Şimdi Ara

Petrol Ofisi mi? Shell mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
34.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde dizel araç var en verimli yakıtı hangi istasyondan yakar?

tecrübelerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Bence arabanız opete alıştığı için öyledir. Bende shellden başka hiçbir yerden almazken bpden alınca arabada tekleme başladı ve benzin pompam yanmıştı

Araba kullanım kitapçıklarına bakarsanız aslında arabanın yakıtı neyse ona göre verilen bir norm vardır. Dizel için konuşuyorum belki herkesin bilgisi yoktur ama avrupa standartları komitesi gereği arabalar için olması gereken dizel yakıtın kimyasal değerleri ve verileri "EN 590" diye bi normla belirlenmiştir. Detaylarına internetten bakabilirsiniz. Kullanım kitapçığında bu normda dizel yakıt kullanın başka bişeyler karıştırmayın katmayın diye uyarı var zaten. Shellde dahil olmak üzere istasyonların pompalarına yada tanklarına bakın dizelin altında bu yazıyı görürsünüz. Bu yazı varsa o mazotla diğer istasyonların mazotlarını karşılaştırmanız neredeyse imkansızdır. Asıl bu en 590 yazısı olmazsa o istasyondan kaçın.

Shellin mazotunun kötü olacağını düşünmüyorum. Heleki kara duman atacak kadar İddaalı bir varyanta gireceğini hiç sanmıyorum. Belkide shell enjektördeki kirleri atıyordu ve temizleme işlemi yapıyordu kara dumana yordunuz bunu opete geçincede temiz yakıt hattından geçti. 3-4 Sefer shell tekrar etseydiniz belki duman atmaycaktı oda. Aldığınız istasyonlada alakalı olabilir. Ben shellin bizzat şirketin açmış olduğu ve sahibi olduğu istasyondan alıyorum. Şahsa ait bi shell istasyonundan değil yani.

Edit: üşenmedim opetinde shellinde kükürt değerlerine baktım. Forumda herkesin ağzında shellin kükürt oranı çok yüksek. Destekli atsalar keşke. Mg/kg cinsinden opetin dizeli 10 kükürt iken shellin ise 8

Ek olarak;

Yani opetinde 10 ppm kükürt değerine sahip olduğu ortadayken shellinde maksimum 10 ppm diye belirtmesiyle birlikte böylece shellin forumun dediği gibi kükürt oranı çok yüksek sallaması sonlanmıştır
    Yapay Zekanın Yanıtı

Otomobilini yakıtla doldurmayı düşündüğünde, hangi benzin istasyonu senin ilk tercihin olur? Ülkemizde en popüler seçeneklerden ikisi Petrol Ofisi ve Shell'dir. Bu iki şirket arasındaki farkları inceleyerek, ihtiyaçlarına en uygun seçim senin için hangisi olduğunu öğrenebilirsin.

Shell ile Petrol Ofisi Arasındaki Farklar:

• Menşei: Petrol Ofisi yerli bir şirket iken Shell uluslararası bir enerji devi olarak bilinir.
    • Ödül Programları: Her iki şirketin de sadakat programları mevcuttur. Petrol Ofisi'nin "Petrol Ofisi Kart"ı, Shell'in ise "Shell ClubSMART" programı bulunur.
    • Yakıt Çeşitleri: Petrol Ofisi, Shell'e kıyasla daha fazla yakıt çeşidi sunmaktadır. Shell'in daha çok premium yakıtları tercih ettiği gözlemlenirken, Petrol Ofisi standart ve ekonomik seçenekler de dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.
    • Fiyatlandırma: Fiyatlar, bölgeye ve yakıt türüne göre değişmekle birlikte, Shell genellikle diğer benzin istasyonlarına göre biraz daha pahalıdır.
    • İstasyon Uygunluğu: Petrol Ofisi, Türkiye'de daha fazla sayıda istasyona sahiptir. Bu nedenle, özellikle kırsal veya daha az gelişmiş bölgelerde Petrol Ofisi istasyonlarına ulaşman daha kolay olabilir.

