Şimdi Ara

Amerika'da yaşıyorum soruları alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
30
Favori
15.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mıamı nasıl bir yer, güneşli günler çok oluyor mu?

En güzel yerler nereler?

Sıfırdan başlayıp yükselmek isteyen birisi hangi şehirde yaşamaya başlasın?

Kızları sıcak kanlı mi?

Avrupa mi Abede mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite fiyatları yurtları ortamı nasıl ? fiyatları nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Çindeyim saat 08:17

yalan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arkadaşlar dün kagıthanede buluştum. yalan söylüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: agemo

quote:

Orijinalden alıntı: Kuzey Fırtınası

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kuzey Fırtınası

Bin dolara rahat gecinilir mi

Eyaletten eyalete, sehirden sehire cok degisiyor bu sorunun cevabi. Bir cok yerde cok zor $1000 ile gecinmek. Wisconsin'de ogrenci hayati gibi yasayabilirsin o paraya.

En kötü maaş ne kadar ki? Mesela normal bir fabrika işçisi ne kadar alıyor hocam?

Wisconsin'de minimum saatlik ucret $7.25. Haftada 40 saatten, aylik $1160 yapar. En dusuk asgari ucret bu. Ama saaatlik 12 dolar filan kazanmak cok zor degil.

Amerika'da minimum böyle maaşlar varken geçinememek zor olsa gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bazzzingaaa

Ne zaman ve nasıl gittiniz ?

2 sene once master yapmak icin geldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

Amerikada yaşayan birine ne sorulur ?

Merak ettigin, ogrenmek istedigin seyler burasi ve surec hakkinda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kynsia

Genel olarak Türkiye'den iyi tarafları nedir ?

Kesinlikle rahat ve ozgur bir yer olmasi. Kendini iyi hissediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Mıamı nasıl bir yer, güneşli günler çok oluyor mu?

En güzel yerler nereler?

Sıfırdan başlayıp yükselmek isteyen birisi hangi şehirde yaşamaya başlasın?

Kızları sıcak kanlı mi?

Avrupa mi Abede mi?

Miami cok guzel bir yer. Gunesli gun sayisi baya fazla. Yasamak icin bilmiyorum ama tatil icin kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden.
    Kuzeyden uzak durmak lazim yasamak icin fazlasiyla soguk. Guney taraflar daha bir tercih olur. San Francisco, Los Angeles, Miami guzel yerler.
    Sifirdan baslamak derken her hangi bir meslegin yok ise bilmiyorum ama heralde sicak ve ucuz yerleri onerirdim Texas filan gibi. Ama meslegin var ise ona bagli olarak NYC ya da SF.
    Avrupa'da uzun sure yasama imkanim olmadi. Gittigim gordugum kadari ile Avrupa ve ABD birbirinden cok farkli yerler. Ikisininde artilari eksileri var dogal olarak.

• Nasil kaldin? Oturumu nasil uzattin? Devletten yardim aliyormusun?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

üniversite fiyatları yurtları ortamı nasıl ? fiyatları nelerdir?

Universite fiyatlari cok degiskenlik gosteriyor. Ama genel olarak cok ucuz degil diyebilirim. Benim bulundugum universitede yillik master ucreti yaklasik $16000 .Master, doktora yaparken burs imkanlari cok. O yuzden onlari degerlendirmek lazim. Yurtlari hakkinda cok bilgim yok arkadaslar filan da genelde ev kiralayip oyle kaliyorlar.
  • agemo A kullanıcısına yanıt
    Maaşıniz ne kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

Nasil kaldin? Oturumu nasil uzattin? Devletten yardim aliyormusun?

Master devam ediyor, calismak icin sirketlerle gorusuyorum. Devletten yardim almiyorum.
  • quote:

quote:

Master devam ediyor, calismak icin sirketlerle gorusuyorum. Devletten yardim almiyorum.

Bnde finlandiyada yasiyorum pizzacida calisiyorum devlettende yardim aliyorum.Fin pasaportumu alinca vizesiz abd ye gelip yerlesmek.istiyorum.tavsiye edermisin?Orda da turk pizzacilari vardir eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafafrstyl

Maaşıniz ne kadar

Dedigim gibi master devam ediyor, universite de arastirma asistani olarak calisiyorum $1000 aliyorum. Ogrencilerin haftalik 20 saatten fazla calismasi yasak unv de.
  • quote:

quote:

quote:

Bnde finlandiyada yasiyorum pizzacida calisiyorum devlettende yardim aliyorum.Fin pasaportumu alinca vizesiz abd ye gelip yerlesmek.istiyorum.tavsiye edermisin?Orda da turk pizzacilari vardir eminim.

Vizesiz olarak ABD'ye gelebiliyorsundur dogrudur ama calisma izni olmadan calisamazsin burada. Ha kacak olarak calisirim diyorsan o ayri. Maalesef cok fazla bilgim yok turk pizzacilar hakkinda cunku bizim burada hic yok. New York taraflarinda coktur heralde.

• orda en çok Kazanan meslekler nedir?
    türklere karşı yaklaşım nasıl?

Türkiyeden üstün yanları ne yada senin sevdiğin?

Tennessee ve Nashville hakkında bilgin var mı yaşanılabilirlik durumu iş durumu insanları?

cevaplarsan çok makbule geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan Akkaya -- 16 Kasım 2014; 19:40:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Akkaya

orda en çok Kazanan meslekler nedir?
    türklere karşı yaklaşım nasıl?

Türkiyeden üstün yanları ne yada senin sevdiğin?

Tennessee ve Nashville hakkında bilgin var mı yaşanılabilirlik durumu iş durumu insanları?

cevaplarsan çok makbule geçer

Klasik olarak Avukatlar ve doktorlar sonrasinda muhendisler,bankacilar(finans sektoru). Turklere karsi spesifik bir tutumlari yok bulundugum yerde, turk nufusu cok fazla olmadigi icin olabilir. Ama genel olarak gocmen olman da cok fazla bir sey ifade etmiyor onlar icin. Simdiye kadar bir problem yasamadim bu durum ile ilgili.

Nashville,Tennessee bildigim kadari ile guzel, ucuz yasanilabilecek bir yer ama daha fazla detayli bilgim yok maalesef.
  • Üniden sonra master için başvuruş sürecini filan anlatır mısın?Nelere sahip olmak gerekiyor?

Bence kuzeyde olduğun için şanslısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Üniden sonra master için başvuruş sürecini filan anlatır mısın?Nelere sahip olmak gerekiyor?

Bence kuzeyde olduğun için şanslısın.

Basvurular baya erken oluyor kasim, aralik gibi yapmak gerekiyor (en gec ocak, subat). Her okulun kendi sitesinden basvuru tarihlerini gerekli dokumanlari ayri ayri arastirmak lazim. Ama genel olarak ozetlemek gerekirse Ingilizce yeterlilik skoru (TOEFL, IELTS etc.) , not transkriptin, tavsiye mektuplari (2,3 tane), statement of purpose (SOP) neden master yapmak istiyorsun backgroundun nedir filan gibi bir sayfalik bir yazi. Genelde bunlar yeterli oluyor ama bunlarin yaninda GRE ya da GMAT gibi sinavlarin skorlari da mecburi olabilir ya da destekleyici olarak kullanilabilir. Bunlarin disinda basvurmadan once okullari arastirip ozellikle calismak istedigin bir alan veya hoca var ise ona yogunlasmak iyi olabilir. Hem kabul surecinde de faydasi olur. Genel olarak yazmaya calistim ama baska sorun olur ise cevaplamaya calisirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.