Şimdi Ara

Buralardayım - Amerika'da Lise hayati! Video (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.546
Cevap
327
Favori
57.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Pedro

En azindan adam ABD'de okuyor bizse mal gibi hala universiteden sonra is bulucaz mi yok ulke boluncek mi yok bugun ne olay var Taksim'de vs seylerden se gitsin okusun tabi. Ayrica burda Bogazici dahil hangi universiteyi bitirirsen bitir orda is bulamiyor insan bu tarz cok yazi var gidip donen tuvalet temizleyen yada pizzacida calisan. Onlarida gerci meksikalilara yaptiriyolar dusun artik. Master falan yapilirsa belki is bulma sansi yukseliyor.

Amerika paran varsa gerçekten çok güzel bir ülke. Peki nasıl para kazanacaksın? Üst düzey üniversitelere giderek, ya da el emeği ile yapılan bir iş öğrenerek. Amerika'da onlar da çok para kazanıyor, musluk tamircisi mesela.

Community college'a gitmekte bir şey yok, senelik beş on bin dolar hiçbir kriteri yok, gidiyorsun kayıt oluyorsun. Yani "en azından ABD'de okuyor" zihniyeti doğru değil. Burada Boğaziçi bitiren biri zaten niyeti varsa gider orada adam gibi yüksek lisansını yapar sonra da iş bulur veya geri döner.

• Ordan hiç dönmeyi düşünüyor musun ve tek mi yaşıyorsun acaba?
  • Adam sanki cennette yorumlara bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

"Ingilizce grammer olarak calismadim ki iyiki calismamisim arkadaslar vaktimi bosuna oldurmedim."

Belki çalışsan Community College'a gitmezdin gide gide.

Egitim sistemini bilmeden yorumlar atmayalim. community college burda bir cok amerikali tarafindanda tercih ediliyor. En buyuk nedeni 2 sene nerdeyse bedavaya okuyup sonra cok rahat bi sekilde istedikleri universiteye gecis yapabiliyorlar. Hem para biriktiyorlar hemde universiye sinavmis o dertlerden kurtuluyorlar sonrada rahat bir sekilde transfer oluyorlar. Turkiyede boyle bir sistem olmadigi icin zaten konuyu acan abimde zamani oldugunda ayrintili yazacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önümüzdeki yaz wat programı ile oradayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

quote:

"Ingilizce grammer olarak calismadim ki iyiki calismamisim arkadaslar vaktimi bosuna oldurmedim."

Egitim sistemini bilmeden yorumlar atmayalim. community college burda bir cok amerikali tarafindanda tercih ediliyor. En buyuk nedeni 2 sene nerdeyse bedavaya okuyup sonra cok rahat bi sekilde istedikleri universiteye gecis yapabiliyorlar. Hem para biriktiyorlar hemde universiye sinavmis o dertlerden kurtuluyorlar sonrada rahat bir sekilde transfer oluyorlar. Turkiyede boyle bir sistem olmadigi icin zaten konuyu acan abimde zamani oldugunda ayrintili yazacaktir.

Artık o community collegedan "çok rahat" hangi fucktirboktan üniye geçer bilemem. . Ki beleş değil ama nispeten ucuz zencilerle ve beyaz çöplerle okumak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Sıcak gülümseme mi?
    Hepsi yalan.3 haftadır burdayım biran önce gitsem memleketime diye bakıyorum.
    İnsanlar soğuk.
    Çok farklı bir kültürden geliyorsunuz.Anlaşmak gerçekten zor.
    Yemekleri midemi bulandırıyor.
    Bazıları yabancılara çok iyi davranıyor ancak bazıları sizi 3. sınıf insan yerine koyuyor.Ve bunu genelde siyahiler yapıyor ona tav oluyorum.Hele müslüman olduğunuzu öğrenirlerse potansiyel bombacı gözüyle bakıyorlar.
    Türkçeyi çok özlüyorum inanın.
    Türkiye'ye dönünce ilk işim toprağını öpmek olacak.

Bu avatarımı gorseler beni Austin valiliğinde sallandırırlar zaten.

• dostum sanırım ailenin durumu iyi , tadını çıkar :)

Alışabildin mi oralara , filmlerdeki - dizilerdeki gibi mi gerçekten hayat ?
  • MS seni de mi kandırdı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winxperror -- 19 Temmuz 2014; 6:00:38 >
  • Boston nasıl gerçekten hep dedektifler falan mı var hepsi ipucu peşinde falan

• Bana da kısmet olsa keşke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz bilgi versen güzel olurdu be dostum
  • Güncellesene eeeeeeeeeeee
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

amerikada yaşamak için illa göçmen olarak mı başvurmak lazım?

dünyanın her yerinden göç alan bir yer. kendimizi nasıl kabul ettiririz?

