Şimdi Ara

Yurtdışından Yanında Getirilen Drone İçin Neler Yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternette ve forumda araştırmama rağmen net bir bilgiye ulaşamadığım için tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim birkaç konu var. Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşim gereği ayda 2 veya 3 sefer farklı ülkelere iş gezilerine gidiyorum. Bu geziler sırasında dönüşte yanımda Dji Phantom 4 veya Dji Mavic Pro getirmek istiyorum. Sormak istediğim soru şu;

1- Satın almış olduğum drone el bagajında mı? yoksa uçak altı bagajda mı getirebilirim?

2- Yurda geri döndüğümde faturalı aldığım drone için ne gibi bir işlem yapmalıyım? Gümrük memurlarına göstermek zorunda mıyım? Yoksa havalimanından ayrıldıktan sonra ithal uygunluk belgesi vs gibi gerekli belgeleri alarak yasal işlemleri tamamlayabilir miyim?

3- Yurtdışından faturasıyla aldığım drone için ekstra KDV, Gelir Vergisi gibi vergiler ödemem gerekir mi?

Bu konuda yardımınızı bekliyorum. Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.

• Arkadasim,

1-Amerikadan alirken KDV odemek istemiyorum yada vergi cunku ben bu urunu alip Turkiye ye goturecem diterek, belki oradaki vergisini odemekten kurtulmayi deneyebilirdin, belkide iade almayi denersin ordan arastirman gerekir.

2-Orda ister vergi odemis ol ister odememis farketmeksizin: diyelim Turkiye ye havalimanina geldin, sansina be;li seni durduran olmaz ve direk gecersin. Tamamen sans..

Yada diyelim ki durduruldun, baktilar memurun insiyatifine kaldin, hediye oyuncak vs deyip kurtarabilirsin sansliysan... Deyilsen urunun faturasini isterler:

Faturaya bakarlar 1500 Euro ya karsilik gelen kac dolarsa asagiysa Yuzde 20 vergi alirlar, mesala aldigin Drone 1000 dolar ise 200 dolar odersin.

Eger faturada 1500 euro veya fazlasi yaziyorsa Cok kotu bir durumdasin demektir.Urunu Turkiyeye sokamazsin.
    Bundan sonrasini bilmek bile istemezsin:)
  • kutusundan cikar, sirt cantasna koyup getir, orginal kutusunu da bavula.
    pilleri lipo guard bag e koyup getirin.
  • Bu konuda tam bilgisi olan var mı ? Amerikaya gidicem haftaya bagajda DJI Mavic Pro getirmeyi düşünüyorum. Bir sıknıtı çıkar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atrinn

Bu konuda tam bilgisi olan var mı ? Amerikaya gidicem haftaya bagajda DJI Mavic Pro getirmeyi düşünüyorum. Bir sıknıtı çıkar mı ?

Son durum nedir acaba? bu konuyu bende merak ediyorum aynı şekilde bende getirmeyi düşünüyorum.
  • konu hakkında gelişme varmıdır ? bende almayı planlıyorum
  • Kimse mi almadı böyle?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 hafta evvel Amerika'dan Mavic Pro getirttim. Havaalanında gümrüğe takılmadı. Şimdi SHGM sitesinden kayıt yapacaktım ama Türkiye'ye giriş yaptıktan 3 gün içerisinde kayıt yapılmadığı takdirde 5.000 TL idari para cezası olduğunu gördüm (2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 144. maddesi). Şuan Almanya'dayım buyüzden tekrar Türkiye'ye döndüğümde kaydımı tamamlayacağım. Bu süreye dikkat etmenizi öneririm.

Ayrıca araştırdığım kadarıyla bataryaları uçak altına vermek yasak, yanınızda uçağa sokmalısınız. Drone'un kendisini bagaja verebilirsiniz, ama ben Almanya'ya gelirken kutusuyla birlikte yanımda uçağa soktum başına birşey gelmesin diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtahaozdemir

2 hafta evvel Amerika'dan Mavic Pro getirttim. Havaalanında gümrüğe takılmadı. Şimdi SHGM sitesinden kayıt yapacaktım ama Türkiye'ye giriş yaptıktan 3 gün içerisinde kayıt yapılmadığı takdirde 5.000 TL idari para cezası olduğunu gördüm (2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 144. maddesi). Şuan Almanya'dayım buyüzden tekrar Türkiye'ye döndüğümde kaydımı tamamlayacağım. Bu süreye dikkat etmenizi öneririm.

Ayrıca araştırdığım kadarıyla bataryaları uçak altına vermek yasak, yanınızda uçağa sokmalısınız. Drone'un kendisini bagaja verebilirsiniz, ama ben Almanya'ya gelirken kutusuyla birlikte yanımda uçağa soktum başına birşey gelmesin diye.

biraz bilgi verebilir misiniz nasıl getirdiniz sırt çantanıza mı koydunuz uçak bagajında mı getirdiniz. Uçaktan çıktığınızda kimse size bu ne kardaşım dedi mi?

• beyler ben 50-60 dolarlik kamerali bir drone getirecegim abd den gelirken yanimda..
    endise etmeli miyim bende
    veya kagit kurek kayit isi ile ugrasmam gerekir mi?

bir de burada ki elektrik akimi ile tr de ki elektrik akimi farkli . sarja takinca yanmasin?
    ne dersiniz?
  • almanyadan bi akrabama dron ısmarladım... gelirken ne yapmalı.. yönlendirir misiniz? Kayıt işini ben burda hemen yapmalı mıyım?? o gelmeden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: therammsteiner58

almanyadan bi akrabama dron ısmarladım... gelirken ne yapmalı.. yönlendirir misiniz? Kayıt işini ben burda hemen yapmalı mıyım?? o gelmeden..
    Drone gelince baslarsiniz hocam.
    Kagitlar vs isterlerse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dron geldi almanyadan gelirken pilleri yanına, dronu bagaja koymuş...orda bomba imha uzmanları araması haricinde burda da kimse sormadan getirdi... yarı fiyatına elimde olmuş oldu...
  • therammsteiner58 T kullanıcısına yanıt
    super gg kullanin hocam, kurallara uyaraktan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.