Şimdi Ara

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor
    AMD, yeni Zen 5 mimarisini temel alan Ryzen 9000 işlemcilerin çıkış tarihi açıklamış ve 31 Temmuz’u işaret etmişti. Ancak o zamana kadar bazı erken incelemeler yayınlanmaya başlanmış durumda. Bu bağlamda Ryzen 9 9900X’in ilk incelemesine göre yeni işlemci oyun performansı söz konusu olduğunda Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor.

Ryzen 9 9900X vs Ryzen 7 7800X3D

Ryzen 9 9900X, Zen 5 tabanlı 12 çekirdek 24 iş parçacığıyla 5,6 GHz boost hızlarına ulaşabiliyor. 76 MB ön belleğe sahip olan işlemcinin TDP değeri ise 120W. Ryzen 7 7800X3D ise Zen 4 tabanlı 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip. 5 GHz hıza çıkabilen işlemcide 104 MB ön bellek yer alıyor. TDP değeri ise aynı. İtalyan teknoloji kuruluşu SaddyTech’in incelemesinde bu iki işlemci karşı karşıya getirildi.

Yapılan testlerde GeForce RTX 4090 ekran kartı, X670 anakart ve DDR5-7200 bellekler kullanıldı. Yapılan oyun testlerinde ise Alan Wake 2, Total War Warhammer, City Skylines 2, Call of Duty Warzone 2, CS: GO 2, Cyberpunk 2077, Fortnite, Hogwarts Legacy, Starfield ve The Last of Us: Part 1 yapımlarına yer verildi.

1080p oyun performansına bakıldığında -işlemci performansı için düşük çözünürlüklü testler daha idealdir- 7800X3D, Zen 5 mimarisini kullanan 9900X'e kıyasla yüzde 23'e kadar yüksek performans sunuyor. Cyberpunk 2077, The Last of Us: Part I ve Fortnite gibi oyunlarda ise fark yaklaşık yüzde 15 seviyesinde. Bazı oyunlarda ise kafa kafaya diyebileceğimiz performanslar ortaya konuyor.

Ancak çözünürlükler 1440p ve 4K seviyesine çıkarıldığında işlemciler arasındaki fark oldukça daralıyor ve bazı oyunlarda 9900X öne geçebiliyor. Bununla birlikte belirtilenlere göre 9900X, oyun oynarken yani yük altındayken 7800X3D’den daha fazla enerji tüketiyor, bazen bu güç kullanımı iki katına çıkabiliyor. Ayrıca işlemcinin daha sıcak çalıştığı da belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Intel, 13. ve 14. Nesil işlemcilerdeki sorunu bulduğunu açıkladı

Bu incelemeden çıkartılan veya çıkartılması gereken ilk şey eğer oyun oynayacaksanız önceliğin 3D V-Cache işlemcilerde olması gerektiği. Ryzen 7 7800X3D, 2023’ün başlarında çıktı. Hem daha eski bir üretim sürecini (5nm) hem de eski Zen 4 mimarisini kullanıyor. Ancak 3D V-Cache sayesinde bu işlemciler oyun konusunda hem Intel rakiplerini hem de AMD’nin yeni işlemcilerini yenebiliyor. Öte yandan üretkenlik temelli bir sistem kurulacaksa Ryzen 9 9900X elbette daha iyi bir tercih olacaktır. Eğer yeni bir sistem kurmayı planlıyorsanız ve amacınız oyun oynamak ise AMD’nin Zen 5 temelli 3D V-Cache işlemcilerini beklemek doğru hamle olabilir.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/99489/amd-ryzen-9-9900x-review-shows-gaming-performance-falling-behind-the-7-7800x3d/index.html

• Amd işlemciyi diğer amd işlemci ile kıyaslıyorsun ve AMD kötü diyorsun. Ki genel olarak her iki işlemcide İntel'e nal toplatıyor, bir amd işlemci diğer amd işlemcisinden daha iyi performans göstermiş sadece oyun karşılaştırmasında. Genel bir teste sokulsa 9000 serisi kazanan olacak belki. Sonra bu kendi kendine oluşturduğun algıyı, kötü yaftasını alıp İntel 10 nm işlemcilerle nasıl yarışacak diyorsun. Bu nasıl bir kafa yapısı birader ne yaşıyorsun. Filozoflar seni incelese Müslüman olur, tövbe eder, diz çöker. İnanılmazsın.

" Seni defalarca rezil ettiler burada... kuyruğunu kıstırıp kaçtın."

Ouww çok sert. Peki benim neden bundan haberim yok idris. Bana şu yazdığın ile ilgili tek ama tek bir örnek verecek misin yoksa bu yazdığın da intel3 ve 2nm üretimden haberin olmadığı halde TSMCnin birçok 3nm müşterisi olmasına rağmen bana "ne 2nmsi ne 3nm'si yeaaa, TSMC dışında 3nm üretebilen yok onu da sadece Apple alıyor" dedikten sonra beni yalancılıkla itham ettiğin durum gibi bir durum mu  

Bak bu yazdığınla ilgili tek bir örnek veremezsen (veremezsin çünkü yok böyle bir olay) bu yazdığın hayali şeyin yazdıklarım sonrası oluşan çok ciddi bir iç sancısından ve çaresizlikten kaynaklandığını düşüneceğim idris.

"Ya sen şu İntel'in bahardan beri ürettiği 2/3 nm işlemcilere yönelik kaynak paylaşsana."

Peki çok istedin hayhay   Seni mi kıracağım. Şimdi idris şu anda irlanda'daki intel FAB 34 HVM (high volume production/yüksek volümlü üretim) olacak şekilde çatır çatır 144 çekirdekli 3nm Sierra Forest zarları basıyor.

Ha keza Oregondaki ana ar-ge ve üretim merkezi de. Bu ikisi EUV makinaları ile ilk doldurulan fablar. Sierra Forest nedir dersen intel'in 4 haziran 2024'te lansmanını yaptığı sunucu işlemcileri. Tabi senin böyle temel şeyleri bilmiyor olman yada google'a basit bir arama yapamıyor/yapmıyor olman mümkün değil. O yüzden biliyorsundur zaten.

tom's hardware
    Intel Launches 144-core 'Sierra Forrest' Xeon 6 CPUs, Granite Rapids Follows in Q3
    https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-launches-144-core-sierra-forrest-xeon-6-cpus-granite-rapids-follows-in-q3

İntel 3nm ile basılan Sierra forest e-çekirdekli işlemciler 144 çekirdek ile başladılar. 288'lik versiyonları geliyor. İntel 3 devamı için granite rapids nedir ne zaman çıkıyor en son ne bilgi verilmiş google'a bakabilirsin. Her şeyi benden beklemek olmaz de mi ama?

