Şimdi Ara

Hava akışmetreyi iptal edersem ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
30.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 98 model 1.8t passat. 1-2 ay önce araç ilk çalıştırırken 3-5 saniyeliğine gaz yememe tekleme gibi rolentinde dalgalanma gibi değişik bı durum olmaya başladı. Gaz vermeden calistirdiginda pek hissedilmiyor. Ama ilk çalıştırdıktan 3-5 saniye sonra düzeliyor. Ustaya götürdüm usta bı kac biseye baktı cihaza bağladı sorun hava akışmetredendir dedi. O parçanın orijinali de 2700 civarı bişey dediler. Tabi degistiremedim . Biraz öyle kaldı daha sonra başka bı ustaya götürdüm o da hava akışmetrenin soketini çıkardı iptal etti ve sorun düzeldi. Çekisinde performansında da biraz artış oldu. Acaba bana bı sorun çıkarır mı . Şimdi olmazsa bile ilerleyen zamanlarda. Hava akış metre olmazsa ne olur . Bilgisi olan biri varsa yardım edebilir mi acaba . Şimdiden teşekkür ediyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hava Akışmetreyi İptal Etmenin Sonuçları

Hava akışmetre, içten yanmalı motorlara giren hava miktarını ölçen bir sensördür. Hava-yakıt oranını ayarlama ve motorun verimli çalışmasını sağlamada hayati bir rol oynar. Hava akışmetresini iptal etmek, motorun performansını olumsuz etkileyebilir ve hatta hasara yol açabilir.

Hava Akışmetre İptalinin Etkileri:

• Yüksek yakıt tüketimi: Hava akışmetresi devre dışı bırakıldığında, motor aşırı zengin bir karışımla çalışmaya devam ederek daha fazla yakıt tüketir.
    • Güç kaybı: Yetersiz hava nedeniyle motorun verimliliği düşer ve güç kaybına neden olur.
    • Hatalı rölanti: Boşta hız dengesizliği veya tıkanıklığı, hava akışmetresi iptalinin yaygın bir belirtisidir.
    • Egzoz emisyonlarının artması: Zengin bir karışım, yanmamış yakıtın egzoza salınmasına neden olarak emisyonları artırır.
    • Motor hasarı: Uzun süreli hava akışmetresi iptali, motorun aşırı ısınmasına ve hatta hasar görmesine neden olabilir.

Hava Akışmetresinin Fişini Çekmek:

Hava akışmetresinin fişini çekmek, onu iptal etmekle aynı etkiye sahiptir. Motor, hava akışını tahmin etmek için varsayılan değerleri kullanmaya zorlanacak ve bu da yukarıda belirtilen olumsuz sonuçlara yol açacaktır.

Hava Akışmetresinin Çekiş Etkisi:

Hava akışmetresi çekişi doğrudan etkilemez. Ancak, hava akışmetresinin iptal edilmesi motorun performansını düşürerek dolaylı olarak çekişi olumsuz etkileyebilir.

Sonuç:

Hava akışmetreyi iptal etmek, araç performansı ve güvenilirliği açısından ciddi sonuçlar doğurabilecek riskli bir işlemdir. Hava akışmetresi sorunları yaşıyorsanız, aracınızı yetkili bir tamirciye götürmeniz ve profesyonel bir onarım yaptırmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • motora kaç birim hava gideceğini bu ayarlıyor. temizletmeyi deneyin
  • Yakıt tüketiminizde artış gözlenir haberiniz olsun .
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Temizlettim olmadı yine aynı sorun devam ediyordu. İşte tamircide iptal edelim dedi soketini çıkardı. Ama işte bana ne gibi sorunlar cikaririr şimdi olmazsa bile ilerleyen zamanlarda sorun yaratır mı. Eğer önemsiz bı parcaysa neden o kadar pahalı o aklıma takıldı biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herakles_Kratos

Yakıt tüketiminizde artış gözlenir haberiniz olsun .
    Çok yakıyordu aracın çekişi performansı düşüktü zaten . Usta da o yüzden bı iptal edelim öyle deneyelim falan dedi. Yakıtın artmasından başka ne gibi sorunlar olur acaba. İlerleyen zamanlarda bana başka sorunlar çıkarır mı acaba
  • Bende de bir araç var fiat palio 1.3 multijet bende 2 yıl önce söktürdüm. İş için sağa sola gitmeye kullanıyorum her anlamıyla ideal bir şehir içi arabası neyse. Yakıt biraz arttı performans uçanzi. Zararı yokmuş öyle taksicilerde hep sökermiş ak sakallı bir usta söyledi banada.
  • _Samettt _ kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyem bu parçanın orijinalini takmanız aksi halde randıman alamazsınız zaten yakıttan performanstan rölantide titremesine kadar bir sürü sıkıntı olur orjinal parçayı taktırıp bu sıkıntıdan kurtulun .
  • Bendede aynı sorun vardı yıkatınca düzeldi 6 ay falan öyle kullandım iptal et çok bişey değişmiyor
  • 650 700 lira civarı fiyati. 2700 ney yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: DntRx

650 700 lira civarı fiyati. 2700 ney yav
    Hayır sordurdum bı kaç yere bu aracın orijinali Bosch markaymis parça numarasından sorgulama yapınca 2700 lira fiyat çıktı. Bremi marka var yan sanayi diye geçiyomuş. O da uymuyomus.
    Internetten alin hocam. Olmadi sadece sensoru alin. Komple akismetreyi almayin.
    Kendi aracima akismetre aldim. Nissan parcasi pahali olur filan denir. 700 tlye.
    Hususi 1.8t icinde baktim. 700 civari boschlar var. Bir miktar araştırma ile uyguna alinabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DntRx -- 25 Aralık 2019; 16:16:45 >
    Oem kodu mevcutsa elinizde daha rahat bulunur.
    Başka kaliteli markalarda var. Hitachi, delphi falan.
    Nissan orjinali hitachi oluyor genelde ama boschda orjinal üretiyor.
  • Konudan bağımsız olacak ama 2700 tl nedir ya? Volvonun parçası falan pahalı denir mesela, benim aracın orjinal maf sensörü 1700 tl.

