Merhaba arkadaşlar, her benzinliğe gittiğimde pompacının "yedek depoyu da doldurayım mı abi" sorusu kafama takılıyor. Bu yedek depo olayı nedir ? Böyle bir şey var mıdır ? Bana pek mantıklı gelmedi. Depoyu 65 lt yapmak varken, neden 55 lt depo, 10 lt yedek depo yapılsın ki ?
motorsikletlerde vardı ama arabalarda ben yok diye biliyorum, yinede belki modelden modele göre değişir. arabanızın kitapçığında yazar eğer varsada.
quote:
Orijinalden alıntı: sahin261
motorsikletlerde vardı ama arabalarda ben yok diye biliyorum, yinede belki modelden modele göre değişir. arabanızın kitapçığında yazar eğer varsada.
Hiç duymadım yedek depo diye birşey otomobillerde.
Eski dallas,silverado kamyonetlerde vardı bu özellik şimdiki araçlarda varmıdır bilmem
Hiç duymadim görmedim
Yedek depo değil o,depoyla benzin kapağının ağzı arasında kalan hortum ekstra benzin veya mazot alıyor durum bu kadar basit
quote:
Orijinalden alıntı: niirvana
Eski dallas,silverado kamyonetlerde vardı bu özellik şimdiki araçlarda varmıdır bilmem
Var mı bilmem kardeş ancak pompa attıktan sonra 10 litre aldığını biliyorum, pompacı buradan bahsediyor olmasın?
Mercedeste var derlerdi o kadar yıl w211 kullandık öyle birşe varmı bilmiyorum bende merak ediyorum açıkcası.
Motorlarda var aslında aynı haznenin 2ye bölünmesi o da
quote:
Orijinalden alıntı: aalpan
Var mı bilmem kardeş ancak pompa attıktan sonra 10 litre aldığını biliyorum, pompacı buradan bahsediyor olmasın?
10 litre mi? Araç ney Ford F350 falansa deposu 140 litre civarı. Boru aynı boru ama neyse.
Alsa alsa 2-3 litre alır borular. Sonuçta fay hattı gibi değil.
yok deniyor. Servise sordum, onlar da yok dedi. O zaman biri bana, 50 lt deposu olan arabamın nasıl 52 lt benzin aldığını açıklasın:)) ama ben benzin alırken, pompa tık eder etmez durdur diyorum. Ağzına kadar kasmasın diye.
quote:
Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic
yok deniyor. Servise sordum, onlar da yok dedi. O zaman biri bana, 50 lt deposu olan arabamın nasıl 52 lt benzin aldığını açıklasın:)) ama ben benzin alırken, pompa tık eder etmez durdur diyorum. Ağzına kadar kasmasın diye.
Depo ve depo kapağı arasında bir boru var ve tahminen o boru 2 litre alır.Şuna da dikkat çekmek isterim ki akaryakıtta hile de söz konusu olabiliyor,kalibrasyonu gayri ihtiyari veya kasıtlı olarak hatalı yapılıyor pompaların.
quote:
Orijinalden alıntı: ertug0
quote:
Depo ve depo kapağı arasında bir boru var ve tahminen o boru 2 litre alır.Şuna da dikkat çekmek isterim ki akaryakıtta hile de söz konusu olabiliyor,kalibrasyonu gayri ihtiyari veya kasıtlı olarak hatalı yapılıyor pompaların.
Alıntıları Göster
uzun yol otobüslerinin cogunda vardır hocam
quote:
Orijinalden alıntı: ertug0
quote:
hocam bir de depodaki benzin vardı. Yol bilgisayarı 50 km civarı menzil gösterirken 52 litre benzin almıştım.ilk tıkta muhtemelen 50 litre alıyor, ama ağzına kadar yap deyince baya alıyor. Bi yerde "yedek depo denen yer aslında boş tutulması gereken bi alan" diye okumuştum. Bana en mantıklı gelen açıklama bu.
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk35
10 litre mi? Araç ney Ford F350 falansa deposu 140 litre civarı. Boru aynı boru ama neyse.
Alsa alsa 2-3 litre alır borular. Sonuçta fay hattı gibi değil.
F350 bizi aşar kardeş, f250
Samimiyetle söylüyorum, pompa attıktan sonra 10 litre mazot alıyor depo, model forumunda bahsediyordu bir abimiz, beklemiyordum bende ama alıyor.
Araç yeni cee'd sevgili kardeşim. 53+10 litre
Çoğu araçta yoktur. Pompa attıktan sonra ağzına kadar doldurayım mı demek istiyor pompacı.
quote:
Orijinalden alıntı: DoctorEconomy
Mercedeste var derlerdi o kadar yıl w211 kullandık öyle birşe varmı bilmiyorum bende merak ediyorum açıkcası.
Benzin deposunun genleşme kabı gibi bir şey hava durumuna göre genleşen benzin boğazdan atılmasın diye yapılan hazne... tabi cin fikirli milletimiz yedek depo gibi kullanıyor.
Kamyonlarda var. Suriyeye gidenler doldurup burda satiyordu ama polis olayı çakınca mazi oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: kullu500
Kamyonlarda var. Suriyeye gidenler doldurup burda satiyordu ama polis olayı çakınca mazi oldu.
Volkswagen Transporter mı Caravelle mi Multivan mı tam olarak bilmiyorum ama üçünden birinde düşük hazneli yedek depo varmış.
Benim arabanın kitapçığında(İngilizce olduğu için yanlış anlamadıysam) 5-7 litre arası fazla alabileceğinden bahsediyor. Sanırım aradaki borulardan dolayı olabilir. Yoksa yedek depo pek mantıklı değil o zaman bagajda bidonla yakıt taşıyalım. Not: izlediğim nat geo belgeselinde benzinin 1 yılda bozulup son kullanma tarihinin geçeceğinden bahsediyordu bu yüzden arabayı çalıştırmazmış. Eğer ayrı yedek depo varsa sonuna kadar benzini bitirmeyenler sıkıntı yaşayacağı için bilgilendirme olurdu. Bu yüzden yedek depo değil ama borulardan dolayı fazla yakıt alıyor olabilir. Bunu da düşünürken 1 ltlik cola şişesinin ebatını düşününce mantıklı olabilir 5 lt alması.