memleket kavrami doydugun, kendini rahat hissettigin, hayatindan zevk aldigin yerdir. Simdiden turkiyeye donmeyi kafamdan cikardim diyebilirim ama buyuk konusmamak lazim hayat bu ne olacagi belli olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

üye olur olmaz bu konuyu açmış kimin feykisin söyle bakalım

Fake degilim. Kardesimin boyle birsey yapacagindan bana bahsetmesi ve benim ondan once davranmam diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendipizzasiniyapanadam

quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

18 yaşında geldiysen hala barlara giremiyosundur ben 22 yaşımda gelmiştim ilk kafam rahattı

Yas siniri 21 bildigin gibi. Hala 1 senem var Fakat girisi 18 yas sinri olan, icki icemediginiz mekanlarda mevcut.

Ben sana sanki Bi,özel mesaj atmıştım o iş ne oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

Bana butun yaz tatili boyunca bu olaylari anlat 1 gram sikilmadan dinlerim. Gercekten de ruya gibi birsey.

Ilgin icin tesekkur ederim firsat buldukca basimdan gecen olaylari anlatmaya devam edecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derSozialist

Giresun'un bi köyü vardı meşhur. Artık vize verilmiyormuş çünkü tüm köy Amerika'ya göç etmişler :) O köyden misin?

Koyu degil ilcesi yaglidere. Evet bende yaglidere dogumluyum. Yagliderenin nufusundan fazla su an yurtdisinda yaglidereli var. Gercekten hayret edilesi bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chromosty

Soyadımız aynı kardeşimsin desem yanına alırlar mı

Beni en cok gulduren yorumlardan biriydi. Tesekkur ederim. Umarim hayat sana daha iyi sartlar sunar soydasim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

vay be ne kadar şanslısın? hangi bölümde okuyorsun?

Bolumum matematik. Umarim seninde hayat karsina daha iyi sanslari cikartir. Belki de o sansi yaratacak olan yine sensin. Hayatta hersey mumkun
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.victor

İnan çok özeniyorum sizin gibileri gördükçe ne yapmalı oraya gelebilmek için?

Ne yapmali buraya gelmek icin? Bir cok yol var. Inan gercekten var ama zorlu ve sikintili yollar. Ya cok ders calisip buradaki universiteye kabul alman lazim ya da bir sekilde vizeyi alip burada hayatini kurman lazim. Benim sansim babamin gelip bana istek yapmasi ve benim bu yollardan gecmemis olmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuckuss

Ayrıca konuyu açan arkadaş 13 saatlik thy uçağında nasil davranmam gerektigini soylerse sevinirim. Yani yemek falan veriliyor mu? Gidip istedigim zaman birsey rica edebilir miyim? Ilk kez uzun yolculuk yapacagim da

2 kere yemek servisi var ve gercekten lezzetli yemekler. Kesinlikle edebilirsin. Istedigin zaman yerinden kalkip ucakta dolasabiliyosun tabiki kalkis, inis ve yerinize oturmaniz ikaz edilmedigi surece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rue des Etoiles

İngilizceyi nasıl öğreneceğiz ?

Bir cok yolu var. Ama sunu goz onunde bulundurmak lazim. Temeli kucuk yaslarda almak cok onemli. Ben ilk okulda basladim kibrista ogrenmeye. Cok iyi bi dil egitimi aldim. Bunu kendinde yapabilirsin ama dil gercekten cok nankor. Hergun emek vermen gerek. Ucunu bir kere kacirdin mi yakalayamazsin.
  • Baştakiler bi mok anlamıyor siyasetten.
    Başarılı gençlerin önü açılmalı değer verilmeli.
    Eğitim konusu en önemli ve kaliteli olması/olmaya calisilmasi lazim.
    Millet bıktı artık terk ediyorlar bu ülkeyi hic olmassa beyin goçü...
    Diğer ülkelerin bukadar reklama para harcaması iyice kafa çeliyor.
    Sende haklısın bu ülkede uni okuyunca bazen işsiz bazen ise 2 k maaşa minnet ediyorsun.
    Benzin otv mtv gectim saten.
    Sende haklısın tabiki hayat şartları cok cok daha iyi fakat,
    Bu ülkeyi bu insanlara harcatıp gitmek içime sinmiyor.Sürekli laf ediyoruz ama biz yapmazsak iş işten gecer.
    Yani yurt dışına kaçmakla olmuyor bu iş,hepimizin emekleriyle yeniden inşa edilmesi lazım bu ülkenin,
    Şahsi fikrim budur ben kendi yeteneklerimi geliştirip ülkem için harcayacağım.Çocuğumuda böyle eğitip onun oglunada bu fikirleri aşılamasını isteyeceğim.
    Ama ilk başta bazı kişilerin bu ülkeden silinip atılması gerekiyor.
    Uzun oldu ama okuyun.Zira son günlrde yararlı adamların ulkeyi terk ettiği veya beyin gocunun oluştuğu kanısındayım.Haklılar ama biz yapmazsak kim yapacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rue des Etoiles

İngilizceyi nasıl öğreneceğiz ?

Ingilizcenin temelini kucuklukten almak cok onemli. Ben ilkokulda ogrenmeye baslamistim ve dil egitimim gercekten turkiyeye gore cok iyiydi kibrista. Kendi basina da ogrenmek mumkun ama gercekten cok iyi ve disiplinli bi calisma gerektiriyor. Dil nankordur. Bir kere ucunu kacirirsaniz yakalayamazsiniz. Hayatinizin her anina sokmaniz cok onemli. Kitap okumaniz, yabanci sarkilari sozleriyle beraber takip etmeniz ve dizi,filmler hem eglenceli hem de yardimci yollar. Kelime haznesi ve temel cumle yapilari cok onemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Baban ne is yapiyor, neden surekli oradan oraya tasindiniz ?
    Aurica sunu unutma cok sanslisin, bu sansini daha iyi degerlendirmeye bak sanirim universite okuyorsundur orada suan, bolumun okulun hakkinda da bilgiler ver.

Babam lise mezunu. Turkiyede oto tamir dukkani vardi dedemle beraber calisiyordu ve kibrisa tatil amacli kuzeninin yanina gitmesi orayi begenmesi sonucu tasindik. Kibrista satis pazarlama da calisti ve simdi de burada pizza ustasi ve sef. Aslinda hayat ve sartlar bizi bu noktalara kadar surukledi diyebilirim. 3 farkli ulkede yasamak ayri ve guzel bi tecrube benim icin. Son duragim burasi gibi insallah.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.