|
Araçta yaşadığım sorun fikri olan var mı
-
-
Arac marka model nedir -
Volvo 850 Turno manuel 96
-
yağ ve su eksik miydi eklediniz ? ikaz lambası yok mu bu araçta aracın şarj yapmadığını gösteren ve ya hararet göstergesi ? masraf olmasa bile olmak için elinizden geleni yapmışsınız çok ihtimal var şanzıman, kavrama, conta, motor içi diye uzar uzar gider
-
Yağı Eksik ekledim 1 litre kadar koydum . Benzinci yeter dedi bende koydum o kadarını. İkaz lambası olarak yol boyunca abs ve track off yandı bunlar hep yanıyor. Aracım 96 volvo olduğu için hararet göstergesi çalışmıyor. Şarj yapmadığını gösteren gösterge var mı bilmiyorum ama yanan eden birşey yok. Su eksik değil tamdı ondan eminim. Hatta hararet yapınca çok az ekleyebildim. Ayrıca suya yağ karışmamıştı. onu kontrol ettim. İlk aracım bu ve maddi durumdan ötürü 1.5 senedir hiç kullanamamıştım yakın yerler hariç o yüzden conta dan çok korkuyorum akü ise bir şekilde karşılarım fakat conta yandı ise yaptırmam mümkün değil
-
Sanki sorun daha çok debriyajla ilgili gibi. Dumanların yükselmesi de pek hayra alamet değil.
Yalnız aracınız epey bakımsız ve yıkık bir araç sanırım. Zira 96 model bir Volvo özellikle kast edilmediyse gayet diri kalabilir, en azından hararet göstergesi muntazam çalışması lazım.
-
Yag tamdı bence eksik diye üstüne 1 litre ekleyince fazla yağdan kaynaklandi. Sadece kendi tahminim -
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevilSanki sorun daha çok debriyajla ilgili gibi. Dumanların yükselmesi de pek hayra alamet değil.
Yalnız aracınız epey bakımsız ve yıkık bir araç sanırım. Zira 96 model bir Volvo özellikle kast edilmediyse gayet diri kalabilir, en azından hararet göstergesi muntazam çalışması lazım.
Aslında genel fdurumu fena değildi lakin o hararet çubuğu aldığım zaman da öyleydi . Bende son 2 senedir hiç araba kullanmadım. Bağırta bağırta kullandım yolds vitesleri hor kullandım bayağı . Duman yükselmesinin benim sürüşümden kaynaklı hararet olduğunu düşünüyorum. Ve daha önce de bunu çok yapıyor imiş , eski sahibi böyle söyledi . Dikkat etmem konusunda hararete uyarmıştı. Araç soğuduktan sonra vites geçişleri düzeldi lakin bu sefer marş almadı aracım. Bu konuyuda ben aküye bağladım. Marş almaması conta yakmadan kaynaklı olabilir mi bilemiyorum. Çünkü duman mevzusu olduktan sonra harareti azaltıp 1.5 saat kadar daha yol gittim. Teşekkürler ilginiz için
-
Akünüz ölü ve sanırım fazla yağ veya daha ince yağ eklemişsiniz araç yakarak atmış gibi en azından anlattıklarınızdan bunu anladım ben.
-
Araca 1 litre yağ koymadan önce içerisinde ne kadar yağ vardı, veya var mıydı diye sorayım?
Bu arada yanlış anlamayın da, arabaya masraf yapmanız bu kadar sıkıntılı ise volvo almanız hata olmuş biraz. Volvo servisine girdiğinizde çoğu durumda 1000 tl'den aşağı çıkmak mümkün değil çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 26 Ocak 2021; 15:9:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: nackerAraca 1 litre yağ koymadan önce içerisinde ne kadar yağ vardı, veya var mıydı diye sorayım?
Bu arada yanlış anlamayın da, arabaya masraf yapmanız bu kadar sıkıntılı ise volvo almanız hata olmuş biraz. Volvo servisine girdiğinizde çoğu durumda 1000 tl'den aşağı çıkmak mümkün değil çünkü.
neredeyse hiç yoktu çubuğa gelmiyordu donmuştu
-
Peki 1 litre yağı koyduktan sonra çubuğa minimum çizgisine geldi mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 26 Ocak 2021; 15:36:1 > -
İçinde olandan farklı bir yağ eklendi tamamen bitmiş dediler çubukla bakınca
-
quote:
Orijinalden alıntı: nackerPeki 1 litre yağı koyduktan sonra çubuğa minimum çizgisine geldi mi?
neredeyse fullendi fullenmesine yarım litre vardı yoktu
-
quote:
Orijinalden alıntı: okartal1İçinde olandan farklı bir yağ eklendi tamamen bitmiş dediler çubukla bakınca
Hocam çubukla bakıp neredeyse tamamen bitmiş dediler yazmışsınız sonrada 1 litre eklediler fullendi demişsiniz.
Büyük ihtimalle araç stop eder etmez yağ seviye çubuğu çekildi bu sebeple daha kartere inemeyen yağı göremediler ve fazladan yağ eklemesi yapıldı.
-
Yağsız mı kaldı acaba diyecektim de. Eğer çubukta iki çizgi arasında idiyse yağ arabayı çalıştırmadan önce yağsız kalmamıştır.
Büyük ihtimalle aküyle alakalı bir problemdir ama dumanlar çıkması pek hayra alamet değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nackerYağsız mı kaldı acaba diyecektim de. Eğer çubukta iki çizgi arasında idiyse yağ arabayı çalıştırmadan önce yağsız kalmamıştır.
Büyük ihtimalle aküyle alakalı bir problemdir ama dumanlar çıkması pek hayra alamet değil.
Usta ile konuştum debriyaj bitmiş yanmış değiştiriyoruz dedi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X