BP mi Petrol Ofisi mi?

Bazı durumlarda, Petrol Ofisi ile BP markasını karşılaştırabilirsin. BP, Petrol Ofisi'ne benzer şekilde yerli bir enerji şirketidir. Ancak BP, doğalgaz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla odaklanmaktadır. Yakıt kalitesi ve fiyatlandırma açısından Petrol Ofisi ve BP arasında önemli bir fark yoktur.

Petrol Ofisi Mazotu Nasıl?

Petrol Ofisi mazotu, Türkiye'de en çok tercih edilen mazot çeşitlerinden biridir. Yüksek kalite standartlarını karşılar ve araçların verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Petrol Ofisi Benzini Nasıl?

Petrol Ofisi benzini de yüksek kalitededir. Standart benzinlerin yanı sıra, performansı artırmaya yönelik tasarlanmış premium seçenekler de mevcuttur.

Petrol Ofisi mi Opet mi?

Petrol Ofisi ve Opet, Türkiye'deki diğer iki popüler benzin istasyonudur. Opet, daha az sayıda istasyona sahip olmasına rağmen, premium yakıtları ve hizmetleri ile bilinir. Fiyatlandırma açısından Opet, genellikle Petrol Ofisi'nden biraz daha pahalıdır.

Sonuç olarak, Petrol Ofisi mi Shell mi sorusunun cevabı, senin ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Yerli bir şirket olmasını, daha fazla yakıt çeşidi sunmasını ve daha geniş bir istasyon ağına sahip olmasını önemsiyorsan Petrol Ofisi iyi bir seçenektir. Uluslararası bir marka, premium yakıtlar ve daha kapsamlı bir ödül programı arıyorsan Shell'i tercih edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Shell in arabayı çok hantallaştırdığını gözlemledim. Ama ekonomi ve güvenilirlik açısından Petrol Ofisi'ne göre daha iyi gibi. Petrol ofisi performans olarak + diyebilirim. Ama en verimli yakıt bana kalırsa BP de.

• Benzini shell'den Petrol Ofisi mi? Shell mi? 

• Ne fark eder hepsi ateş pahası.

• Geçen yıl motorine gelen fahiş zamlardan dolayı dizel aracımı satıp en ekonomik olanlardan 1.33 toyota+lpg araç aldım. Şu anda dizel araca göre km'de %25 daha az yakıyorum.Dolar ve petrol fiyatları 1 aydan daha uzun süredir devamlı düşüyor ama benzin motorin fiyatları hiç düşmüyor hatta zam geliyor.Nasıl bir iştir anlamadım.Çok iyi yapmışım lpg'ye geçmekle.Yeni araçla mayıs tan beri 9000 km yaptım hatırı sayılır bir para cepte kaldı.Şu anda 3.33 tl civarından alıyorum.Km'de hesapladım 25 kuruş.Sakin kullanırım.

• motora göre değişebiliyor yakıtlar. araç nedir?

hdi için shell en performanslı, sessiz, menzil az
    opet orta sesli, orta performans, menzili shellden iyi
    total shell ve opet arasında
    total bir kere aldım kirli yakıt uyarısı verdi araç daha da almadım
    bp denemedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi psikolojik.oyle olmasa araçlara milyon liralar verip milyon km yapan tircilar otobusculer oralardan alırdı.en çok yeni model tir kamyon otobus gördüğünüz ucuz yakıt satan yerden alin kafaya takmayın gerisini.kimse kendisi üretmiyor su da katmiyor yakita

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opet mi Petrol Ofisi mi - Benzin
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fransız'lar için hdi-dci shell iyidir.

• shell,e resmen hakaret bu soru.türkiyedeki en dandik yakıtlar po da .aytemiz bile po ya 5 basar o kadar söyleyim.bunun sorusu shell mi, bp mi olmalıydı.benim tavsiyem bp ultimate bizim şartlardaki en iyi yakıt bu dur.deneyin ve izlenimlerinizi paylaşın.

