Merhaba bir türlü windosumu etkinleştiremiyorum defalarca cmd yoluyla denedim fakat sürekli bu 2 hatayı alıyorum "Kuruluşunuzun etkinleştirme sunucusuna bağlanamadığımız için Windows'u bu cihazda etkinleştiremiyoruz." bu hata ETKINLEŞTIRME kısmında çıkıyor ama cmd ile denediğimde ise Windows(R), Professional edition (2de67392-b7a7-462a-b1ca-108dd189f588) etkinleştiriliyor... Hata: 0xC004F074 Yazılım Lisans Hizmeti bilgisayarın etkinleştirilemediğini raporladı. Hiçbir Anahtar Yönetimi Hizmeti'yle (KMS) bağlantı kurulamadı. Ek bilgi için lütfen Uygulama Olay Günlüğü'ne bakın bu hatayı veriyor lütfen yardım edin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatbeyefendi -- 15 Temmuz 2021; 8:47:44 > |
Windows Etkinleştirilemiyor Hatası Çözüldü!
Windows işletim sisteminizi etkinleştirirken "Yazılım Lisans Hizmeti bilgisayarın etkinleştirilemediğini raporladı. Hiçbir anahtar yönetimi hizmetiyle (KMS) bağlantı kurulamadı." hatasıyla mı karşılaşıyorsun? Bu yaygın bir problemdir ve aşağıdaki çözümleri uygulayarak çözebilirsin:
1. KMS Sunucusunu Kontrol Et
KMS sunucusu düzgün çalışmıyorsa, Windows etkinleştirilmeyebilir. Sunucunun durumunu kontrol etmek için aşağıdaki komutu Komut İstemi'ne gir:
slmgr.vbs /skms
Sunucunun durumunu bildiren bir mesaj göreceksin. Çalışmıyorsa, sunucuyu yeniden başlatmayı dene.
2. Güvenlik Duvarını Devre Dışı Bırak
Güvenlik duvarı, Windows'un KMS sunucusuna ulaşmasını engelleyebilir. Windows Güvenlik Duvarı'nı geçici olarak devre dışı bırakmayı dene:
- Başlat menüsüne "Windows Güvenlik Duvarı" yaz ve aç.
- "Windows Güvenlik Duvarı'nı aç veya kapat" seçeneğine tıkla.
- Etkinleştirme işlemi sırasında hem özel hem de genel ağlar için Windows Güvenlik Duvarı'nı devre dışı bırak.
3. KMS Anahtarını Yeniden Yükle
KMS anahtarı bozulmuş olabilir. Anahtarı yeniden yüklemek için aşağıdaki komutu çalıştır:
slmgr.vbs /upk
Anahtar silindikten sonra şu komutu çalıştır:
slmgr.vbs /ipk xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx
Burada "xxxxx" yerine KMS anahtarını girmelisin.
4. Windows Etkinleştirme Sorun Gidericisini Kullan
Windows, etkinleştirme sorunlarını gidermene yardımcı olabilecek yerleşik bir sorun giderici sağlar. Sorun gidericiyi çalıştırmak için:
- Başlat menüsüne "Windows Etkinleştirme" yaz ve aç.
- "Sorun Giderme" seçeneğine tıkla.
- Sorun gidericiyi çalıştır ve ekrandaki talimatları uygula.
Bu çözümlerden herhangi biri sorunu çözmezse, ek bilgi için Windows olay günlüğünü kontrol etmelisin. Olay günlüğüne Erişim Olay Görüntüleyicisi'nden ulaşabilirsin.