Haziran 2024 haberi idris.

tom's hardware
    Intel 3 '3nm-class' process technology is in high-volume production: Intel
    https://www.tomshardware.com/tech-industry/intel-3-3nm-class-process-technology-is-in-high-volume-production-intel

Bak sana başka bir sır vereyim: Şimdi intel arrow lake mobil çıkacak ya. Onun bir kısmı/bir versiyonu meteor lake zarının 4nm den 3nm'ye düşürülmüş versiyonu olarak çıkacak. 4nm den çok daha verimli. Zaten 3nm esas node. 4nm onun bir ön çalışmasıydı. 3nm'de 4'te olmayan bazı yüksek güç kütüphaneleri de olduğu için ciddi fark yaratıyor.

O yüzden meteor lake zarını 4 ten 3'e port edip öyle basıp sonbaharda arrow lake bilmemne serisi diye satacaklar.

Şu anda meteor lake zarları intel 3nm olarak çatır çatır basılıyor ki buna mecburlar. Zira yıl sonuna kadar belli bir sayıda üretilsin ki 2024 sonunda piyasaya hacimli sürülebilsin diye. İntel ve dökümhaneler böyle çalışır idris. İntel her zaman bir yüksek hacim firması olmuştur. Dell gönder bana oradan 3 milyon işlemci dediğinde gönderebilen bir firmadır.

Bak sen basit goole araması yapamayıp benden intel 3nm ile ilgili illa kaynak diye tutturduğundan başka kaynaklar da ekliyorum. Yani bunlar geç kalmış haberler hep. Kaynak olsun diye yazdım. Yoksa 3nm ile ilgili durumu çoktandır biliyorduk. Hayır sandığın gibi intel ceo'sundan falan değil idris. Bu işlerin durumu ceo açıklamadan çok önce piyasaya düşüyor. Yani benim gibi azıcık ilgililer ceo'dan haber gelmeden durumu biliyor.

https://www.trendforce.com/news/2024/06/20/news-intel-claims-its-datacenter-oriented-3nm-enters-high-volume-production/

"Intel 3 has entered high-volume production at two sites, the Oregon and Ireland factories, with datacenter-related applications being the node’s primary focus.

However, the capacity seems to be mainly allocated to in-house chips for now. Citing Walid Hafez, Vice President of Foundry Technology Development at Intel, the report notes that Intel’s recently launched Xeon 6 “Sierra Forest” and “Granite Rapids” processors are being manufactured with the company’s 3nm node. Eventually, Intel will utilize this production node to produce datacenter-grade processors for its customers, the report states."

Benim hiç şüphem yok sen çok iyi biliyorsundur ama saf slikon kristal plakları fabrikaya ilk girdikten çıkana kadar 60'ın üzerinde işleme tabi olur. Bu da neredeyse 3 ayı bulan bir işlem süresi demektir. Yani senin 2024 sonbaharında arrow lake'de göreceğin 6+8 i5 zarları 2nm (bak 3nm değil idris, 2nm) intel üretimi. Şimdi bu 3 aylık süre ve yeterli hacimde piyasaya sürebilme nedeniyle bahar ayından beri çatır çatır üretimde intel 2nm.

Yani senin sonbaharda alacağın 6+8 zarlı arrow lake bahardan beri fablarda ve şu anda üretimde olan zarlar. Bak bu konular böyle ilerliyor. Sonbaharda arrow lake 2nm alabilmen için bahardan beri çatır çatır basıyorlar idris.

Yani sen şimdi inan inanma ama durum bu. Bu yazdıklarım da öyle ahım şahım bilgiler değil. Azıcık ilgisi olan, azıcık ingilizcesi olan bu bilgilere basitçe ulaşabilir.

2025'de ise hızla 1.8nm geliyor. Kaçış yok yani. Görünce şaşırıp, üzülüp, dertlenip, göz yaşı dökmek yok.

Google güzel bir icat idris. Bu durumlara düşmemen için arada kullanmanı öneririm  

Kaynağın Tom's Hardware. Haberin yazarı Paul Alcorn. Haber yazarının kaynağı İntel Ceo'su Pat Gelsinger. Haberi neye göre yazmış İntel patronunun konferans görüşmesinden. Kaynağın İntel patronunun iddiaları yani. Borsaya kote bir şirketin patronunun her şey harika cümlesinden başka bir cümle beklemek saçmalık. Tarafsız olmayacağı kesin. Tıpkı Amd Ceo'su Liza Su demeçlerini doğru kabul etmeyeceğimiz gibi. Sitenin genel yayın yönetmeni yazmış haberi. Paul Alcorn denen adamın LinkedIn profiline bir bak ya çok bilmiş araştırmacı seni. Google var diyorsun ya tek kaynağın olmasın ama ona bak en azından. Adam teknoloji sitesi genel yayın yönetmeni, böyle bir yazı yazıyor ama AMD şirketini takip bile etmiyor. Kaç para almış İntel'den böyle ısmarlama bir haber için. Eski mesleği mekanik ahahahhaha senin meslektaş. Siz rulmanlar hakkında yorum yapsanız bizde mesleğimiz elektronik üzerine konuşsak daha iyi olmaz mı Boşnak Böreğim? Haber kaynaklarını tekrar oku saçmalık dolu. İddia ediliyor, yapacak, satacak, edecek kem kümlü Borsa endeksli umut pompalama.

Sonuçlar kötü. Büyük hayal kırıklığı...

7900X üzerine geldiği 5800X3D'yi oyun ortalamasında geçmişti. 9900X denen arkadaş ise 7800X3D'den incelemedeki oyunlarda ortalama %8.5 fark yemiş.

Bu da yetmemiş akıcılık hissinde çok önemli olan, hatta ortalama fps değerinden bile önemli olan low/düşük %1 FPS değerinde %12 fark yemiş.

İşlemciyi çok zorlayan Cyberpunkt77 gibi esaslı oyunda ise bu farklar 9900X aleyhine 7800X3D lehine %13.5 ve %23.5

Tahmin ettiğimiz gibi tam bir hayal kırıklığı.

Yani "front end"de 4 dekoderden 8 dekoder (4x2) genişliğine çıkıyorsun, zen tarihinin en ciddi mimari değişimini yaptığını ilan ediyorsun, çekirdek acayip genişliyor, bu sebeple bu testte işlemci zorlayan cyberpunk77 oyununda işlemci 144 watt gibi ciddi bir rakamı bile görüp sıcaklık da 85 derecelere vuruyor (ortalaması 122 watt ve 79 derece olmuş) ve buna rağmen 7800X3D'ye göre alınan skorlar rezalet.