• Düzenli olarak shell den dizel yakıt alıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

• Evinize yakın ve güvenilir hangi marka varsa o iyidir. Geçmişte po ve total ile sıkıntı yaşadım fakat artık denetimler çok daha sıkı, sorun yaşayınca şirketi kapatıp isim değiştirebilecek küçük istasyonlar hariç sorun olacağını sanmam. Küçük istasyonların da hepsi kötü demiyorum asla, bulunduğunuz yerde iyisi varsa kullanılabilir, bilmediğinize girmeyin sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Bence arabanız opete alıştığı için öyledir. Bende shellden başka hiçbir yerden almazken bpden alınca arabada tekleme başladı ve benzin pompam yanmıştı

Araba kullanım kitapçıklarına bakarsanız aslında arabanın yakıtı neyse ona göre verilen bir norm vardır. Dizel için konuşuyorum belki herkesin bilgisi yoktur ama avrupa standartları komitesi gereği arabalar için olması gereken dizel yakıtın kimyasal değerleri ve verileri "EN 590" diye bi normla belirlenmiştir. Detaylarına internetten bakabilirsiniz. Kullanım kitapçığında bu normda dizel yakıt kullanın başka bişeyler karıştırmayın katmayın diye uyarı var zaten. Shellde dahil olmak üzere istasyonların pompalarına yada tanklarına bakın dizelin altında bu yazıyı görürsünüz. Bu yazı varsa o mazotla diğer istasyonların mazotlarını karşılaştırmanız neredeyse imkansızdır. Asıl bu en 590 yazısı olmazsa o istasyondan kaçın.

Shellin mazotunun kötü olacağını düşünmüyorum. Heleki kara duman atacak kadar İddaalı bir varyanta gireceğini hiç sanmıyorum. Belkide shell enjektördeki kirleri atıyordu ve temizleme işlemi yapıyordu kara dumana yordunuz bunu opete geçincede temiz yakıt hattından geçti. 3-4 Sefer shell tekrar etseydiniz belki duman atmaycaktı oda. Aldığınız istasyonlada alakalı olabilir. Ben shellin bizzat şirketin açmış olduğu ve sahibi olduğu istasyondan alıyorum. Şahsa ait bi shell istasyonundan değil yani.

Edit: üşenmedim opetinde shellinde kükürt değerlerine baktım. Forumda herkesin ağzında shellin kükürt oranı çok yüksek. Destekli atsalar keşke. Mg/kg cinsinden opetin dizeli 10 kükürt iken shellin ise 8

Ek olarak;

Yani opetinde 10 ppm kükürt değerine sahip olduğu ortadayken shellinde maksimum 10 ppm diye belirtmesiyle birlikte böylece shellin forumun dediği gibi kükürt oranı çok yüksek sallaması sonlanmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 7 Şubat 2021; 7:50:2 >

• Burada bayilerinde etkisi var. Shell diye gidip yakıt aldık araba çekmemeye başladı, kendisine ait olan bayilerden alınca fark ediyor gerçekten. Po da kullanıyorum sorunsuz.

• Ben en verimli TOTAL i gördüm. Hem menzil hem araç performansı anlamında başarılı. 2 kere sıfır depo alıp deneyin derim.
    Shell de menzil yok, PO da performansı beğenmedim.

• Sadece PO 'dan yakıt alıyorum.
    Ama bildiğim ve güvendiğim bayiilerden.
    Uzun yola cikacaksamda (köye gitmek gibi) aynı bayiilerden fulletiyorum.

• Tek tercihim shell hatta öyle ki arabam bir gün yolda biraksa bilin ki shell istasyonu bulamadığım içindir

Uzun yolda mola vermem gerekirse de yine shell petrol olan tesislerde duruyorum.

Bana daha denetimli ve güvenli geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 7 Şubat 2021; 10:47:58 >
  • Dizel araçlar için kesinlikle Shell V-Power en iyisi. Motor hem daha sessiz hem de DPF daha az tıkanıyor.

Benzin için ise Opet ya da Shell.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.