Şimdi Ara

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.809
Cevap
340
Favori
591.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GPU yükseltmesi, gelişmiş ışın izleme ve PlayStation Spectral Super Resolution gibi özellikler oyuncuları yeni zirvelere taşıyor.

PS5'in piyasaya sürülmesinden bu yana geçen dört yıl boyunca, konsol deneyimini sürekli olarak geliştirmek ve oyuncularımızın bizden beklediği harika oyunları sunmak için çok çalıştık. Bugün, bu evrimin bir sonraki adımını duyurmaktan ve bugüne kadarki en gelişmiş ve yenilikçi konsol donanımımız olan PlayStation 5 Pro'ya PlayStation ailesine hoş geldin demekten büyük gurur duyuyorum.

Birçok kişi 60FPS'de daha akıcı kare hızlarıyla daha da yüksek kaliteli grafikler çalıştıran bir konsol istediğinden, PS5 Pro'yu derinlemesine ilgilenen oyuncuları ve oyun yaratıcılarını göz önünde bulundurarak geliştirdik. Bunu PS5 Pro'da birkaç temel performans özelliği ile başardık.*

Yükseltilmiş GPU: PS5 Pro ile mevcut PS5 konsolundan %67 daha fazla İşlem Birimine ve %28 daha hızlı belleğe sahip bir GPU'ya geçiyoruz. Genel olarak bu, oyun için %45'e kadar daha hızlı işleme sağlayarak deneyimi çok daha akıcı hale getiriyor.

Gelişmiş Işın İzleme: Işığın daha dinamik yansımasını ve kırılmasını sağlayan daha da güçlü ışın izleme özelliği ekledik. Bu, ışınların mevcut PS5 konsolunun iki katı ve zaman zaman üç katı hızlarda atılmasını sağlar.

Yapay Zeka Güdümlü Yükseltme: Ayrıca, olağanüstü miktarda ayrıntı ekleyerek süper keskin görüntü netliği sağlamak için makine öğrenimi tabanlı bir teknoloji kullanan yapay zeka odaklı bir yükseltme olan PlayStation Spectral Super Resolution'ı da sunuyoruz.

PS5 Pro oyunculara yüksek kare hızlarında muhteşem grafikler sunuyor. PS5 Pro'nun baş mimarı Mark Cerny'nin aşağıdaki video sunumunda PS5 Pro'daki önemli yenilikleri tartışmasını dinleyebilirsiniz. Bu sunum, PS5 Pro'yu gerçekten özel kılan temel performans özelliklerine derinlemesine bir bakış sunuyor.

Diğer geliştirmeler arasında PS5 Pro'da oynanabilen 8.500'den fazla geriye dönük uyumlu PS4 oyununa uygulanabilen PS5 Pro Game Boost yer alıyor. Bu özellik, desteklenen PS4 ve PS5 oyunlarının performansını dengeleyebilir veya iyileştirebilir. PS4 oyunları için Geliştirilmiş Görüntü Kalitesi de belirli PS4 oyunlarında çözünürlüğü iyileştirmek için kullanılabilir. PS5 Pro ayrıca bu standardı destekleyen bölgelerde en yeni kablosuz teknoloji olan Wi-Fi 7 ile piyasaya sürülecek. VRR ve 8K oyun deneyimi de destekleniyor.

Oyun yaratıcılarının PS5 Pro'nun en son teknolojisini nasıl benimsediklerini görmek gurur verici ve oyuncuların PS5 Pro'nun özelliklerinden yararlanmaları için birkaç oyun ücretsiz yazılım güncellemeleriyle yamalanacak. Bu oyunlar, başlıklarında PS5 Pro Enhanced etiketi ile tanımlanabilir. PlayStation Studios ve üçüncü taraf iş ortaklarımızdan gişe rekorları kıran Alan Wake 2, Assassin's Creed: Shadows, Demon's Souls, Dragon's Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel's Spider-Man 2, Ratchet & Clank gibi oyunları dört gözle bekleyebilirsiniz: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant, The Last of Us Part II Remastered ve daha fazlası. 