Kötü, çok kötü. Umarım diğer testler böyle gelmez zira bu haliyle AMD 4nm ve 8 dekoderli tasarım ile 10nm intel işlemcilerini anca yakalamış oyunda. Zen5 serisinde oyuncu adam için 3D serisi bir ekstra değil zorunluluk olacak gibi ama onda da bu kadar ısınma eğilimi varsa hızları ne yapacaklar belli değil.

Hemen her Zen mimarisi öncesinde olduğu gibi bu sefer de Zen5 konusunda forumun birinde "eniştemden aldığım bilgi" diye yazan bir üyeye bile inanıp aylarca tüm nette:

"yüzde 40 artış geliyaaaaaaa, AMD rekabeti bitirmeye geliyeaaaaaaaa"

diye goygoy yapıp hem kendilerini hem başkalarını bu olaya inandıran, geçmişten asla ders almayan, yüzde 40 IPC artışı için ne gerektiğinden bihaber AMD fanboyları yeni 3nm/2nm intel işlemcileri görünce:

Ya hadi birader hadi yol al. Sayfalar dolu yazı yazıp araya yalan yanlış bilgiler ekliyorsun. Kendini çok bilmiş göstermeye çalışıyorsun. Sen makine mühendisliği okudun ben endüstriyel otomasyon. Mesleği elektronik olan kişiyi bilgisizlik ile suçluyorsun. Gelmiş Tom's Hardware sitesinden çeviri yapıp uzman edası veriyor. Kaynak ne İntel Ceo su Pat Gelsinger. La bu İntel Ceo su tükürdüğünü yalamakla meşhur ne dediyse tam tersi çıktı. Kılavuzu İntel Ceo su olan kişi tarafsızım, bilgiliyim, süperim diye ergen muhabbetleri yapıyor. İntel bu sene sonu çıkması beklenen Arrow Lake-S ve Lunar Lake işlemcilerini TSMC ye ürettiriyor. N3 süreci ile. TSMC üretimi 3 nm işlemcileri İntel kendi üretiyor diye millete yedirmeye çalışıyorsun algıcı sahtekar seni. Doğru bilgi ver millete her şeyi çorba yapıp milletin aklını bulandırarak haklı çıkmaya, İntel 3 nm üretim sürecine sahipmiş gibi göstermeye çalışma. İntel CEO su dalga geçtiği TSMC ye niye 3 nm ürettiriyor, çünkü tükürdüğünü yalamakla, atıp tutmalarını geri almasıyla meşhur. Çok konuşan ama boş konuşan bir adam. İntel 3 nm fabrikasını ABD Teksas Eyaleti, Austin kentine kuruyor. Gelişmiş High-NA cihazının ilk partisinin kurulum çalışmaları devam ediyor. 2025 yılında fabrika üretime geçmeyi planlıyor kesin olmamakla birlikte. Gecikme olabilir. Yani neymiş İntel 3 nm hele ki senin dediğin gibi 2 nm üretim hiç yapmamış ve yapamıyor. Dünyada 2 nm üretim yok henüz. TSMC yakın tarihte 2 nm için test üretimleri yapacağını açıkladı ama başlamadı. Dünyada mevcut en düşük nm üretimi hali hazırda TSMC N3E sadece apple için yapılıyor, başka hiçbir markaya o üretim süreci verilmedi. Apple parayla kapattı ikinci nesil 3 nm üretim sürecini. Yazık sana yazık TSMC ye ürettirilen N3 ( ilk nesil 3 nm üretim süreci ) işlemcileri İntel üretiyor gibi yedirmeye çalışıyorsun millete. Sen İngilizce çeviri haberleri millete işlemci mühendisi gibi konuşarak yedirmeye çalış. Seni gidi kolpacı makina öğrencisi seni.
  • Amd Amd ile yarışıyor artık. intel ne hallere düştü. Zamanında dayattığı her jenerasyon için yeni anakart gibi katı politikaları ve performans sorunları amd yi kral yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 24 Temmuz 2024; 17:48:51 >
  • Oyun isteyen X3D alır zaten amacı o. Diğer işlerde 9000 serisi alır. Düşük nm üretim süreci ile üretildiği için ve yeni mimarisiyle 9000 serisi daha az ısınır, daha az elektrik tüketir. AM5 soket olması, DDR5 desteği ve diğer avantajlarını unutmamak lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonuçlar kötü. Büyük hayal kırıklığı...

7900X üzerine geldiği 5800X3D'yi oyun ortalamasında geçmişti. 9900X denen arkadaş ise 7800X3D'den incelemedeki oyunlarda ortalama %8.5 fark yemiş.

Bu da yetmemiş akıcılık hissinde çok önemli olan, hatta ortalama fps değerinden bile önemli olan low/düşük %1 FPS değerinde %12 fark yemiş.

İşlemciyi çok zorlayan Cyberpunkt77 gibi esaslı oyunda ise bu farklar 9900X aleyhine 7800X3D lehine %13.5 ve %23.5

Tahmin ettiğimiz gibi tam bir hayal kırıklığı.

Yani "front end"de 4 dekoderden 8 dekoder (4x2) genişliğine çıkıyorsun, zen tarihinin en ciddi mimari değişimini yaptığını ilan ediyorsun, çekirdek acayip genişliyor, bu sebeple bu testte işlemci zorlayan cyberpunk77 oyununda işlemci 144 watt gibi ciddi bir rakamı bile görüp sıcaklık da 85 derecelere vuruyor (ortalaması 122 watt ve 79 derece olmuş) ve buna rağmen 7800X3D'ye göre alınan skorlar rezalet.

Kötü, çok kötü. Umarım diğer testler böyle gelmez zira bu haliyle AMD 4nm ve 8 dekoderli tasarım ile 10nm intel işlemcilerini anca yakalamış oyunda. Zen5 serisinde oyuncu adam için 3D serisi bir ekstra değil zorunluluk olacak gibi ama onda da bu kadar ısınma eğilimi varsa hızları ne yapacaklar belli değil.

Hemen her Zen mimarisi öncesinde olduğu gibi bu sefer de Zen5 konusunda forumun birinde "eniştemden aldığım bilgi" diye yazan bir üyeye bile inanıp aylarca tüm nette:

"yüzde 40 artış geliyaaaaaaa, AMD rekabeti bitirmeye geliyeaaaaaaaa"

diye goygoy yapıp hem kendilerini hem başkalarını bu olaya inandıran, geçmişten asla ders almayan, yüzde 40 IPC artışı için ne gerektiğinden bihaber AMD fanboyları yeni 3nm/2nm intel işlemcileri görünce:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Temmuz 2024; 19:32:14 >

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Amd işlemciyi diğer amd işlemci ile kıyaslıyorsun ve AMD kötü diyorsun. Ki genel olarak her iki işlemcide İntel'e nal toplatıyor, bir amd işlemci diğer amd işlemcisinden daha iyi performans göstermiş sadece oyun karşılaştırmasında. Genel bir teste sokulsa 9000 serisi kazanan olacak belki. Sonra bu kendi kendine oluşturduğun algıyı, kötü yaftasını alıp İntel 10 nm işlemcilerle nasıl yarışacak diyorsun. Bu nasıl bir kafa yapısı birader ne yaşıyorsun. Filozoflar seni incelese Müslüman olur, tövbe eder, diz çöker. İnanılmazsın.

