Şimdi Ara

Petrol Ofisi mi? Shell mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
0
Favori
35.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki arkadaşlar dizel CRDİ motor için bulunduğum güneydoğu ilinde sadece Petrol Ofisi ve Türkiye petrolleri mevcut Bu ikisini karşılaştırırsak hangisinin mazotu daha iyidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdiGe38 kullanıcısına yanıt
    Petrol ofisi vmax daha standart kalite sunacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shell in kendi işlettiği istasyonlarından aliyorsaniz Shell. Onun dışında kesinlikle Opet. Özellikle şehir dışında almak zorunda kalırsanız mutlaka Opet.

• Shell diyorum. Kesinlikle aracı daha temiz tutuyor ve performanslı. Daha çok götürür demiyorum öyle bir iddiası yok.

Opetten alınca partikül filtresi uyarı vermeye başlıyordu. Shelli önerdiler. O günden beri sıfır sıkıntı.

• Filtre bakımın düzgünse en ucuz yakıtı kullan çünkü EPDK çok sıkı denetim yapıyor.(Vergi geliri iyi olunca tabi) Yani tüm yakıtların kalitesi aynı katkılı yakıt uzun dönemde zarar verir. Dizel kullandığını anlıyorum fiyat farkı 1 tl olsa 100km de 5 litre yaksan her 10000km bakımına yakıttan 500 tl para bırakır. Bakım bedavaya gelir. Yakıtlardaki tek fark depo temizliği ve katkı maddeleridir. Tavsiyem

günün en işlek olduğu zaman ve pompadan almandır ve her seferinde fullemendir. Çünkü dizeller beklediğinde su oranı yükselir. Hatta ben yakıt alırken hep kamyon veya otobüsten sonra alırım çünkü su mazottan ağırdır ve dibe çöker pompada hep dipten çeker. Ben 200k bu şekilde dizel kullandım ve kullanıyorum bir sıkıntısı yok yeter ki kaliteli yakıt filtresi kullan ben mann kullanıyorum iyidir. Katkılı mazot kurumları temizler ki kurum motor içinde alışmış ise motorda sıkıntıya sebep verir düz mazot kaliteli motor yağı devam.

• Euro Dizel denilen katkılı yakıt alırdım sürekli Shell'den. Bi ara Lukoil aldım bi kaç kez. İyi değil. Shell çok performaslı ve güvenilir.

Ancak geçen bir arkadaşın tavsiyesiyle ilk defa BP'den alayım dedim. Ertesi gün motordan ses gelmeye başladı. 3. ve 4. viteslerde.. Gaza bastıkça sanki sürtme veya hava üfleme sesi gibi. Bir kaç yere sordum Turbodan olabilir diyorlar. Çok canım sıkkın.. Acaba yakıttan mıdır? Depo full emenike :( Bir de tam zammın geleceği akşam yoğunlukta aldım. Acaba bize dandik mazot mu itelediler diye düşünmüyor değilim :( Tam da muayeneye gireceğim önümüzdeki hafta :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicengiz32 -- 22 Kasım 2021; 16:6:41 >
  • Yıllarca opet kullandım iki defa shell den aldım.( multijet euor5) filitre uyarısı verdi. 100 000 km de partikül egr temizliği gerekti. üç farkllı usta shell dedi ( sanırım opet daha fazla kükürtlü). Ama shelle güvenmiyorum okuduğum yorumlarda da sanırım herkes hem fikir ki " kendi sattığı istasyon" diye belirttiğine göre. Uzun lafın kısası denetim açısından hala opet, ( en azından çanakkalede yaptıkları temiz tuvalet uygulaması gibi uygulamalar opet ve shellden arıza var dediğim her usta hangi istasyon diye sordu). Sanırım PO eldeğiştirdikten sonra sanrım yakıt kalitesi de değişmiş o yüzden onuda deniyeceğim. hep aynı firamdan almak hata galiba.

