Merhaba arkadaşlar ben yurtdışında çalışıyorum ve yakın zamanda geri döneceğim. Bu çalışma süresinde yurtdışından ps5 + extra gamepad aldım. Şimdi ülkeye dönüşümde bu ps5 kutusuz ve faturasız durumda getireceğim. Benim merak ettiğim konu gümrükte sorun çıkar mı? Bu konuda araştırıyorum ama hala net bilgi alamadım. Bu ürün tamamen bireysel bir kullanım ürünüdür. Bu konuda bilgisi olanlar veya tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi? |
Yurtdışından PS5 Getirmek: Bilmeniz Gerekenler
Yurtdışından PS5 getirme fikrini mi düşünüyorsunuz? İşte bilmeniz gereken bazı önemli hususlar:
- Yurt Dışından PS5 Getirmek Yasal mıdır?
Evet, yurt dışından PS5 getirmek yasal ancak gümrük vergileri ve ithalat vergileri ödemeyi gerektirebilir.
- Yurt Dışından PS5 Getirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
PS5'inizi yurt dışından getirirken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:
- Uyumlu Bir Model Seçin: Tüm PS5 modelleri Türkiye'de çalışmaz. Yurt dışından PS5 getirirken Türkiye'de çalışacağından emin olun.
- Gümrük Vergilerini ve İthalat Vergilerini Göz Önünde Bulundurun: Yurt dışından getirilen mallar gümrük vergilerine ve ithalat vergilerine tabi olabilir. Bu maliyetleri hesaplayın ve bütçenize uygun olduğundan emin olun.
-
Nakliye Güvenliğini Sağlayın: PS5, hassas bir elektronik cihazdır. Nakliye sırasında hasar görmemesi için uygun şekilde paketlediğinizden emin olun.
-
Türkiye'de PS5'in Garantisi Geçerli Midir?
Yurtdışından getirilen PS5'lerin Türkiye'de garantisi geçerli olmayabilir. Cihazınızda bir sorunla karşılaşırsanız, onarım veya değişim için yurt dışındaki satıcıyla iletişime geçmeniz gerekebilir.
- Diğer Hususlar
Yurt dışından PS5 getirmeden önce aşağıdaki hususları da göz önünde bulundurmalısınız:
- Yerel Mağazalardaki Fiyatları Karşılaştırın: Yurt dışından getirmenin yerel mağazalarda PS5 satın almaktan daha ucuz olduğundan emin olun.
- PlayStation Plus Üyeliği: PS5'inizi çevrimiçi oynamak için bir PlayStation Plus üyeliğine ihtiyacınız olacaktır. Bu üyelik, yurt dışında satın alınan PS5'ler için de geçerlidir.
- Çevrimiçi Güvenliği Sağlayın: Yurt dışından PS5 satın alırken saygın satıcılardan alışveriş yapın ve çevrimiçi dolandırıcılıklara karşı dikkatli olun.