Güncelleme:
Arkadaşlar aracı standart şehir içi trafiğinde kullanıyorum Gaziantep'te. Dur kalk var.
İlk çalıştırmada motor soğuk uyarısı veriyor zaten bu modeller biliyorsunuz, mavi renk ışık yakar.
O ışık sönene kadar ekstra dikkatli kullanıyorum. Sonrasında aşağıda belirttiğim gibi normal şekilde kullanmaya devam ediyorum. Aracı 6 ay önce aldım. Aldığım ilk hafta 120 hp turbo olması nedeniyle performansını denemek için gaza yüklenerek kullandım 1 - 2 kez. O bastığım zamanlarda da 12 lt civarlarında yakıyordu. Ama o bir iki seferlik denemeden sonra hiç o şekilde kullanmadım.
Az önce depoyu fulleyip sayacı sıfırladım ve çevre yoluna çıktım, hız sabitlemeyi açtım, hava 5 derece, 90 KM sabit hızda ECO mode açık 20 km ortalaması 4,6 LT
Bu depo bitsin güncelleme yapacağım.
@@@@
Merhabalar;
2019 model Icon paket 1.2 TCE 120 HP EDC 6 ileri otomatik otomobilim var.
Şu an 23.000 km'de ben aldığımda 19.000 km'de idi.
6 ay önce ikinci el aldığım bu araç aşırı yakıt sarfiyatı yapıyor. Almadan detaylı exper yaptırdım, motorda bir sorun olmadığı gözlendi. Zaten kendi ustam da motora baktı o da sorun göremedi.
Şu an 11,8 LT / 100 km ortalaması.
Bu aracın tüm bakımlarını yaptırdım. Lastik basınçlarını kontrol ettim. Tüm filtreler, şanzıman, motor - mekanik her şey kontrol edildi. Bir kez depo fulledim ve yol bilgisayarını güncelledim yine bir şey değişmedi. Sonra tekrar fulleyip bu kez uzun yolda sakin kullanımda 7 litreleri gördüm fakat sonra yine aynı şehir içinde. Ki aynı araca sahip kişiler ile konuştuğumda şehir içinde 7 - 8 litre civarları, uzun yolda ise 5 - 6 litre civarları yaktıklarını söylüyorlar.
Kullanım tarzım sakin, ani hızlanma vs yapmıyorum. Normal bir şekilde sakin sakin kullanıyorum.
Bu arada ECO mod açıkken de kapalıyken de bir şey değişmiyor.
Bir türlü yakıt tüketimini düşüremedim normal seviyelere. Bana ne önerirsiniz? Ne yapabilirim?
Teşekkürler.
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.863 (Bu ay: 854)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası