Yeni bir masaüstü pc diziyorum. Şimdilik harici bir ekran kartı için param yok. Onun için bir müddet dahili ekran kartı ile idare edeceğim. Zaten çok oyun ile işim yok, olsa da zaten öyle çok grafikli oyunlar oynamam. Anakart olarak MSI Mag B550M Mortar Wifi Am4 Ddr4 4400(Oc) Hdmi Dp M.2 Usb3.2 Wifi Matx aldım. İşlemci olarak aslında Vatan Bilgisayar internet sitesinden önce Amd Ryzen 5 5600G sipariş geçtim gece indirimi ile 3800 TL ye. Ama bir yandan da aklım AMD Ryzen 7 5700G ye takıldı. O da 5600-5700 civarı. Kağıt üstünde bazı farklılıklar var ama aradaki fiyat farkı da yaklaşık 800 TL ye denk geliyor. Hep laptop kullandığım için bu zamana kadar donanım işlerini filan pek takip etmedim. Bilenler yardımcı olursa sevinirim, 800 TL ye değecek kadar AMD Ryzen 5 5600G den farkı var mıdır AMD Ryzen 7 5700G' nin. Pc beni uzun yıllar götürsün istiyorum. Çocuk şimdilik biraz küçük ileride ekran kartı gerektirecek oyunlar oynamak isterse o zaman ekran kartı alır yola devam ederim muhtemelen. Sizce bu durumda fiyat farkına değer mi Ryzen 7 5700G, ileride pişman olur muyum Ryzen 7 5700G yerine Ryzen 5 5600G işlemci aldığıma ?? |
Amd Ryzen 7 5700g ve Amdd Ryzen 5 5600g farkı ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
17.35'ten itibaren RTX 3080 ile test ediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: a-f-h
17.35'ten itibaren RTX 3080 ile test ediyorlar.
İlk video da 5600g daha uygun diyor sanki ortalama kullanıcı için. Benim istediğim işlemci atıyorum 5600g de 6 sene idare ederse, 5700g de 7 sene idare eder mi? Amacım uzun süreli kullanmak hemen bayılmasın istiyorum. Açıkçası bu işlerden de pek anlamadığım için yarından sonra keşke demeyeyim diyorum
-
RTX 3080 takıp oyunda test etmişler, (2. Videoda da var) arada dağlar fark yok, oyununa göre max %10 farkediyor. Render vs alınacaksa fazladan 2 çekirdeğin farkı orada çıkıyor. Akakçede 3870 - 4650 fiyat farkı gördüm en düşük (yaklaşık %20). Aradaki farka 500 gb m.2 ssd alınabilir ya da neredeyse 2x8 gb ram parası çıkarılabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O kadar parayı 5600g yerine 2.elden 5700g bakardım.
Ben 5700g kullanıyorum bir süredir, ram ve gpu ya overclock yaptığım için Battlefield V bile oynayabiliyorum düşük ayarlarda.
Ama gpu tarafından eski mimari olduğu için 5600g ile arasına fark koyamıyor. Aradaki fiyat farkını nerdeyse işlemci çekirdeklerine veriyorsunuz desem yeridir.
Fikir vermesi açısından RX 560 ın %10 arkasında bir performans alıyorum ben, ramler daha iyi olsaydı kafa kafaya gelebilirdim o ayrı 3000 mhz ramleri 4000 e çıkardık bunu da pas geçmemek lazım tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 27 Nisan 2022; 17:53:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X