• Yine mi yazdıklarımdan etkilenip tetiklendin idriiiiis AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor  Yapma bunu idris üzüyorsun beni.

Bak ben sana senin bu işlerden ne kadar anladığını bu işleri ne kadar bildiğini kendi cümlelerinle anlatayım:

"Düşük nm üretim süreci ile üretildiği için ve yeni mimarisiyle 9000 serisi daha az ısınır, daha az elektrik tüketir."

Senin bilgin ve olayları takip etme seviyen işte bu kadar idris. Sen düşük nm ile üretimin otomatik olarak daha az elektrik tüketeceğini zannediyorsun. Yeni mimarinin de Zen4'e göre Zen5'te ne kadar genişlediğinden dolayısı ile enerji ihtiyacının ne kadar arttığından bihabersin.

Yeni mimarinin daha iyi mimari demek olduğunu dolayısı ile daha az güç tüketeceğini zannettiğini yazdığın şeyden açıkça görebiliyoruz idris.

Yeni bir mimari nm düşüşü ile birlikte otomatik olarak daha az elektrik tüketir gibi bu işleri benim gibi inanılmaz seviyede bilen muhteşem insanların kahkahalara boğulmasına neden olacak safsataları gerçekmiş gibi yazıyorsun burada büyük bir cesaretle.

Zen5 mimarisinin sadece front end'de ikiye katlandığını biz 6 dekoder beklerken 2x4 dekoder ile geldiğini bunu karşılamak için de çekirdeğin ziyadesiyle genişlediğini falan bilmiyorsun çünkü yazdıklarından anladığım kadarıyla bu işleri son derece yüzeysel klişe kalıplar seviyesinde biliyor ve takip ediyorsun.

Ben tabi bu noktadan sonra böylesine genişleyen bir çekirdeğin 5nm'den 4nm'ye düşüşe rağmen enerji ihtiyacının nasıl artabileceğini sana uzun uzun anlatmayacağım çünkü belli ki senin seviyeni aşan şeyler bunlar.

Sen burada bilmeyen forumdaşlara "daha düşük nm ile geliyor dolayısı ile daha az elektrik tüketecek" gibi klişe safsataları satıp "beğeni" almaya bak biz de bu işin esasını bilen forumun en yakışıklı en derin mavi gözlü üyesi olarak değerli forumdaşlara detaylı gerçekleri yazalım.

Ben biliyormuş gibi yapıp yorum adı altında klişe ve ezber cümleleri buraya yazmam. Rakamlarla ve teknik bilgiyle konuşurum ve bildiğimin çok çok azını yazarım buraya.

Zaten sen, ben bundan 2 ay önce konulardan birinde " yeni intel işlemcileri2nm/3nm olacak" yazdığımda bana

"ne 3nm si ne 2nmsi yeaaaaa. TSMC dışında 3nm üretebilen yok. Onu da sadece Apple alabiliyor"

yazabilen bir bilgi seviyesindesin. İntel'in yeni neslinin 3nm TSMC ve 2nm İntel döküm olacağı gibi bir bilgi en az 2 senelik bir bilgi iken senin bu kadar basit bir şeyden bile haberin yok idris. İntelin bahar aylarından beri çatır çatır 3nm ve 2nm işlemci bastığından haberin bile yok idris. Bu basit bilgiye bile sahip olmadığın halde o yazım üzerine bana:

"niye yalan söylüyorsun" diyebilecek beni zerre bilgin olmayan bir konuda yalancılıkla suçlayabilecek kadar cesaretlisin idrisssss.

Üzüyorsun beni idris.

"Amd işlemciyi diğer amd işlemci ile kıyaslıyorsun ve AMD kötü diyorsun."

Yazdığım mesajı anlayana kadar oku idris. Gerekirse defalarca. Tertemiz ve açık yazılmış bir mesaj. Yeni neslin durumu açıkça verilmiş idris.

Yani çekirdeği front end'i 2 katına çıkaracak kadar genişlettiğinde elde edebildiğin ekstra performans artışı ancak bu kadar ise o tasarım hayal kırıklığıdır idris. Bu işi azıcık bilen bunu der. Sen demezsin o da bizi ilgilendirmez. Yani 40 yıllık usta 2 aylık çırağın ne dediğine bakar mı? Şimdi burada bu işin temelinden başlayıp uzun uzun yazıp neden bu sonuçların hayal kırıklığı olduğunu sana anlatacak değiliz. Önce bu işin temelini bileceksin ki yazdığımızı anlayabilesin idris.

"İnanılmazsın."

Yalan yok öyleyim idris AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Temmuz 2024; 21:3:11 >

• R9 5900x kullanıcısı olarak X3D işlemciler ağzımı sulandırıyor.

PC'de en çok önemsediğim şey oyun performansı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim için sorun yok bu sene değilse seneye ucuza 7800x3d alırım. yok olmazsa 10800x3d gelince ucuza 9800x3d alırım acelemiz yok :D sudan ucuz olursa yüskeklitiriz yoksa çipşet değişince 10800x3d yi bedavaya almakta mümkün 3-4 sene sonra :D

