Yeni m.2 SSD Artık Çalışmıyor
Arkadaşlar 2 senedir kullandığım Kingspec marka m.2 arıza verip bios'ta görünmemeye başlayınca 2 hafta kadar önce yine Aliexpress üzerinden Adata marka XPG Gammix s11 Lite model 500 gb bir SSD getirttim. Düz sata SSD'de idareten kurulu sistemi bu yeni m.2'ye klonladım ve sorunsuz kullanmaya başladım. Dün eve geldiğimde bilgisayarın on-off tuşuna basınca açılmadığını farkettim. Güç kablosunu söküp biraz bekledim, takıp tekrar açmayı denedim açıldı. Windows açılamadan elektrik gitmiş gibi bilgisayar kapandı. Yine on-off yanıt vermedi. Tekrar güç kablosunu söküp taktım yine açıldı ancak bu birkaç denemede hiç Windows'u göremedi. Bios'ta da m.2 görünüyordu ve default ayarları da denedim. Değişen birşey olmadı. Bu noktadan sonra da bilgisayarı açmaya çalıştığımda birkaç saniye içinde kendini kapatmaya başladı. Bios'u da göremez oldum. m.2'yi çıkardığımda normale dönüyordu herşey. Allahtan sistem kurulu eski Sata SSD'mi silmemiştim onu takıp devam ettim. Bu kadar kısa sürede m.2'nin bozulmuş olabilme ihtimali bu kadar yüksek mi? Sistemimde UPS de var. Dolayısıyla elektriksel sorunlar yok. Bir video çekip satıcı ile iletişim kurmaya çalıştım ancak bilemiyorum 2 haftalık kullanımdan sonra ödeme iadesi filan yaparlar mı... Kaçırdığım, göz ardı ettiğim bir konu olabilir mi arkadaşlar?
--Sistem--
Ryzen 1700
MSI B350i Pro Ac
Corsair Vengeance 32 GB DDR4
Sapphire Rx570 Pulse 8 GB
Everest Rampage 500W GB RGB
Muhtelif HDD'ler...
Ryzen 1700 Düşük Çalışma Hızı ve Çarpanı (Acil)
|
Triticum 47
|
2005 Mercedes SLK 200 Kompressor - İnceleme
|
2006 Integra TypeR İnceleme
|
A10 7890K ve Sony Vegas
|
İlk kez soyulan farların temizliği...
|
Windows 10 Aktivasyon problemi...
|
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 501
İkinci El Bölümü Mesajları: 50
Konularının görüntülenme sayısı: 9.331 (Bu ay: 91)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 58 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar