Şimdi Ara

Aydınlatma - Yurtdışından birşeyleri bavulda getirirken gümrük diye birşey yok.... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
108
Cevap
4
Favori
58.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar suan tayvan/taipeideyim dubai aktarmali olarak pazartesi gunu yurda donecegim saat 15.30 civari ataturk hava limaninda olacagim yanimda 1 kutulu ps4 1 kutusuz ps4 5-6 ps4 kolu 6-7 tane oyun bir htc one m8 birde iphone 5s var bir sikinti cikarmi el valizi sirt cantasi ve bavulum var soyle soyle yap diye bir tavsiyeniz var mi ? Bir sikinti cikarmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xandam -- 21 Haziran 2014; 11:28:13 >
  • Xandam kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı cıktı mı?

Ben de sirket icin numune 3-5 tane ps4 getirecegim mısırdan , gümrük vergi vs. cıkarsa oderim nasıl olsa sirketten alırım.
    Ama orda kalırsa cok ugrasırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: night_fall

Sıkıntı cıktı mı?

Ben de sirket icin numune 3-5 tane ps4 getirecegim mısırdan , gümrük vergi vs. cıkarsa oderim nasıl olsa sirketten alırım.
    Ama orda kalırsa cok ugrasırım
    Beyler şimdi sınır nedir 3 tane telefon alsam sıkıntı olur mu dönerken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xandam

Arkadaslar suan tayvan/taipeideyim dubai aktarmali olarak pazartesi gunu yurda donecegim saat 15.30 civari ataturk hava limaninda olacagim yanimda 1 kutulu ps4 1 kutusuz ps4 5-6 ps4 kolu 6-7 tane oyun bir htc one m8 birde iphone 5s var bir sikinti cikarmi el valizi sirt cantasi ve bavulum var soyle soyle yap diye bir tavsiyeniz var mi ? Bir sikinti cikarmi ?

aylar sonra yazıyorum hiç bir sorun çıkmadı arkadaşlar 2 htc one m8 1 ıphone 5 2 ps4 5 ıpod ve bir kaç teknolojik ürünle daha ülkeye giriş yaptım gümrük diyee bir şey tabiri caizse yok denilecek gibi bir tane gorevli orda dikiliyor kafasına gore ceviriyor ve tek sıra halinde geçiş falan yok karman çorman geçiyorsunuz tipiniz çok at hırsızı gibi değilse bu işin ticaretine bile girebilirsiniz

• quote:

quote:

Arkadaslar suan tayvan/taipeideyim dubai aktarmali olarak pazartesi gunu yurda donecegim saat 15.30 civari ataturk hava limaninda olacagim yanimda 1 kutulu ps4 1 kutusuz ps4 5-6 ps4 kolu 6-7 tane oyun bir htc one m8 birde iphone 5s var bir sikinti cikarmi el valizi sirt cantasi ve bavulum var soyle soyle yap diye bir tavsiyeniz var mi ? Bir sikinti cikarmi ?

aylar sonra yazıyorum hiç bir sorun çıkmadı arkadaşlar 2 htc one m8 1 ıphone 5 2 ps4 5 ıpod ve bir kaç teknolojik ürünle daha ülkeye giriş yaptım gümrük diyee bir şey tabiri caizse yok denilecek gibi bir tane gorevli orda dikiliyor kafasına gore ceviriyor ve tek sıra halinde geçiş falan yok karman çorman geçiyorsunuz tipiniz çok at hırsızı gibi değilse bu işin ticaretine bile girebilirsiniz

Alıntıları Göster
    Konuyu hortlatmış olacağım ama bilgilendirme amaçlı yazayım dedim. O kadar ülke giriş çıkışım vardır hatta öyle ki ne schengen de ne de ukrayna rusya girişlerimde bile neden geldiğimi sormazlar. tipim filan da gayet düzgün ama sabiha'da bir görevli italya dönüşü durdurdu ve bavulunuzu x-ray den geçirir misiniz dedi ki bavulda da bir şey yoktu. ben şaşkınla "ben de mi?" diye sordum ben de mi derken diye bir cevap aldım gümrük memurundan. demem o ki kontrole denk gelebilirsiniz başınız ağrıya bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rome34

Konuyu hortlatmış olacağım ama bilgilendirme amaçlı yazayım dedim. O kadar ülke giriş çıkışım vardır hatta öyle ki ne schengen de ne de ukrayna rusya girişlerimde bile neden geldiğimi sormazlar. tipim filan da gayet düzgün ama sabiha'da bir görevli italya dönüşü durdurdu ve bavulunuzu x-ray den geçirir misiniz dedi ki bavulda da bir şey yoktu. ben şaşkınla "ben de mi?" diye sordum ben de mi derken diye bir cevap aldım gümrük memurundan. demem o ki kontrole denk gelebilirsiniz başınız ağrıya bilir.

Alıntıları Göster
    Ben de bu konu hakkında bilgi vermiş olayım.

Birçok defa dış hatlardan giriş yaptım. Arkadaşların zamanında da yazdığı gibi, o anda gümrük memurunun insiyatifinde herşey.
    Özellikle bazı ülkelerden (başta Amerika) gelen uçakların çıkış saatinde kuş uçurtmadıklarına şahit oldum. Amerika dönüşümde bir şeferinde hosteslere, yaşlı dede, teyzelere kadar aradıklarını bilirim.
    Şansıma ben o seferinde direk geçmiştim. Birkaç uçak aynı saate denk geldiğinde memurlar rastgele durdurup sorabiliyor, hangi ülkeden geliyorsunuz diye.
    Kız kardeşimle diğer bi Amerika dönüşümde durdurdular bizi. Epey bavulumuz da vardı. Nereden geliyorsunuz diye sorduklarında Amerika deyince direk X-Ray'e aldılar.
    Toplam 4 yada 5 fotoğraf makinesi, 4 tablet, birkaç tane de ufak tefek elektronik cihaz vardı. Sordular direk bunlar ne diye. Açıkladım güzelce. Lütfeder gibi iyi hadi geçin diye bırakmışlardı.
    Amerika'dan dönüşte bir arkadaşın zamanında 10 tane iphone 4S yakalattığını bilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: insa_c

Arkadaşlar lütfen başkalarını yanlış etkilemeyelim. kesinlikle bakılmıyor diye birşey yok. son 6 ayda birçok kez ülkeye giriş çıkış yaptım ve 1-2 tanesinde gümrük görevlileri rastgele insanları seçip inceleme yaptılar. Kesinlikle bakmıyorlar diye birşey yok bakabiliyorlar da lütfen yanlış yönlerdirmeyelim.

Alıntıları Göster
    iki hafta önce romadaydım bir günlüğüne floransaya geçtik bi katedrale aval aval bakarken (hayatımda öle bi sanat eseri görmedim) cebimdeki ip6 yere düştü hiç umursamadım

çümkü daha evvel 100 kere düşmüştü belki ama bu sefer farklıydı :) cam tuzla buz oldu ama çalışıyor

neyse romadan bi xperia z3 aldım yani anlayacağınız iki telefonum oldu

trye dönerken yukarıda yazılanların hiçbirinden haberdar değildim uçağa binerken iki telefonda cebimdeydi

ne ordan çıkarken ne de istanbula geldiğimde hiçbir sorun yaşamadım

aralık ayında da abd den dji phantom drone aldım nerdeyse ufak bi valiz büyüklüğünde alet o zaman tırsmıştım işte

onuda kutusundan çıkartıp valize koydum kırılmasın diye kıyafetleri sıkıştırdım sağına soluna yine hiçbir problem yaşamadım

demek şanslıymışım

bu arada iphonu applestoreda cok cüzzi bi rakama orjinal yaptılar.
    z3 her yönden ip6 dan daha iyi bir telefon bence ama işte apple ne yapmışsa artık z3 ü yedek telefon yaptım
    yine ip6 yı kullanıyorum

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: duolckrad

iki hafta önce romadaydım bir günlüğüne floransaya geçtik bi katedrale aval aval bakarken (hayatımda öle bi sanat eseri görmedim) cebimdeki ip6 yere düştü hiç umursamadım

çümkü daha evvel 100 kere düşmüştü belki ama bu sefer farklıydı :) cam tuzla buz oldu ama çalışıyor

neyse romadan bi xperia z3 aldım yani anlayacağınız iki telefonum oldu

trye dönerken yukarıda yazılanların hiçbirinden haberdar değildim uçağa binerken iki telefonda cebimdeydi

ne ordan çıkarken ne de istanbula geldiğimde hiçbir sorun yaşamadım

aralık ayında da abd den dji phantom drone aldım nerdeyse ufak bi valiz büyüklüğünde alet o zaman tırsmıştım işte

onuda kutusundan çıkartıp valize koydum kırılmasın diye kıyafetleri sıkıştırdım sağına soluna yine hiçbir problem yaşamadım

demek şanslıymışım

bu arada iphonu applestoreda cok cüzzi bi rakama orjinal yaptılar.
    z3 her yönden ip6 dan daha iyi bir telefon bence ama işte apple ne yapmışsa artık z3 ü yedek telefon yaptım
    yine ip6 yı kullanıyorum

:)

Ben de Kıbrıs'a girerken drone'umu getirdim, ancak dji den biraz daha büyük olduğu için valizlere sığdıramadım, kutuyla elimde girmek istedim. Hiçbir zaman problem yaşamamıştım bugüne dek Kıbrıs havalimanında, hiç de kontrol olmazdı çıkışta, yakalandım. Üstelik kendi kişisel çekim ekipmanıma da el koydular valizimi açıp. Tripodlar, omuzluk vs... Sıkıntılı işler...

• ya bugün kısmetse ben de izmire dönücem bulgaristandan yanımda da şahsi bilgisayarım olacak bi sıkıntı olur mu?girerken bir sıkıntı çıkmadı ama dönüşte el koyulabilir dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svykr -- 21 Temmuz 2015; 14:49:48 >
  • svykr kullanıcısına yanıt
    Beyler bilen yok mu dert oldu içime
  • svykr kullanıcısına yanıt
    Yok mu bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: svykr

Yok mu bilen?

kim dediyse korkutmak icin demis kimse sahsi bilgisayariniza el koyamaz merak etmeyin
  • Konu takip
  • İplenmemekten Bıkan Adam kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam dediğiniz şekil de bir sıkıntı olmadı.
  • hocam x-ray cihazından geçirdiler hiç bir sıkıntı olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svykr

hocam x-ray cihazından geçirdiler hiç bir sıkıntı olmadı.

Teşekkürler bilgi için korkuyorum ben de açıkçası ne yapalım çok pahalı burda her şey ps4 ümü almazlar umarım :D
  • Bu arada benim yurtdışından alınmadı bende vardı zaten hocam ama sizde de bir sıkıntı olmaz bence.
  • selamlar benimde kanadaya gitme gibi bir olayım var merakım şu ps4 kol ve headset alsam gümrükte sıkıntı çıkarmı sanırım sırt çantama atar getiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaelak3104

selamlar benimde kanadaya gitme gibi bir olayım var merakım şu ps4 kol ve headset alsam gümrükte sıkıntı çıkarmı sanırım sırt çantama atar getiririm

ikişer tane bile sorun olmaz.
  • Ahl de, bugun Orda cok serefli , bir gorevli ile birbirinize gidiyorduk 5 şişe 50cc ickime el koydular...cok zar zor buldugum yegane ickilerdi... Zahmetime yanarim. Baska bir şeye degil..Allah Belalarini versin diyorum. Altina bu isten Porsche ceken adamları yakalamazlar, bizim koleksiyonluk ickileri alirlar..Milyonlarca liralik kaçakçılar geçiyor bizim 2'5 litre icki mi sizi kurtaracak ey gumrukcu... Basin goge mi erdi...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.