Şimdi Ara

Aydınlatma - Yurtdışından birşeyleri bavulda getirirken gümrük diye birşey yok....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
4
Favori
58.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış bilgi vermişim zamanında arkadaşlar... Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 19 Kasım 2012; 12:40:22 >

• Zaten yolcu beraberinde geldiği zaman hiçbir sorunla karşılaşılmıyor

sadece yurtdışından kargo ile Türkiyeye gelişler gümrük sorunu var sadece bu tartışıldı forumlardaa

yinede yazınız aydınlatıcı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: prooge

Zaten yolcu beraberinde geldiği zaman hiçbir sorunla karşılaşılmıyor

sadece yurtdışından kargo ile Türkiyeye gelişler gümrük sorunu var sadece bu tartışıldı forumlardaa

yinede yazınız aydınlatıcı olmuş
    Evet biliyorum da, son 1 haftadır birkaç başlık altında bu soruyu çok gördüm ve cevaplayanlar da genelde sanki yolcu beraberinde gelindiğinde de kontrol olduğu yönünde yanlış bilgi veriyor, hatta replik tavsiyesi verenler var, onu aydınlığa kavuşturalım istedim

Teşekkürler, forumlar bunun için değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Evet biliyorum da, son 1 haftadır birkaç başlık altında bu soruyu çok gördüm ve cevaplayanlar da genelde sanki yolcu beraberinde gelindiğinde de kontrol olduğu yönünde yanlış bilgi veriyor, hatta replik tavsiyesi verenler var, onu aydınlığa kavuşturalım istedim

Teşekkürler, forumlar bunun için değil mi

Alıntıları Göster
    ama şöyle de bi durum var..tam çıkış kapısından geçerken "gümrüğe tabi eşyanız var mı?" diye bir soru gelebilir ordaki görevli polis tarafından..yok / var deyip peki geç diyebilirler yada bi saniye bakalım derler ve gördükleri anda da gümrük işlemlerini başlatırlar. sonuçta tamamen şans işi bu..bugüne kadar ben de çok kere gittim geldim ve birçok şey aldım yurtdışından ama bi kere bile denk gelmedim böyle bir olaya.ama geçen ay Almanya'ya giriş yaparken yanımdaki amcayı kenara çektiler, tek tek bavulunu kontrol ettiler. piyango ona vurmuştu yani :)) sonuçta sadece elektronik olarak düşünmeyin. mesela Almanya'da bile bir yerden başka bi yere uçarken yanınızda taşıyabileceğiniz karton sigaranın bile bir limit var..öyle 3 karton sigara aldım eyvallah diyip geçemezsiniz. bi kontrole denk gelirseniz canınızı sıkarlar..

konuyu açan arkadaşa büyük oranda katılıyorum. ama %1 bile olsa böyle bir risk de tamamen yok değil...öyle olsaydı uyuşturucu tacirleri parti parti malları bu şekilde sokarlardı ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

ama şöyle de bi durum var..tam çıkış kapısından geçerken "gümrüğe tabi eşyanız var mı?" diye bir soru gelebilir ordaki görevli polis tarafından..yok / var deyip peki geç diyebilirler yada bi saniye bakalım derler ve gördükleri anda da gümrük işlemlerini başlatırlar. sonuçta tamamen şans işi bu..bugüne kadar ben de çok kere gittim geldim ve birçok şey aldım yurtdışından ama bi kere bile denk gelmedim böyle bir olaya.ama geçen ay Almanya'ya giriş yaparken yanımdaki amcayı kenara çektiler, tek tek bavulunu kontrol ettiler. piyango ona vurmuştu yani :)) sonuçta sadece elektronik olarak düşünmeyin. mesela Almanya'da bile bir yerden başka bi yere uçarken yanınızda taşıyabileceğiniz karton sigaranın bile bir limit var..öyle 3 karton sigara aldım eyvallah diyip geçemezsiniz. bi kontrole denk gelirseniz canınızı sıkarlar..

konuyu açan arkadaşa büyük oranda katılıyorum. ama %1 bile olsa böyle bir risk de tamamen yok değil...öyle olsaydı uyuşturucu tacirleri parti parti malları bu şekilde sokarlardı ;)

Alıntıları Göster
    benim dayım amerikadan 4-5 tane n97 getirmişti, gelirken bavulunuzda amerikadan alinma telefon var mi yada elektronik var mı (soruyu tam hatırlamiyorum) diye sormuşlar dayım da yok demiş tamam geç demişler bu kadar arama falan yok.Ama şansınıza açar bakar bavulu o zaman ne olur bilemem.Şimdi eylül olsun bakalim iphone 4 ler gelirken ne olucak

• Arkadaslar lütfen kimseyi yanlış yonlendirmeyelim, nasıl Gumruk diye birsey yok? Elimizdeki en ufak boset ve çantaya bile bakilabiliyor, büyüklük küçüklük hiç farketmez, yeterki o gün piyango size vursun.

