Şimdi Ara

Amerika'da yaşıyorum soruları alayım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
30
Favori
15.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel konu olmuş teşekkürler öncelikle.
    Orada tanıştığın biriyle mi evlendin? Türkiyede hangi üniversiteden mezun oldun?
  • Hocam gpaniz kacti unide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş girişimleri için orada nasıl destekler sağlanıyor? Şirket kurmak, yönetmek ve iş yapmak buraya göre daha mı zor?
  • Bilgisayar muhendisisin sanırım oraya nasıl yerleştin yani seni iş için felanmı çağırdılar yoksa doğma büyüme ordamısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulas.

Güzel konu olmuş teşekkürler öncelikle.
    Orada tanıştığın biriyle mi evlendin? Türkiyede hangi üniversiteden mezun oldun?

Bilkent mezunuyum. Turkiye'de evlenip sonrasinda beraber geldik ABD'ye.
  • bir bilgisayar müh. adayına verebileceğin öğütler neler
  • quote:

Orijinalden alıntı: agemo

Evet beyler başlıkta söylediğim gibi Amerika'da yaşıyorum. Soruları olan varsa sorsun cevaplayım.

amerika doğumluyum 5 yaşında geldim türkiye ye tekrar amerikaya giriş yapmam için süresi dolan amerika pasaportunu yeniletmem yeterli olur mu alıntılayarak cevaplaraan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Hocam gpaniz kacti unide

2.5/4.0 dolayisi ile biraz problem oldu master icin basvururken.
  • tax ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnspnky

İş girişimleri için orada nasıl destekler sağlanıyor? Şirket kurmak, yönetmek ve iş yapmak buraya göre daha mı zor?

Is girisimleri icin verilen destekler hakkinda cok fazla bilgim yok. Ama arastirma projelerine cok ciddi kaynaklar ayriliyor. Unv de uzerinde calistigim 3,4 proje var hepsi devlet tarafindan desteklenen projeler. Ornegin bir tanesi icin NIH(National Institutes of Health) bize $1milyon verdi sirf bu proje icin. Buradan cikarim yaparsak eminim is girisimleri ile alakali da destekler vardir.

Zorluk konusuna gelirsek etrafimda cok fazla sirket sahibi turk var. Buraya gelip master yaptiktan sonra kendi mesleklerine devam etmek yerine kendi islerini kurmayi tercih edenler gayet fazla. Eger bir miktar sermayeniz var ise gerisi kolay olur diye dusunuyorum. Yasal islemlerinizi takip edecek avukatlar var zaten. Geriye kalan ihtiyaclarinizi karsilayacak sirketler de var. Yani hizmet sektoru cok gelismis oldugu icin siz kendi isinize odaklandiginizda, yapilmasi gereken yan isleri parasiyla baska kisilere yaptirirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Homes.com'da satılık ev yapmalık araziler oluyor Sims'teki gibi. Boş arazi alıp karavan çekip kendi toprağımızda yaşamaya izin var mıdır? Birkaç eyalette birer arsa alıp su ve kanalizasyon bağlatabilir miyiz?

quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Ross

Benzin sudan ucuz mu?

Kış geldi benzin fiyatları ucuzladı. Şu anda litresi $0.74, aldigim su ile ayni fiyati.

Kufur edesim.geliyor

Yine çok ucuz değil ben eskiden çok ucuz olduğunu hatırlıyorum. Ucuz olması da ithal benzin nedeniyle değil, ekşisözlük'te birisi belgeler sunmuştu Amerika'da satılan benzinin tam hatırlamıyorum ama %90'ının üzeri Amerika topraklarından çıkıyor.

Ayrıca Amerika'da dizel araç yaygın değil ve dizel yakıt çok değil, her yer satmıyor ve benzinden ucuz değil. Benzinli almak şart gibi, bu şartlarda ortalama bir araç 100km'de 10 litre benzin yaksa yaz-kış ortalaması litresi 1 dolar desek kilometreyi 0.10 $ a gidiyor demek. Türkiye'de ortalama bir dizel araç kilometresi 0.10 $ a yol alabilir ki Türkiye'de Amerika kadar uzak mesafe yok, orada mesafeler çok daha uzak.

Ev konusunu bilmiyorum hocam hic. Ne desem yalan olur, arastirmak lazim.

