Şimdi Ara

Amerika'da yaşıyorum soruları alayım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
30
Favori
15.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arif32

Ben de 2013 yazında 1 hafta kadar Appleton'da kaldım. Çok güzel yerler.Anılarım depreşti.

Guzel olmasina guzel hocam ama cok coguk. Kışın gelmemişssiniz siz anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker83

sağlık hizmetlerinde yararlanmak
    ücretli mi

Guzel soru. Eger sağlık sigortan yok ise sağlık hizmetlerinden faydalanmak çok pahalı. Zaten öğrenci olarak gelirsen okul sağlık sigortasını şart koşuyor ve dışarıya göre uygun fiyatlı seçenekler sunuyor sana. Çalışırken de yine aynı şekilde şirketler sana sağlık sigortasını veriyor (genelde, her zaman değil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugru123333

Eyaletler arasinda gezmek, tren turlari vs. İs disinda senin faydana olan neler oldu ve calisma saatleri fazlami asistanlikta+ ing duzeyi ust duzey olmali mi, orda yasarken ingilizceni en olcude gelistirdin, ne olcude gelistirebiliriz

Acıkcası cok fazla gezemedik daha. Ama gezerken cok fazla tarihi yerler filan beklememek lazım sonucta adamların daha 200 yıllık tarihi ancak var çoğu şehirde. En güzel yanı Amerika çok büyük bir ülke olduğu için , her amaca yönelik seyahatler yapmak mümkün ülke içerisinde. Ayrıca aynı anda farklı farklı mevsimleri yaşıyor eyaletler. Wisconsin de 1 metre kar var iken Miami nin en güzel sezonu oluyor mesela.

Asistanlıkta ingilizce önemli ozellıkle teaching assistant olacaksan okul da senden skorlarinin yuksek olmasini bekliyor. Cunku bir dersin asistani oldugun zaman gidip Amerikan ogrencilerinin sorularini cevaplaman, onlara bazen ders anlatman gerekiyor. Research Assistant lar ogrenci ile neredeyse hic muhatap olmuyor. Ama yinede 42 milletten adam ile ingilizce anlasman gerekiyor. Okulda ogrendigin ingilizce genelde akademik ingilizce oluyor, gelince de faydasini goruyorsun ama gunluk hayatta konustugun dil biraz daha farkli oluyor. Gelince ingilizcen o yonden cok gelisiyor. Ben de hala ogrenmeye devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mow_

masterın ücretini nasıl karşıladın?

Kendi birikimim (mezun olduktan sonra bir sure tr de calistim) + aile destegi ile karsiladim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agemo

quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

quote:

quote:

Asgari ücretle çalışan birisi kiralık ev bulma konusunda sıkıntı yaşar mı?

Buradaki asgari ucretten bahsettigini farz ediyorum. Duzenli bir gelirin var ise iyi kotu kiralik bir yer bulursun kendine.

Green card'a başvurdum çıkarsa başımı sokacak bi yer nasıl bulurum onu düşünüyorum.

Bir meslegin var ise kolay ama oyle gecici islerde saat ucretli calisirsan biraz zorlanabilirsin.

Ben makina mühendisliği okuyorum havacılığa( uçak müh.) yöneleceğim ileride amerikada iş bulabilir miyim? İyi bir mühendis ne kadar kazanır yıllık?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekanikizm

Bana da makine mühendisliği bölümü için master ayarlayabilir misiniz burslu ?

İngilizcem var, ortalamam iyi sayılır, iyi bir üniversiteden mezun oluyorum ve amerikada çalışmış hocalardan referans alabilirim.

Maalesef elimde oyle bir imkan yok. Ama sen bu linki incele, basvurmak istersen yardimci olurum.
    http://www.marquette.edu/grad/MechanicalEngineering.shtml

• quote:

Orijinalden alıntı: Prince Legolas

quote:

quote:

quote:

quote:

Asgari ücretle çalışan birisi kiralık ev bulma konusunda sıkıntı yaşar mı?

Buradaki asgari ucretten bahsettigini farz ediyorum. Duzenli bir gelirin var ise iyi kotu kiralik bir yer bulursun kendine.

Green card'a başvurdum çıkarsa başımı sokacak bi yer nasıl bulurum onu düşünüyorum.

Bir meslegin var ise kolay ama oyle gecici islerde saat ucretli calisirsan biraz zorlanabilirsin.

Ben makina mühendisliği okuyorum havacılığa( uçak müh.) yöneleceğim ileride amerikada iş bulabilir miyim? İyi bir mühendis ne kadar kazanır yıllık?