Bizde detaya inildiğinde milyon tane bilgi verebiliriz burda, bu editörlerin işi. Ben normal kullanıcı olarak herkesin anlayabileceği seviyeye indiriyorum yorumları. İşin teknik kısmında iyisin, güzel anlatıyorsun "IQ fışkıran çok zeki mühendis" olarak ama iş teknikten çıktı mı yaptığın mantık hatalarının farkında değilsin. Yeni işlemci sadece oyun kıyaslamasında önceki x3d işlemciyi geçememiş, genel bir test değil bu. İşlemci bir piyasaya çıksın, yazılım güncellemelerini alsın, bir otursun test edilsin o zaman karar verelim. Sağlıklı bir test kıyaslama için eşit şartlar ve zaman lazım. Sen iki Amd işlemcisini kıyaslayıp bunlar İntel ile nasıl rekabet edecek diyorsun. Kardeşim her iki Amd işlemcide en önemli konu başlıklarında İntel'i geçiyor testlerde ki biri daha piyasaya çıkmadı doğru dürüst. İntel CEO su 2025 de 2/3 nm ye geçeceğiz diyor kendi ağzıyla dünyada bir tek sen ikna olmuyorsun İntel'in henüz 2/3 nm üretemediğine. Bak hiçbir yerde ama hiçbir yerde İntel'in bırak 3 nm üretimi 5 nm üretime geçemedi. Bahar ayında 2/3 nm üretime geçti diyorsun bu bilgi senden başka kimsede yok, İntel bile böyle birşeyden bahsetmedi. Yüzümüze baka baka olmamış olayları olmuş gibi gösteriyorsun. Bazı işlemcilerin düşük nm üretilmesi harika bir ürün olduğu anlamına gelmese bile genel olarak tüm dünya hemfikir ki nm düşürmek verimi arttırır, performansı arttırır. Çin düşük nm üretim kabiliyetine kavuşmasın diye fırtına kopuyor. Sadece sektörler değil ülkeler, siyaset, ordular çaba gösteriyor. Düşük nm üretiminin de işlemcide kullanılan malzeme açısından sınırı var yeni malzeme bulunması lazım ama şu ana kadar değişmez bir gerçeklik var düşük nm üretime ulaşmak ister herkes. Halen 1 nm ye kadar yolu var ondan sonrası atomik üretim ve yeni materyaller. Çok berbat bir mimari olmadıkça ve berbat bir üretim süreci olmadıkça aynı koşullarda düşük nm daha iyidir. TSMC de bu üretim sürecinde Ar-Ge ve Mühendislik çözümleriyle İntel'in önüme geçti dünyada tekel. Amd'nin TSMC ye düşük nm ürettirerek ve başarılı mimari özelleştirmeleriyle yakaladığı ivmeyi tüm dünya takdir ediyor. İntel Bileeee kabul etti. Çağı ve zamanı doğru yakalamak ile ilgili ve Amd bunu başardı. Yarın İntel'de ASML den öncelikli aldığı High-NA litografi makineleriyle öne geçebilir, fark atabilir. Microsoft Azur bulut sistemi sunucularını İntel Xeon yerine Amd Epyc işlemcilerle değiştirirken gerizekalı değil herhalde. Fanboy değilim göz var nizam var, AMD ryzen laptop işlemcisi kullanıyorum. Eskiden hediye versen Amd işlemcili laptop al-maz-dım. Dengeler değişti sen hariç herkes kabul ediyor, İntel kendini senin kadar savunmuyor. Herkesi bilgisizlikle suçlamışsın sallıyorsun durmadan. İntel bahar ayından beri 2/3 nm üretiyormuş hadi ya İntel'in bundan haberi var mı? Kendini haklı çıkarmak için araya yalan yanlış bilgiler serpiştirme.

• Yazdığımdan çok fena etkilenmişsin idris. Vallaha neredeyse üzüleceğim idris.

Yani yorumlarından anladığım kadarıyla senin klişeler ve aşırı yüzeysel bilgiler üzerinden yorum yazan, bana 2 ay önce " intel'de ne 2nmsi ne 3nm'si, TSMC dışında 3nm üreten yok onu da sadece Apple alabiliyor" yazabilecek bilgi seviyesinde biri olduğunu göstermem, bu bilgi düzeyine rağmen beni yalancılıkla itham edebilen biri olduğunu göstermem, teknik birkaç kırıntı yazamam seni çok üzmüş.

Bu yüzden aklına gelen bütün teknik terimleri, komplo teorileriyle birleştirerek okuyanın aklında bu laf salatasının "bak hangi teknik kelimeleri biliyorum, benim bir şeyler bilmemem imkansız" şeklinde bir izlenim oluşturacağı zannıyla tek bir paragrafın altına manasızca yazıp, tuğla gibi okunması imkansız bir yorum atmışsın.

Vallahi üzüldüm bak.

Bilmek böyle sağdan soldan duyduğun her teknik kelimeyi bir torbaya sallayıp, araya komplo teorisi karıştırıp sonra o torbadan teker teker çekerek anlamsız bir kütle yazmak değil inan.

Mesajının full içeriği ingilizcedeki adıyla "chewbacca defense". Bir anlamı ve değeri yok.

Yazdığın şeyin dilimizdeki karşılığı: Laf salatası. Başka bir şey değil idris. Yani böyle uzaktan bakıldığında çok çaresizce duran bir çabaya girmiş olman bile üzdü beni. Keşke daha hafif yazsaydım idris.

Yine de "Ben normal kullanıcı olarak herkesin anlayabileceği seviyeye indiriyorum yorumları" lafın güldürmedi değil AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 24 Temmuz 2024; 23:22:31 >

Ya sen şu İntel'in bahardan beri ürettiği 2/3 nm işlemcilere yönelik kaynak paylaşsana.

Bırak İntel baş mühendisi gibi ahkam kesmeyi. Seni defalarca rezil ettiler burada en akıllı IQ fışkıran mühendisim diyip kuyruğunu kıstırıp kaçtın. İngilizce haber sitelerinin teknik analizlerini çevirip bize satma.

• Forumun en ağır intel fanboyuna laf anlatmaya çalışma. Para alsa intelden yüreğim gam yemeyecek. Boşuna kendi çalıp kendi oynuyor. Görmezden gel. Sonunda çeker gider...

• " Seni defalarca rezil ettiler burada... kuyruğunu kıstırıp kaçtın."

Ouww çok sert. Peki benim neden bundan haberim yok idris. Bana şu yazdığın ile ilgili tek ama tek bir örnek verecek misin yoksa bu yazdığın da intel3 ve 2nm üretimden haberin olmadığı halde TSMCnin birçok 3nm müşterisi olmasına rağmen bana "ne 2nmsi ne 3nm'si yeaaa, TSMC dışında 3nm üretebilen yok onu da sadece Apple alıyor" dedikten sonra beni yalancılıkla itham ettiğin durum gibi bir durum mu AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Bak bu yazdığınla ilgili tek bir örnek veremezsen (veremezsin çünkü yok böyle bir olay) bu yazdığın hayali şeyin yazdıklarım sonrası oluşan çok ciddi bir iç sancısından ve çaresizlikten kaynaklandığını düşüneceğim idris.

"Ya sen şu İntel'in bahardan beri ürettiği 2/3 nm işlemcilere yönelik kaynak paylaşsana."

Peki çok istedin hayhay AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor  Seni mi kıracağım. Şimdi idris şu anda irlanda'daki intel FAB 34 HVM (high volume production/yüksek volümlü üretim) olacak şekilde çatır çatır 144 çekirdekli 3nm Sierra Forest zarları basıyor.