PS5 Pro'nun görünümünü genel PS5 ürün ailesiyle tutarlı tuttuk. Yüksekliğin orijinal PS5 ile aynı boyutta olduğunu ve genişliğin daha yüksek performans özelliklerine uyum sağlamak için mevcut PS5 modeliyle aynı boyutta olduğunu fark edeceksiniz. Oyuncular bir Ultra HD Blu-ray Disk Sürücüsü ekleyebilir veya mevcut olduklarında konsol kapaklarını değiştirebilirler.

PS5 Pro, PS5 ürün ailesine mükemmel uyum sağlar ve PlayStation VR2, PlayStation Portal, DualSense Edge, Access kontrol cihazı, Pulse Elite ve Pulse Explore dahil olmak üzere şu anda mevcut olan PS5 aksesuarlarıyla uyumludur. Kullanıcı arayüzü ve ağ hizmetleri de PS5 ile aynı kalacaktır.

PS5 Pro konsolu bu yılbaşında üreticinin önerdiği perakende satış fiyatı (MSRP) 699,99 USD, 699,99 GBP, 799,99 EUR ve 119.980 JPY (vergiler dahil) olarak satışa sunulacak. Her PS5 Pro satın alımında 2TB SSD, DualSense kablosuz kontrol cihazı ve Astro's Playroom'un bir kopyası önceden yüklenmiş olarak sunulacak. PS5 Pro disksiz bir konsol olarak sunulacak ve şu anda mevcut olan PS5 için Disk Sürücüsünü ayrıca satın alma seçeneği bulunacak.

PS5 Pro 7 Kasım 2024'te piyasaya sürülecek ve katılımcı perakendecilerden ve direct.playstation.com adresinden doğrudan PlayStation'dan temin edilebilecek. Ön siparişler 26 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır.

PS5 yolculuğumuz, yıllar boyunca bizi destekleyen ve oyun sevgilerini bizimle paylaşan milyonlarca oyuncu olmadan mümkün olamazdı. İster PS5 ister PS5 Pro olsun, oyuncular hangi konsol seçeneğini tercih ederse etsin, herkese ihtiyaçlarına uygun en iyi oyun deneyimini sunmak istiyoruz. 

PS5 Pro Duyurusu

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!PlayStationyoutube
    PlayStation®5 Pro Console Witness Play Unleashed™ With the PlayStation®5 Pro console, the world’s greatest game creators can enhance their games with incredible features like advanced ray tracing, super sharp image clarity for your 4K TV, and high frame rate gameplay.* That means you get to play PS5® games with the most impressive visuals ever possible on a PlayStation® console, and with 2TB of SSD storage included, your favorite games will be ready and waiting for you to jump right in for your next awesome adventure.** PlayStation® Spectral Super Resolution (PSSR) Get super sharp image clarity on your 4K TV using AI enhanced resolution for ultra-high definition play with astonishing detail.* Optimized Console Performance Reach higher and more consistent frame rates for silky smooth gameplay with support for 60Hz and 120Hz displays.* Advanced Ray Tracing Experience next level realism with ray traced reflections, shadows, and high-quality global illumination as you explore stunning game worlds.* *Feature only available on select PS5® games that have been enhanced for PS5® Pro when compared with PS5®. PS5® Pro enhanced features will vary by game. **A portion of the SSD is reserved for system software and other functions so the available SSD capacity may vary. #ps5 #ps5pro #playstation
    https://www.youtube.com/watch?v=6HaRMiTfvks

Mark Cerny'nin ev sahipliğinde PS5 Pro Teknik Sunumu

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!PlayStationyoutube
    Mark Cerny, Lead Architect of the PS5 gives a technical presentation that focuses on PS5 Pro and innovations in gaming technology. #playstation5 #ps5 #ps5pro
    https://www.youtube.com/watch?v=X24BzyzQQ-8