Bulabilirsin bence. Anladigim kadari ile ODTU de okuyorsun, Amerika'da ODTU mezunu cok fazla arkadas var, bilinirliligi olan bir universite. Maas olarak da muhendisler eyaletine sirketine gore degismekle birlikte $80K-$100K arasi kazaniyor yillik diyebilirim. (tabi gelir vergisini sen düş bu maaslardan)

• agemo A kullanıcısına yanıt
    3.2 üzeri ortalama yaparsam amerikanın kalburüstü üniversitelerinde burslu master şansım var mı?
  • quote:

Evet beyler başlıkta söylediğim gibi Amerika'da yaşıyorum. Soruları olan varsa sorsun cevaplayım.

ne üzerine çalışıyorsun , nasıl gittin , yıllık maaşın ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prince Legolas

3.2 üzeri ortalama yaparsam amerikanın kalburüstü üniversitelerinde burslu master şansım var mı?

Kesinlikle var, 3'un altinda ortalama ile Princeton da doktoraya baslayan tanidigim var. Ortalama ne kadar yuksek olursa o kadar iyi ama onun yaninda basvurunun da ne kadar guclu oldugu daha onemli. Referanslarin, undergrad ken yaptigin arastirmalar, isminin gectigi makaleler vb.

Doktora da burs imkanlari cok daha genis dolayisi ile doktora programina girip , 2 sene sonunda masterimi da almak istiyorum dersen okullarin cogu bu imkani veriyor. Master derecesini aldiktan sonra ister devam edersin doktoraya ister hadi bana eyvallah deyip kacarsin. (etik olur mu orasi tartisilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alizwel

quote:

Evet beyler başlıkta söylediğim gibi Amerika'da yaşıyorum. Soruları olan varsa sorsun cevaplayım.

ne üzerine çalışıyorsun , nasıl gittin , yıllık maaşın ne kadar ?

Onceki mesajlarima soyle bir goz gezdirirsen hepsini yazdim hocam. farkli bir sorun var ise cevaplamaya calisayim.
    Hocam elektrik elektronik muh okuyorum 1.sınıf hazırlık okudum. İng daha da geliştirmek ve oraları görmek açısından yazın 4-8 hafta arası dil okuluna gitmeyi düşünüyorum. Tavsiye edebileceğin dil okulu var mı ? Ve neresi daha iyi olur ben Newyork midtown da falan dusunuyorum??

reis bizide al yanına yazın staj var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

Nasil kaldin? Oturumu nasil uzattin? Devletten yardim aliyormusun?

Master devam ediyor, calismak icin sirketlerle gorusuyorum. Devletten yardim almiyorum.

Bnde finlandiyada yasiyorum pizzacida calisiyorum devlettende yardim aliyorum.Fin pasaportumu alinca vizesiz abd ye gelip yerlesmek.istiyorum.tavsiye edermisin?Orda da turk pizzacilari vardir eminim.

Finlandiyaya pizzacı olarak nasıl gittin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheKingOfNaples

Hocam elektrik elektronik muh okuyorum 1.sınıf hazırlık okudum. İng daha da geliştirmek ve oraları görmek açısından yazın 4-8 hafta arası dil okuluna gitmeyi düşünüyorum. Tavsiye edebileceğin dil okulu var mı ? Ve neresi daha iyi olur ben Newyork midtown da falan dusunuyorum??

Universitelerin dil okullarini tavsiye ederim daha ciddi ve kaliteli oluyorlar. Ama 4-8 hafta biraz az dedigim programlar icin. Bence bir arastir universitelerin dil okullarini (ESL english as a second language filan diye geciyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetf26

reis bizide al yanına yazın staj var

Stajyerlik 2-3 ay ciddi bir yerde yapmadiktan sonra bosa gecen bir zaman. Ben Aselsan ve Turkcell de staj yaptim. Ikisinde de en ufak bir sey yapmadan bitirdim staji.
    hocam sen başvurunu güçlendirecek neler yaptın? meslektaş olmamıza binaen soruyorum
  • Üniversiteye giriş sisteminin mantığı nedir orada hocam

• Hocam teknik lise son sınıfım. Üniversitede yazılım mühendisliği okumayı istiyorum. Türkiye'de herhangi bir üniversiteden mezun olduktan sonra oraya gelirsem yazılım mühendisi olarak çalışabilir miyim? Ya da master yapmak için başvurabilir miyim? Yani Türkiye'de okuyacağım üniversitenin uluslararası geçerli bir diploması olması lazım mı?
  • Otogaz var mı varsa litre fiyatı nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.