|
AMD Ryzen 7 7800X3D’nin resmi oyun performansı paylaşıldı: Intel’in en güçlüsünden hızlı!

-
-
11k bekliyorum rakamı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yine amd wins gözüküyor. Intel baş edip liderliği alayım diye kasarken aşırı watt tüketimi ve aşırı üstü aşırı ısınmalara çıktı.
Hatta nasıl ekran kartları için benchmarklarda 1080p 2K 4K vs yazılıyor ise, bu işlemci benchlerinde de dalavereye gelmemek için kullanılan işlemci soğutucusu bence yazılmalı.
Çünkü bu işlemcilerde belli ısılara ulaştıkça devir düşürme olayları var. Zaten belli bir süre full çekirdek çalışma falan gibi saçma durumları da var. O sebeple misal intel bu benchleri alırken 3 fanlı sıvı soğutma mı kullandı ne yaptı. Yani işlemcinin gücü denilen şey artık çok değişken oldu. Kule soğutma ile bambaşka, 3 fanlı sıvı soğutma ile bambaşka fps ler alırsın. Isı arttıkça o 13900K olacak sana 13600K.
-
intel fanboylarının gözü yaşlı...
-
13900k 10nm iken 7950x3d 5nm
Intel aslında biraz daha ağırdan alıyor, 5nm'ye düşse eminim daha güçlü işlemci çıkarır ve güç tüketimini de düşürür.
Tabi AMD'nin an itibariyle daha hızlı oyun cpu'su çıkardığı da bir gerçek.
-
kardeşim bunlar anlık ölçüm 6 saat oyun oyna amd yeri öper intel stabilliğini henüz başka bir marka üretmedi yaw windows açılırken pc'ye fan açtıran işlemciyi öve öve bitiremediniz yıllardır aynı hikaye. aynı hikaye amd ekran kartı fiyasko kardeşim geçin bu ayakları
-
Valla doğru söze ne denir. AMD iyi güzelde abuk subuk stabilite sorunlarını bir türlü çözemediler. intel kesinlikle daha stabil çalışıyor. 25 senedir pc kullanıcısıyım AMD nin arada abuk subuk kilitlenmeleri sistem yeniden başlatmaları çok can sıkıcı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 3 Nisan 2023; 21:53:58 >
-
6 saat oyun oynadıktan sonra ne oluyor çok merak ediyorum? Asıl tam aksine 6 saat oyun oynadıktan sonra intelin o 5ghz lerini görebilecekmisiniz_? Ekran kartı ile ilgili stabilite sorunu tartışılırda işlemci için bu yorum komik olmuş. Hoş 10 saatte oyun oynasam birkere saçmaladığına şahit olmadım ekran kartınında işlemcininde.
5 gün render a bırakıyorum işlemciyi yeri meri öpmüyor :D Fanboyluk yapmayın..
-
13700k ile ortalama hemen her gün en az 6-8 saat arası 5.4 Ghz sabit frekansa leş olarak kabul edilen PUBG oyunu hata almadan 2k 270 Sabit FPS ile oynuyorum. İmzamda sistemimin tamamı mevcuttur.
-
Esasında oyun oynarken böyle şeyler beklemek zaten saçmalık. Birde nasıl soğutucu kullandığınız önemli. Uzun soluklu render testlerinde intel bildiğin sınıfta kalıyor sıcaklığını koruyamadığı için thermalthrottle a giriyor. sonuçta oyun oynarken sürekli %100 de çalışmıyor ondan şişmesiymiş bilmemneymiş pek mümkün şeyler değil. Bazen fanboyluk uğuruna insanlar saçma sapan yorumlarda bulunuyor (:
-
yorumu hangi amd işlemcileri stress testi yaparak ölçümledin. AMD 4800H mobil işlemci bile gram 10-12 saat oyunda performans düşüşü yaşamıyor. Sizin şimdi hangi testleri yaptıgınızı bekliyorum yazmanızı
-
Testin ismi " IntelFanboy Yersen Series V1.0 "
-
13900KS 5.4 ghz altına düşmüyor. 6 ghz frekansta sürekli çalışmıyor ama 5 dakika kullanımda 3 ghz frekansa düşüyormuş muamelesi yapmak yanlış. Tabii 13. seri işlemci almak kerizlik olur , vcache teknolojisine vermesi gereken cevabı vermedi bu seride
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İntel stabilmiş :D
i
-
İntel pişmanlıktır
-
Çevremde kullanıcılardan amd ghz düşürüyor diye bir serzeniş duymadım. 4800H mobil işlemci olsa bile negatif bir yönünü görmedim. Laptopda amd kesinlikle çok iyi bir alternatif oluşturdu.Marka korumak için kaynaksız bilgiler yazmak maalesef kötü.
Yine amd wins gözüküyor. Intel baş edip liderliği alayım diye kasarken aşırı watt tüketimi ve aşırı üstü aşırı ısınmalara çıktı.
Hatta nasıl ekran kartları için benchmarklarda 1080p 2K 4K vs yazılıyor ise, bu işlemci benchlerinde de dalavereye gelmemek için kullanılan işlemci soğutucusu bence yazılmalı. Çünkü bu işlemcilerde belli ısılara ulaştıkça devir düşürme olayları var. Zaten belli bir süre full çekirdek çalışma falan gibi saçma durumları da var. O sebeple misal intel bu benchleri alırken 3 fanlı sıvı soğutma mı kullandı ne yaptı. Yani işlemcinin gücü denilen şey artık çok değişken oldu. Kule soğutma ile bambaşka, 3 fanlı sıvı soğutma ile bambaşka fps ler alırsın. Isı arttıkça o 13900K olacak sana 13600K. |
6 saat oyun oynadıktan sonra ne oluyor çok merak ediyorum? Asıl tam aksine 6 saat oyun oynadıktan sonra intelin o 5ghz lerini görebilecekmisiniz_? Ekran kartı ile ilgili stabilite sorunu tartışılırda işlemci için bu yorum komik olmuş. Hoş 10 saatte oyun oynasam birkere saçmaladığına şahit olmadım ekran kartınında işlemcininde.
5 gün render a bırakıyorum işlemciyi yeri meri öpmüyor :D Fanboyluk yapmayın.. |
intel fanboylarının gözü yaşlı... |
yorumu hangi amd işlemcileri stress testi yaparak ölçümledin. AMD 4800H mobil işlemci bile gram 10-12 saat oyunda performans düşüşü yaşamıyor. Sizin şimdi hangi testleri yaptıgınızı bekliyorum yazmanızı
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X