Şimdi Ara

Türkiyede olmayan parça yurtdığından bulup getirme durumu var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
11.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela kişi 1303 aldı ama bulamadığı parçalar var almanya yada avrupadan getirtebiliyor mu? getirtirse çok pahalıya patlar mı? ve yedek parça siteleri var mı 1303 örnek verdim her model için site olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Var. Ben polonyadan çıkma parça alıyordum sürekli. Sadece ve tek şart faturası olacak. Çıkma parça dahi olsa fatura olmazsa gümrük geri yollar.

Fiyatlar konusunda da iyi araştırma yapmanız gerek, kargo ve gönderi ücretlerini önceden öğrenin. Euro kuru çok yüksek oldugundan parçalar tahminim TR'den pahalıya gelecektir. Eğer Türkiyede bulamadığınız bir parça olursa yurtdışından araştırın. Türkiyede iyi kötü bulduysanız hiiiiiç yurtdışı işlerine girmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Var. Ben polonyadan çıkma parça alıyordum sürekli. Sadece ve tek şart faturası olacak. Çıkma parça dahi olsa fatura olmazsa gümrük geri yollar.

Fiyatlar konusunda da iyi araştırma yapmanız gerek, kargo ve gönderi ücretlerini önceden öğrenin. Euro kuru çok yüksek oldugundan parçalar tahminim TR'den pahalıya gelecektir. Eğer Türkiyede bulamadığınız bir parça olursa yurtdışından araştırın. Türkiyede iyi kötü bulduysanız hiiiiiç yurtdışı işlerine girmeyin.

hocam yorumun için saol demek bu kadar sıkıntı parça bulmak

• YA-KU-ZA kullanıcısına yanıt
    Çok stresli iş, yurtdışından parça işi.

Kredi kartı ile ödeme yapabilirseniz süper. Diğer yoldan paypal kullanamadığımız için, swift veya western union gibi uyduruk işler kullanmak zorunda kalıyoruz. Bunlarında fahiş komisyonları var.

Satın aldınız diyelim, bu seferde kargo işi stresli. ortalama 2 haftada gönderici ülkesinden çıkar. 1 hafta bizim gümrükte oyanalnır. Eksik fatura varsa eve kağıt gelir. 1 hafta içinde faturalı ibraz etmezseniz geri yollanacak diye. Faturaları gönderirsiniz, gittimi aldını mı belli değil. Gümrükten çıktığı zaman size ulaşması maksimum 3 gün.

Parça kargoda hasarlanma olasılığı %60. Hassas birşey gelicekse ör. sinyal camı, gösterge vs. satıcıdan özenli paketlemesini isteyin.

Bir ikinci yol---- Yurtdışında arkadaşınız var ise, o alsın size yollasın. Siz ona parasını yollayın. En temizi bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Çok stresli iş, yurtdışından parça işi.

Kredi kartı ile ödeme yapabilirseniz süper. Diğer yoldan paypal kullanamadığımız için, swift veya western union gibi uyduruk işler kullanmak zorunda kalıyoruz. Bunlarında fahiş komisyonları var.

Satın aldınız diyelim, bu seferde kargo işi stresli. ortalama 2 haftada gönderici ülkesinden çıkar. 1 hafta bizim gümrükte oyanalnır. Eksik fatura varsa eve kağıt gelir. 1 hafta içinde faturalı ibraz etmezseniz geri yollanacak diye. Faturaları gönderirsiniz, gittimi aldını mı belli değil. Gümrükten çıktığı zaman size ulaşması maksimum 3 gün.

Parça kargoda hasarlanma olasılığı %60. Hassas birşey gelicekse ör. sinyal camı, gösterge vs. satıcıdan özenli paketlemesini isteyin.

Bir ikinci yol---- Yurtdışında arkadaşınız var ise, o alsın size yollasın. Siz ona parasını yollayın. En temizi bu şekilde.

ikinci yöntem tam bana uygun yeğenin yurtdışında yaşıyor o zaman diğerlerine hiç bulaşmamış olurum saol hocam

• sahin261 kullanıcısına yanıt
    Polonya'da hangi siteden alıyorsunuz ?

Ben allegro.pl den almaya çalıştım ama satıcılar İngilizce bilmiyor aynı zamanda yurtdışına gönderme durumları yok.

Aradığım parçanın birini Slovakya dan aldım ve geldi ama diğerini bulamıyorum uygun fiyata

• İlginç! Koca forumda ebay'den parça alan yok mu?

