Şimdi Ara

Windows 10 Aktivasyon problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle bayramınız kutlu olsun. Yaklaşık 1 sene kadar önce lisanslı windows 8.1 pro üzerine windows 10 pro yükseltmesi yaptım ve bu süreç zarfında aktivasyonlu şekilde sorunsuzca kullandım. Yaklaşık üç gün kadar önce windows tekrar aktivasyon istediğini söyledi ve watermark çıkardı masaüstüne. Bu noktadan sonra hiçbir şekilde aktive edemedim. Bununla kalmadı windows'ta yavaşlıklar, diske erişim hızında düşmeler, görev yöneticisini geç açma sorunu, aktivasyonsuz göründüğü için adminliğimde problemler ve bu yüzden bazı uygulamaların bazı bilgilere ulaşamaması veya hiç açılmaması gibi sorunlar çıkmaya başladı. Bu noktada farkettim ki bana ve benim gibi birçok kişiye verilen yükseltme esnasındaki yeni key, generic konuma gelmiş ya da blacklist'e alınmış (sonu "6MT6Y" ile bitiyor), çünkü internet ortamına düşmüş bu key. Bunun üzerine bir arkadaştan windows 10 pro key'i satın aldım. Aldığım keyi de bir türlü kabul ettiremedim. 0xc0000022 hata kodu ve başka bir key deneyin diyor. Telefon ile etkinleştirme sekmesine geldiğim ve ülkemi seçtiğimde yine bağlantı kuramıyor hiçbir birimle ve etkinleştirme kodlarını yazdığımız kısma gelemiyor. Serverlarında mı sorun var yine yoksa başka bir durum mu gerçekten anlamadım. Virüs veya mallware sanmam olsun bilgisayarımda, hiç olmadı çünkü, sık sık kontrol eder ve ona göre kullanır, bilgisayara iyi bakarım. Sıfırdan kurulum da yapmak istemiyorum çünkü hali hazırda devam eden bir proje üzerine çalışıyorum bilgisayarımda. Bir ton uygulama yüklü. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Fikri olan varsa çok makbule geçecek dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 5 Temmuz 2016; 12:59:25 >

•  Windows 10 Aktivasyon problemi...

Şu komut ile şuan yüklü ürün anahtarını etkinleştirmeyi deneyin.

quote:

slmgr.vbs -ato

Hata verirse şu şekilde tekrar deneyin;

quote:

slmgr.vbs -ipk QJNXR-YD97Q-K7WH4-RYWQ8-6MT6Y

slmgr.vbs -ato

Yine olmazsa şu anahtarı yükleyin ve tekrar deneyin.

quote:

slmgr.vbs -ipk VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

slmgr.vbs -ato

Yine de düzelmezse Microsoft türkiye ile iletişime geçin yada bilgisayarınızı formatlayarak Windows 'u tekrar kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 5 Temmuz 2016; 13:12:25 >

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Tüm parametreleri ve ek olarak "slmgr /ipk"li parametreleri de girdiğimde aldığım hata şu şekilde:

Windows 10 Aktivasyon problemi...
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    Değişik bir hata veriyor sisteme virüs girmiş olabilir mi?
    Şüphe etmedim değil o durumdan ancak dediğim gibi bilgisayara gerçekten iyi bakarım. Geçtiğimiz birkaç sene boyunca hiç virüs girdiğini anımsamıyorum bilgisayarıma. Ne olduysa birkaç gün önceki aktivasyon edin yazısının belirmesiyle oldu. Aklıma ne yapılabileceği gelmedi başka. Yeniden sistem kurmak da çok zamanımı alacak ve düzelip düzelmeyeceği, yeni aldığım keyin kabul olup olmayacağı da belirsiz.
    Yeni bir key almanıza gerek yoktu siz zaten Win 8.1'den yükseltme yaparak Win 10'a geçmişsiniz. Windows 10'u temiz kurulum olarak tekrar yüklerseniz (ürün anahtarı girmenize bile gerek yok) internete ilk bağlanışında otomatik olarak bilgisayarınız etkinleşir.

Ama dediğim gibi bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir ve lisans dosyalarına bulaşmış olabilir. Geçen günde sizin gibi etkinleştirmesi bozulan birine yardım etmeye çalışmıştım ama başaramadık Microsoft Türkiye'yi arayarak sorununu çözmüştü.

İsterseniz Malwarebytes Anti-Malware programı ile bilgisayarı bir taratın eğer bir virüs varsa silinsin sonra Microsoft ile iletişime geçip konuyu anlatın sorunu çözeceklerdir.

Malwarebytes Anti-Malware indirme linki buradahttps://downloads.malwarebytes.com/file/mbam_current/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 5 Temmuz 2016; 13:36:36 >

Evet normalde key almamam gerekiyordu, sonuçta anakartımı kaydediyor Windows 10 yükseltme ile birlikte ancak biraz araştırdığımda benim şu an yüklü görünen key'in birçok kişide olduğunu ve onların da şu an lisansının iptal olduğunu öğrendim. Ekşisözlük'te de biri yazmış konuyla ilgili son entrylerde. Anladığım o ki bizim spesifik 8.1 key'leri Windows 10'a geçerken uçmuş ve ortaya ortak bir key gelmiş. Aynı key Insider Program'da da kullanılıyormuş hatta. Dolayısıyla ben de keyi bir şekilde (her niyeyse) kara listeye aldıkları konusunda ikna oldum ve sıfırdan sistem kurmak istemediğim için Windows 10 keyi satın aldım. Bizim kullanıcı olarak böyle saçma şeylerle uğraşıyor olmamamız gerekirdi. Ben neden sapasağlam sistemimi yanlış bir aktivasyon sistemi yüzünden kaybetmek zorunda kalıyorum? Macintosh'u insanlar bu yüzden iş için tercih ediyor Windows'a. Virüs kısmına gelince hem mallware hem virüs olarak tarama yaptım ikişer kez, hiçbir şey bulamadı. Programların tespit edemeyeceği bir virüs ise bilemiyorum... İlginiz için teşekkür ederim. Microsoft'a ulaşmaya çalışayım ben de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Keylerin kara listeye alınması gibi bir durum yok/olamaz. Çünkü tüm yükseltme yapılan bilgisayarlarda aynı genel keyler gözüküyor.

Key önemli değil aslında önemli olan Etkinleştirme Kimliği, Uygulama Kimliği, Uzatılmış PID, Yükleme Kimliği numaraları bu numaraları Microsoft özel bir kayıt sistemi ile sistemine kayıt ediyor ve siz sıfırdan kurulum yaptığınızda bu numaralar üzerinden sistemi aktifleştiriyor.
  • Her ne kadar istemesem de temiz kurulum yaptim ve Windows'un dijital olarak lisanslandigini soyluyor su an "product key" bolumunde. Satin aldigim key bana yedek olarak kalmis oldu. Cok tesekkur ederim ilginize tekrar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun. Rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.