Şimdi Ara

RENAULT CLIO 1.2 TCE 120 HP Aşırı Yakıt Tüketimi Hakkında (12 Litre/100 Km)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
6.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar aracı standart şehir içi trafiğinde kullanıyorum Gaziantep'te. Dur kalk var.

İlk çalıştırmada motor soğuk uyarısı veriyor zaten bu modeller biliyorsunuz, mavi renk ışık yakar.

O ışık sönene kadar ekstra dikkatli kullanıyorum. Sonrasında aşağıda belirttiğim gibi normal şekilde kullanmaya devam ediyorum. Aracı 6 ay önce aldım. Aldığım ilk hafta 120 hp turbo olması nedeniyle performansını denemek için gaza yüklenerek kullandım 1 - 2 kez. O bastığım zamanlarda da 12 lt civarlarında yakıyordu. Ama o bir iki seferlik denemeden sonra hiç o şekilde kullanmadım.

Az önce depoyu fulleyip sayacı sıfırladım ve çevre yoluna çıktım, hız sabitlemeyi açtım, hava 5 derece, 90 KM sabit hızda ECO mode açık 20 km ortalaması 4,6 LT  

Bu depo bitsin güncelleme yapacağım.

@@@@

Merhabalar;

2019 model Icon paket 1.2 TCE 120 HP EDC 6 ileri otomatik otomobilim var.

Şu an 23.000 km'de ben aldığımda 19.000 km'de idi.

6 ay önce ikinci el aldığım bu araç aşırı yakıt sarfiyatı yapıyor. Almadan detaylı exper yaptırdım, motorda bir sorun olmadığı gözlendi. Zaten kendi ustam da motora baktı o da sorun göremedi.

Şu an 11,8 LT / 100 km ortalaması.

Bu aracın tüm bakımlarını yaptırdım. Lastik basınçlarını kontrol ettim. Tüm filtreler, şanzıman, motor - mekanik her şey kontrol edildi. Bir kez depo fulledim ve yol bilgisayarını güncelledim yine bir şey değişmedi. Sonra tekrar fulleyip bu kez uzun yolda sakin kullanımda 7 litreleri gördüm fakat sonra yine aynı şehir içinde. Ki aynı araca sahip kişiler ile konuştuğumda şehir içinde 7 - 8 litre civarları, uzun yolda ise 5 - 6 litre civarları yaktıklarını söylüyorlar.

Kullanım tarzım sakin, ani hızlanma vs yapmıyorum. Normal bir şekilde sakin sakin kullanıyorum.

Bu arada ECO mod açıkken de kapalıyken de bir şey değişmiyor.

Bir türlü yakıt tüketimini düşüremedim normal seviyelere. Bana ne önerirsiniz? Ne yapabilirim?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i am a viking -- 30 Mart 2023; 21:41:39 >

• Bujiler aşınmış olabilir. Kontrolü yapılmıştır diye düşünüyorum.

Oksijen sensörü (lambda) arızalanmak üzere olabilir. Doğru okuma yapamıyorsa fazla yakıt gönderiyor olabilir.

Gaz kelebeği temizliği yapılabilir.
  • Tüketim normal bence.

Bende 1.0 tce 90hp x-tronic clio vardı şehir dışı sakin kullanımda 6 litre istanbul trafiğinde 10 litre yakıyordu.

Sizin araç 1.2 120hp hacim ve beygir gücü arttıkça tüketimin artmasıda normal.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar

Foruma inanarak almadım ki  Aynı aracı kullanan 2 farklı kişi vardı geribildirimlerini aldım onun sonucunda karar verdim. Tabi ki her aracın hikayesi farklı her 1.2 tce birebir aynı yakacak diye bir şey yok ama onlar ortalama 7 - 8 civarı yakarken benim 12 ye yakın bir değer görmem aşırı geldi açıkçası. Çok az yakması için bir sebep ben de göremiyorum ama 11 12 çok fazla.

• Oksijen sensörü mantıklı gibi, buna baktıracağım

• i am a viking İ kullanıcısına yanıt
    Oksijen sensörüyle ilgili arıza yoksa doğru okuyor demektir. Sensörler ya komple arızalı olur ya da komple sorunsuz çalışır. Bunlar filtre değil. Sadece kirlenir ve kirlilikten arındırılırsa daha iyi okuma yapar daha iyi çalışır.

Ama bu kirlilik çalışmasına okuma yapmasına yine engel değil. Oksijen sensörünün temizliği EN FAZLA %3 gibi küçük ve değmeyecek oranda yakıt tasarrufu yaptırır.

1.2 tce 120 kullanan bi arkadaşım var oda yakıtın çok olduğunu söylüyor. Bence normal gibi o halde 10-11 litreler?

Ateşleme sistemini bi tekrar gözden geçirin derim. Çünkü kmde düşük daha ateşleme dışında bi sorun çıkaracağını sanmıyorum o aracın.

Yakıt konusunu kafanıza takmayın ben kendi aracımla 7.5 litrenin altına zor düşürüyorum arabada kurum namına hiçbir şey bırakmadığım halde bakımlarını yeni yaptığım halde yakıt gene düşmedi. Bazen araçlar gerçekten olması gerekeni yakıyor

• 1.3 tce var Clio 8.5 yakıyor 3 km git gelde düşün artık senin ne kadar fazla yaktığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 29 Mart 2023; 23:4:7 >
  • Bendede Megane 1.3 edc var yeni aldım sayılır 11 ortalamam var, eski aracım 2019 Corolla manuel aynı şartlarda 7.5-8 yakıyordu. Renault gidişi iyi ama yakıt yüksek
  • i am a viking İ kullanıcısına yanıt

11 Litre bana çok fazla geldi. Ortalama hızınız kaç? Ben de 1.0 TCe var, İzmir şehir içi 7-8 Litre yakıyor, kış şartlarında, ben çok memnunum.

