Şimdi Ara

Buralardayım - Amerika'da Lise hayati! Video (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.546
Cevap
327
Favori
57.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kzılar kendi teklif ediyorlar.. hatta havalanından iner inmez veriyorlar sevgilerini yani
  • Finansal meseleler için pm atacağım
  • Bu tür konularda şans çok önemli bir faktör bence. İmrenmedim değil.

Gelecekte ihtiyacı olacağı gayrimenkuller ve yüklü bir parası(600 bin TL civârı) ailesi tarafından dolandırıcıya kaptırılmış biri olarak, bu tür hikâyeler görünce imrenmeden edemiyorum; n'apayım? Aile de önemli bir kıstas tabii ki.

Yolun açık olsun, inşallah darısı bizim başımıza da olur bir gün.
  • yav böyle arkadaşları gördükçe çok kıskanıyorum mümkünse konu açmayın :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • grenn kart olayı hala devam ediyor mu ne biliyorsun ?? :D
  • hayallerin ötesinde ayşamak, bir adım önde olmak diye deyimler vardır.. insanların imrendiklerini hayal ettiklerinden sen çoktan sıkılmışsındır bile.. tıpkı benim amierka defterini kapatmam gibi.. güzel bir duygu, bir adım önde olun hep..
  • kendipizzasiniyapanadam kullanıcısına yanıt
    bende yabancı diziler izlerimde ingilizcem o kadar iyi değildir.
    hayalimde vardır aslında ama gidip yerleşmek ama 1. sorun dil 2.si maddi kaynak.

para biriktirip oraya geçersek hayatımızı sürdürebilir miyiz? tabi diğer bi soru; dil konusunda amatör olan biri nelerle karşılaşabilir? :)

tebrik ediyorum hocam hayatını kurtarmışsın yemin ediyorum.
  • saatte 8 dolar kazaniliyor genelde dediginde direk kac ayda saglam bir alienware laptop alabilirim hesabi yaptim ,1 ayda en kralini alabiliyormusum burda calissam 6-7 ayda o laptopu ancak alirim
  • Mesajım bulunsun akşam okurum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize ne Lan senin amerikadaki hayattından.
  • Amerikayı boşver de pizza hakkında daha çok bilgi ver abi. Oradan gelecek en önemli şey free shoptan ucuz alkol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

quote:

Orijinalden alıntı: Faik Ş.

quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

"Ingilizce grammer olarak calismadim ki iyiki calismamisim arkadaslar vaktimi bosuna oldurmedim."

Belki çalışsan Community College'a gitmezdin gide gide.

Egitim sistemini bilmeden yorumlar atmayalim. community college burda bir cok amerikali tarafindanda tercih ediliyor. En buyuk nedeni 2 sene nerdeyse bedavaya okuyup sonra cok rahat bi sekilde istedikleri universiteye gecis yapabiliyorlar. Hem para biriktiyorlar hemde universiye sinavmis o dertlerden kurtuluyorlar sonrada rahat bir sekilde transfer oluyorlar. Turkiyede boyle bir sistem olmadigi icin zaten konuyu acan abimde zamani oldugunda ayrintili yazacaktir.

Artık o community collegedan "çok rahat" hangi fucktirboktan üniye geçer bilemem. . Ki beleş değil ama nispeten ucuz zencilerle ve beyaz çöplerle okumak.

Bugun community collegelardan ivy league okullarina giden ogrenci sayisi azimsanmayacak derecede fazla. Cunku burda sizin yaptiginiz gibi cop beyaz zenci gibi insan ayrimi yok. Biz millet olarak burda kaybediyoruz zaten orneklediginiz icin tesekkurler

Valla ben uchicagoda okuyorum bu sene, bi tane community collegei gezdim liseden farksızdı. 3 yıldır da orada yaşıyorum kimsenin ayrımcılık yapmadığını sanıyorsan tatlı suratlı Amerikalılar dışında kimseyle muhattap olamamışsın demektir.

3.8 ortalama tutturup küçük şansını kullanmayı başarır inşallah .

• Hocam green card konunuzu bekliyorum. Amerikada yasayan dayim var green card almamda etkisi olurmu?

• güzelmiş :D
  • Senin yerinde olmayı o kadar ama o kadar çok isterdim ki hayal bile edemezsin. Şükret Allah'a herkeste senin ki gibi şans yok. Bende anca üni 1(büyük bir ihtimalle itü olacak bu yıl, yeni kurtuldum ösym illetinden.) bittikten sonra Almanya'da bir okula gidip orada hayatımı kız arkadaşım ile geçirmeyi planlıyayım anca. İnşallah hep mutlu olursun ve darısı başıma diyeyim :D

@kendipizzasiniyapanadam
  • Reo* kullanıcısına yanıt
    bütün dünyanın -özellikle müslümanların- kanıyla beslenen bir ülkede yaşamak istemezdim herhalde.
  • Amerikan Rüyası'na kapılıp oraya giden yüzbinlerce insan var her yıl. Ve nüfusu 350 milyona dayandı. Evsizlerin, köprüaltında yaşayanların sayısı milyonları buluyor. İşsizlik had safhada.

Arkadaş her ne kadar Türkiye'deki asgari ücreti haftada kazanıyorum dese de oradaki kapitalizm buradan daha vahşi.

Kapılmayın şu amerikan rüyasına artık. Bunu anlatan filmleri izlemeye koyulun, kitapları okuyun, amerikalı gazetecilerin makalelerine göz gezdirin. İstisnalar kaideyi bozmaz hiçbir zaman.
  • Vallahi süper , gerçi yabancı memleket , çevre arkadaş edinmek nasıldır bilmiyorum ama hayatınca başarılar. Orada yaşamak istemem ama gidip görmek isterim :)
  • kendipizzasiniyapanadam kullanıcısına yanıt
    Kaldığınız ev kaç odalı? Kiraya ne kadar veriyorsunuz, kiralıktır sanırım?

Teşekkür ederim
  • Benim merak ettiğim.
    Dili kaç günde öğrendin, kavradın, rahat konuşmaya başladın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.