Bilhassa elektronik parçalarda yurtdışından çok daha ucuza parça getirmek mümkündür. Parça kodundan emin olun yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söylemeyi unuttum, merak edip araba fiyatlarına bakıp da boş yere kederlenmeyin. :)
  • Ben değişik dönemlerde değişik parçalar getirttim.
    Mesela İngiltere' den Mercedes W140 S600 için gaz kelebeği getirttim. Hiç sorunsuz kapıma kadar geldi.
    Letonya' dan kendi aracım için ABS-ESP Beyni getirttim. Sıkıntısız kapıma kadar geldi. İkisini de Ebay üzerinden buldum. Satıcısı ile irtibata geçip ödemesini yaptım ve getirttim. 4-5 günde de geldi.
  • yurt dışında knk veya akraba varsa onlara söylersin alırsın benim fikrim bu

• Yurtdisinda tanidik varsa en kolayi.
    Daha once ben forumdan bir arkadasa araba parcasi yollamistim Amerikadan.

Burada dikkat edilmesi gereken parcanin degeri. Arkadasin/akraban satin alip sana yollayabilir ama eger gumruge tabi miktardan yuksek ise gumruk odemek zorunda kalirsin.
  • Hangi firma ile hangi şartlarda yollayacak peki tanidik olursa ?

• Tanıdık falan şart değil arkadaşlar,eğer kredikartı kullanabiliyorsanız Ebay'e üye olun.Yapacağınız alışverisleri kisilerden değilde firmalardan yaparsanız hem daha güvenli olur hemde faturası paket üzerinde veya içinde gelir.Söylerseniz üzerine yapıştırırlar ve belki paket gumrükte hiç açılmaz bile.Bu önemli çunkü fatura gümrükte çok oyalanmaya ve zaman kaybına neden olur.Faturası olunca da kısa sürede elinize ulaşır.Diğer bir olay, eğer değişmediyse bildiğim kadarıyla Tr de 75 euro üzerinde tutarı olan mallardan %20 gümruk vergisi alınıyor,75 altı vergisiz,bunuda aklınızda bulundurun.Bunun dısında yazabileceğim,inceleyeniniz olmustur,ebayde iğneden iplige herşeyi bulabilirsiniz.Ayrıca firmalar sadece yeni değil kullanılmış mallarda satarlar.

• Bence arkadasiniz 100 euroya 2. El ayni model arabadan alsin. Hayat boyu yedek parca. Soksun soksun yollasin

• münzevii M kullanıcısına yanıt
    Ebaydan ürün alabilen var mı paypal kapandı satıcılar paypal ile ödeme alıyor?

Parça bakmadım ama aksesuar olarak ucuz olduğu için aliexpress kullanıyorum parçada satılıyor ama çok uzun sürede gelir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceki satın aldığım 2 araç parçasının 2 si de çıkma idi. Şahıstan aldım 2 sini de. Birisi 300£ İngiltere' den geldi. Kapıma kadar geldi. Gümrüğe takılmadı. İkincisi Letonya' dan geldi, şahıstan aldım. 80€ ödedim. Kapıma kadar geldi. Faturasızdı.
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam gümrüksüz mal getirme limiti 30 avroya indirildi yakın zamanda.,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Tanıdık falan şart değil arkadaşlar,eğer kredikartı kullanabiliyorsanız Ebay'e üye olun.Yapacağınız alışverisleri kisilerden değilde firmalardan yaparsanız hem daha güvenli olur hemde faturası paket üzerinde veya içinde gelir.Söylerseniz üzerine yapıştırırlar ve belki paket gumrükte hiç açılmaz bile.Bu önemli çunkü fatura gümrükte çok oyalanmaya ve zaman kaybına neden olur.Faturası olunca da kısa sürede elinize ulaşır.Diğer bir olay, eğer değişmediyse bildiğim kadarıyla Tr de 75 euro üzerinde tutarı olan mallardan %20 gümruk vergisi alınıyor,75 altı vergisiz,bunuda aklınızda bulundurun.Bunun dısında yazabileceğim,inceleyeniniz olmustur,ebayde iğneden iplige herşeyi bulabilirsiniz.Ayrıca firmalar sadece yeni değil kullanılmış mallarda satarlar.

paypal kapanmışken nasıl alacağız hocam?

• Ebaydan oldukça çok alışverişim oldu bugüne kadar sorun yaşamadım. Önemli olan doğru kişiden mal almak. En aldığım kablo bağlantı parçaları 0.9 euro idi kargo bedava kapıma geldi. dediğim gibi doğru olan satıcıyı bulmak önemli olan. Ebayda yok yok herşey bulabilirsiniz.

• tempra 1.6 i.e'nin abs'li aks kafasını hiçbir yerde bulamayınca Fransa'dan, abs sensörünü de Litvanya'dan getirtmiştim (her ikisi de ebay'den oem no ile). Ama artık sınır 30 euro olduğu için birçok parça gelmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.