Şimdi Ara

A10 7890K ve Sony Vegas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, tanıtım filmleri çekiyor ve küçük müzik klipleri hazırlıyorum ancak i5 3210m'li laptopum epey yetersiz geliyor artık. Özellikle render alma sürelerim çok uzun, gece yatarken bırakmak zorunda kalıyorum. Kıbrıs'ta ikamet ediyorum ve Türkiye'deki masaüstü bilgisayarımı getirmek yerine fiyat/performans odaklı bir micro atx kasa toplamak istiyorum. Düşündüğüm iki tane işlemci var; biri amd 7890k, diğeri i3 6100. Bilgisayar daha çok Sony Vegas'ta video işlemek amaçlı kullanılacak. Bu noktada iki sorum var;

1. İşlemci yönünde hangisi rendering işlemleri için daha başarılı olur?
    2. 7890k'nın apu'sunu Sony Vegas ekran kartı olarak algılıyor mu? Bunu öğrenmem gerek çünkü mesela elimdeki 3210m'in HD4000 ekran kartını ne de ikincil olan 7670m'i tam olarak tanımıyor. Sadece OpenCL'lerinden faydalanabiliyor bir miktar. Hal böyle olunca rendering süreleri de çok uzuyor.

Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

• bahsettiğin çıktı için render işlemi kaslı işlemci çekirdekleri ve çok sayıda cuda çekirdeği olan ekran kartı istiyor.
    bu bağlamda en ideali intel i5 6500 ve gtx 960 falandır. ama o kadar param yok diyorsan i3 6100 ve gtx 500tl altındaki 750ti,rx 460 veya amd r7 360 alınabilir.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Sistem için çok para harcamak istemiyorum şu an ve micro atx toplayacağım için de ya entegre grafik işlemci ya da low profile bir ekran kartı kullanmam gerekli. Bahsi geçen ekran kartlarını kullanamam. Bunun dışında Sony Vegas OpenCL tarafına daha yatkın performansta. Cuda ise Adobe ürünlerinde daha performanslı bildiğim kadarıyla. Haliyle araştırmalarım dahilinde AMD ekran kartlarının Sony Vegas'ta daha başarılı olduğunu okudum. Tabi seçilen video ayarlarına da bağlı bu. Benim merak ettiğim kısım i3 6100 / i5 6500 veya 7890k'daki entegre grafik birimlerinin program tarafından ekran kartı olarak tanınıp tanınmadığı. Yani i3 6100 aldığımda Cuda'yı veya 7890k aldığımda OpenCL'i tam anlamıyla kullanabilecek miyim programda? Bilginiz var mı acaba?
  • jamesjay J kullanıcısına yanıt
    o zaman budur. amd a10 7890k lı sisteme vereceğin parayla aynı fiyata ama daha yüksek performans alırsın çünkü r7 360 grafik kartı 7890k nın grafik kartından çok üstün
     A10 7890K ve Sony Vegas
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ilginize cok tesekkur ederim. Usenmeden kasa toplamissiniz. Ancak zaten 256 bit hd6850'li q9550 islemcili bir kasam var hali hazirda. Ancak 4 senedir yurtdisinda oldugum icin atil durumda o. Biraz overclockla onu da kullanabilirdim ama tasinabilir olmadigi icin getirmedim yanimda. Micro atx kasayi valizime bile atip tasiyabilecegim icin istiyordum. Eski sistemimi de satarim diye dusunmustum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.