Aşağıdaki oyunlar PS5 Pro Enhanced sürümleri için ayarlanmıştır

- Alan Wake 2

- Assassin’s Creed: Shadows

- Demon’s Souls

- Dragon’s Dogma 2

- Final Fantasy 7 Rebirth

- Gran Turismo 7

- Hogwarts Legacy

- Horizon Forbidden West

- Marvel’s Spider-Man 2

- Ratchet & Clank: Rift Apart

- The Crew Motorfest

- The First Descendant

- The Last of Us: Part II Remastered

CNET - PS5 Pro Uygulamalı Özel

-PlayStation Spectral Super Resolution gelecekte PSVR2 oyunlarında çalışacak 

-Lansmanda PS5 Pro yükseltmelerine sahip 40-50 oyun planlandı, grafik artışlarının yanı sıra 4K/60FPS yükseltmelerine odaklanıldı.

-PS5 Pro bir dizi ekstra oyun modunu tetikleyebilir (Cerny 3 farklı PS5 Pro moduna sahip oyunlar gördü)

-PS5 sahiplerinin %25'inden fazlası 120 FPS özellikli TV'lere sahip / yaklaşık her 10 oyuncudan 1'i değişken yenileme hızına sahip TV'lere sahip

-"Özellikle Final Fantasy 7 Rebirth, mevcut PS5 sürümündeki bulanık grafiklere kıyasla çok daha parlaktı. Her şey daha keskin ve 60 fps akıcılıktaydı. Yeni bir gözlük takmış gibi hissettim.”

-Gran Turismo 7'de 8K modu ve ışın izleme özellikli 4K modu bulunuyor.

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!CNETyoutube
    The turbo-charged PS5 Pro has an amped-up GPU that can add up to higher-res, greater-framerate gaming. We went to PlayStation HQ to play: here’s what to expect when it arrives November 7. Read more on CNET.com: PS5 Pro Hands-On: Sony's $699 Turbo Console Hits in November https://cnet.us/no3 0:00 Intro to the PS5 Pro 1:00 PS5 Pro Specs 2:28 Future of PlayStation 3:46 Sony PS5 Pro Demo Room 5:38 Final Thoughts Subscribe to CNET on YouTube: https://www.youtube.com/cnet Never miss a deal again! See CNET’s browser extension 👉 https://bit.ly/3lO7sOU Check out CNET’s Amazon Storefront: https://www.amazon.com/shop/cnet Follow us on TikTok: https://www.tiktok.com/@cnetdotcom Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/cnet/ Follow us on X: https://www.x.com/cnet Like us on Facebook: https://www.facebook.com/cnet CNET's AI Atlas: https://www.cnet.com/ai-atlas/ Visit CNET.com: https://www.cnet.com/ #ps5 #playstation #sony #ps5pro #playstation5pro
    https://www.youtube.com/watch?v=Bu0NA6CnkjY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 14 Kasım 2024; 11:57:15 >

• Hocam PS konularını güncel tutuyorsun, öyle ya da böyle kopyala yapıştır da olsa haber paylaşıyorsun bu açıdan takdir ediyorum ama;

Sende nasıl bir ego var anlamıyorum arkadaş. Her oyunun her şeyin ana konusunu ben açmazsam ölürüm hastalığına kapıldığını çok net gözlemliyorum, yok RDR3 yok Last of Us 3 gibi saçma sapan, daha duyurulacaksa bile duyurulmasına yıllar olan oyun başlıklarını parsellemek için önden başlık açıyorsun;

Bu sefer biri senden önce davranmış, başlığı açmış bu sefer yeni konu açıp kendi kendine mesaj atıyorsun, yazılanlara cevap verdiğin yok vs.

Biraz iyi niyetli olsan yeni paylaşımları daha önce açılmış konuya yazardın, ama adım gibi eminim ki açılmış bir konu olmasına rağmen bu hiçbir şekilde anlam veremediğim ana konu benim olmalı hastalığından dolayı yöneticiyi de kafalamışsın yine ana konu sende kalıyor.

