İyi akşamlar arkadaşlar daha önce yurt dışından ürün getirmiş ve satışını yapmış arkadaşların bilgisine ihtiyacım var, Dhgateden Çin üzerinden 300 adet ürün sipariş etmeyi düşünüyorum toplam tutar 3500tl civarı Gönderim UPS Kargo ile yapacaklar Gümrükte kalmaması için nasıl bir yol izleyebilrim şahıs olarak 300 adet ürün sipariş etmemde bir sorun var mı yardım olursanız sevinirim |
Yurtdışından Toplu Ürün Getirmek
-
-
up
-
benim e ticarete ilgim olduğu için az biraz biliyorum ama tam emin değilim. benim bildiğim şahıs olarak yüklü miktarda ürün getiremiyorsun. toplu miktarda ürün almak ticarete girdiği için gümrükte ticaret sicil numarası vergi levhası vs istiyorlar.
-
e ticareti ciddi manada yapacaksan önünde engel yok ise şahıs şirketi kur en basit şirket türüdür şahıs şirketi.
Sonra git istediğin kadar ürün getir sat,n11,girttigidiyor,epttavm yerlerde.
-
Bilgilendirme için teşekkürler hocam, O zaman ben şahıs şirketi olan birisi adına getirmeyimi denesem gümrükte uğraştırırlar mı acaba bir gümrük müşavirliğiyle görüşmeme gerek var mı?
-
gümrükte kalmama ihtimali 0
1 ürün bile gelse gümrükte takılıyo artık ki 300 ürün %100 ticari olarak algılanır ama onun sürecini hiç bilmiyorum ben
-
tanıdık esnaf adına getirtebilirsin gümrük vergisini ödedikten sonra bir sıkıntı çıkmaz.
ama aldığın ürün elektronik ürünse çıkar. yasaklı ürünler listesindeyse de çıkar.
-
keşke bizler yurt dışından ürün getirtip burada satmak yerine Türkiye den ürünleri yurt dışına satsak
-
Anladım hocam ticari bir firmanın adına getirmek şart oldu çok teşekkürler, @ozbey08 Hocam Onuda çok isteriz ama yurt dışına kargo ücretleri euro üzerinden ve çok fazla kur bizi çok etkiliyor.
-
Dostum merhaba , öncelikle bir şirkete ihtiyacın var , şahıs ve ya ltd. Sonrasında bir nakliye firmasına ihtiyacın var , dhl , tnt gibi firmalar fahiş fiyatlar verir. Ardından bir gümrük müşavirine ihtiyacın var ürünlerin gümrükten çekimi için. Bu evreye kadar herşey normal seyreder. Bunları yapmadan önce ürünün HS kodunu alıp müşavirine gerekli belgeleri danışırsın. O ürünlere ait o sertifikalar var mı diye. Eğer tarekse tabii ürünlerse sertifika ve uygun etiket kontrolü yapılacaktır. %99 ihtimallede ürünlerini TSE testine sokacaklardır. Eskiden %10 olan bu oran artık %99 oldu. Bu sürede ürünlerin 1 - 2 ay ardiyede kalacaktır. Anlayacağın şu sıralar ithalatın önünü kesmek için insanları bezdiriyorlar. Eğer bir ürün bedeli 10 dolarsa sana yaklaşık 20-22 dolara gelecektir tüm masraflarla.
Tüm sistem detaylı budur.Şimdiden kolay gelsin.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
keşke bizler yurt dışından ürün getirtip burada satmak yerine Türkiye den ürünleri yurt dışına satsak |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X