Şimdi Ara

Amerika'dan Aldığım Nintendo Wii İlk Priz Darbesiyle Uçtu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşım aracılığı ile Amerika'dan 5 Sports paketli Wii aldım, eve gelip amerikan ucu türk priz ucuna veriren ucuz dönüştürücülerden birini taktım ve aletin stand by ışığı yandı lâkin, kabloya takılmamla bir anda evdeki sigortanın atması ve adaptörden yanık kokularının gelmesi bir oldu

Aldığım Wii'nin içinden çıkan adaptörde yazan bilgiler şöyle :

quote:

RVL-002 (USA)
    MADE IN CHINA PAT. PEND.
    INPUT:AC 120V 52 W 60 Hz
    OUTPUT:DC 12V 3.7A

Ucuz priz döüştürücü halen çalışıyor ama adaptörü tekrar o ucuz dönüştürücüye taksam da artık standy by ışığı dahi yanmıyor. Acaba daha ana menüsünü bile göremediğim Wii uçmuş mudur diye korkmaya başladım. Bir arkadaşımda da Wii var, ancak o aleti Tayland'dan almıştı, yarın benim Wii'yi ona vereceğim, tabii önce adaptörlerimizin aynı olup olmadığına bakacak ki onun adaptörü takınca benimkine uymama gibi bir sorun yapmasın diye, kafanızı çok şişirdim ama kısaca şu andan itibaren ne yapmam gerektiğini bana özletler misiniz?

1) Sizce Wii zarar görmüş olabilir mi ? Veya bunu adaptör elime geçmeden kontrol etmenin bir yolu var mı sizce?

2) Bu durumda öncelikle Wii çalışıyorsa ve adaptör almam gerekise alacağım adaptörü nereden temin edebilirim, örneğin gittigidyorda satılan bu adaptörü alsam çalışır mı?

http://urun.gittigidiyor.com/NINTENDO-WII-ADAPTOR-TUM-MODELLER-ICIN_W0QQidZZ20839366#aciklama

3) Alacağım adaptör gene Amerikan ucu olursa bunu bizim prizlere takmak için kaliteli bir dönüşütürü almak istersem şu alet işimi görür mü? Çünkü bunda 30W yazıyor o kafamı karıştırdı, keza benim verdiğim adaptördeki bilgilerine bakarsanız orda 52W ibaresi var?

http://www.magaza24.com/ataba-konvertoradaptor-220110-volt-watt-p-102144.html

Eğer olmaz derseniz uygun bir tanesini nasıl temin edebilirim?

Cevap verecek arkadaşlara canı gönülden teşekkürler.

• Adaptör 120 V imiş bunu görüyoruz... muhtemelen ya wii ile beraber gelen adaptör arızalıydı ya da sendeki çevirici o adaptörün istediği değerlere çevrim yapmadı. (%99 ikincisi, dediğin gibi güç değerleri farklıymış)

bu arada wii'lerin adaptörlerinin wii'ye verdikleri doğru akım aynı... yani çin/avrupa/amerika/japonya farketmeden wii'ye aynı doğru akımı veriyorlar... bu ne demek oluyor, arkadaşının kurulumu çalışıyorsa onun wii'sine giren güç kablosunu seninkine taktığın zaman problemsiz çalıştırabilirsin (wii'de arıza oluşmamışsa)

gerisi priz + çevirici + adaptör bunların elektriksel uyumuna bakıyor... çevirici ile uğraşacağına gittigidiyor'dakini alman daha mantıklı gibi...

1 numaraya geri dönersek, düşük de olsa zarar görmüş olma ihtimali var ama en fazla bir sigorta yanmıştır diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WiiCrazy -- 29 Eylül 2009; 0:58:52 >

• Arkadaşın Wii'nin adaptörüne taktığı bildiğimiz Ataba'lardan değil. Şöyle bir çeviriciyi taktığı için çalışmaması normal.

Amerika'dan Aldığım Nintendo Wii İlk Priz Darbesiyle Uçtu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jem-Jem -- 29 Eylül 2009; 1:38:44 >
  • Arkadaş voltaj düsürücü kullanmamıs direk prize takmak için ceviri kullanmıs ve aradaki voltaj farkından bu durum olmuş
  • Arkadaşlar bugün İst Beşiktaş SinanPaşa pasajına gideyim diyorum, orada uygun adaptör bulma şansımız vardır değil mi?
  • 110 v xbox ile böyle bir deneme yaparsan gücü makineye almadan adaptor zarar görüyor . Makine her açılışta 3 k görüyor . Dilerim bundada böyle bir şey olmuştur gelişmiş bir adaptoru vardir wii nin ve makinee iletmeden gücü, kendisine zarar vermiştir .
  • Arkadaşlar, Beşiktaş'ta deneyip aletin sorunsuz olduğunu tespit ettim ve yeni şarj aleti aldım, ucu gene Amerikan tipi oldugundan voltaj dengeleyici özelliği olan bir dönüştürücü aldım bu defa. Umarım akşam prize takınca sorun yaşamam bir daha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • genelde böyle durumlarda elektrik adaptörü uçar, wiiye bir şey olmaz. bu arada wii'nin kendi adaptörü de uçmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superkin

genelde böyle durumlarda elektrik adaptörü uçar, wiiye bir şey olmaz. bu arada wii'nin kendi adaptörü de uçmuş olabilir.

Dostum evet zaten bozulan şarj aleti artık çalışmıyor, zaten aletin içinde bir parça kopmuş olacak ki, salladıkça çıt çıt diye ses geliyor. Neyse Wii'ye bir şey olmadı ya, çok panik yapmıştım valla kokuyu duyunca
  • Arkadaşlar şu an tek kafamı kurcalayan şu :

benim aldığım yani arkadaşın getdiği bu Wii Sports paketi 5 oyunlu, yani eski seri haliyle, zaten içinden motion plus da çıkmadı ne yazıkki. Şimdi bu nasıl oluyor da oluyor, yani Wii Sports m+ olmadna oynanamıyordu bildiğim kadarıyla, e ben şimdi eve gidip kurulum yapınca bu 5 oyunlu cdyi de mi oynayamacağım bu durumda?
  • Wii Sports'la Wii Sports Resort'u karıştırıyorsun. Wii ile birlikte gelen oyun M+'a ihtiyaç duymuyor. Bu arada ben aynısını DS'ye uyguladığımda, hiç birşey olmamıştı şarj aletine. Sen biraz şansızmışsın=)
  • @Jem-Jem, dostum sana ayrıca teşekkür ederim, PM'lerden de çok yardımcı oldun, evet haklısın "Resorts" farkını atlamışım, çünkü ben en çok masa tenisi oynamak istediğim için alete artık bir kaç el atıcam ya da attırıcam :)

Saygılar...
  • Ne demek dostum rica ederim. Ben de en yakın zamanda m+ alıp Wii Sports Resort edineceğim=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jem-Jem

Ne demek dostum rica ederim. Ben de en yakın zamanda m+ alıp Wii Sports Resort edineceğim=)

İşte budur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.