• bir çok kez denedim motora PO’dan alınca gaz tepkisi düşüyor, egzoz ucunda siyah kurum görüyorum, shellden tasarruf benzini alınca ise iyi gaz tepkisi ve egzoz çıkışında kurum olmuşmuyor ve menzil uzun şimdilik tecrübelerim bu yönde

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ö.rümcek kullanıcısına yanıt
    Hocam partikül filtresi tek depoda dolmaz. Yıllarca kullandığınız yakıttan dolar. 100k da partikül filtresi için normal bir seviye. Yağ değişimlerinden önce uzun yolda dpf egr yakıt katkıları kullanırsanız bir nebze daha faydası olur.

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Katkıyı biri az diğeri çok koymuştur. PO dan aldığınız kurumları çözüyorsa(ki iddalar bu yönde) egzoza izi vurur. Partikül filtresi varsa tıkayabilir hatta.

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Dizel aracıma ne zaman po dan alsam siyah duman atardı Shell tasarruf ile neredeyse hiç atmıyordu ama po da menzil daha uzun

• araba ŞHEL yakıtı çok yakar, po bilemiyorum, Aytemiz den ful aldım çekişte sorun yok, bakalım kmde fark edicekmi, hundai era dizel 1,5.

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Bu konu baya tartışıldı, bakanlıkta konuya açıklık getirdi:

www.benzinlitre.com
    İstanbul Ankara En Ucuz Benzin Satan İstasyonlar
    https://www.benzinlitre.com/italia/blog/detay/istanbul-ankara-en-ucuz-benzin-satan-istasyonlar

Kaçak göçek ücra köşede merdiven altı bir istasyon değil ise yakıt hep aynı yakıt. Katkı maddeleri arası fark var. Onda da PO sanırım tek depoda temizler diye reklam yapıyordu bayadır belki kurum atıyordur belki enjektörde problem vardır. Enjektör-EGR-DPF temizleyici katkılardan kullanmayı deneyin 1-2 defa. Faydası oluyor bir nebze. Siz gene içinize sinen yerden alın tabi ancak bütün yakıtlar rafineri çıkışı.ç aynı standartta.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Doğrudur. İlk defa 100 km dizel de geçtim. Arada sırada bakım öncesi katkı kullanmayı bende düşünüyorum.

• PO'dan 'görece' ucuz oldu için lpg alıyorduk. Her seferinde fulledik. Her seferinde aynı güzergah hiç değişmemesine rağmen farklı tüketim değerleri elde ettik. Üç gün boyunca işe varış geliş km'de 1,4 - 1,5 lira yakan araç, tekrar tam dolum yaptığımızda şartlar değişmemesine rağmen km'de 2 lira ve 2.3 lira yakıyordu. Dolum yaparken sonuna kadar zorluyoruz. Aracın sürücü ve diğer eşyalar dahil toplam ağırlığı değişmiyor. Daha sonra eskisi gibi Shell'den tam dolum yapmaya başladı. Şartlar yine değişmedi. Şuan her tam dolum sonrası hesap yapıyoruz 1,4 - 1,6 lira arası değişiyor.

• RoyWalsh kullanıcısına yanıt
    Litre hesabı yaparsanız daha doğru olur. 100km/xx lt

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her zaman Total'den alırım. Renault grand scenic aracım vardı Manisa sabuncubeli'ne 170 km/s ile tırmanırdım. Performansı bence çok iyi. Şu an kullandığın vw aracıma da benzini Total'den alıyorum. Hemen hemen shell ile aynı performansta ama kesinlikle daha iyi değil. Ankara'da birkaç sefer shell'den aldım ve depo çok hızlı bitti.

• Aytemiz in mazotu nasıl beyler deneyen var mi ?

• metinTasci M kullanıcısına yanıt

Normal kullanımda ortalama 100km / 13.7litre tüketiyor.  

• BP bende bariz daha uzun menzilli. Shell de 1 tık sanki daha performanslı.

Shell'de bazen yakıt aldığımda menzil kısmı bile daha geç algılıyor ve daha düşük gösteriyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.