Benzin konusunda, Amerika'nin tukettigi benzinin %60 i kendi topraklarindan cikiyor yani kendisi uretiyor. Yani geriye kalan %40 ithal. Bu %40 inda %30 u Kanada, %17si Suudi Arabistan, %11 i Meksika dan cikiyor. Kaynak,
     Amerika'da yaşıyorum soruları alayım

Amerika'da yaşıyorum soruları alayım

Dizel konusunda haklisin ama gitgide yayginlasiyor dizel arabalar. Ama evet dizelin 1 galonu (3.74 litre) , benzinin 1 galonundan yaklasik olarak $1 pahali. Ama surada hata yapiyorsun, dolari turk lirasina ceviriyorsun. Her ulkeyi kendi para birimine gore degerlendirmek lazim. Sonucta ABD'de dolar uzerinden para kazaniyorsun dolar harciyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agemo -- 18 Kasım 2014; 20:51:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XxTRUCKxX

Bilgisayar muhendisisin sanırım oraya nasıl yerleştin yani seni iş için felanmı çağırdılar yoksa doğma büyüme ordamısın

Su anda hala master yapiyorum ogrenciyim yani. Sirketler ile gorusuyorum, mezun olunca kalmaya devam edecegim insallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyDE

tax ne kadar

Satis vergisi %5.6
    Gelir vergisi yaklasik %6.7
  • Orada eğitim sistemi nasıl oluyor haftada fln kaç gün tatil oluyor ve liseye buradaki gibi sinavla mi gidiliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aniyaku

bir bilgisayar müh. adayına verebileceğin öğütler neler

Master, doktora dusunuyorsan ortalamani olabildigince yuksek tut. Eger yazilimci olmak istiyorsan derslerin yaninda mutlaka kendini gelistirmek icin zaman ayir.
  • agemo A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben teknik lisedeyim ve bilgisayardan anlıyorum Allaha Şükür bölümde felan baya iyiyim hocalar hep beni seçer örneğin 24kasım öğretmenler günündeki gösteri için Moderatör arıyodular hemen beni aldılar sizce bende sizin gibi büyüyebilirniyim sen nasıl bu hale geldin çok istiyorum bende Amerika da felan okumak çalışmak

• quote:

Orijinalden alıntı: FollowRivers

quote:

Evet beyler başlıkta söylediğim gibi Amerika'da yaşıyorum. Soruları olan varsa sorsun cevaplayım.

amerika doğumluyum 5 yaşında geldim türkiye ye tekrar amerikaya giriş yapmam için süresi dolan amerika pasaportunu yeniletmem yeterli olur mu alıntılayarak cevaplaraan sevinirim

Amerika dogumlu isen Amerikan vatandasisin demektir. Eger vatandasliginin dusmesini gerektirecek bir sey yapmadi isen, vatandasligin devam eder. Dolayisi ile pasaportunu yeniletirsen giris cikislarda sorun olmaz diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluelytning50

Orada eğitim sistemi nasıl oluyor haftada fln kaç gün tatil oluyor ve liseye buradaki gibi sinavla mi gidiliyor?

Haftada 5 gun normal Turkiyedeki gibi egitim. sabah 9 ogleden sonra 3 filan olmasi lazim. Cocuk olmayinca detaylarini bilmiyorum. Her cocuk yasadigi mahalledeki okula gidiyor. Bunlar devlet okullari. Eger ozel okula gitmek isterse her okulun kendi sinavi olabiliyor. Onun disinda universiteye kadar her hangi bir sinavla yerlestirme filan yok.
  • Man ve Woman lerin boyları uzun mu filmlerde hep sırık gibilerde merak etmişimdir hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XxTRUCKxX

Hocam ben teknik lisedeyim ve bilgisayardan anlıyorum Allaha Şükür bölümde felan baya iyiyim hocalar hep beni seçer örneğin 24kasım öğretmenler günündeki gösteri için Moderatör arıyodular hemen beni aldılar sizce bende sizin gibi büyüyebilirniyim sen nasıl bu hale geldin çok istiyorum bende Amerika da felan okumak çalışmak

Klasik seyler soylemis olacagim ama gercekten oyle. Universite egitimi ve kendini gelistirmek cok onemli. Artik internette kaynaklara cok kolay ulasabiliyor herkes. Once ingilizceni gelistirip sonra bu kaynaklar ile kendini gelisitrmek lazim. Unv ye basladiginda , unv yi ciddiye almak lazim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.