Ha keza Oregondaki ana ar-ge ve üretim merkezi de. Bu ikisi EUV makinaları ile ilk doldurulan fablar. Sierra Forest nedir dersen intel'in 4 haziran 2024'te lansmanını yaptığı sunucu işlemcileri. Tabi senin böyle temel şeyleri bilmiyor olman yada google'a basit bir arama yapamıyor/yapmıyor olman mümkün değil. O yüzden biliyorsundur zaten.

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyortom's hardware
    Intel Launches 144-core 'Sierra Forrest' Xeon 6 CPUs, Granite Rapids Follows in Q3
    https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-launches-144-core-sierra-forrest-xeon-6-cpus-granite-rapids-follows-in-q3

İntel 3nm ile basılan Sierra forest e-çekirdekli işlemciler 144 çekirdek ile başladılar. 288'lik versiyonları geliyor. İntel 3 devamı için granite rapids nedir ne zaman çıkıyor en son ne bilgi verilmiş google'a bakabilirsin. Her şeyi benden beklemek olmaz de mi ama?

Haziran 2024 haberi idris.

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyortom's hardware
    Intel 3 '3nm-class' process technology is in high-volume production: Intel
    https://www.tomshardware.com/tech-industry/intel-3-3nm-class-process-technology-is-in-high-volume-production-intel

Bak sana başka bir sır vereyim: Şimdi intel arrow lake mobil çıkacak ya. Onun bir kısmı/bir versiyonu meteor lake zarının 4nm den 3nm'ye düşürülmüş versiyonu olarak çıkacak. 4nm den çok daha verimli. Zaten 3nm esas node. 4nm onun bir ön çalışmasıydı. 3nm'de 4'te olmayan bazı yüksek güç kütüphaneleri de olduğu için ciddi fark yaratıyor.

O yüzden meteor lake zarını 4 ten 3'e port edip öyle basıp sonbaharda arrow lake bilmemne serisi diye satacaklar.

Şu anda meteor lake zarları intel 3nm olarak çatır çatır basılıyor ki buna mecburlar. Zira yıl sonuna kadar belli bir sayıda üretilsin ki 2024 sonunda piyasaya hacimli sürülebilsin diye. İntel ve dökümhaneler böyle çalışır idris. İntel her zaman bir yüksek hacim firması olmuştur. Dell gönder bana oradan 3 milyon işlemci dediğinde gönderebilen bir firmadır.

Bak sen basit goole araması yapamayıp benden intel 3nm ile ilgili illa kaynak diye tutturduğundan başka kaynaklar da ekliyorum. Yani bunlar geç kalmış haberler hep. Kaynak olsun diye yazdım. Yoksa 3nm ile ilgili durumu çoktandır biliyorduk. Hayır sandığın gibi intel ceo'sundan falan değil idris. Bu işlerin durumu ceo açıklamadan çok önce piyasaya düşüyor. Yani benim gibi azıcık ilgililer ceo'dan haber gelmeden durumu biliyor.

https://www.trendforce.com/news/2024/06/20/news-intel-claims-its-datacenter-oriented-3nm-enters-high-volume-production/

"Intel 3 has entered high-volume production at two sites, the Oregon and Ireland factories, with datacenter-related applications being the node’s primary focus.

However, the capacity seems to be mainly allocated to in-house chips for now. Citing Walid Hafez, Vice President of Foundry Technology Development at Intel, the report notes that Intel’s recently launched Xeon 6 “Sierra Forest” and “Granite Rapids” processors are being manufactured with the company’s 3nm node. Eventually, Intel will utilize this production node to produce datacenter-grade processors for its customers, the report states."

Benim hiç şüphem yok sen çok iyi biliyorsundur ama saf slikon kristal plakları fabrikaya ilk girdikten çıkana kadar 60'ın üzerinde işleme tabi olur. Bu da neredeyse 3 ayı bulan bir işlem süresi demektir. Yani senin 2024 sonbaharında arrow lake'de göreceğin 6+8 i5 zarları 2nm (bak 3nm değil idris, 2nm) intel üretimi. Şimdi bu 3 aylık süre ve yeterli hacimde piyasaya sürebilme nedeniyle bahar ayından beri çatır çatır üretimde intel 2nm.

Yani senin sonbaharda alacağın 6+8 zarlı arrow lake bahardan beri fablarda ve şu anda üretimde olan zarlar. Bak bu konular böyle ilerliyor. Sonbaharda arrow lake 2nm alabilmen için bahardan beri çatır çatır basıyorlar idris.

Yani sen şimdi inan inanma ama durum bu. Bu yazdıklarım da öyle ahım şahım bilgiler değil. Azıcık ilgisi olan, azıcık ingilizcesi olan bu bilgilere basitçe ulaşabilir.

2025'de ise hızla 1.8nm geliyor. Kaçış yok yani. Görünce şaşırıp, üzülüp, dertlenip, göz yaşı dökmek yok.

Google güzel bir icat idris. Bu durumlara düşmemen için arada kullanmanı öneririm AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 25 Temmuz 2024; 0:39:33 >

Sen Amd yi elestirene kadar Intel 13.,14. Nesil işlemcileri duzelttirsene Intel e hocam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DasheriM kullanıcısına yanıt

Forumun en tarafsız üyelerinden biriyim. Tarafsızlık bizim adeta göbek adımız. Yorumlarımı bilgi ve veri temelli yaparım. Yazdığım şeyler gerçeklerdir. Zaten bu yüzden arkamdan çok sayıca AMDciyi ağlarken görünür.

Ve zaten bu yüzden yazdıklarıma kişisel hakaret dışında yanıt verebilen, şurada verdiğin bilgi yanlış diyen görünmez.

Yazılarımda tarafsızım ama şunu da söylemek zorundayım bu forumun görüp gördüğü en güçlü AMD sevgisine sahip adamlardan da biriyim. Buradaki nice AMD fanboyunun çakma AMD sevgisi benim firmaya olan sevgimin yanına yaklaşamaz.

Ve fakat AMD'yi çok seviyorum diye, sözüm meclisten dışarı, bilgisi yerlerde gezen tiplerin yanlışlarını düzeltmekten vaz geçecek, bir konuyla ilgili gördüğüm yanlışı veya saçma sapan bir yorumu göstermekten vaz geçecek de değilim. Benim AMD sevgim gerçeklere olan sevgimden daha güçlü değil. Önce doğrular, tarafsız yorumlama sonra AMD sevgisi gelir.

Doğruların ve bilginin olmadığı hiçbir yerden de bir hayır gelmez.