Bu önemli bir konu mu? Bana göre değil, gerçekten hangi ana konuya yazacağız tartışması bile çocukça geliyor. Ama bu sefer önemsiyorum çünkü ortada bir adaletsizlik, bir eşitsizlik var ve bu forumda açılan başlık gibi önemsiz bir konuda bile olsa benim sinirimi bozuyor, haksızlığa gelemiyorum.

Gerçekten yıllardır senin ana başlık parsellediğini görmüştüm ama ana başlık çalma iticiliğini yaptığını da ilk kez görüyorum, tebrikler.

Avrupa'da yaşıyorum.

1) Sony fanboyu olmayan biri bu konsola 800 euro vermez.

2) Avrupalı adam gereksiz olduğunu düşündüğü şeye para harcamaz. (bozulmadığı veya aşırı bir şey sunmadığı sürece)

3) Reddit'te göz gezdirdim. Milletin gülmekten iki dübürünün yanağı birleşmemiş.

4) Dünyanın her yerinde bu fiyat pahalı.

Maalesef çok iyimsersiniz.

Yanlışınız var. Bizzat 4080 laptop, 4060 masaustu ve ps5 slim sahibi olan biri olarak söyleyeyim ; ps5 slim de sürekli oynadığım Diablo 4 ve battlefield serilerini Pc de açasım gelmiyor.

Ps5 de multiplayer oyuna girmem toplamda 30 saniyemi alırken ; Pc de origin hata verdi, driver guncellemesi geldi vs derken dakikalarımı alıyor ve çoğu zaman küfür edip kapatıyorum, ps5 e geçiyorum.

Fps konusunda da şöyle ;
    BF5 ultra ayarlar 4k native
    4080 laptop 80 fps stabil
    4060 masaustu pc 50 fps stabil
    Ps5 60fps stabil

Ps5 f/p olarak bence rakipsiz bir cihaz şu an. Hızlı ve pratik şekilde oyun oynamak için en güzel cihaz. Klavye mouse ameleliği çekmeden, masada dik oturmak zorunda kalmadan, yayıla yayıla takılmak, oyundan oyuna hızlıca hata almadan geçmek, görev yöneticisini açıp görevi sonlandır vs yok pc yi yeniden başlat gibi işlemlerle ugraşmadan, kısacası kafanız rahat oyun oynayabileceğiniz bir cihaz.

Pc ciddi amelelik gibi geliyor artık bana.
  • Sony'nin yükseltilmiş PlayStation 5 Pro'su aylardır söylenti halindeydi, ancak geçen hafta Gamescom 2024'te 'Açık Bir Sır' oldu.

Sony'nin PlayStation 5 Pro konsolu üzerinde çalıştığını hepimiz söylentilerden biliyoruz, ancak şirket PS5 Pro hakkında resmi bir açıklama yapmadı... Bu arada, geçen hafta Gamescom 2024'te PS5 Pro'nun geleceği “açık bir sır” oldu.

Gamescom 2024 her yıl Almanya'nın Köln kentinde düzenleniyor ve bu yıl Sony PlayStation 5 Pro'yu tanıtabilirdi ama sonuçta tanıtmadı.

Ancak bu durum Gamescom'da PS5 Pro hakkında konuşan geliştiricileri durdurmadı; İtalyan web sitesi Multiplayer'ın yakın zamanda yaptığı bir canlı yayında, bir geliştiriciden PS5 Pro'nun yaklaşan lansmanı nedeniyle oyunlarını ertelediklerini duyduklarını söylediler.

Geliştirici, PS5 Pro konsolunun teknik özelliklerini aldıklarını ve Unreal Engine 5'in PlayStation 5 Pro'nun içindeki yükseltilmiş donanımda standart PS5'e göre “çok daha iyi” çalışacağından emin olduklarını söyledi.

Sony'nin yeni PS5 Pro'yu Eylül ayındaki Tokyo Games Show'da tanıtabileceğine dair söylentiler duyduk, yani artık buna sadece birkaç hafta kaldı.

Kaynak :

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!tweaktown
    Sony's beefed-up PlayStation 5 Pro was an 'open secret' at Gamescom 2024 with game developers
    https://www.tweaktown.com/news/100126/sonys-beefed-up-playstation-5-pro-was-an-open-secret-at-gamescom-2024-with-game-developers/index.html

• Hayırlı olsun daha yeni ps5 fat alan biri olarak🙃
  • onderkaan kullanıcısına yanıt

Sizede hayırlı olsun hocam. Sağlıklı güzel günlerde kullanırsınız inşAllah. :)

• Pro çıkmadan konusu çıkmış,çok hızlısın 

Hayırlı olsun bro. 

• Platforma özel bir konu güzel oldu, eline sağlık PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! 

Jeff Grubb bugün konuşmuş, bu yıl çıkacak diyor konsol için. Başka bir site Insider Gaming'de destekleyip kasım ortası çıkacak diyor, ikisi de sağlam kaynaktır.

Eylül ayı king'in ayı...

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!ınsider gaming
    PlayStation State of Play is Likely Coming in Late September, It's Claimed
    https://insider-gaming.com/september-2024-state-of-play/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 26 Ağustos 2024; 22:13:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turkelvis kullanıcısına yanıt

PS5 çıkmadan öncede konusu açılmıştı hocam. :) Genelde geliştiricilere Kitler gittiğinde ve sızıntı olduğunda Tek bir başlık altında toplanıyor. Duyurulmasına pek bir şey almadığı için açılması haliyle kaçınılmaz oluyor. Hayırlısı olur umarım. :)

• overgame ps5 ön sipariş açınca verenlerden biriydim. Sonra burada ilk konsol sahiplerinden birisi olmuştum. Şimdi ps5 pro bekliyoruz hayırlı olsun. 💯

Tahmini fiyatı 30 bin üzerinde mi olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestanbul -- 26 Ağustos 2024; 22:24:13 >
  • Bence konsol tgs'de ilk olarak gösterilmez. Playstaion showcase özel sunumunda tanıtılır ve çıkış tarihi verilir diye düşünüyorum. Ps4 pro bu şekilde duyurulup çıkış tarihi verilmişti.

• Pro mu çıktı hayırdır
  • Gamespot : "PS5 Pro Bu Yıl Geliyor, 600 Dolar Olabilir; PlayStation Showcase Eylül'de - Rapor"

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!x (formerly twitter)
    GameSpot (@GameSpot) on X
    https://x.com/GameSpot/status/1828145442036818430
  • Turkiye fiyatı 30 bin civarı olur, değer mi tartışılır

• Çıksada alsak :)
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun bakalım

• Hadi bakalım hayırlı olsun yine bindik hype trenine

Overgame onsiparis acsada alsak yine
  • https://forum.donanimhaber.com/playstation-5-pro-ana-konu-en-guclu-oyun-konsolu--157566363

konu daha önce açılmıştır, hali hazırda mevcuttur, bilginize.

• PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!
    PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!x (formerly twitter)
    TCMFGames (@TCMF2) on X
    https://x.com/TCMF2/status/1828110929143472244
  • Salihamcalarinamerabade kullanıcısına yanıt

Çıkış günü ilk 30 listesi yapmışlardı akşamdan ön sipariş geçip telefon açıp yazdırmıştım, pandemi başlangıcı kargolar kaostu sabah 9 taksiyle kargoya gidip almıştık konsolu...

Yine ritüeli bozmadan OG'den alırım ben de, bu sefer daha rahat olacak  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 27 Ağustos 2024; 10:46:15 >
  • Dictattor kullanıcısına yanıt

Acaba yine bir Pandemi etkisi olur mu malumunuz Maymun Çiçeği alarmı verilmesi durumunda gecikme yaşanabilir mi PS5 Pro için?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.