Şimdi Ara

yurtdışından neler getirilebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sömestr da yurtdışına çıkıcam. türkiyeye ne kadar içki getirebiliyoruz bi de elektronik getirmek yasak mı?

• Alkol oranı %22'nin altında olan içkilerden 3 litre ya da %22'den fazla olan içkilerden 2 litre getirebiliyorsun. Farklı içkiler almak istersen 1lt %22 üzeri, 2litre %22aşağısı içki alabilirsin.
  • absinthe düşünüyorum yani 2 tane 100 cl mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikopat07 -- 24 Aralık 2011; 20:37:38 >
  • hangi ülkeden dönceksin , free shoptan mı alcaksın içki ona göre fikir verelim :) bide bişey sorucam sebastian bu içki limitleri bagaja verdigmiz çanta için mi ? free shoptan aldıgımız içkiler için mi ? hepsi toplam mı ? nasıl oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: eqwear

hangi ülkeden dönceksin , free shoptan mı alcaksın içki ona göre fikir verelim :)

almanya hollanda fransa gidicem. hollandadan almayı düşünüyorum. elimizde fazladan getirebiliyo muyuz? sırt çantama doldurayım o zaman
  • uçağa girerken elinde taşıyamıyosun 100 ml ya da öle bişeyden fazla sokamıyosun ucaga. pet su bile almadılardı. Bagaja koyarsan koyabilrsin. onun da amacı sanırım free shop lardan tüketimi arttırmak :) işte freeshoptan aldıgının mı limiti var? bagaja bavuluna koydugun ickilerin mi limiti var bilmiyorum. bence free shoptan belli miktar alabiliyosun cunku pasaport gerekiyo alışverişte tahminimce dışardan aldıgın bicok ickiyi bavula iyice sarıp koyarsan ve kırılmazsa getirebilrsin. tahmin yürütüyorum sadece bilen biri gelip aydınlatsa iyi olcak :)
  • Free Shop dışında biryerden aldığın içkiyi uçağın kabinine sokamazsın. Bagaja verdiğin valizinin içinde olması gerekir. Free Shop'tan alırken ağzı bantlı ve fişi görünür şekilde verirler sadece onu uçağa alıyorlar. Normalde valizde getirilen içkilere karışmıyorlar. Zaten Türkiye'de havaalanına indikten sonra kimse valizinizi kontrol etmez. Tabi ihbar ve şüpheli bir durum olmadığı sürece. Bütün bir valizi içkiyle doldurur ve yakalanırsan da kaçakçı muamelesi görebilirsin ve içkiye el koyarlar. Valizde içki getirmek kanunen yasak diye biliyorum ama kimse sallamıyor yani abartmadığın sürece serbest... Ayrıca Free shop'tan aldığın içkiyi valize koyamazsın. Havaalanında alır valize atarım diye düşünme. Çünkü valizini free shop'a girmeden yani gümrük bölgesine girmeden önce teslim ediyorsun. Freeshop'larda tek pasaportla önceki mesajda yazdığım kadar içki alabilirsin. Yanında biriyle gideceksen o içki almayacaksa onun pasaportunu kullanıp daha fazla alabilirsin

• teşekkürler :) ben de bavula koymuştum sorun olmamıştı . 3 4 şişe koyulur o zmn ya

bu arada freeshoptan alışverişin euro 2.5 tl olduğundan çok da karlı oldugnu düşünmüyom artık :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Free Shop dışında biryerden aldığın içkiyi uçağın kabinine sokamazsın. Bagaja verdiğin valizinin içinde olması gerekir. Free Shop'tan alırken ağzı bantlı ve fişi görünür şekilde verirler sadece onu uçağa alıyorlar. Normalde valizde getirilen içkilere karışmıyorlar. Zaten Türkiye'de havaalanına indikten sonra kimse valizinizi kontrol etmez. Tabi ihbar ve şüpheli bir durum olmadığı sürece. Bütün bir valizi içkiyle doldurur ve yakalanırsan da kaçakçı muamelesi görebilirsin ve içkiye el koyarlar. Valizde içki getirmek kanunen yasak diye biliyorum ama kimse sallamıyor yani abartmadığın sürece serbest... Ayrıca Free shop'tan aldığın içkiyi valize koyamazsın. Havaalanında alır valize atarım diye düşünme. Çünkü valizini free shop'a girmeden yani gümrük bölgesine girmeden önce teslim ediyorsun. Freeshop'larda tek pasaportla önceki mesajda yazdığım kadar içki alabilirsin. Yanında biriyle gideceksen o içki almayacaksa onun pasaportunu kullanıp daha fazla alabilirsin

çok abartmam zaten ya. iki 50 lik iki 70 lik alır sarar saklarım teşekkürler

• Arkadaşlar tüm yorumları okudum. Hafta sonu tatili için yur dışına yavru vatan Kıbrıs'a gittim. İçki konusunda yaşadıklarımı anlatmaya çalışacam. Öncelikle Kıbrıs'a gidecek olan varsa sadece bu yılbaşı dönemi için belirtmek isterim ki içkilerini duty freeden Kıbrıs'tan dönerken alsınlar. Kıbrıs'ın marketlerinde içki free shoptan daha ucuz dediler bende tüm içkileri free shoptan aldım. Tüm içkileri bavula koydum. Bavulu bagaja teslim ettikten sonra. Cekin yaptırıp freeshop a girdim. Bir baktım içki fiyatları marketlerdekinden 15-20 tl daha ucuz. Yılbaşı üstü diye marketler tüm içkilere zam yapmışlar. Üstelik bazı ürünlerin üzerine sticker yapıştırmışlar eski fiyatıda altında görünüyordu. Free shoptan iki adet daha içki aldım ve freeshoptan aldığım içkilerle uçağa bindim. Bu arada freeshoptan içki almadanda yani dişarıdan da uçağa içki getirenler vardı. Kıbrıs'tan yola çıktık. Türkiye'ye geldik bavulları aldık. Herkes gümrükten elini kolunu sallaya sallaya geçiyordu. Tam ben geçecektim ki gümrük memurları sen gel kardeş dediler. Bavullarımı x ray cihazına koydular. Vay arkadaş senmisin bavula 7 şişe içki koyan dergibi bakışlarıyla, hoop dedi 1 şişe alabilirsin. 6 şişesini bırakacaksın fazlan var dediler. Sonra beni bir odaya aldılar. Bavullarını aç bekle dediler. bende bavllarımı açmadan bekledim. gümrük memuru geldi. kaç şişe fazlan var, prosedür evraklar derken 3 şişesini alabilirsin hakkın o dur dedi. diğer şişeleri bıraktım. bana bir kağıt verdiler. eğer 3 ay içerisinde yurt dışına çıkarsan gelip buradan bıraktığın şişeleri teslim alabilirsin dediler. 3 ay içinde teslim almazsan imha ediyoruz dedi. bende dedimki bu makbuzu arkadaşa versem geçerken alsa olmaz mı dedim :). Memurda yol geçen hanımı lan burası dedi. olmaz dedi. tabi bende paşa paşa aldım 3 şişemi geldim evime. Elimde vodka ve jack daniels var isteyen olursa uygun fiyata verebilirim.
    selamlar.

• Elektronik eşyaları ucuza alabilirsen , onları getirebilirsin fakat bunda ki sınırlamayı bende bilmiyorum.
  • ukraynadan bavulumda 4 şişe, elimde de freeshoptan aldığım 4 şişe, toplam 8 şişe içki getirmiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.