Şimdi Ara

Türkiyede olmayan parça yurtdığından bulup getirme durumu var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
11.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kredikartı ve satıcı kabul ediyorsa banka havalesi olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    30 euroya çekildiğini bilmiyordum,emin olmak için belki gümrük bakanlığının vb sayfası varsa bulunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

30 euroya çekildiğini bilmiyordum,emin olmak için belki gümrük bakanlığının vb sayfası varsa bulunabilir.

http://www.haberler.com/2017-gumruksuz-alisveris-limiti-30-euro-yurtdisi-9131073-haberi/
    http://www.hurriyet.com.tr/bakan-tufenkci-yurt-disindan-gumruksuz-alisveris-yapma-limitini-30-euroya-dusurduk-40314586

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 27 Nisan 2017; 22:06:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 30 Euro limiti uygulamada. Ancak gümrük memurunun değerini anlamadığı ürünler kütür kütür geçiyor.

Bir ay olmadı, toplamı 260 Euro değerinde 10 civarı Ho ölçek maket ev, istasyon binası falan getirttim. Gümrüğe takılmadı. Satıcıdan belli aralıklarla ürün alıyorum. Paypal'den iki parça halinde para yolladım. Biri 28 Euro, biri 232 Euro. O da değeri 28 Euro gösterdi. Gümrüğe takılsa elimde 28 Euro ödeme belgeleri ile gidecektim. Takılmadı. Koca koli geldi eve...

Araba parçalarında değeri anlaşılmayan ürünler de girer. Ama koca aks'ın 28 Euro olacağına kimse inanmaz mesela...
  • Ebay da ödemeyi nasıl yapıyorsunuz acaba? Paypal a yonlendiriyor oradada en son tr kredi kartı geçmiyordu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    Paypal'a yönlendirmeden önceki adımda ödeme şeklini değiştirmeniz gerek.

• 30 euro üstü gelmez diye birşey yok, AB üyesi ülkelerde %18, diğer ülkelerde ise %20 vergi ödersiniz ve gümrükten kendiniz alırsınız parçayı. Türkiye fiyatının birkaç katı olan ürünlerde 5'te bir oranında vergi ödemek ancak kardan zarar olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Yurtdisinda tanidik varsa en kolayi.
    Daha once ben forumdan bir arkadasa araba parcasi yollamistim Amerikadan.

Burada dikkat edilmesi gereken parcanin degeri. Arkadasin/akraban satin alip sana yollayabilir ama eger gumruge tabi miktardan yuksek ise gumruk odemek zorunda kalirsin.

peki hocam şunu sorayım ebay yada amazon bu sitelerden egzoz getirebilir miyiz, hks greddy corsa yada flowmaster egzoz sadece son susturucu olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: YA-KU-ZA

quote:

Burada dikkat edilmesi gereken parcanin degeri. Arkadasin/akraban satin alip sana yollayabilir ama eger gumruge tabi miktardan yuksek ise gumruk odemek zorunda kalirsin.

peki hocam şunu sorayım ebay yada amazon bu sitelerden egzoz getirebilir miyiz, hks greddy corsa yada flowmaster egzoz sadece son susturucu olarak?

getirirsin hocam benim gonderdigim parca fardi, bir kere de baska bir sey gondermistim. Baya buyuk bir parcaydi.

Oradan birisi alirsa daha iyi olur ama. Cunku usps e verir. USPS de Turkiyede PTT ye teslim ediyor. Fedex, DHL vs, ye verirlerse o zaman gumruge takilirsa cok masraf cikartiyormus ozel firmalar. PTT daha az cikartiyormus. Eger parca pahaliysa gumruk vergisini de hesaba kat. Tam orani bilmiyorum.

Eger ikinci el ise parca gondren arkadas 25-28 euro falan yazarsa sorun olmaz sanirim. Ama parca sifirsa o zaman gumruk odemeyi goze al derim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YA-KU-ZA

quote:

getirirsin hocam benim gonderdigim parca fardi, bir kere de baska bir sey gondermistim. Baya buyuk bir parcaydi.

Oradan birisi alirsa daha iyi olur ama. Cunku usps e verir. USPS de Turkiyede PTT ye teslim ediyor. Fedex, DHL vs, ye verirlerse o zaman gumruge takilirsa cok masraf cikartiyormus ozel firmalar. PTT daha az cikartiyormus. Eger parca pahaliysa gumruk vergisini de hesaba kat. Tam orani bilmiyorum.

Eger ikinci el ise parca gondren arkadas 25-28 euro falan yazarsa sorun olmaz sanirim. Ama parca sifirsa o zaman gumruk odemeyi goze al derim.

http://www.ebay.com/itm/Greddy-Revolution-RS-Universal-Exhaust-Muffler-3-76mm-Inlet-4-5-115mm-Tip-/252034042623

hocam ürün şu, komple egzoz olunca fiyat fırlıyor biraz ama sadece son susturucu 150-170 arası şimdi bunu nasıl getirtebilirim, gerçi çakma mı değil mi onuda bilmiyorum orjinal olduğuna nasıl emin olurum işler biraz sıkıntıa

• Türkiyede olmayan parça yurtdığından bulup getirme durumu var mı?

Merhabe Arkadaslar.
    Yurtdisindan Motorsiklet parcalari almak sizin burda iza ettiginiz kadar zor bisey degil !
    Ben 15 senedir EBAY de Orijinal Motorsiklet parcalari satiyorum, Türkiyeyede satis yaptim, tek sorun malesef bizim Türkiye gümrügümde biraz islem yavas oldugu icin uzun sürüyor hepsi bu.
    Ebay de Firma ismi nesman*
    Sayet aradiginiz bir Orijinal parca varsa bana yazabilirsiniz nes-man@gmx.de

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.