Bunu açık ve net belirtmek isterim yasal tasıma hakkınız dısında Gumruk memuru birsey yakalarsa, pasa pasa vergiyi ödemek zorundasiniz.

Ornek: ufacık oyuncak için bile vergi istediler, maksat killik olsun "oyuncağın fiyatı 12 dolar"
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

benim dayım amerikadan 4-5 tane n97 getirmişti, gelirken bavulunuzda amerikadan alinma telefon var mi yada elektronik var mı (soruyu tam hatırlamiyorum) diye sormuşlar dayım da yok demiş tamam geç demişler bu kadar arama falan yok.Ama şansınıza açar bakar bavulu o zaman ne olur bilemem.Şimdi eylül olsun bakalim iphone 4 ler gelirken ne olucak

Alıntıları Göster
    Daha 4 hafta önce ankara esenboğadan giriş yaptım.Valizi aldıktan sonra son çıkış kapısının önünde xrayden geçirdiler bavulları.Sürekli olmasa da zaman zaman xrayden geçirip kontrol ediyolar.en azından 3 senedir gördüğüm böyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahtsiz bedevi iseniz 2 telefonla gelirken de yakalanırsınız piyangoya. Sansliysaniz 10 tane iphonela sallana sallana gecersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestcooll

Daha 4 hafta önce ankara esenboğadan giriş yaptım.Valizi aldıktan sonra son çıkış kapısının önünde xrayden geçirdiler bavulları.Sürekli olmasa da zaman zaman xrayden geçirip kontrol ediyolar.en azından 3 senedir gördüğüm böyle.

Alıntıları Göster
    Hadi yahu? Ulen 4-5 senedir gidip geliyorum, ne önümdeki arkamdaki ne de ben denk geldim, ne de böyle bişey duydum, millet bahsedince "nasıl yaa, imkansız, yok ki öyle bişey?" dedim.

Ama anlamadığım şu;
    Pasaport kontrolünden zaten bavulsuz geçiyorsunuz, onu geçtikten sonra bavul bantları var, oradan bavulu alıp çıkıyorsunuz, sonrasında zaten karşılayan varsa onların arasına dalıyorsunuz Yani mesela Yeşilköy'de durum bu, bavulu alır almaz çıkıştasınız, o arada 50 tane uçak gelip yüzlerce yolcu aynı anda dışarı çıkıyor. Kimi nasıl durdurup nası kontrol etmek isteyecekler o hengamede. Benim aklım bunu almıyor ve imkansız geliyor resmen, gerçekten çok garip...

Sadece UEkinci'nin söylediğine şaşırdım, o da sanıyorum Esenboğa çok kalabalık değil diye yapabilmişlerdir.
    Yeşilköy'de yiyorsa yapsınlar

• Arkadaslar havaalaninda calisiyorum heralde mevzuya en hakim benimdir benim bildlgim bavullar ucaktan alinip size gelirken xrayden geciyor ama bavulu yaniniza yani ucaga aldiysaniz oyle bir kontrol yok amma pasaporttan sonra salona gecerken orda gorevli polis yada gumruk memurunun sizi durdurup bavulunuzu arama ihtimali var dusukde olsa zaten sikinti burda cikiyor evet bu arama pek sik olmaz ama oldugu zamanda yaninizda olmasi gerekenden fazla elektronik esya sigara alkol varsa o zaman gumruk memurunun insafina kaldiniz demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya26

Arkadaslar havaalaninda calisiyorum heralde mevzuya en hakim benimdir benim bildlgim bavullar ucaktan alinip size gelirken xrayden geciyor ama bavulu yaniniza yani ucaga aldiysaniz oyle bir kontrol yok amma pasaporttan sonra salona gecerken orda gorevli polis yada gumruk memurunun sizi durdurup bavulunuzu arama ihtimali var dusukde olsa zaten sikinti burda cikiyor evet bu arama pek sik olmaz ama oldugu zamanda yaninizda olmasi gerekenden fazla elektronik esya sigara alkol varsa o zaman gumruk memurunun insafina kaldiniz demektir
    bilgilendirme için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

bilgilendirme için teşekkürler

Alıntıları Göster
    Normalde yasal olarak 2 mi yoksa 3 mü elektronik ürün getirtmek ? 3 diye duymustum sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkn89

Normalde yasal olarak 2 mi yoksa 3 mü elektronik ürün getirtmek ? 3 diye duymustum sanırım

Alıntıları Göster
    Bende cok sik seyahat eden biriyim. Abd ye giderken sizlere bir form doldurultuyor, o formda bir cok sorunun yanisira `yaninizda abd de satmak icin herhangi bir sey getirmediginize dair mavi renkli bir kagidi imzaliyorsunuz` ve bavullariniz cok detayli bir sekilde ulkeye girerken araniyor. Ormanci arkadasimizin da dedigi gibi TR ye gelirken ne boyle bir form var, ya da boyle bir arama. Heralde nasilolsa geldigi ulkelerde 100 kere aranmistir diye arama ve soru sorma olmuyor. Giris kapisi kontrolunde sadece ve sadece pasaportunuz kontrol ediliyor, sonra kimse sizinle ilgilenmiyor bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pittsburgh -- 4 Eylül 2010; 1:59:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pittsburgh

Bende cok sik seyahat eden biriyim. Abd ye giderken sizlere bir form doldurultuyor, o formda bir cok sorunun yanisira `yaninizda abd de satmak icin herhangi bir sey getirmediginize dair mavi renkli bir kagidi imzaliyorsunuz` ve bavullariniz cok detayli bir sekilde ulkeye girerken araniyor. Ormanci arkadasimizin da dedigi gibi TR ye gelirken ne boyle bir form var, ya da boyle bir arama. Heralde nasilolsa geldigi ulkelerde 100 kere aranmistir diye arama ve soru sorma olmuyor. Giris kapisi kontrolunde sadece ve sadece pasaportunuz kontrol ediliyor, sonra kimse sizinle ilgilenmiyor bile.

Alıntıları Göster
    Benim bildiğim sadece bir tane oda kendi kullaniminiz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya26

Benim bildiğim sadece bir tane oda kendi kullaniminiz için.

Alıntıları Göster
    Bu durum Ankara Esenboga havaalani icin de gecerli, degil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

Bu durum Ankara Esenboga havaalani icin de gecerli, degil mi?

Alıntıları Göster
    ben de hep yeşilköy'ü kullanıyorum, bir kere de Sabiha Gökçen'i kullandım...ama dedim ya sizin yada benim basıma bugüne kadar böyle bir olayın denk gelmemesi bu durumun hiç olmayacağı anlamına gelmiyor..sizi durdurma riski belki %0,000001 ama böyle bir risk var...tamamen yok demeyelim ki insanlar 15 tane iphone'u getirip sonrasında arkamızdan saydırmasınlar :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluerdem -- 4 Eylül 2010; 14:16:57 >
  • quote:

ben de hep yeşilköy'ü kullanıyorum, bir kere de Sabiha Gökçen'i kullandım...ama dedim ya sizin yada benim basıma bugüne kadar böyle bir olayın denk gelmemesi bu durumun hiç olmayacağı anlamına gelmiyor..sizi durdurma riski belki %0,000001 ama böyle bir risk var...tamamen yok demeyelim ki insanlar 15 tane iphone'u getirip sonrasında arkamızdan saydırmasınlar :)))

Alıntıları Göster
    Tamam o zaman kaldırabiliriz mesajı :)
  • quote:

Yok dostum yanlış anlama kaldırılsın diye ya da konunu baltalamak için söylemedim. Sadece bildiklerimi paylaştım. Aksine konu güncel tutulsun ki herkes bişeyler öğrensin burdan.
  • quote:

quote:

Yok dostum yanlış anlama kaldırılsın diye ya da konunu baltalamak için söylemedim. Sadece bildiklerimi paylaştım. Aksine konu güncel tutulsun ki herkes bişeyler öğrensin burdan.

Alıntıları Göster
    Evet bu açıklamalar çelişkili tek gercek olan gümrük mevzuatına uygun olarak dışardan eşya getirmektir kübrayı işkenceden sallanmasın doldur bavulu getir aptalın x ray cihazları veya polis gumrukculer yapmayın milleti burada j
    Kaçakçılığa heveslendirmeyin insanlari

• Arkadaşım 3-4 taneye kadar sokarsın , diğeri kaçakçılık gibi algılanıyor , %10 vergi veriyorsun.. rahat ol..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.