• Hocam insanlar E5'de boş yolda 70 ile gidip "İşte şehir içi kardeşim orası şehir dışı mı ne biçim mantığınız var" diye yakıt tüketim verisi veriyor.

O yüzden eğer dur kalk trafikteyseniz, kısaca ortalama hızınız 21 km ve altındaysa yakıt tüketiminin yüksek olması normal.

Ha uzun yolda 90-100 giderken 5 litrelere inmesi lazım ama.

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Sakin kullandığını, uzun yolda da denedigini yazmış. Uzun yolda da 7 litre seviyelerine inmiş. Her türlü tüketim normal değil. Clio ile 80-90 hızla 4 litrelere, 90-110 kullanımla 5 litrelere inmesi lazım. Şehir içi ayrı bir olay. Ort hızdan gibi mesafe de önemli. Soğuk motor kış şartları vs. Yine de 12 litre çok

• Tüketim normal değil
  • commandx C kullanıcısına yanıt

Hocam ben insanların yorumlarına göre aldığı için öyle bir yorum yaptım. Kendi bulunduğum araç gruplarında milletle onun tartışmasını çok yaptık. İnsanlar direkt kelime anlamı ile hareket ediyor ve şehir içi verisi deyince "Vilayet sınırları içerisindeki hız" olarak yorumluyor. Oysa şehir içi hız verisi çok daha farklı bir olaydır bildiğiniz üzere. Yine Egea grubunda 1.3 Multijet ile 10 litre tüketimi olanlar gördüğüm için. :)

Uzun yolda dediğim gibi 90-100 giderken 5 litrelere inmesi lazım. 2000 model 2.0 atmosferikler bile 7 litrenin altında yakıyordu.

• hangi hava şartlarında ve hangi güzergahta kullanıyorsun...

özellikle şu soğuk kış şartlarında dizel araçlar dahi 6.8-7.2 LT gibi tüketimler gösteriyorlar (5-5.5lt normal zamanda)

hele dur kalk ise 9-10LT'leri görmen gerekiyor ! Pompa'dan pompaya ölçüm yap tavsiyem... depoyu full gırtlak doldur...çık yola 100km sonra üstünü tamamla bak bakalım fark aynı mı ?

1999'da 1.6 RTE 92hp 8V Clio'm vardı onda görürdüm 12lt'leri...

• Bende 0.9 tce Clio 4 hb var izmir şehiriçi 18 km hız ort. İle 8.3-8.4 yakıyor. İşe gidiş ve geliş saatlerinde
  • goodorevil kullanıcısına yanıt

Evet, o yüzden şehir içi verisi paylaşılırken mesafe, iklim ve ort hız paylaşılmalı. Aksi halde hiç bir anlam ifade etmiyor. Konu sahibinin de açıklamaları eksik mesela. Hangi şartlarda kullanıldığını bilemeyiz. Ama uzun yolda sakin kullanım 7 yine çok.

Arkadaşın 1.2 edc megane'nını bir kere kullandım. İşten eve gidip geldim. Merak ettiğim motordu, 5.2 yakmıştı 20km git gel sonucu. 90-100 km sakin hızla gittim, 1-2 km kadar da şehir içi sokaklarda dolaştım. Tüketimi bana ekonomik gelmişti.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Bende de 1.2 TCe EDC Megane var da henüz uzun yol yapamadım.

Genel kullanımda 1.4 Fire Egea'dan bir tık fazla yakıyor gibi ama. Gerçi yerine göre gaza birazcık fazla bastığım için de olabilir o fark.

• Mümkün değil normal kullanımda. 1.0 tce sini kullandım. 6 7 litre idi 100 km karması.
  • Burada mıydı bir konu vardı, araç 320d idi galiba, fazla yakıyor fazla yakıyor diyordu sahibi. Sonra rota, trafik vs bilgisi geldi ki, arkadaş "kısa mesafe" kabul edilen, daha motor ısınmadan eve veya işe ulaşılan ve arada tamamen trafikte gidilen bir rota izliyormuş.

Ha bir de aracı yeni aldıysanız bir "alışma evresi" geçebilir.

goodorevil'in de yazdıklarına bu anlamda katılıyorum.

170'lik 500x'i aldığımızda da otomatik diye acaba ne kadar yakar falan diyordum, Giulietta'da İstanbul trafiğinde 10-11lt'lerde dolaşıyordum. Arabayı aldık, ilk 5-6 gün hem iş gereği, hem sağa sola giderken paso İstanbul trafiğine girdim. Bi yandan da alışmaya çalışıyorum, yol bilgisayarı ortalaması 15-16lt gösterdi bir süre, gözlerime inanamadım  Sonra düzeldi, 10-11'lere indi tekrar.

Ha bu arada, yol bilgisayarını kısa mesafelerde sıfırlayıp sıfırlayıp "çok yakıyor" yanılgısına da düşmeyin.

Sıfırlayıp, tamamen BİR DEPO boyunca olan ortalamanıza bakın.

Diğer türlü acayip yanıltıyor, ortalama falan olmuyor o..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.