İntelci olmadığım için para da almıyorum elbette. Yine sözüm meclisten dışarı, ve fakat doğruya doğru diyemeyen tüm hayatını intel'den (kimisi takıntılı biçimde) nefret etmeye ayırmış, AMD ne yaparsa yapsın övmeliyim desteklemeliyim modunda gezen az bilgili tipleri tetiklemeyi üzmeyi arkamdan ağlamalarını görmeyi de çok seviyorum. Yalan yanlış bilgileriyle forumu ele geçirmiş, farklı her sesi kakafoni ve hakaretle bastırabileceğini zanneden bilgisi az kimi tiplerin benim gibi sağlam kayaya çarptığında çıkan sesin de hastasıyım AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Paradan daha güzel bir keyif o. Paraya ihtiyacım da yok. İnşaat mühendisi babadan müteahhittim. Parasına değil zevkine yapıyorum yani zevkine AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Bir de bu konularda aşırı bilgiliyim. IQ değerim de aşırı yüksek. Şaka yapmıyorum öyle yani. Bu sebeple forumda az sayıda olan ama çok kaliteli bazı dostlarla bu teknik konularda görüş alışverişinde bulunuyoruz zaman zaman. O kardeşlerime de çok değer veriyorum. Biliyorum ki yazdığım şey 90 tane AMDciyi ağlatacak bana hakarete yönlendirecek tepkiye yol açıyorsa o 10 güzel kardeşimiz de bir şekilde faydalanıyor ve yazdıklarımız sebebiyle arada teşekkür ediyor bize. O da çok güzel. O da çok değerli. 1 kişinin teşekkür ederim yorumu 100 tane AMD'cinin arkamdan ağlamasından bile daha güzel benim için. Bilgi paylaşılmadan anlamsız.

Benzer ithama yakın zamanda yeniden maruz kalmıştım şunu yazdım birkaç gün önce. Kopyala yapıştır yazıyorum ki arkamdan durmadan ağlayanlar durumu öğrensin biraz:

--------------alıntı----------------

Ben buraların en büyük en sağlam AMDcilerinden biriyim, AMD'yi benden fazla seven bulmanız zor dediğimde bazı kardeşlerimiz şaka yaptığımı sanıyor. Tazeler bilmez, dediğimi eskilere soran ustalardan öğrenir.

Yahu biz Mete ile birlikte Mukarnas hoca ile birlikte forum kapısında kontrol yapar içeriye intelci almazdık be. Bizim adımızı duyan intelci forumun arka sokaklarından ilerlerdi. Yazılarımız ile öyle bir korku salmıştık buralara.

İntelci almazdık içeri diyorum alooooooo! Bizim AMDciliğimiz böyle idi.

Sor bak eskilere "aman Boşnak buralarda intel hakkında iyi yazmayayım bana bulaşır falan" diyenlere anlatsınlar durumu sanaAMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Mukarnas hoca ile birlikte kaç yüz kişiye AMD sistem kurdurduk sayısını belirlemek imkansız. Alanların tümü de çok memnun kaldı hep teşekkür etti. Forumda adı bilinmezken efsanevi MSI 450 Tomahawk anakartı "bu kart çok dengeli, fiyatı da çok iyi sistem kuran yönelebilir" diye diye ben meşhur ettim de benden sonra forumda herkesin ağzına düştü.

O zamanlar sorunsuz sağlam AMD anakart bulmak zordu haa. Ortam böyle değildi. Üreticiler zen serisinin geleceğinden emin olamadıkları için bugünkü gibi sağlam ve güzel AMD anakart üretmemişti fazlaca. Ciddiye almamışlardı AMD'yi. Aralarından 450 tomahawk parladığı için tespit etmiş önermiş foruma yaymıştık.

Bizim arkamızdan koşup "Boşnak Ağa üstadım mikrostutter nedir? Gerçekten 6/6 i5 yerine 6/12 Ryzen 3600 alsak mikrostutter dediğiniz şeyi engelleyebilir miyiz? Ben 6/6 i5'in daha iyi olduğunu düşünüyorum i5 alacağım, Frame time grafiği dediğiniz şey nedir biraz anlatabilir misiniz bu konuları öğrenmek istiyorum" diye koşanlar forumda 2 ay takılınca usta olduklarını sanıp car car ötmeye başlamıştı.

Ciddi ciddi 2 ay içinde bize bir şeyler öğretmeye kalkmışlardı falan. Bakıyorum taaa 6 yıl önce bu tipleri öyle bir bozmuşuz ki 6 yıl sonra bile bugünlerde arada kafalarını uzatıp bize laf çakmaya kalkıyorlar. Öyle bir acı oluşturmuşuz içlerinde 6 senede geçmemiş...

Elimize sağlık. Büyük keyifle kıvranmalarını izliyorum.

Benim AMD'ye verdiğim faydayı bu konularda acayip bilgisiz olmasına rağmen büyük bir cesaretle şurada sabah akşam car car car öten nice AMD fanatiği vermemiştir.

Bir bize bakıyorum bir de şimdinin komplo teorisyeni, büyük resimci, bilgi düzeyi yerlerde, forumda 3 ay takılınca ben her şeyi öğrendim sanan, AMD ne yaparsa yapsın AMD'yi savunmak dışında bir refleks gösteremeyen, bütün hayatını intelden nefret etmeye odaklamış sabit fikirli kimi AMD destekçilerine.

Bizim AMD'ye desteğimiz esaslıydı. Kuru laf üzerine değildi. Belki 500 kişiye (o zamanın koşullarında doğrusu o olduğu için) AMD sistem kurdurduk diyorum... Yazsın işte Levi German hoca, Nightsniffer hoca ve daha bir çoğu. Şimdi bu esaslı ve bilgili adamların sağlam AMDcilerin yerini bilgisiz AMD'yi bile doğru düzgün savunmaktan aciz tipler aldı.

Vallahi durum çok kötü.

Ama işte o zamanlar intel 4/8 di. i5'ler 4/4 idi. 6/12 isteyen 1000 dolar vermek zorundaydı vs. O köprülerin altından çok sular aktı. Fanatik AMDciler farkında değil ama eleştirdiğimiz intel çok değişti o günden bu güne. AMD de değişti elbet.

Artık bol çekirdek var. E mimarisini X86'ya getirme var. 3 nesilde IPC'ye 50% ekleme var. Sürekli mimari gelişim var. Sürekli node düşüşü için çabalama var. Bak bu sene 2nm getiriyorlar. Rakibi ile aynı paraya çok daha fazla çekirdekli çok daha güçlü işlemci verme var.

AMD'de durum ne peki?