Amerikada sürekli oturma ve çalışma izni almak için en kolay yol, ABD vatandaşıyla evlilik yapmanızdır. İlk sene geçici greencard verirler, sonra da daimi. 3 yılı tamamladığınızda da vatandaşlığa başvuru hakkı kazanırsınız.
    Bir diğer yol ise, her yıl Ekimin ilk günleri ile Kasımın ilk günleri arasında yapılan greencard çekilişine başvurmanızdır. Kazanma ihtimaliniz %2,5-3 civarıdır. Kazanırsanız 1-2 yıl süren bir süreçten sonra greencard almaya ve ABD'ye giriş yaptıktan ve orda geçirdiğiniz 5 yıldan sonra da ABD vatandaşı olmaya hak kazanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Irçığın memleketindeyin sanırım.Texastayım.

West Texas taraflarında pek öyle görmedim ben... Eğer Redneckleri söylüyorsanız onlar sadece bize değil, siyahlara ve meksikalılara da gıcıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraculous -- 19 Temmuz 2014; 1:38:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Burada ABD'ye gitme ve kalma şansı verilse sevinçten kalp krizi geçirecek adamlar gelmiş hemen kıskançlıktan çamur atmaya başlamış.Burada 16 sene boyunca okul sıralarında eşek gibi çalışıp,dirsek çürüterek işe girdiğinde 1-3k arası maaş almak,30 binlik otomobile 3-4 katı fiyatla sahip ol(ama)mak,dünyanın en pahalı benzinini kullanmak bizim insanımızın hoşuna gidiyor sanırım.

Sen gitmişsin ve hayatını kurtarmışsın.Hayatta başarılar Umarım birgün bizede nasip olur.

Ne arabası hocam bu ülkede insanlar et yiyemiyor kolay kolay.Bu ülkede tatil yapmak,denize gitmek bile lüks bir şey.Yapılacak 2 şey var ya çok büyük bir azimle başa geçip bütün bu kötü olanakları değitirmek ya da basıp gitmek.

Zerre kadar Amerika'ya imrenen biri değildim ama artık öyleyim.Biz çektik bari ilerde Allah'ın izniyle olursa bizim çocuklarımız çekmesin aynı dertleri.

Tam olarak senin gibi düşünüyorum dostum.Bu saatten sonra kendim için değil, ilerde Allah kısmet ederse, çocuğum benim çektiklerimi çekmesin diye giderim buralardan.
    Nitekim kendi çapımda çalışmalarım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faik Ş.

quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

quote:

Artık o community collegedan "çok rahat" hangi fucktirboktan üniye geçer bilemem. . Ki beleş değil ama nispeten ucuz zencilerle ve beyaz çöplerle okumak.

Bugun community collegelardan ivy league okullarina giden ogrenci sayisi azimsanmayacak derecede fazla. Cunku burda sizin yaptiginiz gibi cop beyaz zenci gibi insan ayrimi yok. Biz millet olarak burda kaybediyoruz zaten orneklediginiz icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: miraculous

quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

amerikada yaşamak için illa göçmen olarak mı başvurmak lazım?

dünyanın her yerinden göç alan bir yer. kendimizi nasıl kabul ettiririz?

Amerikada sürekli oturma ve çalışma izni almak için en kolay yol, ABD vatandaşıyla evlilik yapmanızdır. İlk sene geçici greencard verirler, sonra da daimi. 3 yılı tamamladığınızda da vatandaşlığa başvuru hakkı kazanırsınız.
    Bir diğer yol ise, her yıl Ekimin ilk günleri ile Kasımın ilk günleri arasında yapılan greencard çekilişine başvurmanızdır. Kazanma ihtimaliniz %2,5-3 civarıdır. Kazanırsanız 1-2 yıl süren bir süreçten sonra greencard almaya ve ABD'ye giriş yaptıktan ve orda geçirdiğiniz 5 yıldan sonra da ABD vatandaşı olmaya hak kazanırsınız.

Çekilişlere katılım nasıl oluyor? nereden yapılıyor? yaş sınırı ve ücret var mı?

• İnanamıyorum bütün yorumları okudum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.