Konuya gelirsek, kısa süreliğine pek bir zararı olmaz ama uzun vadede hatalı karışımdan dolayı problemler yaşamanız muhtemel (özellikle araç lpg'li ise). Parçayı ustalardan değil de yedek parçacılardan soruşturmanız daha iyi olur bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 25 Aralık 2019; 19:31:52 >
  • İyi araştırın o kadar pahalı olması mümkün değil. Servisten fiyat almayın 2 katı fiyat verir.

1.9 JTD Doblonun Bosch olanı 550 liraydı, yan sanayi doduco aldım 200 liraya, gayet iyi, sorun görmedim. Hatta içindeki sensörler belki de Bosch'tur. Boschun içini açıp baktım, ağzım açık kaldı, micro bir araç beyni gibiydi. Üretici bunu üretebiliyorsa kötü kalitesiz uretebilme ihtimali çok mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Konudan bağımsız olacak ama 2700 tl nedir ya? Volvonun parçası falan pahalı denir mesela, benim aracın orjinal maf sensörü 1700 tl.

Konuya gelirsek, kısa süreliğine pek bir zararı olmaz ama uzun vadede hatalı karışımdan dolayı problemler yaşamanız muhtemel (özellikle araç lpg'li ise). Parçayı ustalardan değil de yedek parçacılardan soruşturmanız daha iyi olur bu arada.
    İnternetten de baktım hocam 200-250 liraya bile var. İnternetten bulduğum birkaç parçacı ile de görüştüm hatta. değişimi iadesi olmaz falan diyince işte güvenemedim.
    200-250 olanların çoğu çin malı çakma parçalar. Çoğunun düzgün çalışacağı bile meçhul.
  • Hava akışmetreyi iptal edersem ne olur?

Parça numarasından ve OEM kodundan sorguladim şimdi 3253 TL çıktı
  • Balata spreyi ile bir temizle belki düzelir
  • Dostum hava akış metre havanın kütlesini yani yoğunluğunu ölçer ve ona göre motora yakıt gitmesini sağlar, örneğin 2000 rakımlı bir yere giderseniz hava yakıt karışımı zengin olur, düşük rakımlı yerde ise fakir olur, 1.8t motorun yaklaşık 1,5 katı olan 2.7t motor var benim araçta (audi a6) bir ara benzer arızayı verdi, o zamanlar ebaydan çıkma 60 euroya almıştım, serviste 180 dolardı, fiyat ciddi uçuk geldi bana, aliexpress te aracınıza uygun hava akışmrtreyi sipariş edebilirsiniz, fiyatlar gayet uygun, orjinal isterseniz çıkma parça araştırın,
    Ecs tuning normalde kazıktır orada bile fiyatlar daha uygun
    https://www.ecstuning.com/Search/SiteSearch/Passat_1.8t_maf_sensor/

İptal etmek mantıklı değil çünkü motora giren havadan egsozdan çıkan dumana kadar ölçülüyor herşeyâ.

• quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Dostum hava akış metre havanın kütlesini yani yoğunluğunu ölçer ve ona göre motora yakıt gitmesini sağlar, örneğin 2000 rakımlı bir yere giderseniz hava yakıt karışımı zengin olur, düşük rakımlı yerde ise fakir olur, 1.8t motorun yaklaşık 1,5 katı olan 2.7t motor var benim araçta (audi a6) bir ara benzer arızayı verdi, o zamanlar ebaydan çıkma 60 euroya almıştım, serviste 180 dolardı, fiyat ciddi uçuk geldi bana, aliexpress te aracınıza uygun hava akışmrtreyi sipariş edebilirsiniz, fiyatlar gayet uygun, orjinal isterseniz çıkma parça araştırın,
    Ecs tuning normalde kazıktır orada bile fiyatlar daha uygun
    https://www.ecstuning.com/Search/SiteSearch/Passat_1.8t_maf_sensor/

İptal etmek mantıklı değil çünkü motora giren havadan egsozdan çıkan dumana kadar ölçülüyor herşeyâ.
    0280217112 birde bu kodla araştırın bakın fiyatına . 3 binin üzerinde fiyat çıkıyo. Herkes bana diyo o kadar pahalı olmaz fiyat diyor ama işte kod da burda sizde bakın internetten fiyatına . Google'a bu kodu yazın direk çıkan fiyatlara bakabilirsiniz. Birkaç gün önce sordurdugum bremi marka var o bile 720 lira. Onunda garantisi değişimi yokmus . Usta da orijinalden( yani Bosch markadan) başka takmayalim arac düzen almaz yan sanayi malda dedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.