R5 6 nesildir 6/12... Ulan biz tüketici olarak bunu eleştirmeyeceksek intel'in 4/8'ini neden yıllarca yerden yere vurduk, forumdaki intelcileri bunu destekledikleri görmezden geldikleri için yıllarca haşat ettik AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor 

Ulan biz yıllarca AMD'de soket güvencesi var 2020 sonuna kadar diye millete AMD sistem kurdururken AMD'nin Zen3 çıkıp rakipsiz kalınca 3XX ve 4XX anakartlarla bu yeni işlemciler çalışmayacak 550 anakartlar da sonra çıkacak bu işlemciler için 570 anakart (o zamanlar için baya pahalıydı) almak zorundasınız demesini unutacak mıyız?

Forumda yardım isteyene belki 500 tane AMD sistem kurdurmuş olan ben değişmedim. İntel ve AMD değişti. Ben yerimde doğrunun ve bilginin olduğu yerde duruyorum. Sözüm sana değil lafım meclisten dışarı ama beğenmeyen AMD fanatiği varsa sabaha kadar zırlayıp ağlayarak günlüğüne yazabilir.

- Soketi bitik kutulu 5800X3D an itibariyle en ucuz 12.766 lira. AM4 anakart sahipleri mecbur alacak...

- 5800X3D'yi oyunda, tek çekirdekte ve çok çekirdekte perişan eden, boşta 5800X3D'den çok daha az enerji tüketen 13600KF an itibariyle 8999 lira

Ötesi var mı?

----------------alıntı----------------

• huso kullanıcısına yanıt

Ben bu saatten sonra o hata o olay tümüyle ortaya çıkana kadar, olay doğru ise intel 1 kişi bile arkada kalmayacak şekilde hepsini çözmediği sürece bana hangi sistemi alayım soran 1 kişiye bile intel önermiyorum.

Bunu da yazdım buraya. Kaç defa daha yazacağım? Bunu benden daha açık ve keskin şekilde yazabilen biri oldu mu burada?

Şu anda AMD candır. Kendim de Zen5 alacağım galiba.

Bak şimdi bu tipler bilmez Arrow lake ile ilgili çok da iç açıcı olmayan haberler geliyor. Konusu açılsın, olay kesinleşsin arrow lake'i öyle bir eleştireceğim ki buradakiler gözlerine inanamayacak. Veriler değişirse durum değişir elbet.

Bizi AMDcilerle kimse karıştırmasın. Bunlar kendi markacılıklarını herkeste var sanıyor. Ben doğruya doğru demekle yükümlüyüm. Ondan da vazgeçmem. AMD intel bunların tüketiciye günlük tavırları kadar değerleri var gözümde. Ben geçmişte yaşamam. Firma takıntısı yapmam. Günü ve geleceği yazarım yorumlarım.

• Ertelenme hususu özelinde; bambaşka bi’ senaryo da geçerli olabilir lakin bahsi geçen teori de kesinkes mantıksız denemez.

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyorGamers Nexusyoutube
    Sponsor: Thermalright Frozen Prism 360 on Amazon - https://geni.us/FUqbQC AMD has delayed the launch of its Ryzen 9000 CPUs ("Zen 5") to August 15th, with a possibility to ship slightly earlier, due to a non-specific inability to meet "quality expectations." The delay affects all four current models: The Ryzen 9 9950X, R9 9900X, R7 9700X, and R5 9600X are all delayed. Again, it is possible some models ship sooner. The current target is August 15th. We expect to get CPUs for reviews in time for this new release date. AMD provided GN with an official statement. We also provide some (mostly for fun) commentary on the current situation as it relates to Intel's huge CPU mess. Maybe AMD is trying to avoid looking like Intel. Help support our independent reporting! Grab a PC building anti-static Modmat here: https://store.gamersnexus.net/products/large-modmat-gn15-anniversary Or one of our project & soldering mats! https://store.gamersnexus.net/products/gn-project-soldering-mat Learn more about the Intel situation here: https://www.youtube.com/watch?v=OVdmK1UGzGs Read our ad-free article! https://gamersnexus.net/cpus-news/amd-delays-ryzen-9000-did-not-meet-quality-expectations Like our content? Please consider becoming our Patron to support us: http://www.patreon.com/gamersnexus TIMESTAMPS 00:00 - AMD Delays Zen 5 CPUs 02:01 - Pulling All CPUs Back 04:52 - Not Golden Sample Filtering 06:25 - What This Means for Consumers & Intel 09:36 - Benefits of Delaying ** Please like, comment, and subscribe for more! ** Links to Amazon and Newegg are typically monetized on our channel (affiliate links) and may return a commission of sales to us from the retailer. This is unrelated to the product manufacturer. Any advertisements or sponsorships are disclosed within the video ("this video is brought to you by") and above the fold in the description. We do not ever produce paid content or "sponsored content" (meaning that the content is our idea and is not funded externally aside from whatever ad placement is in the beginning) and we do not ever charge manufacturers for coverage. Follow us in these locations for more gaming and hardware updates: t: http://www.twitter.com/gamersnexus f: http://www.facebook.com/gamersnexus w: http://www.gamersnexus.net/ Steve Burke: Host, Writing Vitalii Makhnovets: Video Editing
    https://www.youtube.com/watch?si=uxWdyV9LR1v7Q5z2&v=nXRxWm9y3QQ&feature=youtu.be

AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyorDonanım Arşiviyoutube
    Geçtiğimiz günlerde Intel 13. ve 14. nesil işlemcilerde ciddi çökme sorunları olduğu ortaya çıkmıştı. Bu stabilite sorunlarından hemen sonra ise AMD Ryzen 9000 serisi yeni işlemcilerde de bir takım sorunlar olduğu ortaya çıktı. Fakat bu sefer durumlar biraz daha farklı. Çünkü bu işlemciler henüz resmi olarak satışa çıkmadı ve AMD bunu ilk parti işlemciler satılmadan hemen önce fark ederek çeşitli satıcılara giden stokları geri topluyor ve yerine sorunsuz işlemcileri göndermeye başladı. Peki Ryzen 9000 serisi işlemcilerde çıkan sorun ne? İşte bunu AMD tarafından daha geniş çaplı bir açıklama gelene kadar net olarak bilemeyeceğiz. Bu videoda ise yeni Ryzen 9000 serisi işlemci sorunu hakkında kendi yorumlarımı sizlere iletiyorum. Web: https://donanimarsivi.com/ Forum: https://forum.donanimarsivi.com/ Instagram: https://www.instagram.com/donanimarsivi Facebook: https://www.facebook.com/donanimarsivi
    https://www.youtube.com/watch?si=b7-KqkSnQe5v2VkY&v=20FD3l7ctPw&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amd kervana katıldı galiba sorunlu batch mı var nedir.

• Çıksa da görsek artık neymiş değilmiş diye.. Haftada 4657824 kez haberi yapılır oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 25 Temmuz 2024; 4:45:16 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.